R.I.P. 39 Napisano April 15, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze mala pomoc. Nisam vlasnik kineza ali cu uskoro postati. Razmisljam se izmedju kupovine Sprint Prince 125 i Keeway Superlight 150. Kakva je razlika izmedju ta dva chopera? I ako moze neko poredjenje i licno iskustvo? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzax 35 Napisano April 16, 2008 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mislio da kupim tog Sprinta od 125 ali mnogi su me savetovali da ce mi tih 125 biti malo,pa sam ih poslusao i uzeo 250. Kakva je razlika izmedju 125 i 250 ne znam,ali sigurno je ima Ja bi uzeo Keeway jer je jaci a i citao sam negde da se oni bave motorima od 1970... Evo ti neke perfomanse pa ih poredi... Model: Keeway Superlight 150 Displacement: 149.00 ccm (9.09 cubic inches) Engine type: Single cylinder Stroke: 4 Power: 12.73 HP (9.3 kW)) @ 8500 RPM Torque: 12.00 Nm (1.2 kgf-m or 8.9 ft.lbs) @ 6500 RPM Compression: 9.2:1 Bore x stroke: 62.0 x 0.0 mm (2.4 x inches) Fuel control: OHC Ignition: CDI Starter: Electric & kick Cooling system: Air Clutch: Wet Shoe, Multiplate Dry weight: 135.0 kg (297.6 pounds) Weight incl. oil, gas, etc: 150.0 kg (330.7 pounds) Overall height: 1,025 mm (40.4 inches) Overall length: 2,200 mm (86.6 inches) Overall width: 800 mm (31.5 inches) Ground clearance: 120 mm (4.7 inches) Wheelbase: 1,440 mm (56.7 inches) Front brakes: Single disc Rear brakes: Expanding brake (drum brake) Top speed: 94.0 km/h (58.4 mph) Power/weight ratio: 0.0943 HP/kg Fuel capacity: 15.00 litres (3.96 gallons) Battery: 12v6ah Model Sprint Princ 125 Kompresija 9.1-1 Hlađenje Vazdušno hlađenje Tip motora Dvocilindrični četvorotaktni Maksimalna snaga 8.5 kw Maksimalni obrtni moment 8.2 Nm Maksimalna brzina 95 km/h Kapacitet rezervoara 14 L Startovanje motora Električno Prednje vešanje Opruge-Hidraulični amortizeri Zadnje vešanje Opruge-Hidraulični amortizeri Prednje kočnica Ručna-Disk Zadnja kočnica Nožna-Disk Prednje gume 90/90-18 Zadnje gume 130/90-15 Dimenzije 2215x856x1085 mm Težina motora 150kg Dozvoljena nosivost 150kg Menjač Automatik ili manuelni Pozz i javi sta si resio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 16, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nadjoh i neke drugacije specifikacije, gde je izmedju ostalog za keeway Maksimalna snaga 8 KW 8500/1 min Obrtni moment 9.9 Nm 7500/1 min Tezina sprinta 135kg, i bez zadnjeg diska, mislim da automatik ne postoji itd... Specifikacije su cesto i netacne, tako im ne bih slepo verovao. Takodje sa jedne strane, keeway je nesto vece kubikaze, a sa druge sprint je dvocilindricni, tako da mislim da nema tu neke razlike u performansama, jer sto su manji cilindri, to je efikasnije sagorevanje, i trebalo bi da sprint nadoknadi razliku u kubikazi, i takodje bude nesto u dobniji po pitanju vibracija... Ma jednostavno vidi koji ti se vise dopada, koji je udobniji i vise odgovara finansijski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano April 16, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari, ja planiram da pazarim sad u Novom Sadu na sajmu nesto,i jos razmisljam ( kineza naravno ),elem naleteh na ovo: http://www.sprintscooters.com/Challenger.html ajde ako neko ima neki info...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 16, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je novi model ne samo kod nas nego generalno prvenstveno razvijen za britansko trziste, a zatim i za ostale delove evrope. U prodaji je od ove godine tako da iskustva i info ne postoje za konkretan model, i sve sto bi pronasao na netu se svodi na neke prve utiske. Sto se tice same masine ona je kopija yamahe virago i trebalo bi da je ista kao sto keeway ugradjuje u svoje kruzere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano April 17, 2008 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da promenim ulje na mojoj makini pa me interesuje koje da kupim i koliko? U ovu mašinu stavi samo Motul 20W50 - mineralno ulje koje košta 400 kinti, kapacitet je 1 ili 1.2 L i menjaj na 3000 ili 4000 max i uživaj. Svaka druga ulja su ti bacanje para a FullSynthetic nikako nije preporučljivo. Što se tiče Sprinta 125 gledaj da ga izbegneš jer ima frku sa pregrevanjem i loše se pokazao kod nas-najbolji izbor ti je Kinroad 250 jer još uvek košta 1600€ u radnji, mada je JinLun u principu nešto bolji sa manjim uglom prednje viljuške i sitnijim kvalitetnijim detaljima. Ako hoćeš "čekićaru" - 1 cilindar, Keeway je mali motor a pogledaj JinLun 150 - vrlo je sličan i malo veći - nije loš uopšte. Inače Kinroad 250 je u Kini koštao 800 USD a to sam svojim očima video na carinskoj deklaraciji od ortaka koji ga je kupio ovde i morao da priloži i taj papir dokumentaciji za registraciju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano April 17, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Blackbite,hvala na brzom odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejca 0 Napisano April 17, 2008 U prolazu, 1 post Lokacija: 035 Prijavi odgovor kao problematičan Dali ima neko iskustva sa ASIOM WING 200GY? imam ovaj motor ili i malo problema oko nabavke jednog dela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano April 17, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da promenim ulje na mojoj makini pa me interesuje koje da kupim i koliko? U ovu mašinu stavi samo Motul 20W50 - mineralno ulje koje košta 400 kinti, kapacitet je 1 ili 1.2 L i menjaj na 3000 ili 4000 max i uživaj. Svaka druga ulja su ti bacanje para a FullSynthetic nikako nije preporučljivo. Nece biti bas da je bacanje para. Za taj agregat je najbolje ulje Motul 5100 10W40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 17, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče Sprinta 125 gledaj da ga izbegneš jer ima frku sa pregrevanjem i loše se pokazao kod nas Jednocilindricna, ili dvocilindricna verzija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano April 20, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da promenim ulje na mojoj makini pa me interesuje koje da kupim i koliko? U ovu mašinu stavi samo Motul 20W50 - mineralno ulje koje košta 400 kinti, kapacitet je 1 ili 1.2 L i menjaj na 3000 ili 4000 max i uživaj. Svaka druga ulja su ti bacanje para a FullSynthetic nikako nije preporučljivo. Nece biti bas da je bacanje para. Za taj agregat je najbolje ulje Motul 5100 10W40 Hvala na odgovorima, posto servis radim za 1200km sipacu ovo ulje od 400din, ako nadjem a ako ne, gledao sam i 10w40 ono je 800din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zpal 14 Napisano April 21, 2008 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Kumanovo-Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan Zdr decki ja vozim Lifan 150 t ,nisam imao vecih problema sa njime osim nekih sitnica,kao sajla i neki srafici koji nisu bili dobro stegnuti.Moj utisak je da kod ,,kineza,,osim masine drugo nista nije kvalitetno izragjeno,jeftina plastika,sajle srafici.Ali kad zemes u obzir cenu ipak se isplati i sa malo ulozeno truda (kad smenis i utegnes dobro neke delove)moze da vozis solidan motor ili skuter.ovo je moj skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano April 26, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Nedavno sam kupio novog Sprint Prince 125ccm.Presao sam nekih 60km za sad tako da nemam neka iskustva sa njim jos,jel imate neke informacije o mogucim manama i kvarovima? Moj je dvocilindricni model i negde sam procitao da su kocnice na njemu disk/disk kod mene je dobos/disk. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 26, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan E o njemu ces nadamo se TI pisati u ovoj temi sta se desava i kako se ponasa. Nisam primetio da ga spominje neko na forumu iz "prve ruke". Mozda neki univerzalni komentari bili nekada za kineze tipa bolje kupi nesto polovno (neko staro raspalo djubre pa da znas na sta bacas pare ), nego novog kineza jer je neko nekom rekao da je od nekoga cuo da se kinezi raspadnu posle 3000km. . Naravno takve postove su pisali oni koji nisu videli kineza a kamoli vozili. E sad za princa se secam nekog komentara od pre jedno godinu i nesto jace, da je sa njim predjeno 10-15000km bez ikakvih problema, do tadasnjeg datuma, doduse tad postojao samo jednocilindras. Nego dolazis li sutra do "E" da vidimo mi tu masinu . E da sto se tice disk/disk kombinacije, ne veruj svemu sto procitas, narocito za kineze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano April 27, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno cu doci al neznamdal ce to biti na motoru jer: 1. nemam dozvolu 2. nije registrovan 3. jos nisam dobio papire za njega (treba da stignu postom)ma dobice oni svoje Videcu jos sa Wolflordom,e da i naravno da cu preneti utiske.Za sad imam problem sa akumulatorom otiso ja ko pravi na pumpu da sipam gorivo i na kraju sam morao da guram motor do kuce.Posle sam dopunio akumulator pola sata i upalio iz prve. E sad ili je krs akumulator ili nema dovoljno punjenje,to cu proveriti kod Kanazira ili na servisu.E i jel znas mozda kakvi su majstori kod "Maj auto"?Jer oni su ovlasceni serviseri,neznam dal se razumeju dovo;jno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzax 35 Napisano April 27, 2008 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan E moj kinez me dobro sluzi presao sam preko hiljadarke,zadovoljan sam... Sam ces videti i srediti sitne nedostatke neki sraf,neko zujanje,malo sajle podmazes,ona poluga za menjanje brzina zna da skripi pa malo WD i sve je ok... Sve neke sitnice koje mozes sam da sredis. E da i meni se akumulator bio ispraznio posle nedelju dana ali ja ga nisam ni vozio,posle sam ga napunio i nisam imao problema. I kod mene je disk napred,dobos pozadi.Gledao sam i modele sa oba diska ali samo na netu. Ma bices zadovoljan bez briga samo polako,nemoj da ga silujes prvih hiljadu km. Vidimo se "komsija" pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hansol 45 Napisano April 27, 2008 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: none Prijavi odgovor kao problematičan razmisljam da kupim qingqi QM200GY. Ima li neko iskstva sa istim? ??? Potrazi malo po forumu, o tom motoru ima nekoliko tema. Inace agregat na njemu je radjen po suzukiju dr 200, a na keeway-u i ostalima je radjen po hondi xl 125-200. Ovaj agregat sto je radjen po hondi je bolji,jedan od razloga je sto ima zubcanike u razvodu ,a koliko je meni poznato dr 200 ima lanac. Da li mozes tacno po kineskim modelima da kazes koji imaju Suzukijevu a koji Hondinu masinu, Kinroad, Zhongshen, Quingi, Sprint i drugi? Sta je u Kinroadu enduro 200? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano April 27, 2008 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Po recima uvoznika Keeway ima Hondin motor i menjac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano April 27, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po recima uvoznika Keeway ima Hondin motor i menjac. Ima kompletan agregat radjen po Hondi XL. Nenadjebiv agregat,razvod preko zubcanika, garantujem da moze da predje 100000 km bez ikakvih problema. Ja sam sa mojim presao 22000 km i dalje radi kao singerica,pali na dodir,kompresija nimalo nije oslabila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano April 27, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li mozes tacno po kineskim modelima da kazes koji imaju Suzukijevu a koji Hondinu masinu, Kinroad, Zhongshen, Quingi, Sprint i drugi? Sta je u Kinroadu enduro 200? Hvala. Keeway i Zhongshen enduro ( ista firma,a razlicito ime u zavisnosti od trzista,mada kod nas ima i jedan i drugi) - Honda XL Kinroad enduro - Honda XL Qingqi supermoto - Suzuki DR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano April 27, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan E moj kinez me dobro sluzi presao sam preko hiljadarke,zadovoljan sam... Sam ces videti i srediti sitne nedostatke neki sraf,neko zujanje,malo sajle podmazes,ona poluga za menjanje brzina zna da skripi pa malo WD i sve je ok... Sve neke sitnice koje mozes sam da sredis. E da i meni se akumulator bio ispraznio posle nedelju dana ali ja ga nisam ni vozio,posle sam ga napunio i nisam imao problema. I kod mene je disk napred,dobos pozadi.Gledao sam i modele sa oba diska ali samo na netu. Ma bices zadovoljan bez briga samo polako,nemoj da ga silujes prvih hiljadu km. Vidimo se "komsija" pozz Za sad je sve utegnuto al videcu kad stvarno pocnem da vozim,brzo cu ja preci tu hiljadarku ja sam inace za opustenu voznju pola gasa mi je dosta samo voleo bi da vidim koliko mu je max brzina.Pozz komso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R.I.P. 39 Napisano April 28, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Nedavno sam kupio novog Sprint Prince 125ccm.Presao sam nekih 60km za sad tako da nemam neka iskustva sa njim jos,jel imate neke informacije o mogucim manama i kvarovima? Moj je dvocilindricni model i negde sam procitao da su kocnice na njemu disk/disk kod mene je dobos/disk. Pozz Meni u utorak ili sredu stize Princ 125. Reci mi kada su ti rekli da uradis prvi servis i sta sve treba da se zameni i koja je cena. Meni su rekli da se prvi servis radi na 150 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano April 28, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav R.I.P. i meni su rekli da posle 150km ali ja sam prosao tek nekih 70.Motor mi je stigao tamo proslog petka i jos nisam dobio papire za njega kao trebalo je da stignu jos u ponedeljak a evo vec je drugi ponedeljak,onni to kao salju postom al kasneeeee.Mada meni nije hica inace bi ih zvao vec.Nego vece je pitanje gde odraditi servis,ja sam mislio da cu ovde u Pazovi al sam saznao od drugih da oni nemaju pojma tako da cu najverovatnije ici u Novi Sad.Kad ti stigne proveri svaki sraf i dotegni ako treba,i obrati paznju na akumulator,mozda najbolje da ga skines i napunis nekih sat ili dva.Ja sam juce bio na Bike zurci i nisam mogao da upalim kad sam isao kuci jer se ispraznio akumulator,srecom bio drugar pa na gurku.Treba da ti menjaju ulje i provere sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R.I.P. 39 Napisano April 28, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav R.I.P. i meni su rekli da posle 150km ali ja sam prosao tek nekih 70.Motor mi je stigao tamo proslog petka i jos nisam dobio papire za njega kao trebalo je da stignu jos u ponedeljak a evo vec je drugi ponedeljak,onni to kao salju postom al kasneeeee.Mada meni nije hica inace bi ih zvao vec.Nego vece je pitanje gde odraditi servis,ja sam mislio da cu ovde u Pazovi al sam saznao od drugih da oni nemaju pojma tako da cu najverovatnije ici u Novi Sad.Kad ti stigne proveri svaki sraf i dotegni ako treba,i obrati paznju na akumulator,mozda najbolje da ga skines i napunis nekih sat ili dva.Ja sam juce bio na Bike zurci i nisam mogao da upalim kad sam isao kuci jer se ispraznio akumulator,srecom bio drugar pa na gurku.Treba da ti menjaju ulje i provere sve. Kada sam pitao koliko kosta prvi servis rekli su mi oko 4000 dinara. Kao i da treba da mi zamene filtere, ulje, svecice i neznam sta jos sve pa me cisto zanima da li me rade ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tetreb 0 Napisano April 28, 2008 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd aman Prijavi odgovor kao problematičan E drugari,ajde jos jedna recenzija na temu ulja..ja imam keeway speed 150,isti kao sto zeka ima na slici u avataru. Pa me zanima sta smo zakljucili..koje je dakle najbolje ulje,jel motul 5100 10w40 i koliko to kosta i naravno koliko da ga sipam? Kupio sam ga sa predjenih 3845 km,nije mu nista ni pipnuto..nije menjano ulje,nije ni pomdazivan ni ciscen lanac...tako da cu to sve sad da sredim,inace,kao sto sam vec video na ovoj temi,i meni pocinje da riknjava oboreno svetlo..ali gubi kontakt,nije mi pregorela sijalica...zanima me je neko resio taj problem i kako? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...