Jump to content

Moto Zajednica

Otvorio bih radnju auto delova

Recommended Posts

  • U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kao sto naslov kaze,razmisljam o otvaranju radnje auto delova,pa dajte neki savet,poslovne ponude,predloge,i slicno!!!!Sa koliko je love ok. da se krene,sta drzati i od kojih proizvodjaca,i dobavljaca.......pozzzz1zdravo.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 123 postova
  • Lokacija: NS
  • Motocikl: Hornet 600 '02

po mom licnom misljenju, prvo treba da definises trziste. mozda bi trebalo da se odlucis za neku odredjenu marku automobila, npr WV al da onda za njih imas od najmanjeg sarafa do suvozackih vrata. ako se previse rasplines mozes doci u situaciju da imas brdo robe koja nikom ne treba, a tebi lova zarobljena.

reklama u danasnjem biznisu igra jako veliku ulogu, kreni prvo od lokalnog pa se onda siri. za pocetak skontaj koja je recimo radio - stanica najslusanija i na njoj gruni reklamu a ne ona koju ti volis da slusas. odstampaj brdo flajera i plati klincima iz komsiluka da idu i da kace po kolima.

i u pocetku ne ocekuj neku zaradu vec u najboljem slucaju ''pozitivnu nulu'' (kako obozavam ovaj termin :D ), nemoj da te to obeshrabri...

a sad malo i drugi nek kazu nesto, bas i mene interesuje kako razviti biznis u srbistanu (ne brini, ne interesuje me prodavnica auto delova)

:zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • chef, 1843 postova
  • Lokacija: na proplanku

moje iskustvo je 5godina u vw&audi programu u zlatno doba za auto delove (1990-2000). zarade su bile od 150% pa na više, delovi iz grčke, bugarske, turske, nemačke, mexika.... 10% na belo, 90% na crno.... i nigde ovlašćenog servisa.....

 

i opet je lager bio ogroman. 60-70 000 maraka u robi i 500 maraka u džepu. u jednom trenutku počneš da se gušiš u robi. moraš sve da imaš da bi bio kupcima na prvom mestu koga će pozvati kad im zatreba, a s druge strane samo vezuješ novac... hiljade artikala je u pitanju. kad uzmeš da radiš popis, osediš.

 

sada svaki ovlašćeni diler ima svoj servis. da bi ti važila garancija ili osiguranje moraš da servisiraš vozilo u ovlašćenom servisu a oni imaju svoju nabavku i svoje rezervne delove. tržište se smanjilo i to značajno.

 

moje je mišljenje da ima pametnijih, lukrativnijih, sigurnijih, načina da se uloži novac. traži nešto s manjim ulaganjem a većim obrtom.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 402 postova
  • Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

potpuno se slazem sa O'sonesijem,narocito u danasnje vreme ove jbn krize koja izgleda nece proci jos koju lepu godinicu!ja radim motorna ulja na veliko i naplacujem jednu bednu fakturu os 10 000 dinara 8 meseci a ima ih bar 30 mesecno,sta da ti kazem.kao prvo,trgovci kod nas nemaju minut zavrsene trgovacke skole,nemaju nikakvog iskustva u vodjenju radnje pa kad naprave rupu u svom magicnom krugu kupovinom jednog auta ili letovanjem vise,nema sanse da se sastave a rupa sve veca i veca pa kasni placanje sve vise i vise.nisam pametan gde uloziti novac u ovoj drzavi osim u cevape i pljeskavice a robu za radnju ti daju na odlozeno maltene svi pa ako nemas unapred novac za sve to,zaglibis se do guse i nema ti izlaza.iskreno,ako imas mogucnosti,plati robu avansno,dobijes bolji rabat i nikom nista nedugujes a ostalo je samo tvoja sposobnost koliko ces robe prodati i koliko ces zaraditi.na tvom mestu bih poceo prvo sa kojekakvim potrosnim materijalom tipo brisaci,kocnice,svecice,ulje,filteri,kozmetika,sve te stvari koje kostaju malo a delove ostavi za neko lepse vreme.samo razmisli jako dobro pre nego se odlucis definitivno jer tih malih radnjica ima ko pleve i manje vise sve su osudjene na zatvaranje jer se zapadni sistem siri i kod nas pa velike firme otvaraju svoja maloprodajna mesta jer im tu ulazi direktno cista para.pre bih popricao sa tako nekim velikim za neki francajzing,tj da te oni brendiraju a tvoj lokal ili nesto slicno.pozdrav prijatelju i hrabro :takoje:

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 159 postova
  • Lokacija: Banatsko Novo Selo
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

Koliko sam skontao u Pancevu niko ne pravi lager delova pa i ne zarobljava novac vec u radnji imaju samo osnovno,tipa filteri,kaisevi,ulja...a sve delove uzimaju od uvoznika iz Beograda od danas za sutra i ugradjuju se 10 do 20% Dodjem da uzmem vodenu pumpu za Toyotu a oni: Ima,sutra dodjite po nju! To nije losa fora,mislim ne zarobljavas novac

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.


  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja