Jump to content

Moto Zajednica

Tehnika preživljavanja - TRAKTOR

Recommended Posts

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

@Tomo

Nije u redu, ili nisi pročitao lepo moj post ili namerno provociraš. U sitaciji kada je ograničenje 80 i traktor u neprglednoj krivini, i još je krivina na blagom prevoju, traktor izlazi iz njive na suprotnu traku i tom prilikom zatvara obe trake, koji je savet meni "smanji brzinu na 30 kad vidiš traktor". Pa da je bio vidljiv ne bih ga ni spominjao kao incident.

Ajde daj mi i ti neki savet, šta bi ti uradio u toj situaciji, kočio bi pre krivine na 30 iako ne vidiš prepreke na putu? Ili bi popizdeo i ulupao matorog. Ali iskreno...

Na svaku raskrsnicu staješ da vidiš da li će neko da izleti? Ajde objasni mi molim te? Pusti edukaciju mladih vozača i ostale fore, kaži kako ti voziš u takvim situacijama.

Čisto gublljenje vremena, a možda Aćim i samo provocira da ispadne neki fight.

Ako sam dobro pročitao tvoje poste, u takvim situacijama (ono boldovano gore) ulaziš u krivinu sa 80km/h ? ....hrabro moram priznati. Ja to još nisam usvojio. A koliki bi bio zaustavni put ( a pogotovu putanja) da se nasred nepregledne krivine nađe bala sena ili rasuta rizla, pokvaren traktor na tvojoj voznoj traci kojeg ne mogu pomeriti? Kako bi se onda zaustavio i gde?

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Ja nisam pričao o kočenju i ometanju, već o izlaženju iz njive na krivini sa blagim prevojem i zauzimanje obe trake, van naselja sa ograničenjem 80kmh. Mislim da se to malo razlikuje od "nerviranja zbog zaustavljanja u gradu".

Ali nemoj da trošiš reči, nema veze preterujem, znam, ponele me emocije ipak je moja koža bila u pitanju.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Yamaha fz1

Sta ste se uhvatili za to "prebiti traktoristu".... ko ce bre da ide i bije ljude po ulici, ja sam shvatio da je covek ispizdeo i simbolicno iskazao svoj popizditis, a onda deo strucnjaka na ovom forumu umesto da analizira i podeli iskustva, iz ugla bikera, iznese maestralan savet: SMANJI BRZINU! jebote, prosvetlili ste me, kako se toga ranije nisam setio...

I potpuno su mi jasni komentari ovih sto ne znaju da voze pa im je "smanji brzinu" jedina exit strategy, ali ima tu i nekih sto se kurce da znaju da odvrnu pa samo ponavljaju oprez, oprez - znamo bre da treba biti oprezan, dajte nesto kompleksnije, strucnije, bazirano na iskustvu...

Neiskusnim vozacima bi daleko korisnija bila rasprava o tehnikama izbegavanja prepreka u krivini pri 80 km, opservacije da li treba kociti ili ne u takvim situacijama, koju kocnicu koristiti, kako i koje sile deluju na motor u nagibu ... ja od administratora ocekujem da temu inteligentno usmeri u pravcu edukativne rasprave, a iskusnije vozace i one koji nesto znaju da se ukljuce...a onda ce mladi i neiskusni da pitaju i nesto da nauce...

• Podržavam 4

• Drug član, 3087 postova
Pussy nisam.

То ниси. Из твог писанија се види си "dick".

А набио си 40 година...

• Podržavam 3

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600 N

Kako to sad simbolicno, jeste li se pozivali na stangle i mlacenje dede na traktoru, il' si nindza ili mindza?

A kako god okrenes, iz onih navedenih 10 konkretnih situacija gore oko kojih se svi slazemo proizilazi samo jedna poruka: "prilagodi brzinu uslovima"

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: KLE 500

Činimi se da je ovaj predlog jako dobar, dajte ljudi da o ovim stvarima diskutujemo. Podelita svoja bogata iskustva sa onima koji ih nemaju i budite sigurni da ste uradili pravu stvar, spasićete nekome glavu! Hvala

Neiskusnim vozacima bi daleko korisnija bila rasprava o tehnikama izbegavanja prepreka u krivini pri 80 km, opservacije da li treba kociti ili ne u takvim situacijama, koju kocnicu koristiti, kako i koje sile deluju na motor u nagibu ... ja od administratora ocekujem da temu inteligentno usmeri u pravcu edukativne rasprave, a iskusnije vozace i one koji nesto znaju da se ukljuce...a onda ce mladi i neiskusni da pitaju i nesto da nauce...

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 227 postova

Jedno iskustvo:

Vozim ja tako auto nekih 80-90 na sat, podalje ispred mene traktor u mojoj traci, iz suprotnog smera nista, u retrovizoru isto nista, i sta me briga, jednostavno cu da obidjem traktor. Kad sam vec bio blizu traktora i u suprotnoj traci (u preticanju) krene traktor da skrece u desno, medjutim nosi i plug (o kojem uopste nisam razmisljao), pa kad se zarotirao, plug preprecio pola suprotne trake!

U dlaku ostah nepreoran, bas je bilo tesno.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ovakvo iskustvo mozes da dozivis i gradu. Vise puta sam video da se vozaci automobila - ne razmisljajuci zaustave na desetak santimetara od gradskog autobusa koji skrece desno. Posto u N. Sadu na vecini raskrsnica stalno gori zeleno za desno ( uslovno ), autobus propusti pesake i krene, a kad mu se zanese zadnji kraj - ispegla auto koji je bio pored njega. Zadnjih par godina su poceli da lepe ogromne nalepnice na zadnji deo gradskog autobusa na kojima pise : Opasnost, zanosenje zadnjeg dela autobusa pri skretanju - do 1 metar u suprotnu stranu. Za one nepismene su cak i skicu otstampali, i pored svega toga opet ima polupanih kola ( jbg, telefonira se, sminka , i jos ko zna sta sve ne, umesto da se obraca paznja na ostale ucesnike u saobracaju ! ) .

• Ne silazi, 7584 postova
  • Motocikl: TDM 900

Naucio sam to na tezi nacin jos dok vozio Apriliju. Autobus skrece levo a meni pade na pamet da preticem sa desno kad poce da se zatvara :O Kociiiiiii. Ako se na varam, ne prati ga prikolica u potpunosti jer joj tockovi skrecu za nekoliko stepeni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja