Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 155 postova

Hej, evo i ja malo da se pozalim.

Juce krenem na posao motorom i vidim da mi je crkao voltmetar, a od pre jedno nedelju dana mi ne radi dnevna kilometraza (ona sto moze da se resetuje), pozovem servisera pa Top Shop i oni bez ikakvih problema meni obecaju zamenu seta satova novim (znaci sva tri sata, voltmetar, obrtomer i brzinomer) ali to naravno podrazumeva odlazak do Pazove i pitanje je da li ce da se zavrsi sve dok ja budem tamo.

@Nikola:

Ti si cini mi se vec menjao satove, pa ako znas da li ce to odmah da mi zameni ili ce da ostavi motor da prenoci?

A taman sam se lozio da odem do Avale u subotu malo na ovaj motoskup.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Forrest gump odlicne slike, sve sam ih pregledao. Nisam verovao da je NikolaCruss ovoliko veliki, ili pak deluje vislje zato sto je mrsav. Kako su masine izdrazle toliki put? Kolika je prosecna potrosnja, kolika je brzina kojom ste putovali?

E to i mene interesuje, najvise kojom ste prosecnom brzinom isli?

da budem iskren,ja sam na ovo putovanje posao potpuno opusteno! Pod tim podrazumevam da mi je akcenat nije bio na tome koliko trosi (jer sam dolivao gorivo kad je to bilo najzgodnije,a ne kad je pri kraju).Nisam zeleo da nosim mnogo tehnike,te je otpao GPS (imali su ga Lalajko,i VLD),Kamkorder (znao sam pre puta da Vukan nosi,a decko snima i montira profi).Sve se svelo na foto aparat,cak i mobilni skoro da nisam ni vadio iz tank-torbe(btw,na Goliji skoro i da nema signala).Terena je bilo za sve pare - krivine sa usponima,krivine sa stmopizdijom,serpentine ko na moru,makadam,kamencine,prasincina,mrak,par kapi kise,ravno,glista na Ibarskoj pred beogradom(kolona)....Grubom kalkulacijom sam dosao do matematike da je Challenger trosio dosta manje nego do sada,znaci znatno ispod 4 litre.Ono sto mi je najbitnije je da je(osim jedne ture loseg goriva,pa je malo stuckao) put izdrzao odlicno.Nista nije otpalo od delova,i isli smo ravnopravno sa ostalima.Nemam utisak da smo ih mi usporavali,jer je u par navrata bila lepa jurnjava.Ovo putovanje mi je jedno veliko iskustvo u voznji,cini mi se da sam tek sada spoznao karakter i izdrzljivost mog motora.Ono sto je rekao Nikola,i meni se cini,kao da je tek sada sve leglo na svoje mesto,i da se razradio.

Nisam hteo ni da izmalerisem nesto,pa nisam poneo cak ni rezervnu sijalicu,ali je hand-made varijanta sa H4 i PVC zicom sve podnela,jedino sto sam nocu smetao ljudima neposredno ispred ,jer malo visoko "pucam"(cuj smetao,sutradan mi se ucinilo da je nas drugar Joska ustao sa znatno proredjenom kosom na potiljku,ali ne smem da tvrdim  ;D )

Sta sam drugo mogao,nego da ga pocastim jednim temeljnim pravim kupanjem u perionici.E sad,tu je nastao problem,te sam pomislio da mali vise voli da je prljav kao gazda,te je po izlasku iz gore pomenute,posle par meteri odbio poslusnost,jer su kablovi i jos kojesta bilo mokro.Manifestovalo se tako,sto je izgubio obrtaje,i ugasio se.Svaki put kada sam pokusao,upalio je iz prve,ali na max. gasu je radio jedva kao na leru.Momci ocigledno ne znaju da peru motore,ali nema veze,nije mi se cekalo,te sam pristupio guranju ljubimca.Nije to lose za kondiciju,a i na kraju krajeva i zasluzio je! 700km je on mene nosio,i trpeo Lalajkove terenske torture,pa mogu valjda ja njega da poguram kilometar-dva ;D ;D

Ujutru je naravno bio onaj stari,u stvari neki novi,pomalo razgoropadjeni malisa!

Eh da,prosecna brzina! pa prosecna brzina je nekad bila 10-20Km/h(kamencine nocu),a ponekad 110 ( Ibarska,i jos ponegde) ;D ;D

Ne znam da li sam odgovorio na pitanja,samo mogu da kazem na kraju - Nismo bili INFERIORNI u odnosu na ostale,i to je meni najvaznije sto se motora tice

Sto se ostalih stvari tice,pisao sam utiske na drugoj temi(tamo gde ste gledali slicice),i to je u stvari bilo ono najvrednije na ovom putovanju - LJUDI

i na kraju,pogledajte ovo:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23064.msg303988#msg303988

pa ko moze,neka dodje.Ja cu,zbog obaveza morati da se pridruzim kasnije,tj,putovacu sam do tamo posle 15h

• U prolazu, 41 postova

pitanjce za balcbite-a:

kad kocis sa 200 km/h koristis li samo nozno ili moras malo da stisnes i rucnu ;)?

slike sa golije su vam super i sad sam vam jos vise ljubomoran. jel imate vi djece uopste, kad vas zene pustaju tako da se provodite?

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Deki 59 srecan put druskane i cuvaj se oblaka usput... :)

Lepo jutro u Kosovskoj Mitrovici me je nateralo da opet donesem zakljucak da su mozda meteorolozi pogresili za 28.08.pa kako nisam imao plan nista drugo da radim, resih da podjem na put radi zavrsetka razrade Chitume.

Stanje na kilometar satu je bilo 731 km predjenih. Dakle trebam da predjem najmanje oko 270 km da bih zavrsio razradu.

post-2460-12879003298212_thumb.jpg

post-2460-12879003298672_thumb.jpg

Posao sam u 9,10. Jutro idealno za voznju. Motor samo prede.

Veoma brzo stizem do UNMIK punkta na administrativnoj liniji, a koji je oko 50-ak km.od K.Mitrovice. Na prvoj slici je punkt u pozadini.

U baljevcu na Ibru zaustavljam motor da se malo odmorim, popijem kafu i povecam dozu nikotina u organizmu.

post-2460-12879003299118_thumb.jpg

Sledeca pauza je bila na cesmi ispred Maglica, koja ima fantasticnu izvorsku vodu, ali cija je okolina zbog naseg (nas vozaca) nemara puna djubreta.

Ovo zastavkivanje koristim da se "nadrukam" novim kolicinama nikotina.

U Kraljevu svracam do majstor Suse, radi saveta na sta treba obratiti paznju prilikom pravljenja nosaca bisaga i prtljaga. Majstor Susi dajem, od srca, kilo meda od mojih pcela, jer on to zasluzuje.

post-2460-12879003300422_thumb.jpg

Menjam plan, mada se vec naoblacilo, i odlucujem da nastavim do Preljine, do prodavnice moto opreme. Pre 50-ak dana sam u toj prodavnici'snimio" jednu jaknu, ova prodavnica nije radila za vreme motorijade u Cacku, pa sam resio da ako se ta jakna nije prodala, sudbina joj je da bude moja.

Vozeci prema Cacku oblaci su postajali sve crnji i nizi, i ulazeci u Preljinu poce kisa, prvo polako pa sve jace.

Prodjoh pored znaka koji me obavesti da do benzinske pumpe ima 2 km.

Farmerice su pocele da bivaju vlazne kada sam stigao na pumpu, i u 14.15  motor parkirao ispod nadstresnice. Posto ova pumpa ima i bar resih da uz kafu sacekam da kisa stane.

Kisa je vrlo brzo presla u pljusak sa grmljavinom.

Pljusak!!!! Ma pljusak uvek brzo prestane (moj zakljucak).

post-2460-12879003300975_thumb.jpg

Pljusak!!!! Ma pljusak uvek brzo prestane (moj zakljucak).

E ovoga puta nije bilo tako. Na manje od 1 km od prodavnice moto opreme bio sam "zaglavljen" na benzinskoj pumpi.

Jedna kafa (izuzetno dobra), druga kafa (isto tako) dosadjivanje po prodavnici, povratak za sto, sendvic sa sunkom...

Kisa ne da ne slabi nego mi se cini da je sve jaca.

Negde oko 16.30 pocela je da slabi kisa, pa donosim odluku da obucem kisno odelo, da vidim da li me u toj prodavnici ceka jakna, pa da podjem nazad u K.Mitroviccu.

Znajuci da cipele koje sam nosio mogu da izdrze da budu u vodi oko sat vremena, na noge "obuh" i po jednu kesu.

U prodavnici moto opreme-jakna nije bila moja-prodala se.

Kisa opet pojacava.

Mrzi me da vadim foto aparat iz ranca, koji je ispod kisnog odela, a i ne znam sta bi sa njim u tolikoj vodurini.

Polazim prema Kraljevu, Kisa pljusti.

Ocekujem kako ce da se ponasa kisno odelo.Ako bude propustalo kisu-spavacu u Kraljevu, pa cu da vidim za dalje.

Ali odelo (iz poljoprivrene apoteke) je carsko. Mali problem mi pravi vizir na kacigi, koji se magli, kada usporim.

Pocinjem da uzivam u voznji po kisi. Bez svracanja u Kraljevo (mada sam imao nekih obaveza) nastavljam prema K.Mitrovici.

Ne pada mi napamet da pusim,a i cigarete i upaljac su mi u jakni i farmericama ispod kisnog odela.

Nebo se sastavilo sa zemljom, automobili prskaju, ali to meni ne pravi probleme.

Ispred Raske kisa pocinje da jenjava, pa odlucih da sebe castim jednom cigaretom. U Raskoj prestade kisa, ali ni na kraj pameti mi nije da skidam kisno odelo, jer je put mokar i kolotrazi puni vode.

Nastavljam dalje, prelazim kontrolne punktove. Policajca koji mi trazi dokumenta, ne pokazujem ih, a an me pusta jer se dokumenta nalaze u rancu ispod kisnog odela. Do Leposavica stizem bez kise,a onda opet pocinje da pada, sve jace i jace.

Problem pocinje da mi stvara i taman vizir na kacigi, jer i noc pocinje da se spusta.

Dizem vizir i bez njega stizem do Mitrovice. Kapi kise me peckaju ispod ociju, ali nemam kud.

U s. Grabovac sipam gorivo (80,00 din/l). Za 398 km potrosio sam 11,5 l benzina ili prosecno Chituma je trosila 2,89 l/100 km. Fantasticno!

Dolazim do garaze ubacujem motor , prethodno prebrisavsi hromirane delove, i stizem kuci u 20.10.

Odeca mi je suva ispod kisnog odela, a carape su se okvasile i pored kesa.

Sada odoh do garaze da vidim i slikam Chitumu, jer to nisam uradio po onoj jucerasnjoj kisi, a o ponasanju motora i ostalom u utorak.

;)

• Zainteresovan, 830 postova

Forrest gump odlicne slike, sve sam ih pregledao. Nisam verovao da je NikolaCruss ovoliko veliki, ili pak deluje vislje zato sto je mrsav. Kako su masine izdrazle toliki put? Kolika je prosecna potrosnja, kolika je brzina kojom ste putovali?

E to i mene interesuje, najvise kojom ste prosecnom brzinom isli?

da budem iskren,ja sam na ovo putovanje posao potpuno opusteno! Pod tim podrazumevam da mi je akcenat nije bio na tome koliko trosi (jer sam dolivao gorivo kad je to bilo najzgodnije,a ne kad je pri kraju).Nisam zeleo da nosim mnogo tehnike,te je otpao GPS (imali su ga Lalajko,i VLD),Kamkorder (znao sam pre puta da Vukan nosi,a decko snima i montira profi).Sve se svelo na foto aparat,cak i mobilni skoro da nisam ni vadio iz tank-torbe(btw,na Goliji skoro i da nema signala).Terena je bilo za sve pare - krivine sa usponima,krivine sa stmopizdijom,serpentine ko na moru,makadam,kamencine,prasincina,mrak,par kapi kise,ravno,glista na Ibarskoj pred beogradom(kolona)....Grubom kalkulacijom sam dosao do matematike da je Challenger trosio dosta manje nego do sada,znaci znatno ispod 4 litre.Ono sto mi je najbitnije je da je(osim jedne ture loseg goriva,pa je malo stuckao) put izdrzao odlicno.Nista nije otpalo od delova,i isli smo ravnopravno sa ostalima.Nemam utisak da smo ih mi usporavali,jer je u par navrata bila lepa jurnjava.Ovo putovanje mi je jedno veliko iskustvo u voznji,cini mi se da sam tek sada spoznao karakter i izdrzljivost mog motora.Ono sto je rekao Nikola,i meni se cini,kao da je tek sada sve leglo na svoje mesto,i da se razradio.

Nisam hteo ni da izmalerisem nesto,pa nisam poneo cak ni rezervnu sijalicu,ali je hand-made varijanta sa H4 i PVC zicom sve podnela,jedino sto sam nocu smetao ljudima neposredno ispred ,jer malo visoko "pucam"(cuj smetao,sutradan mi se ucinilo da je nas drugar Joska ustao sa znatno proredjenom kosom na potiljku,ali ne smem da tvrdim  ;D )

Sta sam drugo mogao,nego da ga pocastim jednim temeljnim pravim kupanjem u perionici.E sad,tu je nastao problem,te sam pomislio da mali vise voli da je prljav kao gazda,te je po izlasku iz gore pomenute,posle par meteri odbio poslusnost,jer su kablovi i jos kojesta bilo mokro.Manifestovalo se tako,sto je izgubio obrtaje,i ugasio se.Svaki put kada sam pokusao,upalio je iz prve,ali na max. gasu je radio jedva kao na leru.Momci ocigledno ne znaju da peru motore,ali nema veze,nije mi se cekalo,te sam pristupio guranju ljubimca.Nije to lose za kondiciju,a i na kraju krajeva i zasluzio je! 700km je on mene nosio,i trpeo Lalajkove terenske torture,pa mogu valjda ja njega da poguram kilometar-dva ;D ;D

Ujutru je naravno bio onaj stari,u stvari neki novi,pomalo razgoropadjeni malisa!

Eh da,prosecna brzina! pa prosecna brzina je nekad bila 10-20Km/h(kamencine nocu),a ponekad 110 ( Ibarska,i jos ponegde) ;D ;D

Ne znam da li sam odgovorio na pitanja,samo mogu da kazem na kraju - Nismo bili INFERIORNI u odnosu na ostale,i to je meni najvaznije sto se motora tice

Sto se ostalih stvari tice,pisao sam utiske na drugoj temi(tamo gde ste gledali slicice),i to je u stvari bilo ono najvrednije na ovom putovanju - LJUDI

i na kraju,pogledajte ovo:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23064.msg303988#msg303988

pa ko moze,neka dodje.Ja cu,zbog obaveza morati da se pridruzim kasnije,tj,putovacu sam do tamo posle 15h

Odmah da ti kazem ovako, ja vozim trenutno treci brzinomer, i odustao sam od toga, pokazuje kao i predhodni do 80 ok, a onda pokazuje koliko oce, ja pojacam gas, on smanji na 70, i tako u krug. JBG. A zamenice ti odmah, samo sve lepo ugovori, da bude sat tamo, cak mislim da je shema da ti pokupis sat u salonu i ides pravo tamo, u dogovoreno vreme. Ali en ocekuj previse, verovatno ti brzinomer nece pokazivati ok. Jel ima neko savet kod koga ja ovde u bg da oteram da mi sredi sat, koliko to moze da kosta i slicno...? Jedino, ja nesto mislim da ce me otera na jedno mesto kad me vidi sa kinezom i satom...

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Neki dobar precizni mehaničar - majstor za tahografe (dole na onom skveru ispod Bogoslovije?)

Ili na buvari dobar i veliki tahometar za bicikle, sa senzorom - rid releom koji se lako montira na prednji točak?

• Svrati ponekad, 155 postova

Haval Nikola,

pokupio sam nov set satova danas u Top Shopu i trebalo bi sutra ujutro da odem da mi zamene. Serviser rece da ce to biti sredjeno brzo tako da ne moram da ostavljam motor tamo. A problemi su isti kao i kod tebe samo sto je meni crkao jos i voltmetar. a brzinu ne pokazuje preko 80-85km/h. Dok je u garanciji necu nista da diram nego cu da ih smaram, mislim na Top Shop, a posle, pa mozda bi i moglo sto kaze Arakis neki digitalni brzinomer za bajs, kazu da su oni 100% tacni jedino da se unese tacna vrednost za obim tocka!

Sto se tice sutrasnjeg izleta na obedsku baru, bacite mi na PP brojeve mobilnih ti Nikola ili Forrest pa da vam se prikljucim posle podne ako budem stigao, da se najzad negde provozamo!

@deki59

svaka cast majstore,a i lepa ti je makina

@Otash

moj mob 063 257231,ali sad vise nisam siguran da cu moci.Treba sutra posle obaveza da idem sa klincima po sveske,olovke,itd...Potrudicu se da zavrsim sve sto pre,ali bojim se da pre 18-19h nema sanse.Ako ti nije kasno tada,idemo

• Drug član, 2265 postova

pitanjce za balcbite-a:

kad kocis sa 200 km/h koristis li samo nozno ili moras malo da stisnes i rucnu ;)?

U zavisnosti od toga da li vezbam stoppie, ili je spremam za powerslide kroz krivinu :D

Koga zanimaju sastavni delovi motora nek skine ovaj PDF

http://rapidshare.com/files/141392338/qm250-catalogo-partes.html

Qingqi, Kinroad, Jinlun, Sprint Princ i slicni kruzeri. Razlike su samo u pojedinim komponentama.

Pozdrav R.I.P ;)

• Zainteresovan, 926 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Evo cisto da se javim da znate da imate novog kineza u sekti. Od pre neki dan ponosni sam vlasnik Qingqi 200 GY cross-a. Posto na ovom forumu nema puno podataka o ovom modelu napisacu opsiran text sa mojim utiscima posle 1000-1500 predjenih km.

Toliko za sada

Pozdrav

Bane

@Balckbite,kralju! :D

@Dzax,welcome back  ;D ;D

Bane,dobrodosao,pozdrav!

Dobrodosao Bane!!!

Ne brini videces i sam da kinezi nisu tako losi!!

Pozz

sta nisu "tako losi"? - Dokazano da nisu losi  ;D ;D ;D

Arakisu veliki pozdrav,dos'o covek danas kod mene u radnju,kao sto je i obecao

Drugari,ajde da se sutra gledamo kod Arene,a?

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Pozz bane video sam da si stavio vec temu i slike,dobro da si se i ovde javio jedva cekamo tvoje utiske o tvom motoru.

E sad da se pozalim,u servisu su mi menjali ulje kad sam presao 1000km,i danas sam ja menjao opet na 2000km al nije mi jasna jedna stvar,ulje koje sam ispustio je bas bas crno i ima i taloga,zar je moguce da se posle predjenih 1000km toliko zaprlja???!!!Il su mi uvalili neku krdzu ???

post-2352-1287900341244_thumb.jpg

• Drug član, 3087 postova

Evo cisto da se javim da znate da imate novog kineza u sekti. Od pre neki dan ponosni sam vlasnik Qingqi 200 GY cross-a. Posto na ovom forumu nema puno podataka o ovom modelu napisacu opsiran text sa mojim utiscima posle 1000-1500 predjenih km.

Toliko za sada

Pozdrav

Bane

Ма за почетак накачи и коју сличку овде, а после гледај да будеш опширан у извештају.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja