Čeh 1009 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Počelo je vrlo bezazleno, pričamo Helena i ja sa Minom u petak uveče u A'Bre o tome šta ćemo za vikend, kad ona prozva turu do Kopa... 'Ajd... Ukratko: Dan 1: 265 km, oko 4,5 sati vožnje + 1,5 sat odmaranja. Dan 2. Oko 600km, 10 sati vožnje i 2 sata odmaranja. Krenuli smo u subotu u 12h sa OMV pumpe kod Ade Ciganlije, Ibarskom preko Jošaničke Banje do Rtnja na Kopaoniku... Fina vožnjica, stali smo usput na OMV pumpu u Ćelijama oko pola dva, bilo je vreme za doručak: Zadržali se oko sat vremena, pa opet na asfalt. Ništa zanimljivo usput, tu i tamo po koji ludak u kolima... Oko tri sata, malo vruće, malo boli guza, malo bi da zapalimo po nikotinski štapić, i zaustavimo se pored neke radnjice na sred puta. Ne znam ni gde smo bili. Put od Jošaničke Banje do Kopa je super za vožnju, malo lošija podloga ali ništa strašno. Nismo se slikali usput, (jednom prilikom je malo nedostajalo), jer ja nisam čuo Minu kako svirca... Šta ću kad sam nagluv . Oko šestice stižemo do Rtnja, parkiramo se pored Ćuretovog XTX i uživamo u odmoru Malo smo se oporavili, pa rešili da odemo do Konaka da pojedemo nešto, ali pre toga da se malo provozamo... kad smo već tu Otišli smo do Gobelje, i to na kvarno, jer je Mina kategorički odbijala bilo kakvo silaženje sa puta (haha)... Ja sam hteo da odemo do Pančića, ali to nije prošlo . Uglavnom, kad smo se dovukli do vrha, neki su se radovali, a neki.... pa baš i nisu Konaci, zaboraviosamimerestorana, svi se raduju!! Malo ćaskali, pa na spavanje... Težak dan je za nama. (haha) Pre nego što jastučili, dogovaramo se da odemo do Zlatibora gde bi trebalo da nas čekaju Mikka i Hitman. Okeeet. 'Ajde da vidimo kuda ćemo. Ništa strašno, nećemo gore na Čačak, daleko je. Nećemo u Novi Pazar, daljeko je. Idemo po sredini, a i zanimljiviji je put. (haha) Nedelja, ustajemo oko deset i spuštamo se na recepciju. Prenoćište sa doručkom 820 din. Doručak smo prespavali . Odemo do Konaka da pojedemo nešto, i spremamo se za spuštanje niz planinu pa severno na magistralu. U Ušću skrećemo na sporedni put, pa pored manastira Studenica izbijamo na škotski put (McAdam, za one koji ga nisu upoznali). A lepo nam reče čovek u Ušću... McAdam ili ne, prošli smo kroz veoma lepe predele.... Posle nekih 10-15km, Škota ostavljamo iza sebe, a Mina pokazuje šta nju veseli, i nije joj baš najjasnije šta mene veseli. Posle mesta po imenu Prilike, skrećemo sa glavnog puta i idemo na zapad, sa namerom da stignemo do Ivanjice. Idemo vijugavim planinskim putićem, i stižemo do jednog od vrhova...Šta ima tu... groblje, hm... zanimljivi spomenici, aha! Vid' radnje! Kiselaaaa... ...pa na prašinarenje. E, tu počinje zajebancija. Motori žedni, na putu koji ispade sve samo ne prečica, a karta nije toliko detaljna... Malo smo se vozali po planini, svako malo pitali za pravac, i posle dosta maltretiranja stigli (opet) na asfalt... Mali nesporazum, i Mina nastavlja na Zlatibor, a ja tražim lokalnog dilera benzina... Do Zlatibora smo stigli, Mina sa manjkom čorbe (hvala dobroj duši na magistrali, izvukao lik iz rezervoara pa joj sipao par litara...), a ja sa viškom u vidu flaše benzina... Šta ćeš... Helena i ja stižemo na Zlatibor, i nalazimo Minu u sreći i veselju (haha) Saznajemo da smo džabe dolazili, jer su Hitman i Mikka kod jezera, nekih 50km južno... Pravac Kokin Brod. Negde oko šes' stižemo i priključujemo se veseloj družini na obali jezera, pa sa njima za BG. Nastavlja se.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Jul 30, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan 'ajde kucaj malo brze! Kad ce ostatak? He, he... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krce 242 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: uzice Motocikl: Harley big twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto ne javiste ranije. Pola clanova ERA ima vikendice i brodice na tom jezeru pa da nesto organizujemo.Imamo i par glisera i jet-ova za skijanje na vodi i ostalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Jul 30, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se javim ! Kao shto je Cheh rekao... akciju Kopaonika smo pokrenuli potpuno na BUM ! Sretnem Cureta [xtx] u chetvrtak veche, on spomene Kop, u petak vetj pochnem da smaram Cheha i Helenu i na kraju se odluchimo za polazak ! Peglali smo do Kop-a bez mnogo zaustavljanja, sem OMV-a i doruchka. Po dolasku sretnemo Cureta i s njim smo se provozali do Gobelje, ah kako sam samo bila "besna" shto su me na kvarno popeli do gore , al dobro to je bio moj prvi off road !!! I dobro je i porshlo samo s jednim padom tj spushtanjem motora na zemlju/travu. Uveche smo s Curetom otishli na klopu, posle i pitje u hotelu pa na spavanje. Probudili smo se malo pre 10, prespavali doruchak i krenuli ka Zlatiboru Chehovom "prechicom" . Onoliki off road, onaj makadam, kamenje, pesak, kanale, barice, kravlju balegu :-X i sve na shta smo naletali...ja mislim da smo mi jedno 50-70km vozili po tome...i ona vuko*ebina u kojoj smo bili, uzbrdo-nizbrdo i tako non stop i nigde asfalta :'( a goriva sve manje i manje... U jednom trenutku sam se s nekog brda spushtala s ugashenim motorom u leru, samo da ushtedim chorbu... Kad smo se konachno dokopali asfalta i ja videla tablu Zlatibor...poletela sam bukvalno... Tu sam izgubila Cheha ;D Ostala sam bez goriva na magistrali ;D Zaustavljala sam automobile dok na kraju jedna dobra dusha nije stala i prelila mi nekih 5l ! Sliku sa Zlatibora ste videli, lezala sam tako nepomichna jedno pola sata, dok nisu doshli Cheh i Helena. Produzili smo do Kokinog Borda i nashli se s Mikkom i Hitmanom. Ja umorna, tj bukvalno mrtva od svog onog off road-a, nemam snage ni za shta ... a Hitman smoren jer je Mikkin suvozach... I tu se Hitman i ja brzo dogovorimo Nastavak sledi... [Mikka/Hitman] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jel ste vi to bili na OMV u Celijama sinoc oko 23h? Vracao sam se sa raftinga...vise mrtav nego ziv, video gomilu motora, svirnuo, ali nisam imao snage da stanem jer na motor nema sanse da bih ponovo seo do ujutru. Nisam spavao od petka i bio sam na autopilotu. Eto....izvinjavam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Jul 30, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan jel ste vi to bili na OMV u Celijama sinoc oko 23h? Vracao sam se sa raftinga...vise mrtav nego ziv, video gomilu motora, svirnuo, ali nisam imao snage da stanem jer na motor nema sanse da bih ponovo seo do ujutru. Nisam spavao od petka i bio sam na autopilotu. Eto....izvinjavam se Nismo bili mi ;D . Mi smo pauzu u povratku pravili na OMV u Chachku. A onda preko Topole i Mladenovca za Bg. Pa sto ne javiste ranije..l .. Krche kako da ti se javimo da smo na Zlatiboru kad ti nemash mobilni ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Jul 30, 2007 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Putovanje je bilo zanimljivo, s obzirom da nisam znala da ce Nikola da nas vodi kroz onoliku vuko*ebinu...Meni truckanje nije smetalo, al dugo gnjecenje guze jeste. Ceo dan na motoru i kicma i debelo meso su vristali...Videli smo lepote nase domovine i ne zalim ni za trunku zavlacenje po brdima i planinama. Fala bogu pa je tu i tamo bio koji zemljoradnik da nas uputi dalje, posto ni sami nismo mogli da procenimo u nekim trenucima gde smo se tacno zavukli. Bilo je : "Dobar dan, a gde smo mi?"...Mina je bila odusevljena asfaltom, kad smo uspeli da izadjemo na njega...Cekamo slike iz voznje sa malim incidentom...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Putovanje je bilo zanimljivo, s obzirom da nisam znala da ce Nikola da nas vodi kroz onoliku vuko*ebinu...Meni truckanje nije smetalo, al dugo gnjecenje guze jeste. Ceo dan na motoru i kicma i debelo meso su vristali...Videli smo le.... Sto ne kupite Hondu pa sedite ko ljudi na motoru ?? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Jul 30, 2007 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan .. u Nedelju sam iscimao Mikku da odemo na Zlatar poshto sam radio reportazu o Rangerima,a moj bajk je u "gajbicama" zbog neophodnih priprema za put .. Nedelja .. spakowali se na gs-a,lep dan za woznju,prawac Zlatibor,pa Zlatar .. Put do Zlatibora smo spalili relatiwno brzo poshto smo kasnili da se nadjemo sa kolegom nowinarom E sad .. Rangeri .. da u Srbiji postoje Rangeri .. to je ekipa ljudi .. ima ih 7 .. koji su zaduzeni da swe bude u redu na i oko Zlatara koji treba da postane nacionalni park. Zaduzeni su da odrzawaju red i mir,hwataju nezakonitu diwlju gradnju,ribolow,secu shuma, a izmedju ostalog, i da hrane beloglawe supowe ( leshinare ) ugrozenu wrstu koja je na iwici izumiranja .. Patroliraju sa dzipowima . uglawnom. Swe u swemu sjajan nachin da se prowede jedna nedelja .. Spakowali smo se u dzip i krenuli u obilazak .. Priroda i pejzazi fascinantni i opushajuci ... Beloglavi Supowi su pricha za sebe .. Ti leshinari imaju raspon krila 4 metra i njih 20 - ak pojedu recimo krawu u roku od sat wremena .. Otishli smo do hranilishta na kom je smrdelo kao u paklu .. Posle celog dana cimatanja po planinama .. wratili smo se u kafanu iz koje smo i krenuli da saberemo utiske i sachekamo Minu,Helenu i Cheha sa kojima se Mikka u medjuwremenu dogoworio da dodju pa zajedno da se wracamo za bg .. ekipa se ubrzo pojawila totalno prashnjawa i izmorena kao da su ih crnci k.... Tu je usledio dogowor da ja na moje opshte zadowoljstwo wozim Transalpa do BG-a a Mina da se opusti na zadnjem sedishtu GS-a ;D ... Bez "vecih" problema smo se wratili u BG i time zaokruzili josh 500 km-a pod dupetom .. Toliko od nas .. pozdraw .. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Jul 30, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Uhhhhh ! bilo je do .... ! Oni Ranger-i su mnogo luuudi ! iscimali su nas svuda okolo i naravno voznja sa drugarima nazad ! Ceshe, kad' ce "one" fotke ??? E, Hitman jel ti bolje ??? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jul 30, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, tu negde na mestu gde je opaljena ova poslednja Mikina fotka, Hitman odlučuje da obiđe kamion sa desne strane, pošto ima mesta... Neki kamenolom je u pitanju. Vidim prošao, idem za njim. E jeb'ga. Lep šoder na početku, ali pred kraj (Hitman se vratio na asfalt ranije, a meni je zbog kasnijeg polaska trebalo više mesta) relativno veliko kamenje. Drž' - ne daj, koči, lomi, cimaj.... pade Terena. Helena je skočila u stranu, bez većih posledica (malo posekla ruku... a rekoh joj da nosi rukavice), ja sam pretrčao upravljač i prednji točak i dočekao se na koleno - živele pantalone sa štitnicima. Jbt... u svom onom ludilu, ne slikah motor u ležećem položaju... Epilog: dosta smeha, probušena plastika, i taman stadoše još par motorista od kojih se ispostavilo da je jedan Grunf sa foruma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Jul 31, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jbt... u svom onom ludilu, ne slikah motor u ležećem položaju... Eh ima jedna slika ! Ali s mobilnog iz daljine , losh kvalitet ali vidi se da je bajk na zemlji ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Češe, ako ovu fotku ne metneš na avatar, ima ti crkne televizor. ;D ;D ;D najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad pogledam opet, sve mi se čini da i nisam baš morao da padnem... Samo da sam sporije išao, verujem da bih prošao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Šalu na stranu, baš si našao mesto gde ćeš da padneš, u kamenolomu. Pa to se radi po cvetnim livadama, humusnim šumama... Pa kako smo vežbali na Fruškoj? ;D Važno je da ste svi dobro, a da je tura bila lepa, bila je. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alesta 0 Napisano Jul 31, 2007 U prolazu, 79 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast,fotografije su stvarno super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Otishli smo do hranilishta na kom je smrdelo kao u paklu .. Hitman, genijalne fotke! Ajde mi pošalji ovu fotku hranilišta u ponoj rezoluciji na mail, imaš ga u profilu ili na sajtu u potpisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ne znam za Vas ali meni je ova fotka sa Cehovog avatara fenomenalna! Ima sjajnu poruku: Motorista pomaze kolegi da podigne motor, i lepo se vidi da su oboje posteno zapeli. Odlicna slika! Prava poruka i moto celog BJB sveta, cini mi se... Glasam za najbolji avatar (o'ma posle Najzlijevih Brown Shugar Brests ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ne znam za Vas ali meni je ova fotka sa Cehovog avatara fenomenalna! Ima sjajnu poruku: Motorista pomaze kolegi da podigne motor, i lepo se vidi da su oboje posteno zapeli. Na tu temu... Moja mala nema mane... Šalu na stranu, baš si našao mesto gde ćeš da padneš, u kamenolomu. Pa to se radi po cvetnim livadama, humusnim šumama... To je Minina specijalnost... cveće, humus itd... suviše soft-core :) Ja, ako ću da padnem, ima da padnem na oštro i tvrdo... ;D Šalu na stranu, što ti kažeš, ne da smo dobro prošli.... moglo je da bude baš grdno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, tu negde na mestu gde je opaljena ova poslednja Mikina fotka, Hitman odlučuje da obiđe kamion sa desne strane, pošto ima mesta... Neki kamenolom je u pitanju. Vidim prošao, idem za njim. E jeb'ga. Lep šoder na početku, ali pred kraj (Hitman se vratio na asfalt ranije, a meni je zbog kasnijeg polaska trebalo više mesta) relativno veliko kamenje. Drž' - ne daj, koči, lomi, cimaj.... pade Terena. Helena je skočila u stranu, bez većih posledica (malo posekla ruku... a rekoh joj da nosi rukavice), ja sam pretrčao upravljač i prednji točak i dočekao se na koleno - živele pantalone sa štitnicima. Pravilo br. 1 - nikad nemoj po takvom terenu voziti suvozača jer ti je sa suvozačem ciklistika jako narušena ( naravno Helena je lijepa djevojka ) i nemaš kontrolu. Pravilo br. 2 - najlakše ide u stojećem položaju, nagnut malo naprijed, u prvoj malo jači gas. Pravilo br. 3 - ni gume ti nisu bash nešto za rahlo ;D Pravilo br. 4 - treniraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Jul 31, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, tu negde na mestu gde je opaljena ova poslednja Mikina fotka, Hitman odlučuje da obiđe kamion sa desne strane, pošto ima mesta... Neki kamenolom je u pitanju. Vidim prošao, idem za njim. E jeb'ga. Lep šoder na početku, ali pred kraj (Hitman se vratio na asfalt ranije, a meni je zbog kasnijeg polaska trebalo više mesta) relativno veliko kamenje. Drž' - ne daj, koči, lomi, cimaj.... pade Terena. Helena je skočila u stranu, bez većih posledica (malo posekla ruku... a rekoh joj da nosi rukavice), ja sam pretrčao upravljač i prednji točak i dočekao se na koleno - živele pantalone sa štitnicima. Pravilo br. 1 - nikad nemoj po takvom terenu voziti suvozača jer ti je sa suvozačem ciklistika jako narušena ( naravno Helena je lijepa djevojka ) i nemaš kontrolu. Pravilo br. 2 - najlakše ide u stojećem položaju, nagnut malo naprijed, u prvoj malo jači gas. Pravilo br. 3 - ni gume ti nisu bash nešto za rahlo ;D Pravilo br. 4 - treniraj Bravo AnteK !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jul 31, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pravilo br. 1 - nikad nemoj po takvom terenu voziti suvozača jer ti je sa suvozačem ciklistika jako narušena ( naravno Helena je lijepa djevojka ) i nemaš kontrolu. Jbg... za to sam znao, ali ceo dan po blagom McAdamu nismo imali problema, pa sam se malo zaneo... Glupo sa moje strane. Pravilo br. 2 - najlakše ide u stojećem položaju, nagnut malo naprijed, u prvoj malo jači gas. Ovo sam koliko-toliko uspeo da ispoštujem, ali slaba vajda ako je zanemareno pravilo br. 1 :-\ Pravilo br. 3 - ni gume ti nisu bash nešto za rahlo ;D E pa sad... Šta je, tu je. Sledeći par će biti definitivno sa pravim kramponima Pravilo br. 4 - treniraj Sa zadovoljstvom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Avgust 1, 2007 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Xe,a ja sam u subotu i nedelju bio sa druge strane Kopa,u Brzeci.Sudio sam brdsko-brzinsku trku u organizaciji G.A.G.A. Ford racing team-a.Pre pocetka trke,dok sam bio na svom punktu,proslo je oko 20-ak bajkera,uglavnom na Tenerama,XTZ,DR,i jedna CBR.A neki lokalac je dva dana divljao KTM-om po obliznjim shumama i livadama...Inace,u pitanju je bila deonica oko 2 km (start) iznad hotela "Junior",od policijskog punkta na prevoju,na putu za Kurshumliju (3 km nize - cilj)... Inache,lepo ste se izvozali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ste off-roadovali Sledeci put ne odmarate na OMV-u ima i ovde 985m.vrh Ovcar za off,zezanje..i td. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...