Jump to content

Moto Zajednica

MZ Kupujem - prodajem

Recommended Posts

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Nedaj mu poštom, neka dođe na ekskurziju kod Tome!  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Moja malenkost je zainteresovana za

-Retrovizore, a moze i sijalice. :D

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Nema na cemu  :)!

Hoces da ti posaljem postom? Mislim da nece biti vise od 150-200 dinara ili nesto drugo da smislimo?

Ma najbolje kod Tome, ukoliko ja ne dolazim, doci ce MZ pa ces njemu dati  ;)

Hvala jos jedared !

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

ljudi stvarno mi je hitno! moram da prodam MZ uskoro da ne bi ostao bez kawe gpz... sigurno poznajete nekog ko poznaje nekog ko hoce da kupi MZ...  ;D

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

@Picasoo MZ "Ma najbolje kod Tome, ukoliko ja ne dolazim, doci ce MZ pa ces njemu dati "

Ko garantuje da necu da se predomislim??

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

slusaj Nash stvarno mi te je zao sto se toliko mucis oko prodaje MZ-a.

Mislim da je stvar u tome sto ljudi vise cene fabricko stanje a brate malo sii ga i precenio.

Ako ti je stvarno hitno ponudi ljudima nizu cenu , zrtvuj se malo radi svog cilja od kad ga prodajes,  mogao si da

ga prodas za nesto manje para a razliku si do sad mogao i da ustedis.

Nije Nash kriv, takva je situacija na tržištu. Ljudi su na odmoru i sada niko ništa ne kupuje. ZA Hondu sam imao dva poziva i to sa BJB-a, oglasne novine i ostali sajtovi nisu doneli ama baš nikakvo interesovanje.

Sa druge strane moram da budem iskren: Nisam daš dao sve od sebe da bih Hondu prodao. Ako se javi neko sa parama OK ali da je pošto - poto prodajem ne dolazi u obzir.

Oslabio sam 7 kg i kičma me ne boli. Teško mi je bre, GLADAN SAM!

Ne, ne, STRAŠNO SAM GLADAN! :o :o :o

I što više skidam kilograma, to mi je na Hondi udobnije. Treba mi još veći korman i ako izgubim još koje kilo (o Bože, umreću od gladi u sred Beograda) možda neću imati problema sa položajem.

Kao neka kletva, ili smršaj i vozi ili budi zadovoljan i debo' peške.

No, da se vratim na temu. Interesovanja nema jer je mnogo motora ušlo pa su cene i ovde pale. I padaće još jer da bi Srbija ušla u tržište EU mora da se ukine carina a to znači da će cene polovnih motora biti slične napolju i kod nas. Slobodan protok ljudi, kapitala, roba i radne snage podrazumeva jedinstveno tržište a to naravno isključuje postojanje carina. Onaj politički potez potpisivanja i formalnog ulaska u EU je poslednji korak u nizu, prvo usklađivanje svih zakona pa i tržišnih i tek onda to potpisivanje.

Kada će ovo skidanje carinskih stopa stupiti na snagu neznam, više je stvar politike nego ekonomije ali pojedini špekulanti pominju čak i sledeću godinu. Treba se uvući u ....  :P To drugim rečima znači da svi mi koji smo sada kupili veće motore nećemo moći da računamo na istu vrednost.

Ko nije kupio veći motor kupiće ga jeftinije uz veći izbor.

slusaj Nash stvarno mi te je zao sto se toliko mucis oko prodaje MZ-a.

Mislim da je stvar u tome sto ljudi vise cene fabricko stanje a brate malo sii ga i precenio.

Ako ti je stvarno hitno ponudi ljudima nizu cenu , zrtvuj se malo radi svog cilja od kad ga prodajes,  mogao si da

ga prodas za nesto manje para a razliku si do sad mogao i da ustedis.

zasto sam ga precenio?  ??? da li treba da spustim cenu na 500eura koliko kosta i neki tomos bt ili ctx? nema logike nikako... na primer poredjenja radi, makica je svoj MZ prodala za 750eura, a vuja njegovu 125-icu za 600 ili 650eura (ne znam tacno)... zasto moj ne bi vredeo 750? ili cak 800? ja sam pored cene naveo i da je tu mogucnost dogovora... ako nadjes nekog prodacu ga i za 750eura, ali nize ne idem nikako pa makar ga vozio do kraja mog ili njegovog zivota... bez ljutnje, ovo je moje vidjenje nekih stvari...

Potpuno si u pravu samo ako ti je hitno a kava ti se mnogo svidja onda se zrtvuj , prodaj ga za onoliko para za koliko se uklapas nema veze sto vredi vise. Ako vise volis drugi motor sta ce ti MZ prodaj ga za taman toliko koliko ti fali za taj drugi.

Zrtvuj se i ostvari svoj san!

Moj san je da kupim jedan etz250 u losem stanju pa da krenem u ozivljavanje istog.

San je poceo da se ostvaruje.Nasao sam jednog ali sa zardjalim rezervoarom.

Ako neko ima rezervoar od etz 250 neka se javi

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

zasto sam ga precenio?  ??? da li treba da spustim cenu na 500eura koliko kosta i neki tomos bt ili ctx? nema logike nikako... na primer poredjenja radi, makica je svoj MZ prodala za 750eura, a vuja njegovu 125-icu za 600 ili 650eura (ne znam tacno)... zasto moj ne bi vredeo 750? ili cak 800? ja sam pored cene naveo i da je tu mogucnost dogovora... ako nadjes nekog prodacu ga i za 750eura, ali nize ne idem nikako pa makar ga vozio do kraja mog ili njegovog zivota... bez ljutnje, ovo je moje vidjenje nekih stvari...

Mozda bi pomoglo pri prodaji ako bi pored slike motora stavio i slike delova koje dajes uz njega ( fabricko sediste, stitnik lanca, zadnji blatobran fabricki ) . Ovako ces ga tesko prodati jer je ovo tvoja licna kreacija - pravio si motor onako kako se Tebi svidja, a to ne mora i nekom drugom da se svidi.  Ja licno bih uvek radije kupio Makicin ili Vujin MZ , jer bi se sa njima mnogo lepse vozio , narocito na duzim putovanjima.  Ovaj tvoj je " caffe racer " varijanta za voznju u lokalu.  Sic je tanak i verovatno bi se dobro nazuljio da na njemu vozim do mora na primer.  Nemas stitnik lanca, pa ce isti trajati mnogo manje nego onaj koji je zasticen , ako bi ga redovno podmazivao , zadnji tocak bi bio non stop umascen, moja garderoba takodje i masna i upropascena.

Eto to je neko moje vidjenje stvari . Mozda i nisam u pravu, al pravio sam i ja motore slicne tvom, pa znam iz iskustva.

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

@Picasoo MZ "Ma najbolje kod Tome, ukoliko ja ne dolazim, doci ce MZ pa ces njemu dati "

Ko garantuje da necu da se predomislim??

Pa nista onda Makica neka posalje kurirskom sluzbom i resena stvar, zar ne Makice!!?

zasto sam ga precenio?   ??? da li treba da spustim cenu na 500eura koliko kosta i neki tomos bt ili ctx? nema logike nikako... na primer poredjenja radi, makica je svoj MZ prodala za 750eura, a vuja njegovu 125-icu za 600 ili 650eura (ne znam tacno)... zasto moj ne bi vredeo 750? ili cak 800? ja sam pored cene naveo i da je tu mogucnost dogovora... ako nadjes nekog prodacu ga i za 750eura, ali nize ne idem nikako pa makar ga vozio do kraja mog ili njegovog zivota... bez ljutnje, ovo je moje vidjenje nekih stvari...

Mozda bi pomoglo pri prodaji ako bi pored slike motora stavio i slike delova koje dajes uz njega ( fabricko sediste, stitnik lanca, zadnji blatobran fabricki ) . Ovako ces ga tesko prodati jer je ovo tvoja licna kreacija - pravio si motor onako kako se Tebi svidja, a to ne mora i nekom drugom da se svidi.  Ja licno bih uvek radije kupio Makicin ili Vujin MZ , jer bi se sa njima mnogo lepse vozio , narocito na duzim putovanjima.  Ovaj tvoj je " caffe racer " varijanta za voznju u lokalu.  Sic je tanak i verovatno bi se dobro nazuljio da na njemu vozim do mora na primer.  Nemas stitnik lanca, pa ce isti trajati mnogo manje nego onaj koji je zasticen , ako bi ga redovno podmazivao , zadnji tocak bi bio non stop umascen, moja garderoba takodje i masna i upropascena.

Eto to je neko moje vidjenje stvari . Mozda i nisam u pravu, al pravio sam i ja motore slicne tvom, pa znam iz iskustva.

ok, hvala na predlogu, stavicu slike delova koji idu uz motor...

sto sa tice sedista, jeste tanko ali se ja nisam nazuljao na voznji  od oko 200km...kad se sedi na motoru polozaj nije puno drugaciji od originalnog, vrlo blago si nagnut ka napred, a to meni bar ne smeta... za podmazivanje lanca imam "specijalnu" tehniku tako da mi tocak nikad nije mastan, kao ni odeca... (sta da radim kad sam picajzla sto se tice cistoce motora  ;D)

nego jos jednom hvala na savetu za slike...

a kad malo bolje razmislim, niko me nije terao da toliko ulazem u motor... motor sam sredjivao za sebe, ali covek je takav da uvek tezi ka necemu boljem, vecem, jacem i borice se da na svaki nacin dodje do toga...a i na kraju krajeva i ja sam covek...

Znali smo to Nash još kad si ušao u takve radove, pogledaj stare postove. Ali nije smak sveta, takve oklope svi mi ''stariji'' pamtimo ili na način da smo ih imali ili da smo želeli da ih imamo.

Pojaviće se neko ko to iskreno želi kao što sam ja želeo, ti, mnogi drugi pa eto i taj koga tražimo.

Samo polako, strpljenja, dođe sve na svoje. :)

• Drug član, 3087 postova

Је л' неко погледао тему о неком мото-отпаду у Земуну? Неки баја сликао и у једно кадру види се један плаветни "Телевизор", па ако коме треба...

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Salje Makica sve sto je poruceno postom,nema brige!

Ali sad kad dobijete sve onda lepo Picasoo sa sve novim sajlama i platinama a MZ sa novim retrovizorima i novim sijalicama pravac u Golubac  :)!

@Nash

Tvoj MZ nece otici nekom"obicnom" zaljubljeniku u MZ-a,vec nekom ko ce ceniti tvoj rad. Svidece se vec nekom,ne brini samo moras da cekas a znam da je sad glavno pitanje "Dokle?". A i da pobegne GPZ veruj mi naici ce drugi jos bolji,tako uvek bude. Mada ja nisam smela da rizikujem kad sam nasla mog pa sam otisla kod coveka,zamolila ga da me saceka dok ne prodam MZ-a i dala kaparu,a on mi je cak dao na rate. Snadji se nekako ako bas neces da ti taj pobegne. I veruj mi,ja znam koliko sam mog cuvala,mazila i pazila al sam ga i vozila samo tako,znam koliko sam ga cenila i opet sam morala da spustim cenu,dala sam ga za 700 evra jer 50e mi nista ne znaci,bolje i da budem na gubitku ali da ostvarim svoj san! Ispod ne bih isla ni po koju cenu,ali sam opet spustila za 100 od pocetne i ako sam mislila da vredi 800,dzabe mi kad nema kupca. Tako da ako naidje pravi kupac nemoj zatezati.

Bas ti zelim da ga sto pre prodas!

Obaveza je Urednika da se drži pravila koja su mu predočena. Urednik podleže disciplini za Urednike isto kao i Članovi za Članove.

Tvoj oglas je obrisan zbog dodavanja poslednjeg posta AKUELNO koji je dodat sa tvoje strane. Veći broj postova ili njihova veća učestanost podiže rejting oglasa na prednje strane. Zbog toga se ubacivanje ''Aktuelno'', niza tačaka ili kojekakvih drugih stvari smatra nekorektno prema ostalim članovima koji se oglašavaju jer mu se na taj način veštački podiže zapaženost u odnosu na sve one koji to ne rade.

Normalno, čim oglas nije aktuelan onaj koji ga je dao treba da obavesti Urednika da ga briše, u svim drugim slučajevima SVAKI oglas je aktuelan čim tu stoji. I SVAKI koji nije po pravilima biće brisan, čiji god da je.

Moj ti je savet da se usredsrediš na oglas a ne na Urednike i tekst oglasa prilagodiš prodaji. Ovako sročen tekst koji se bavi prozivanjem Urednika pa tek onda prodajom takođe nije dozvoljen a koje će mere biti preduzete ne zavisi od mene.

Nash, strpljen - spašen. ;)

izmenicu oglas sto se tice tog pocetka, samo me zanima zasto se moj oglas brise a postoji jos milion oglasa  koji se dizu na prvo mesto koriscenjem reci : "aktuelno", "refresh", "b.u.m.p" i ostale gluposti...to bas nije korektno, zar ne? nema ljutnje samo iznosim neko svoje misljenje...  ;)

mislim da bi ova tema trebala da preraste u "MZ MALI OGLASI" kao  sto su i MALI OGLASI FORUMASA

onda nebi bilo ovakvih problema

Obrisano je mnogo oglasa sa takvim veštačkim podizanjem rejtinga a brisaće se i dalje. To se do sada nije radilo ali se ta pojava toliko omasovila da više nije moglo da se ignoriše.

BJB je zvanično glasilo Asocijacije, ako Asocijacija donese neku odluku Urednici ima da je sprovode a ovo je jedna od tih odluka.

Sve što je ostalo od takvih oglasa može sa smatrati privremenim, biće obrisano samo je pitanje vremena.

Naziv ove teme ne bih menjao. Ova tema treba da ode dalje u razradi koncepta malih oglasa. BJB mali oglasi su namenjeni svima, ko god hoće - može. Mali oglasi Forumaša su namenjeni članovima BJB-a i predstavljaju mesto na kome se sve kupoprodajne kombinacije zatvaraju između članova. Tu svako svojim imenom i obrazom stoji iza onoga što je napisao i sasvim je sigurno da je i odnos prilikom kupovine drugačiji.

Npr., ja i dan danas nemam ugovor da sam kupio Hondu, čekam da istekne registracija pa ćemo završiti papire. I uopšte se ne sekiram zbog toga, Sašumajstora svi znamo, problema niti je bilo niti će ih biti. Sve što je o motoru rekao kada ga je prodavao je tačno, to je vreme pokazalo. Ako se sada nešto i pojavi čovek nije kriv, ja sam se vozio pola godine pa bi bi on da motor nije prodao. Policija me zaustavljala 100 puta, proveravali su šta su hteli i sve je OK.

To je korektan odnos ali ne bi trebao da bude za primer već kao pravilo, svaka kupoprodaja treba da bude takva.

Ova tema treba da omogući članovima MZ Svet-a da rešavaju svoje probleme. U Oglasnicima, jednom ili drugom, nepoželjno je piskarati komentare, smatra se za nepristojno i štetno. ''Lep ti je motor ali bih ja na njemu ovo ili ono'' i sl. Na šta to liči? Kupi ili nemoj! Cenkaj se, to je dozvoljeno ali da se cenkaš a ne kupuješ takođe je nemoralno.

U ovoj temi dozvoljene su diskusije i ona zbog toga postoji. Ona treba da nam pruži odgovore na sledeća pitanja:

- kako da kupim takav i takav motor

- kako da prodam ili zamenim i za šta.

- da li su ponude koje imam dobre ili ne

- kakvi su saveti ostalih članova o ceni, uslovima na tržištu, strukturi ponude

- imam višak delova pa bih dao/prodao/ menjao...

- imam potrebu za određenim delovima pa molim ostale za pomoć oko pronalaženja

Ovo je vrlo osetljiva tema jer na kupoprodajnim odnosima daleko čvršće veze između ljudi pucaju. Svađaju se kumovi i braća zbog para a ne članovi Foruma.

Sa druge strane članovi MZ Svet-a su dokazali svoju zrelost: niko nije disciplinski kažnjavan, banovan, nisu brisani nalozi... ZA primer ne samo ovom Forumu nego svim postojećim!

Kada bi broj incidenata na ostalim delovima Foruma bio manji i Uređivačka politika bi bila liberalnija. Ovako to još uvek nije moguće jer ukupna svest nije na tom nivou, još uvek ima pojedinaca tipa: ''Šta je bre jajare, gde ste vi bili te i te godine kada sam JA na točku ovo i ono...''.

A mi se trudimo da se životi sačuvaju, da niko ne pogine i da nas svake godine ima sve više a ne manje.

Isto je i sa oglasima. Veliki sam protivnik da isti tretman ima oglas u kome prodavac prodaje 20 motora i ''svi kao čaša'', besprekorni, dok sa druge strane postoje silni postovi na kojima se motor radio, birao oklop, pa štedele pare, pa se farbao, pa smo se dogovarali u koju i kakve boje, pa se birao auspuh...

Ovo nije mesto za trgovce, ovde se kupuju/prodaju/menjaju/poklanjaju voljene stvari i diskutuje o trgovini koja je najpovoljnija za članove MZ Svet-a.

Slazem se sa tobom Vujo ali moras priznati da i ovaj tvoj tekst, kao i ovaj sto ga ja pisem gusi oglase.

Eto i ja sam objavio potrebu za necim ali je to vec otislo u zapecak zbog ovakvih nasih komentara. Zato bi bilo bolje da se nasi mali oglasi urede

kao i oglasi forumasa a sve u cilju preglednosti pa ko hoce nesto da komentarise neka ga ali neka ne smeta drugim oglasima.Kakva je razlika izmedju "aktuelno" ili ovih nasih redova, mislim da je nikakva i jedno i drugo gusi sustinu i razlog postojanja jednog takvog mesta isto se odnosi i na ono "srecno sa prodajom", "motor ti je zaista lep" itd.

Ovakvi problemi se ne javljaju u rubrici "mali oglasi forumasa" pa sto nebi i nasi oglasi imali istu koncepciju?

Ukratko, neka svaki oglas bude nova tema

Eto neka Asocijacija ovo shvati kao predlog jednog clana foruma pa neka donese neku odluku.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja