Jump to content

Moto Zajednica

Moj blam...

Recommended Posts

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Dakle, bratjo, da vam priznam blam koji me prekjuče zadesio u gradu.

Trebao ja da se nađem sa dragom i jednim drugom kod Doma Omladine. Dolazim sa posla preko Brankovog mosta, okrećem kroz Prizrensku, na Trgu motam desno i ulazim u Dečansku. Obzirom da mi je Volskbank filijala u Dečanskoj matična, znam da mogu da se zavučem tamo kod muzičke škole. Parkirao se ja, našao se sa dragom, poslije i sa drugom. Završismo šta smo imali da završimo u jednoj kopirnici i onda krećemo.

Draga radi noć, trebam da je vozim na posao. Mora da stigne ranije, pa mi usput malo "broji" zbog toga, a malo i zbog toga što (sam muško pa na mogu da ne) vidim svašta (ženskog svijeta oko mene). ;D ;D ;D

I onda, ajde da krenemo. Rekoh da ne silazim preko parkinga i da ne skačemo preko ivičnjaka, nego da se lijepo postavim na ulaz u Čumićevo sokače, pa lijepo i kulturno da se uključim u saobraćaj. I tu me onda strefi blam iz vedra neba samo tako. Kad je trebalo da skrenem desno, pri previše maloj brzini skrenem previše desno.

I šta se dešava???  :-[ :-\

Desi se to da ne mogu da zadržim motor u rukama, jer je uspio da me pretegne u desnu stranu. U datom momentu imamo samo snage da ga zadržim u rukama da ne tresne dužinom, širinom i težinom na asfalt, već da ga nježno spustim na isti. Majko mila, kad se to desilo izgubio sam se...  :-[ :-[ :-[ Motor se naravno ugasio. Ja sam lijevu nogu prebacio preko mog "mrtvaka" uhvatio ga za ručke na desnoj strani i podigao ga kao da ima 50 kila, a ne 210. Nije mi bilo jasno kako sam uspio tako lagano da ga dignem, ni kako mi je tako lako legao. Stvarno, digao sam ga ne naprežući se uopšte. Mora da je adrenalin radio, a to znam da mi radi milijardu posto kako treba, jer sam jednom prilikom digao čovjeka od nekih 90 kg samo rukama (stajali smo jedan naspram drugoga). ;D

Eto braćo, blam me pojede živoga. Motoru nije ništa, naravno. Imam slajdere na motoru, ali na njima se ništa ne pozna. Ali mene blam ubi. Ja dižem motor sa asfalta, a sa druge strane autobusna stanica puna, bus jedan pun. Majko mila...

Eto da znate, sa motora se pada i kada se praktično stoji.

Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: xtx660

aj da ti bude lakse ,da ispricam ja svoj blam

pre nekoliko dana na poligonu,skupilo se dosta ljudi, par motorasa vezba osmicu,moj instruktor prica sa kolegama bilo ih je dosta..i ja sad radim osmicu i verovatno previse skrenuo u desno i puf pade ja na sred poligona..i jos nisam mogao ni da dignem motor..ajoj koja blamcina me strefila..kako sam bio izgubljen,sav se zacrveneo..ma..u momentu sam se izgubio u nepoznatom pravcu.. :D

• Drug član, 2143 postova

Kad ti se desi da se 1-cilindrash ugasi, obicno napravi takav trzaj da ko ne zna za foru obicno padne ko krava jer ne moze da ga zadrzi.

Nemoj da se nerviras, nije to nista srasno , desava se da padnes i dok stojis, jednostavno izgubis ravnorezu i BUP. Tako je meni ispala rukavica zimus, ja se sagnem da je dohvatim, motor krene  na stranu da padne, ja telom da ga vratim i srusimo se obijica na drugu stranu.

Dobro je da nema stete, mene je pre nekoliko nedelja lik prevrnuo vozeci auto u rikverc, kaze nije me video, ja ustanem i dignem motor koji ima preko 200 kg ko perce - sto ti je adrenalin.

;D ;D ;D

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Ne nerviraj se verovatno su nam se slicne stvari svima desavale....pre jedno 25 god stavio ja ribu na motor (CB 400 N) i taman da krenem u jednom pravcu ...ona kaze ajdemo na drugu stranu...ja nabodem prednju...a dole pesak...i zavrsetak znate...riba posle toga ni "u snu nece vise na motor"  .lol

• Svrati ponekad, 375 postova

nesekiraj se ti mnogo zbog toga...nikakav to blam nije...mozda za nekog ko nikad nije seo na motor pa mu to deluje smesno da padnes u takvoj situaciji i toj brzini...inace desava se...vazno je da ti je sa motorom sve ok...a prolaznici??ma koga je briga....

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Sto blam Castore, svi su mislili: 'Jes da ne zna da vozi, al' sto je jak!'    ;D

'... i sto mu je dobar motor!'

(hi, hi,  salim se)

Nista to nije Castore, svako od nas je bar jednom ljosnuo sa motora, samo neki nece da priznaju.  Meni je par puta "ispao iz ruke" dok sam stajao na parkingu; jedanput pred 20-ak bajkera koji su stajali pored.

Guest gasa

ej ma nije to blam, meni se pertla zakacila za manjac a ja stajao na semaforu...uf zamalo nisam pao, ali ja sam dobro prosao-uspeo sam u momentu svu tezinumotora da prebacim na desnu nogu

• U prolazu, 38 postova

ej ma nije to blam, meni se pertla zakacila za manjac a ja stajao na semaforu...uf zamalo nisam pao, ali ja sam dobro prosao-uspeo sam u momentu svu tezinumotora da prebacim na desnu nogu

uh to sa pertlom zna da bude zajebano.. i meni se par puta desilo i to u sred BGa, po onoj guzvi, na semaforu...  nit da ubacim da krenem, nit da spustim nogu pa da odguram, poludeo sam..  nisam ni znao da moze tako j..b..o da se uplete...  no, od tad obavezno ih vezujem..

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

meni se to desilo dok sam drzhao motor u prvoj i kad sam krenuo vozio sam pun gas u prvoj nisam mogao da preshaltam... zamalo nisam izginuo u sred centra... posle 30m sam uspeo da otkachim pertlu od poluge menjacha... jedva sam u chudu ukapirao shta se deshava...

• U prolazu, 38 postova
link=topic=9375.msg126594#msg126594 date=1186466473]

meni se to desilo dok sam drzhao motor u prvoj i kad sam krenuo vozio sam pun gas u prvoj nisam mogao da preshaltam... zamalo nisam izginuo u sred centra... posle 30m sam uspeo da otkachim pertlu od poluge menjacha... jedva sam u chudu ukapirao shta se deshava...

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  bas sto kazes, u cudu...  ne pada ti na pamet da gledas dole da bi video sta je, a noga nece, pa nece, ne znas sta te je snaslo...

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81
Kad ti se desi da se 1-cilindrash ugasi, obicno napravi takav trzaj da ko ne zna za foru obicno padne ko krava jer ne moze da ga zadrzi.

eh ja sam doziveo ovo ... sto je usledilo mom prvom padu sa motora :) to je bilo pre nekih .. hmmm .. 7-8 godina :)

nisam  to doziveo kao blam posto mi je to bio 1. put da sednem za motor sa manuelnim menjacem :)

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Suzuki Inzuma 250

Ma nije to blam nego maler, a ja sam skoro imao čitav niz malera.

Pođem popodne iz Beograda za Ivanjicu natankujem pun i bez zaustavljanja do klisure jedno 10-15km ispred Ivanjice, gde mi je KLE posrkao svih 15-16litara na 205km, jesam ga pržio ali mnogo je, znači prvi maler.Motor se zaustavi na uzbrdici, ja pozovem kuma da donese gorivo, kad drugi maler, iz vedrog neba počinje da kaplje kiša.Otvotim kofer da uzmem kišnjak (kupio ga dan pre), i kako sam malo jače otvorio poklopac treći maler, motor se nakrene na suprotnu stranu od ćopave i padne u kanal pored puta i "srećom" samo se slomi desni migavac, nova kaciga se otkotrlja, a novi kišnjak (četvrti maler) padne pod motor i pocepa se na dva mesta.Onako iznerviran bez problema sam podigao motor koji je praktično stajao naglavačke.U tom momentu nailazi kolona automobila (a do tada nije bilo žive duše) i svi zaustavljaju da pitaju jesam li se povredio "pri padu". Da ne bi sad objašnjavao da nisam ja pao već samo motor, ja im se ljubazno zahvalim i kažem da je sve u redu.U tom stiže kum sa gorivom i polazim prema Ivanjici ,a tada počinje nevreme koje u mom kraju nije viđeno godinama,grmi, seva, pljusak je tako jak da je voda na ulici skoro do nogostopa, zbog granja koje vetar lomi automobili se zaustavljaju pored puta, ja vozim li vozim, a prst pred okom ne vidim.

Mislim da ti posle moje priče tvoj blam neće teško pasti.

• Zainteresovan, 599 postova

Evo i sada pocrvenim od blama dok kucam. Pre nekoliko godina na moto skupu u Pancevu dojadilo nam na onoj travi, pa hajde u grad na kaficu. Moji krecu,ja treba sa FJ-om da napravim polukruzno na travi i krenem. Pri tome mi prenji tocak upao u neku malu rupu na travi- nista narocito. Gas-nece,malo jaci gas-krene,malo cimne i ja izgubim ravnotezu posto je volan skroz smotan. Pokusam da ga zadrzim,ma nema sanse--300kg. I sve to i nekako,ali kada sam probao da ga zadrzim dok je padao ja zavrnem gas do daske i tako padnem zajedno sa njim. Kada je zaurlao i oni sto nisu gledali u mom pravcu -- pogledali su. Ovi moji valjaju se i ne mogu da mi pomognu da  podignem motor od smeha. A ja --  zemljo otvori se i progutaj kretena. 

• Svrati ponekad, 272 postova

Pre više godina žena i ja krećemo na skup u NS,sa CBR 1000F,sastanak sa  društvom ispred moje kuće.

Svi srećni krećemo i posle jedno 5metara ja i žena ležimo na trotoaru a moj ker došao i skače po meni mislilo kuče da oću da se igram sa njim pa zato legao.

Posle toga sam objasnio ženi da se u kofer motora stavlja stvari do 5kg a ne 25 kolko je ona natrpala.

Inače su vrlo zajebani padovi kad si pijan pa zaboraviš da spustiš noge a stao si.

• Drug član, 1779 postova

Samo sto sam kupio  TDM - a o on negreban sve na njemu sija , dolazim ispred kapije i u momentu dok otvaram kapiju ne silazeci sa motora kaciga koju sam skinuo i stavio na retruvizor krece da pada na desnu stranu ja  za njom da je dohvatim a motor krece da pada na levu stranu a ja pun sebe kao zadrzacu ga na jednoj nozi i tras nisam ga zadrzao a ko za maler puna ulica komsija.Epilog pukla rucica kvacila levi migavac , plastika pored rezervoara izgrebana i u svemu tome najveci blam mi je sto sam morao svima da objasnjavam kako nisam pao u voznji , pa kako mi je motor pao ispred dvorista i bla bla bla...

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Heheh...ja sam sa Ktm-a, kad sam ga kupio, pao bar 5-6 puta u mestu (dok nisam ukapirao da je on visok a da ja imam kratke noge :D ). Prvi put mi se desilo kad sam dolazio na posao, ispred samog ulaza se popnem na ivicnjak (malo vislji) da parkiram, pa se predomislim i hocu da predjem na drugu stranu (nema mesta), i krenem da silazim sa ivicnjaka, onako pod 90 stepeni...taman prednji tocak sisao, i ivicnjak tacno na polovini motora, zadnji jos stoji na trotoaru, kad onaj u parkiranim kolima s' leva odluci da krene, i ja prikocim i stanem....nagmem motor da spustim nogu...kad...greb greb u prazno...visok ivicnjak...dok je noga dohvatila do zemlje, vec bilo kasno...nisam vise mogao da zadrzim...

Padnem ja zajedno sa njim...prva reakcija - brz pogled na terasu dal' neko sa posla gleda...dizanje motora brzinom munje, jos jedno okretanje okolo dal' me je ko video, i onda "zvizdukanje" :D...pravim se lud, parkiram motor, i odlazim na posao...

I to se ponavljalo dok nisam naucio da sa kratkim nogama baratam visokim motorom :D

• Svrati ponekad, 113 postova

prosle godine stao ja na jednom mestu da pratim preticanje iznad dva tunela u kod n.varosi, ko prolazi ovamo zna gde je to, i postavio konjica na nozicu sa strane i posto je put bio u rekonstrukciji, uradjeno novo prosirenje od frakcije koje nije dovoljno utabano. posle 30 sec potonu nozica i motor na stranu. ja da probam da ga podignem, nema sanse, 350 kg. ubio se ja trazeci najbolji polozaj da ga podignem ali nece, mali nagib ma podje malo ali nedovoljno. na karaju sam okrenuo ledja motoru i ko da dizem ficu povuci potegni i jedva. srecom intenzitet saobracaja nije bio veliki pa me skoro niko nije ni video. u jednom momentu sam razmisljao da zaustavim nekog vozaca da mi pomogne

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja