Jump to content

Moto Zajednica

Honda NSR 125 zeza paljenje POMOC!!!

Recommended Posts

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: aprilia SR 50 LC Minarelli 95'

E ovako Honda je 1990 god. Skoro sam radio hilzovanje i stavio sam nov klip i karike.

Majstor ju je sklopio i prvo paljenje je bilo teze, i iz vise pokusaja nekako uplai na iridijumsku svecicu, na obicnu nije hteo da pali. Tad je radio 5-10 sekundi zato sto nije bio montiran hladnjak i auspuh, i primala je gas. Sledeca dva tri paljenja je upalio na sam dodir tastera za paljenje, ali ne prima gas, samo ujednacen zvuk pa se ugasi. Sutradan nece nikako da upali. Skinuli smo cilindar i sve je ok bez ostecenja i riseva, klip, karike, hilzna.

U cemu je problem? POLUDECU celo mi leto prodje.

Znaci motor ima kompresiju odlicnu, svecica baca varnicu, i nece da upali.

Dali je do te cuvene elektronike i tog CDI-a.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 43 postova

Znaci ako daje varnicu 100% nije do CDI-ja?

Jel moze CDI da bude polu ispravan, tj da nekad daje varnicu na svecici a nekad ne?

Dali moze biti do hilzne u cilindru, majstor mi kaze da je Crnobrnja malo aljkavo odradio kanale na hilzni.

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Jesi gledao dobija li gorivo u cilindar? Kakav je auspuh, da nije zacepljen? Ako imas konstantno varnicu na svecici elektronika ti je uredu, uzmi jos neku svecicu pa probaj da vidis kako se ponasa. Ako je cilindar dobro obradjen ne bi trebalo da on pravi problema,nego je nesto oko njega.

• U prolazu, 43 postova

Majstor direktno sipa smesu (gorivo i ulje) u cilindar, i prvo je jedva upalio i primao lepo gas, posle je ekstra palio ali nie primao gas, pa kasnije nece uopste da pali.

Ne radi mi RC ventil, dali on ima veze sa paljenjem?

• Hronični Motociklopata, 7374 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

od RC ventila bi trebao da pali i da radi samo sto nebi primao gas preko 6-7000 obrtaja jer se onda otvara ventil.

• U prolazu, 43 postova

E ovako Hilzovanje je lose uradjeno, kanali nisu lepo iseceni. Zvacu Crnobrnju i videti da reklamiram.

Pre neki dan sam kupio cilindar, glavu i klip sa karikama polovno ali u ekstra stanju, skinuto sa rastavljenog stranca.

Majstor je stavio taj cilindar i motor pali kao zmaj, ali imam drugi problem.

Palim motor 10 puta za redom i pali ekstra, pa odjednom nece. Pomerim malo CDI i on opet pali super. I onda ga upalim i mrdam plasticni dzek koji je na CDI-ju i kao da tu gubi kontakt. Npr radi motor super i ja pomerim malo taj dzek u stranu i krene motor da se gasi, pa ja vratim dzek u prvobitan polozaj i motor se povrati i lepo radi.

- Sad dali moram 100% da kupim drugi CDI ili to moze da se namesti?

- Kog moto-elektricara mi preporucujete da mi pogleda to, da je blizu Batajnice, moze i Beograd.

pozz!

• Svrati ponekad, 106 postova

Pa zasto bi kupovao drugi CDI ako je taj tvoj ispravan,pregledaj te kontakte u samom dzeku i pritegni ih malo i to ima da sljaka dalje i meni se to desavalo ranije dok sam imao Hondu.:moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja