Jump to content

Moto Zajednica

Izbor: Honda xl600 i Transalp?

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

Kao sto sam vec pisao povratnik sam u svet bilkera. Resio sam da kupim motor, razmatrao, gledao i - sveo sam izbor na Hondu XL600 ili Transalp 6oov. Prosto nemogu da se odlucim! Ono sto XL nema na putu TA nema off road i obrnuto, tako sta god uzmem da uporedim! Po izboru oba vidi se da volim i jednu i drugu voznju. Verovatno cu voziti 70% pogradu i asfaltu ali jako vilim enduro motore. Molim vas dajte mi svoje misljenje za i protiv i bilo kakav savet ili kritiku. Vazno mi je odrzavanje, registracija, potrosnja izdrzljivost, udobnost, uprsvljivost...Hvala na pomoci!:neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Free rider, 814 postova
  • Motocikl: 2014 BMW R1200RT

Evo ti moj za najmanje para, dobar ocuvan motor, mali potrosac, vozi se ko biciklo. Najbolje je to opisao moj drugar Spave.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/16752-honda-xl-600-lm-dvadeset-i-jednu-godinu-kasnije/page__pid__291080#entry291080

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Од два превазиђена мотора изабери мање досадан - ИксЕл! :zdravo:

• U prolazu, 11 postova

Hvala na ovim redlozima i komentarima. I meni XL deluje uzbudljivije, obecava adrenalin. Nije valjda da niko nije za Transalp? Kazite mi koliko, okvirno, kosta ''veliki'' servis za XL i koliko kostajugume, lanac...?

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Hvala na ovim redlozima i komentarima. I meni XL deluje uzbudljivije, obecava adrenalin. Nije valjda da niko nije za Transalp? Kazite mi koliko, okvirno, kosta ''veliki'' servis za XL i koliko kostajugume, lanac...?

Кад купиш ИксЕла све ћу да ти кажем. За сада само да је јефтинији и једноставнији за одржавање од Трансалпа.

Све ми се чини да ћеш купити Трансалпа, па да не куцкам к'о суманут за џабе! :takoje:

• U prolazu, 11 postova

Nije iskljuceno ni jedno ni drugo! U svakom slucaju nebi pisao za đ., verovatno puno nas to zna, ali sigurno je i zanimljivo, mozda mi pomognes u odluci. Neki prijatelji mi obrazlazu da je TA sa 2 cilindra prednost nad jednim kod XL, da je motor malo robusniji, da nesto brzi, da je udobniji i bolji za duza putovanja i sl. Opet, drugi trvrde da je XL motor all in one! Siguran na putu, siguran u sumi, ekonomican, pouzdan, uzbudljiv, malo trese na 120km/h ali mnogo polje pegla neravnine, malo laksi za voznju... Nema kraja! Dva veoma slicna motora. XL je jeftinija avatura nego TA, veci izazov i svakako zanimljiviji motor. TA ima druge prednosti. Imas li ti u ponudi nesto_

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

nemoj misliti da TA ne trese pri 120kmh.

doduse, ja sam vozio TA650, ali to je maltene isto kao i TA600.

po meni je taj motor bio totalni smor. apsolutno bezlican. jeste pouzdan i veran, ali sam jedva cekao da ga prodam.

cak nije bio ni spektakularno udoban.

da imam tvoju dilemu, ja bih isao na XL.

zvuk jednog cilindra mu daje posebnu draz...

• U prolazu, 11 postova

Definitivno je XL uzbudljiviji! Adrenalon i jeste ono zbog cega i uzimam motor.

U svakom slucaju hvala na kos jednom glasu za XL!

nemoj misliti da TA ne trese pri 120kmh.

doduse, ja sam vozio TA650, ali to je maltene isto kao i TA600.

po meni je taj motor bio totalni smor. apsolutno bezlican. jeste pouzdan i veran, ali sam jedva cekao da ga prodam.

cak nije bio ni spektakularno udoban.

da imam tvoju dilemu, ja bih isao na XL.

zvuk jednog cilindra mu daje posebnu draz...

• Free rider, 814 postova
  • Motocikl: 2014 BMW R1200RT

Sve zaavisi sta ti hoces od motora, XL i TA u opste nisu slicni motori, pod broj jedan je tezina i gabariti, XL je dosta laksi motor, dosta se lakse vozi i na offu i po gradu, mogu da potpisem da nema brzeg motora za gradske guzve, lagan, brzo menja pravac i dosta uzan tako da mozes da se provuces gde ostali staju i cekaju u redu, a ako nemozes da prodjes tu su uvek alternativni pravci, parkovi, stepenista, visoki ivicnjaci, sva mesta o kojima TA i ostali teski enduro motori mogu da sanjaju.TA ima manji klirens. Ali sto se tice otvorenog puta i putovanja tu je u prednosti TA, samim tim sto je tezi, siri igeneralno veci motor, udobniji je i ima bojlu zastitu od vetra, mada sam ja sa prethodnom XL-kom isao za Leskovac, Novi Sad, Divcibare, Uzice...bukvalno po celoj Srbiji, a SpaVe i dalje... Bez problema podnosi 150 na auto putu od Bg do Le, i nije istina da trese, sto ga vise teras u obrtaje to je mirniji, brzo se covek navikne. Uglavom razlika kao kupe i karavan.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

Kao sto sam vec pisao povratnik sam u svet bilkera. Resio sam da kupim motor, razmatrao, gledao i - sveo sam izbor na Hondu XL600 ili Transalp 6oov.

koliko para?!

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Bez problema podnosi 150 na auto putu od Bg do Le

Alal je tebi lagao brzinomer, pa njemu je max brzina 150 na kojoj urlice masina, a motor leluja po putu. Da si ga vozio 150 od Bg-a do Le, raspao bi se, pa da je tek izasao iz fabrike, a kamoli star motor.

Imao sam i TA i XL-a. TA je mnogo bolji za putovanja, XL je mnogo bolji za sve drugo i mnogo zanimljiviji motor za voznju.

• Podržavam 2

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: suzuki dr350, honda xl

Da ne otvaram novu temu a u slicnoj sam dilemi

Razmisljam se izmedju 2 motora, suzuki dr650 i honda xl600

znam da je mnogo velika razlika u godistu ali ta dva motora imaju prilicno veliki rezervoar i sa potrosnjom su dosta slicni, suzuki sam vozio dosta puta dok xl nikada

U oglasima sam naisao na DR650 za 1500e 97 godiste i otici cu kad malo otopli da ga pogledam, a ujedno naidjem i na XL600 87god za 1400e

prednost suzukija - relativno mlad, napred i pozadi diskovi, lepse izgleda

prednost honde - ima i kurblu i anlaser i veci rezervoar, a mane - pozadi dobos i napred manji disk

oba imaju istu snagu samo ne znam za obrtni moment ali mislim da im je i to slicno, kod suzukija sam mislio da skinem prednju masku i da stavim onu malu ako idem na off, a razmisljam i o nabavci SM tockova pa da mogu lepse i po gradu da se vozikam

sta vi mislite? neki dodatni razlog za i protiv?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja