Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Drug član, 3087 postova

Честитам, честитам... Да те добро служи.

Него, шта је то на сличици? Сестрин моторић? ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 600

cestitam, puno bezbednim kilometara.

Mogu da ti proverim koliko je ovde kod mene u komsiluku servis za tvoj motor posto je ovlasceni servis Keeway

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Hvala ljudi hvala..malo sam se vozikao veceras...i evo prvi utisci/kvarovi/dobre stvari:

1.Kad sam preuzimao motor,dok sam sipao gorivo drug je malo jace nabio cep,tako da,kad sam veceras sipao gorivo posteno namucio da ga skinem i namestim da radi kako treba.

2.Svetla su dosta dobra,pogotovo duga.

3.Cak i za mene i brate koji smo dvometrasi nije losa pozicija za sedenje.

4.Nekad kad ga upalim kad dajem gas,bogme lepo dimi iz auspuha..da li do loseg ulja ili benzina?!ili nesto drugo?

5.dokle treba da bude nivo ulja?da li treba da dolijem novo (Motul)?

6.kad ne drzim gas,pocinje da slabi struje i da se gasi..nekad odma` nekad kasnije..akumulator (pokazuje da je pun) ili ler-gas?

i 7.imam osecaj da kad dajem gas kao da se malo muci da povuce i onda kao da explodira i krene,kao da "preskace"  Lose gorivo,ulje?

Znam da smaram,al` jbg,ovo mi je prvi bolji i kvalitetniji motor,i sto je najbolje samo MOJ :) :) :)

• Drug član, 2265 postova

4. Navodno je to normalno za cvaje

5.Nivo ulja je nebitan, dokle god da ga ima jer je cvaja u pitanju. Takodje sipas posebna ulja za dvotaktne masine, najbolje sinteticka (pogledaj malo MZ kutak za detalje o dvotaktnim uljima), ali to uzmi sa rezervom jer je motor u razradi, a ne znam tacno za cvaje.

6.ne mora da znaci da nesto nije u redu, masina je nova pa je mozda problem samo u tome da sve treba da legne na svoje mesto. Struja i treba da je nesto slabija na ler gasu, kada das gas i pojaca svetlo, to znaci da dobro puni. Inace postupak gasenja bi morao da detaljnije opises, kako bi znali da nije kojim slucajem losa smesa, a to moze da bude veoma stetno za cvaje.

7.Kad kreces iz mesta, kvacilo je u funkciji dok ne postignes nekih 10kmh, lamele lepe i prelazis direktno na prenos. Tj. iz mesta dozvoljava manje obrtaje, onda u momentu otpustanja kvacila obrtaji naglo skoce, sto je verovatno ono sto ti nazivas "preskakanjem" i zatim opadnu na normalu. Takodje sasvim normalna pojava, koja ce se u velikom procentu izgubiti nakon razrade i skidanja blokade.

Enivej, nek neko doda nesto o razradi cvaja, jer sa razradom istih nemam iskustva.

Sto se tice gasenja,znaci pustim gas,on radi nekad duze nekad krace..pocne svetlo da opada,instrument tabla je digitalna i ona pocne da treperi i onda se ugasi..mislim da je ler gas jer i rucica ima dosta lufta pre nego sto "primi" gas!

E`o jos koja slika:

QtsQ3_img0016is2.th.jpg

4xTXX_img0018cj6.th.jpg

DpllU_img0009aj9.th.jpg

umetnicka :)

jgp5Z_img0019wp1.th.jpg

• Svakom po zasluzi, 12476 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Za smanjenje lufta na ručici imaš zatezanje sajle na samoj ručici, a i na karburatoru, pa to malo pritegni.

Za smanjenje lufta na ručici imaš zatezanje sajle na samoj ručici, a i na karburatoru, pa to malo pritegni.

To sam primetio al` ne znam da l` smem da cackam dok je u garanciji.Videcu danas sa prodavcem,sta sme a sta ne :)

Ma kako da ne smeš? Po tvome ni svećicu ne bi smeo da promeniš?

Slobodno zategni sajlu, dobićeš čak i koji km više.

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ne preteruj sa smanjivanjem tog lufta... Sajla mora da ima slobodan hod zbog okretanja volana. Probaj da smanjis malo i da okrenes volan iz jednog krajnjeg polozaja u drugi - ne bi smelo da dodje do promene broja obrtaja.

U pravu je Lalajko...da ne preteraš.

Meni je na mom kinezu bila olabavljena kod karburatora, pa sam to sredio još prvi dan u sklopu akcije pritezanja SVIH šrafova koje sam mogao da dohvatim.

Ok,pokusacu veceras kad se vrnem sa posla i treninga..

A jel se tu isto podesava ler-gas?

Gledaj da zategneš a da se ler gas ne promeni. Inače se ler gas podešava na karburatoru.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Nemoj da menjas nista oko ler gasa. Moguce je da masina jos nije razradjena. Video sam skroz nov Speedfight2 koji se isto tako gasio. Ako posle 1000km bude pravio probleme pozali se u servisu.

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Evo i ja da se pridruzim veseloj druzini,danas se ponovih malo :)

Evo jedna slika,bice jos ovih dana...

xkvxO_img0003ql6.th.jpg

Komso, cestitam! :) Lep si skuter kupio! :) :) Neka te sluzi lepo i puno bezbednih KM-a zelim.

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Pozdrav ljudi!

Nije me dugo bilo na netu pa samim tim i na forumu.

Blagi off-topic.

Da li ide neko od vas sutra u voznju po Bgd-u? Ja bih isao samo ako ne bude kise.

Rado bih vozio u grupi sa kinezima!!!!

pozzz svima

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Dakle samo ako ne bude padala kisa jer su gume (one fabricke) veoma klizave!

Nadam se da nije problem da vam se pridruzim.

Ako moze neka mi neko od vas pusti neki kontakt na PM da vas kontaktiram ako budem dolazio.

pozzz

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Kinroad 250-16

Pozdrav svima. Ja sam ponosni vlasnik Kinroad motora, 250 kubika. Do nedavno je sve bilo super, ali je onda odjednom prakticno stao, nije hteo da vuce. Prvi majstor je rekao da su caure zadnje viljuske, pa lanac zapinje i koci. Promenjene caure, problem se pogorsao. "Moj" majstor je kasnije sve pregledao i doterao (ukljucujuci menjac, gas i karburator), promenio je flansnu koja je bila busna, a ja sam kasnije promenio svecice, pa je problem skoro nestao, ali ipak ne potpuno (moze da se vozi). Gorivo iz karburatora sam ispustao nekoliko puta.

Konkretno, cim otvorim saug, motor se prakticno momentalno gasi. Nema nikakve veze da li je skroz zagrejan ili potpuno hladan. To se ranije nije desavalo, uvek sam morao da otvorim saug ako je hladan i da ga pustim da se ugreje. Sada hoce da se upali i bez sauga, iako je hladan, ali zato cim otvorim saug, gasi se. Posto je ranije bilo drugacije, znaci da postoji problem.

Pored toga, kada krecem (opet, nema veze da li je motor hladan ili zagrejan), bez obzira da li u prvoj ili drugoj brzini, osecam da , recimo, prvi sekund po dodavanju gasa motor uopste nema snagu. Posto rucicu drzim i dalje, motor krene i u voznji radi normalno, ali je vrlo primetna ta "pauza" koje ranije nije bilo. Osim toga, eksperimentom sam utvrdio to sto osecam - ako rucicu gasa, dok je motor stacionaran (cak i van brzine), samo "cimnem", odnosno samo malo dodam gas i odmah pustim rucicu, motor se ugasi. Kao da u tom inicijalnom trenutku ne dobije dovoljno goriva. Ili dobije previse vazduha, sto bi bilo u skladu sa prvim problemom (saug valjda dodaje vazduh u mesavinu, pa ako mu to smeta, znaci da motor i inace dobija previse vazduha).

Treci problem jeste "stucanje" motora na nizim obrtajima, koje se manifestuje iskljucivo u voznji uzbrdo, dakle kad je potrebno vise gasa. Ni to se ranije nije desavalo. Konkretno, kada krenem uz Topcider, od Milosevog konaka ka centru. Od trece krivine krece uzbrdica. Do pre mesec dana sam tu bez problema mogao da idem i cetvrtom, na oko 3000 obrtaja, a sada i ako sam u trecoj stuca poprilicno (a u drugoj je suvise spor :).

Ja uopste nisam strucan i nemam nikakva iskustva sa motorima i mehanikom, pa rek'o da pitam ovde. Naravno, Garaza bi mozda vise odgovarala, ali racunam mozda je bolje da pitam u temi koja se bavi upravo Kinezima, mozda je nesto specificno. Napominjem jos jednom da ga je podesio isti majstor koji ga redovno odrzava i posle cijeg je namestanja motor radio savrseno skoro godinu dana. Verovatno ce opet ici kod njega, ali me zanima sta vi mislite da bi moglo da bude?

Inace, isprobavao sam razne varijante ler gasa, nije do toga. Ler gas je na oko 1700 obrtaja (tesko je reci) i ne gasi se dok stoji, nego tek ako otvorim saug ili "cimnem" gas. Osim toga, motor bez sauga uopste ne urla i ne ide u neke visoke obrtaje, sto obara moju teoriju da motor vec dobija dodatni vazduh odnekud. Odnosno, kada bi postojao taj efekat sauga bez sauga, motor bi isao u vise obrtaje (kada je ler gas bio na oko 1800, sa saugom je isao na 2500-3000).

Svaka ideja je vise nego dobrodosla. Ukoliko su potrebne neke informacije, pitajte. Motor je star nesto preko godinu, ali vozen tek ove sezone, presao 3300 km (problemi su poceli na 2500). Garaziran je. Nisam vozio po kisi, mada se sigurno desavalo da ulica bude mokra ili da prodjem kroz neku baru. Nisam primetio vecu potrosnju goriva, negde je na oko 3.5 l. Retko ga vozim preko 80. Mislim da nikad nisam presao 6000 obrtaja. Pregledao sam ga, malo rasrafljivao danas i sve deluje sasvim ok. Nove svecice su NGK (ranije je jedna bila NGK, a druga kineska). Btw, gorivo u poslednje vreme sipam na Eko pumpi, ranije na OMV. Ako mislite da je u pitanju filter za gorivo ili vazduh, molio bih makar osnovno objasnjenje gde se doticni nalazi i kako to da proverim.

Hvala svima i izvinjavam se na duzini poruke.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

verovatno imas viska gorivamjos ako hoce da izdimi i malo crnog dima pozadi ..........................onda imas viska goriva,,mada ovako izdaleka. je tesko nesto reci....

• Drug član, 2900 postova
  • Motocikl: strom 650

treba proveriti dihtovanje karburatora i kucista filtera za vazduh,ovako iz teksta nemogu da skontam jel ima malo ili puno vazduha ,ali je do vazduha 99%.pregledaj filter i to oko karburatora,Neverujem da je neki veci kvar.

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Filter za vazduh ti se nalazi ispod sedista u jednoj crnoj kutiji,moras da odsrafis plastiku sa strane,sa jedne strane je akumulator a sa druge je filter za vazduh.Kad skines plastiku otvori i tu kutiju i ocisti filter,pa posle probaj da stelujes ler gas.Neznam dal je bas to u pitanju al spram onog sto si napisao rekao bih da je to to.

Neznam na koliko tacno treba obrtaja da radi,to ti bolje moze reci Dzax ili Nikola.

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Kinroad 250-16

Puno hvala svima! Tu crnu kutiju sam video, ali zakljucio da nesto sa toliko srafova nije zamisljeno za otvaranje. :) Uglavnom, danas sam se ponovo pozabavio motorom i ispostavilo se da je filter za vazduh k'o nov (bar meni tako izgleda). Ipak, nasao sam sta je problem - jedno crevce, koje izlazi malo pored creva izmedju filtera i karburratora, a zavrsava negde dole direktno u motoru, nije lezalo kako treba. Tacnije, na gornjem kraju je skoro potpuno spalo sa cevcice (ako neko zna sta je u pitanju, bas me zanima). Nasao sam onu plasticnu vezicu i pritegao (naci cu metalnu selnu ovih dana) i motor konacno opet radi savrseno!

Dakle, sve zbog jednog crevca.

Jos jednom svima veliko hvala na pomoci. I izvinjavam se sto sam naglasio da sam pregledao motor i da sve deluje ok. :) Sta da se radi, ovo nije bilo tako ocigledno, a juce nisam imao baterijsku lampu.

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

(saug valjda dodaje vazduh u mesavinu, pa ako mu to smeta, znaci da motor i inace dobija previse vazduha).

Koliko se ja razumem u rad motora, ja mislim da saug zatvara dotok vazduha tj povecava dotok benzina?!

Sto bi znacilo u tvom slucaju da imas viska goriva.

Znaci karb je u pitanju mozda se nesto odvilo,rastelovalo pa pusta vise nego sto treba...

Kod mene kada dam naglo gas do daske pa ga istog momenta vratim oseti i cuje se, pa nastavi da radi znaci ne gasi se sto je i normalno.

Ler gas je i kod mene oko 1500-1800 obrtaja tesko je videti a i ko zna koliko su nasi instrumenti tacni.

Idi do majstora pa nam javi sta je bilo u kvaru

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja