Jump to content

Moto Zajednica

Koji skuter kupiti?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Gilera Typhoon X

Treba mi vaše mišljenje oko kupovine skutera,koji biste model kupili.Znači platila bih oko 2400evra neki nov skuter ali nisam sigurna koji je najbolji za pomenute pare.Gledala sam Apriliu Mojito 50 custum(meni možda i najlepši) ali sam zato gledala i Yamahine skutere koji sigurno nisu loši.

Definitivno ćemo otići jedan dan do BG-a da obiđemo par radnji sa motorima da bih neke modele uživo videli i odlučili.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Možda je najbolje da napišeš još po nešto o svojim prohtevima: za šta ćeš ga koristiti - gradsku vožnju (sa puno provlačenja, ili možda predgrađe-centar relacija) ili za otvoreni put? Uglavnom ćeš se voziti sama, ili sa suvozačem? Šta ti je najvažnije - kako izgleda, da je udoban ili možda da je povoljno održavanje? Treba li ti dosta prostora (npr. za torbu sa stvarima i laptop), ili ti je to nevažno? Imaš li neke favorite?

• Podržavam 1

Pa ovako,voziću ga najviše po gradu i uglavnom sama.Normalno da mi je malo bitan i izgled ali možda je bitnije da je udoban,lagan za vožnju i da ima prostor-ostavu bar za kacigu jer mi je smor da je nosim non stop sa sobom.Na sadašnjem skuteru nemože da stane full face kaciga.

Za sada su mi favoriti:

Aprilia Mojito 50 custom

Piagio Liberty 50

Yamaha Why

i još neki modeli.

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

znaci odlucila si se za skuter do 50cc??

u takvom, tesko mozes da stavis kacigu a da nije u koferu...

Gresis ;)

pa ako pricamo o full face ili flip up, tesko..a ako pricamo o jet , ili onim nošama onda moze...da se ispravim....0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

• Zainteresovan, 418 postova
  • Motocikl: F800ST

znaci odlucila si se za skuter do 50cc??

u takvom, tesko mozes da stavis kacigu a da nije u koferu...

Gresis ;)

pa ako pricamo o full face ili flip up, tesko..a ako pricamo o jet , ili onim nošama onda moze...da se ispravim....0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

ja pricam o full face kacigama..kod vecine skutera(brendiranih) moze da stane ispod sedista

Nemoj da ti to bude bitna stavka. Uvek mozes da uzmes kofer u koji mozes da stavis kacigu.

Normalno da mi to nije najbitnija stavka,bitnije mi je da bude pouzdan skuter.

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

Mislim da u izboru bilo koja tri modela neces pogresiti, sad jedino na tebi ostaje da izaberes koji ti se najvise svidja.

Ja bih recimo izabrao Piagio Liberty 50 jer su oni tata mate za skutere od 50cc i gde god da sam citao niko nije imao neki veci problem sa njima.

Kul, znači treba ti nov skuter od 50cc, po mogućnosti sa koferom, i da izgleda lepo. Verovatno nemaš A kategoriju? Pedesetice se po novom zakonu takođe registruju jednom godišnje, tako da - ako imaš A ili planiraš da polažeš, najbolje je da odmah gledaš 125cc klasu...

Što se 50cc tiče, imao sam prilike da vozim Mojito, i lep je i lako se upravlja, ali je jako nizak i slabašan - čak za pedeseticu. Od njega je dosta bolje išla kolegina Vespa 50cc (i ovo ti je opcija, mada su nove skupe). Sa druge strane, imao sam Liberti 125cc, i to je odličan skuter. Verzija 50cc ima veće točkove pa je za preporuku.

Razmisli i o SYM i Kymco skuterima. SYM ima Fiddle II 50cc koji fino izgleda (liči na Vespu, pogledaj

), a Kymco prodaje Like 50cc 2T koji je trenutno na akciji.
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mojito 50 je medju navedenima naj skuter ali i najskuplji. Kvalitet je na visokom nivou kao i udobnost. Zadnje vesanje je klasicno ali napred je trapezna viljuska koja tako lepo upija neravnine da su mi posle nje neki skuteri bili daska. Sediste je ogromno i milina za guzu. Upravljac mu je fantastican i toliko dobar da nekada i nemas osecas da vozis skuter :D Nazalost, kaciga mu ne staje ispod sedista. Sve u svemu, za razliku od ostalih u moru bezlicnih plasticnih skutera Mojito bas odise stilom i karakterom, pa ces biti uvek primecena sto ja licno volim. To je kao mali skuter-kruzer koji ti nece dosaditi. Dakle bas premium klasa. Za te pare koje imas, Kymca i SYMa bih odbacio odmah. Zasto bi vozila kopiju necega ako vec imas eurice za original :)

Za te pare koje imas, Kymca i SYMa bih odbacio odmah. Zasto bi vozila kopiju necega ako vec imas eurice za original :)

U ovome se potpuno slažem sa tobom.Videću još,nije mi žurba.

SYM i Kymco skuteri nisu kopije, već proizvodi ozbiljnih fabrika koji su kvalitetom u rangu sa ostalim svetskim proizvođačima, ali da ne otvaram diskusiju gde joj nije mesto... ;)

Ta Yamaha Why izgleda dosta ozbiljno sa velikim točkom, a ne sumnjam u kvalitet izrade. Dosta liči na Apriliju Scarabeo 50 (koja bi isto mogla da ti bude opcija).

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

pozdrav.ako zelis kacigu da stavis ispod sedista,sa jamahom why je pogresan izbor jer ti nece stati zato sto ima velike tockove.mislim da malo brkas stvari ali ajd.neznam da li imas dozvolu a kategorije jer bih ti ja preporucio jedan cetvorotaktni skuter od 125cc koji bi ti verovatno zadovoljio sve sto te muci.radi se o aprilija sportsitiju.mali a udoban,agilan po gradu,stabilan,veliki tockovi,vozi se maltene kao motor a ispod sedista mesta podosta.u svakom slucaju na tebi izbor :takoje:

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nisu u rangu niti su u premium klasi. Nisu losi, rade posao ali lestvica nize od Italije i Japana.

http://www.upp.co.rs/aprilia/mojito_custom_50.html

Baci pogled na detalje i sve je samoobjasnjivo.

Pored nje mogu da ti preporucim Vespu S50, koja je priblizno ceni Mojitu, ali u njen gepek staje kaciga.

http://www.upp.co.rs/vespa/50_s.html

To ti je sam vrh skutera od 50cc.

Nije lose ni ovo drugo sto si predlozila ali opet ako vec imas kesa, kupi nesto sto vredi i sto ti je milo da pogledas u garazi a ne nesto obicno. Pravac kod Piaggio Dilera, probaj Vespu i probaj Mojita i odluci :) Mozes da probas i ostale, ali videces da u su samo obicni skuteri u odnosu na dve masine gore pomenute.

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Po meni dobar izbor je gilera runner. Imao sam model 2004 god kupljen nov i nisam imao nikakvih problema sa njom. Nosi isti motor kao i drugi skuteri iz piaggio grupacije, a i izgleda lepo :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja