berserek 5 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Turio sam plave led diode u cajger kako vama izgleda? fantasticno..gde si kupio i kako si ih ubudzio untura? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio kod kineza to su one što imaju nekoliko led diodica na sebi,ide 4 kom i lako se ubacuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wesley 503 Napisano Septembar 11, 2012 Професор, 332 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati ST2 944 Prijavi odgovor kao problematičan Turio sam plave led diode u cajger kako vama izgleda? Xtra je ispalo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
berserek 5 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cek, kod kineza u 70. bloku? gde tacno, sta da trazim? izvini sto smaram, ali zelim to da kupim danas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 11, 2012 (promenjeno) Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite o gumi marke avon speedmaster? Kvalitetnija od Kenda, Trayal...??? To je od copera prednja guma, ali je mera 3.5-18, sira od nase zadnje, da li bi mogla da stane pozadi? Molim vas sto pre odgovor I jel ona ima unutrasnju? Promenio Septembar 11, 2012 član Fokus2005 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cek, kod kineza u 70. bloku? gde tacno, sta da trazim? izvini sto smaram, ali zelim to da kupim danas! Ja sam kupio kod mene u Obrenovcu ali mislim da u bloku 70 ima takodje možda nadješ još nešto bolji izbor...i ne smaraš :takoje:tražiš ubodne led diode za pozicije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite o gumi marke avon speedmaster? Kvalitetnija od Kenda, Trayal...??? To je od copera prednja guma, ali je mera 3.5-18, sira od nase zadnje, da li bi mogla da stane pozadi? Molim vas sto pre odgovor I jel ona ima unutrasnju? TA dimenzija može pozadi,a unutrašnja mora da se stavi neko je ovde pomenuo da je napravio tubeless ali mora da se obradi felna da bi se namestio tubeless ventil...za tu marku nisam čuo što ne znači da nije dobra verujem da je bolja od fabričke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 11, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me jos da li bi mogla unutrasnja od fabricke da se stavi na onu 3.5-18? Ili bi morao novu unutrasnju sa drugim merama da kupujem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Može zadržavaš staru unutrašnju bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 11, 2012 (promenjeno) Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nastelovao sam ventile na 0.05. Na uzbrdici cak i u petoj ne gubi snagu tjst ne smanjuje km/h, a pre je gubio. U cetvrtoj se cuo malo jace motor zujao na 60km/h, dok sada cetvrtom do 80 nagura i ne cuje se ni priblizno kao pre, ali mu je maksimalna 95, znaci znatno je startniji, ali sam izgubio na krajnjoj oko 5km/h. Manje puca iz auspuha iako sam stavio prepravljen auspuh, bez pregrada, samo cev izbusenu. I malo zuji pri voznji od 50-60km drugacije od pre, pa me to najvise brine ili se tripujem, otkud znam. Sta moze biti? Da li da menjam mere stelovanje? Promenio Septembar 11, 2012 član Fokus2005 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozes mozda da probas i na 0.1mm,nije to neki posao,ne kosta te nista,a ko zna,mozda bude bolje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Septembar 12, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nastelovao sam ventile na 0.05. Na uzbrdici cak i u petoj ne gubi snagu tjst ne smanjuje km/h, a pre je gubio. U cetvrtoj se cuo malo jace motor zujao na 60km/h, dok sada cetvrtom do 80 nagura i ne cuje se ni priblizno kao pre, ali mu je maksimalna 95, znaci znatno je startniji, ali sam izgubio na krajnjoj oko 5km/h. Manje puca iz auspuha iako sam stavio prepravljen auspuh, bez pregrada, samo cev izbusenu. I malo zuji pri voznji od 50-60km drugacije od pre, pa me to najvise brine ili se tripujem, otkud znam. Sta moze biti? Da li da menjam mere stelovanje? Moraš ponovo da šteluješ,proveri ponovo ako je zazor 0.05 i loše se ponaša našteluj na 0.1mm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 12, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ostavio sam motor da se ohladi jedno 3 sata pa cu nastelovati opet, na 0.05 pri paljenju pod sauhom se ne gasi kao pre, mogu bez gasa da ga ostavim maltene odmah, sto je dobro ali nisam ni ja nesto odusevljen. Videcu danas opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 12, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Нешто не верујем да је мања или већа максимална брзина ма овом мотору последица зазора 0.05 или 0,10. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 12, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nastelovan je na 0.1. Bolje se cuje motor, krajnja na 0.05 je kada se sagnem 95km/h, a sada na 0.1 krajnja bez saginjanja 95km/h, kako bilo bolje se cuje ne zveci na vecim obrtajima to je najvaznije, a sto sam izgubio 5km/h krajnju ko ga sisa, ne mogu vise da skidam sve zivo pa da stelujem. Sutra mi stize guma zadnja, AVON speedmaster MK II 3.5 - 18. Posto je to prednja fabricka od nekog corepa treba li da je okrenem u kontra smeru i tako namestim na zadnji ili nema potrebe? Pitam jer se nesto pominjalo u temi kako treba okrenuti u kontra smeru gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 12, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan А да ипак покушаш са оних, раније поменутих 0,08? Можда нису Јапанци тек тако одредили ту меру. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 12, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan А да ипак покушаш са оних, раније поменутих 0,08? Kupio sam listice spijuna sa 0.05; 0.10; itd, nemam nista izmedju, a i nemam zivaca vise da skidam i stelujem. Namesteno je na 0.10 malo "tesno" pa je kao na 0.08. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 12, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Знам. Ј.... их шпијун 0,08 и ко га продаје! И ја сам стисн'о 0,10 да бих добио "нешто као" 0,08 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Septembar 14, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan da li neko zna sta treba da nastelujem...ovako...motor palim pod sauhom i radi lepo kada se zagreje vratim ga i opet lepo radi ali kada iz lera jako zavrnem gas on proguta knedlu i ne reaguje vec krene da se gasi????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 14, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan To se desava kod svakog speed-a, pominjano je vec u temi o tome. Meni je majstor rekao jedno pet stvari, kao do svecice, do smese, do ventila, do ovog do onog, sta je istina ne znam, tako da sam se sa time oprostio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 14, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Та "кнедла" код наглог додавања гаса је карактеристична за готово па све класичне карбове без "пумпе за убрзавање" (или какогод да се преводи "accelerator pump"/"ускорительный насос"). Појава може да се делимично испегла финим подешавањем карба, али не и потпуно елиминише. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Septembar 14, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ovaj karb nema ni vakum membranu koja i kod naglog dodavanja gasa ne otvori odjednom...jednostavno ovo je veoma prost karburator,uglavnom se takvi karburatori stavljaju na cvaje,a na 4t ipak treba ajnspric.Ali s obzirom da je ovaj motor pravljen za laganu i ekonomicnu voznju nista ne fali ovom karburatoru,cak je mozda i bolje,manje stvari moze da se pokvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 15, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Додавањем гаса моменталнио се отвара шибер - није ту проблем, већ у бензину, кога на класичном карбу нема шта додатно да потисне у дифузор осим вакуума. Иначе, на Кинезима мењају људи класична карбове и постављају оне скутерске (такође са Кинеза), са све мембранама, вакуумима и осталим финим стварима. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Septembar 15, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan U tome i jeste problem,sto se otvara momentalno,ako je siber prikacen za membranu,kad das gas pumpica spricne gorivo,membrana se lagano podigne,i nema nikakvih knedli.Da ta membrana ne znaci nista ne bi je svi stavljali. Moze da se prepravi za taj karb od 125ice kineza,ali je to prevelika zajebancija,i kao sto vec rekoh po meni nema potrebe za tim(a inace taj nov karb nije nesto preterano skup,evo koliko kosta: http://shop.motobike.rs/SKUTERI/KARBURATORI/KARBURATORI/KARBURATOR-GY6-125/150CC-4T-CHINA/prod_8108.html). EDIT:A cak i da se to sve ubudzi speed bi onda smesno izgledao po meni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 17, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Namestio sam gumu danas, 200din me kostalo. Pre pranja: Kada sam je "pomladio" haha: Nesto mi ne izgleda sire na motoru od fabricke. Fabricku bi prodao, ne znam koliko bi je mogao ceniti, sta mislite, nije istrosena kao nova je? Nisam merio dubinu sara ali ima oko 3-4mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...