Robin Hood 3967 Napisano Jul 5, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko sa sigurnošću zna da li postoji razlika u performansama i radu motora sa iridiumskim svećicama u odnosu na obične? Ne pitam za vek trajanja, to mi je jasno. Interesuje me benefit u samom radu motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Jul 5, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kad se u Srbiji resi problem kvaliteta goriva i maziva,mozda ovo i razna druga tehnicka pitanja dobiju konkretne odgovore. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 5, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je najveća prednost dugotrajnost, a razlike u kvalitetu i kvantitetu varnice su zanemarive u odnosu na razlike u kvalitetu goriva, što kaže pronto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 5, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Due to the properties of Iridium, the spark plugs centre electrode can be made with a much smaller diameter than with platinum, Gold or gold palladium and copper/nickel types without sacrificing service life. The spark plugs potential difference is more concentrated at the tiny Iridium tip and hence less 'spark jump' voltage is required - this can be as much as 5,000 volts less than with standard plug types. Ignition is improved and less strain is placed on the ignition system. Benefits of improved ignition/combustion include better fuel economy, increased power/acceleration and especially better throttle response. http://www.spark-plugs.co.uk/pages/technical/iridium_spark_plugs.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Jul 5, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nešto slično sam i ja našao, zato sam i pitao da li neko ima iskustva iz prve ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Jul 5, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Imam lichnog iskustva. Zadnjih 5 godina koristim samo iridijum svecice na svim motorima i presudno je bilo kada sam video razliku na motoru sa jednim cilindrom. Tu sam bar najbolje osetio mada ima razlike na leru i sa drugim motorima. Dok sam koristio obichne svecice menjao sam ih na svakoj drugoj zameni ulja (8000-9000km) a iridijum bih menjao na svakoj trecoj ali se ni jedan motor nije toliko zadrzhao kod mene. P.S. Nisam probao one sa 2 elektrode ali sam chuo da hoce da zezaju. Za iridijum znam da su osetljivije na bogatiju smeshu, mada svaka NGK tad zna da zvekne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 5, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zadnja 3 motora vozim sa iridijumskim svecicama, neki dobitak u performansama nisam osetio, ali mnogo ravnomernije, lepse rade na leru i lakse pale - posebno se osetilo na kurbli Glavni razlog sto ih koristim je dugotrajnost i pouzdanost, jednostavno stavim ih i vise ne razmisljam o svecicama uopste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Jul 5, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je dobra mašina nema loših svećica. I obrnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Jul 5, 2011 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Bokijem, imam Savage 650 sa jednim jedinim cilindrom, motor je stajao dugo (pet godina nije paljen) i dosta sam mucio muke kada sam poceo da ga vozim. Iz nekog razloga (predpostavljam da je u pitanju bila siromasna smesa) mi je "pojeo" 4 nove NGK svecice sa oznakom po fabrickoj preporuci. Onda sam ugradio isto NGK IRIDIJUMKU i problemi su nestali. Meni objasnjenje "zasto i kako" vise ne treba, od sada samo iridijum... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kanda82 59 Napisano Jul 5, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: suzuki rf600r Prijavi odgovor kao problematičan i koja je njihova cena. ako znas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Jul 5, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Pa otprilike su duplo skuplje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Jul 6, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan u Louisu su 4 puta skuplje, kom 14-15 eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 6, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, poprilično su skuplje, jedna iridijumska košta otprilike kao set običnih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Jul 7, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan ali ima i gde su mnogo jeftinije... http://www.amazon.com/NGK-DPR8EIX-9-Iridium-Spark-Plug/dp/B000CSGWZC mozda bi mogli nekako da organizujemo neku grupnu kupovinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca018 8 Napisano Jul 8, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Yamaha XT500 Prijavi odgovor kao problematičan ..moze? evo ja 'ocu (doduse jednu-kad imam jedan cilindar, ali za mene odgovara, DPR8EIX-9) Ajmo, jos ko?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...