Jump to content

Moto Zajednica

3000+ KM Velika tura Italija!

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 974 postova
  • Lokacija: Dembelija

Ovo je jedan putopis koji smo uspesno okoncali sada za vikend. A poceo je pre nekih desetak dana tura nije bila unapred odredjena vec usput planirana i korigovana. Ali evo konacne ture koju smo odvozali. Sa nekim dogadjajima koji su se desili i mestima koje smo obisli.

P6170001-1.jpg

Krenuli smo iz BG-a za Crnu Goru gde smo rezervisali trajekt Bar-Bari u 22h. Skup je bio oko 9h sa OMV benzinske na pocetku ibarske.

Naravno ibarska je smorila dok nismo pobegli sto dalje od svih vecih naseljenih mesta. Uzivanje krece tek kod zlatibora.

Tamo smo stali da malo odmorimo u neku kafanu

P6060052.jpg

Koju bih vam preporucio da izbegavate sem ako niste u fazonu da prebijete ekstremno bezobrazno osoblje. Kojima niko ceo dan ne ulazi a kada udje kao da ste dosli da im nesto uzmete za dzabe.

Zatim nastavljamo dalje put prolazimo zlatibor i onda radovi na putu i tu cekamo oko 10 min

P6170005.jpg

Inace ribe koje su u kolima iza su nas posle obrijale ko malu decu ;)

Prolazimo nasu granicu i prolazimo niciju zemlju kada saznajemo da su neki radovi na nekom tunelu i da moramo cekati 3h ili ici skroz okolo gde gubimo gotovo isto vremena a u 22h je trajekt. Mislili smo ok stizemo... Odsedeli smo u nekoj usputnoj kafani tih 3h.

P6170008.jpg

Kako smo sve to prosli i usli u CG stvari krecu nagore. Krece kisa iz neba i zemlje, blagi uzas. Oblacimo kombinezone i krecemo dalje, vremena je sve manje. Da stvar bude gora prvom prilikom na zaustavljaju nasa "braca" Crnogorski panduri gde nas cimaju da smo vozili 72km/h a dozvoljeno 60km/h Gde im mi ljubazno kazemo da zurimo na trajekt itd. Ali nista, krece drkanje zato sto smo iz Srbije. Bolje da smo u Albanija! Na svu srecu jedan od nas to sredjuje bez placanja uz pomoc nekih plemenskih veza. Inace niko nas u naredne 3-4 drzave nije dirao od policije cak su nam i pomagali. Samo ovi smradovi u CG.

Na trajekt smo stigli u 21:40h 20min pred isplovljavanja. Tamo smo uplatili i spavanje koje nam je odlicno doslo posle naporne voznje. Evo i jedne od nasih malih kabina. Bitno je da smo imali tus i krevete.

P6170011.jpg

Najzad smo se iskrcali u Bariju, niko nas nije cimao nemamo cak ni pecate, samo su nam mahnuli da prodjemo a tako je posle bilo na svim ostalim granicama.

P6070063.jpg

Dorucak sa nasim prijateljem Franceskom koji nas je ugostio domacinski i pokazao nam malo grad i nasao neki dalji smestaj.

P6180028.jpg

Poseta crkvi Svetog Nikole, predivno!! I obavezno za videti.

IMGP3793.jpg

IMGP3828.jpg

Nastavili smo dalje za Positano koji se nalazi ispod Napolija najlepsi putevi za voznju, tamo se voze i neke Italijanske ture itd.

More, litice, prelepa mesta.

P6080074.jpg

P6190080.jpg

P6180039.jpg

IMGP3863.jpg

P6180048.jpg

Tamo su bas lude krivine gde su malo bolji manji i laksi motori, malo sam se i namucio ali je bilo prelepo. Lokalci su nam objasnili kako se vozi 8) 8) obilazili su nas kako su hteli. Ipak su znali napamet ceo put.

Posle noci u Positanu idemo za Napoli

P6190083.jpg

Tamo smo bili kratko, a tamo blagi uzas. Tamo bukvalno policija ne ulazi, smece na sve strane po tunelima itd.. Tu smo se malo vrteli i zaputili za Rim.

P6210438.jpg

Usput se desava mali peh, drugaru odpada cep za ulje, sreca jedan od nas ima rezervu a ovom nije iscurelo gotovo nista ulja.

I meni se desio jedan peh u onom drndavom kanjonu Morace mi je otpao balast sa jednog fara. Ali imao sam drugi na kome su BiXenoni tako da nije strasno. Ne pitajte kako se to desilo.

P6180036.jpg

Usput smo se malo i kupali

P6190127.jpg

P6190116.jpg

U nekom gradicu nekih 50km pred Rim smo se malo zapetljali zbog toga sto je pola grada bilo zatvoreno zbog neke proslave. I tu smo pitali za pomoc jednu pandurku koja je sela u pandurska kola i upalila rotaciju i izvela nas iz grada na pravi put. Da covek ne poveruje. :care: Hvala joj.

I najzad smo u Rimu

P6190150.jpg

P6190153.jpg

Tamo smo bili dva dana u full hotelu u centru Rima za samo 30e noc. To nam je sredio nas covek bajker koji tamo zivi i radi.

Rim prelep naravno...

IMGP4419.jpg

P6200318.jpg

Odatle smo krenuli za Pizu gde smo usput svratili na kupanje na neko prelepo ostrvo Ornitelo ili tako nesto.

P6210411.jpg

P6100064.jpg

IMGP4457.jpg

Piza je bila tesko razocarenje sem tornja nema ama bas nista. Izgleda kao Zrenjanin (bez zelje da uvredim Zrenjanin) Samo sam ocekivao vise od Pize.

IMGP4674.jpg

Iz Pize krecemo za Veronu. Usput svracamo u Modenu. I Modena je ruzna, nije vredno cimanja.

Ali su putevi iz Pize do Verone bili prelepi kao sa nekog filma. Dosta krivina prelepih predela, reka, polja..

P6220470.jpg

IMGP4623.jpg

IMGP4612.jpg

P6210436.jpg

Verona je prelepa i treba je videti obavezno. Tamo smo dosli na bum i nasli smestaj gotovo u samom centru

P6220477.jpg

Odatle smo se zaputili za Veneciju, usput smo svratili malo u Vicencu. Tamo smo svratili u autlet

P6230537.jpg

Drugari su kupili neke jakne, pantalone. Meni nije nista trebalo, a ono sto sam hteo da uzmem bratu nije bilo broja to sto sam hteo. Tako da ja nisam uzeo nista. Put je bio manje vise dosadan. U principu sve severnije od rima sto se ide sve je ruznije barem po nama. Jug ima i lepe predele i puteve a i dusu koju sever nema.

Kada smo stigli do Venecije tu smo se smestili u nekom mestu na 30 km od Venecije. Uhvatio nas je neki praznik u Austriji i Nemackoj pa je bilo muke naci smestaj, posto smo i tu na bum isli.

Ali Veneciju stvarno treba videti, izgleda nestvarno.

P6240575.jpg

P6240724.jpg

P6140200.jpg

Posle Venecije smo se na zalost rastali. Ja sam pravo i Venecije isao kuci za Beograd dok su ostali prespavali jos jedan dan u Sloveniji i odatle otisli za Sarajevo gde su otpratili jednog iz ekipe koji trenutno na radu tamo. Ja sam morao da idem nazad zbog posla. Ali koliko sam cuo propustio sam prelepe puteve kroz Sloveniju i jos lepse puteve kroz Bosnu. Kazu da je put Banja Luka - Sarajevo i Sarajevo - Zvornik prelep. To mi ostaje da vidim neki drugi put.

Eto to je moj mali putopis, bilo je to jedno nezaboravno iskustvo kako po tome sta smo videli tako i po voznji motora po raznim putevima i uslovima.

  • Podržavam 16

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2583 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Lepa tura nema sta, jedino mi se bez ljutnje ne dopada kako si to slikama opisao. Previse poziranja a od lepota Italije slabo sta videsmo.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6376 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Kako bre da ne valja od Rima na sever :zbunjen:

 

Drugi put da pitate :zvizduk: Lepo ste prosli sa smestajem.Napisite gde,sta,kako...Italija je uvek interesantna destinacija,mozda nekom pomogne

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 974 postova
  • Lokacija: Dembelija

;) Slika je bilo i previse, ali sam za sada aploudovao samo malo. Bilo je 4 aparata pa smo sve skupili na gomilu i polako ide razvrstavanje. Ali slika ce biti jos obecavam, samo polako. A od predela imamo najvise snimaka lepih ali to ne znam da postavim zato dosta ovakvih. A snimci su nam ekstra i tu su prave lepote. Ako mi neko kaze kako ili pomogne bice i toga.

 

E sada da se vratim na temu.

Motori su bili:

Honda VFR 850 2006 god

Honda Seven Fifty

Kawasaki Z1000 2007 god

Yamaha Fazer 2010 god

Yamaha XJ900 1996 god

Yamaha GTS1000 1993 god

 

A posto ima zainteresovanih za troskove i cene ajde i to da podelim sa vama.

Ovako najvise nas je kostao trajekt Bar - Bari 115 euro

Motori se vezuju uz bokove broda gurtnama negde za patos negde za zidove broda. Kroz ram oko sedista kako vec moze da se nista ne osteti. Negde stave i krpe da ne ide direkt preko rama. Nije lose sve ukupno.

Putarine po italiji nismo bas nesto ni placali zato sto smo isli u 90% lokalnim putevima da bi uzivali u voznji i pejzazima. Ali stvari stoje ovako, na tih par delova gde smo bili su cene oko 2-4 euro. a na jednom malo duzem delu preko 100km 10e

Gorivo je preskupo.. 0d 1.45e najjeftinije do vecine pumpi oko 1.55e, 1.6e. Smestaj smo placali oko 25e - 30e uglavnom nocenje sa doruckom. Negde i bez dorucka. Klopa je svuda preskupa i smesno mala za ljude, pogotovo za Srbe.(Vecno smo bili gladni)

Pica svuda oko 10-15e em mala em ruznaaaaa. Pice skupo dosta. Nas su klope izlazile kada negde zasednemo oko 120e nas 6 nismo se izivljavali. Tako da suma sumarum bez 1000-1300e tesko. I nas je sreca posluzila i nismo imali nikakvih problema i kvarova. Tako da je potrebno poneti i vise za ne daj boze.

Ako ima jos neko neka pitanje neka pita. Mozda meni ne pada na pamet da napisem a vazno je.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 974 postova
  • Lokacija: Dembelija

@ pronto

 

Meni je sever bio nekako ruzan, sa izuzetkom Verone i Venecije. Ali mi se nisu svideli ni putevi ni gradovi.

A smestaj sam napisao od prilike koje su cene ali smo na pola lokacija isli na bum. Samo se malo provozali pitali gledali i moze da se nadje za nekih 20-30e

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2583 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Super onda, cekamo slike i prateci tekst ;) Ne znam sto te cudi cena goriva kada je i kod nas isto tako

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 974 postova
  • Lokacija: Dembelija

Pa nije bas gorivo kod nas 160din. A ime hotela cu poslati samo da nadjem. Jedino sto taj hotel u Rimu kosta punnooo vise od tih 30e koliko smo ga mi placali. Jer kao sto sam gore naveo nama je to sredio jedan nas covek.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 569 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Pa nije bas gorivo kod nas 160din. A ime hotela cu poslati samo da nadjem. Jedino sto taj hotel u Rimu kosta punnooo vise od tih 30e koliko smo ga mi placali. Jer kao sto sam gore naveo nama je to sredio jedan nas covek.

 

jel moze i nama da sredi? ako ne moze, nemoj onda da se trudis da nam saljes :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 974 postova
  • Lokacija: Dembelija

Evo malo tih slika predela itd..

P6200293.jpg

IMGP4336.jpg

IMGP4314.jpg

P6090161.jpg

P6090149.jpg

P6090110.jpg

Rim nocu..

 

Evo jedna za sve one koji navijaju za zvezdu, ali iz daleka. (mene ne zanima ;) ) Stadion Sv. Nikola u Bariju

IMGP3836.jpg

A evo i stadiona u Napoliju

P6090112.jpg

Evo i cuvenog Vezuva ali iz daleka. Nismo ipak imali vremena za sve.

P6090109.jpg

Pa jos malo Napoli..

P6090119.jpg

Malo Venecije

IMGP5182.jpg

IMGP5161.jpg

IMGP5094.jpg

IMGP5060.jpg

IMGP5052.jpg

 

 

 

Pa sada malo mora i puteva uz more.

P6090119.jpg

P6080072.jpg

P6080075.jpg

P6080098.jpg

P6090117.jpg

P6090123.jpg

P6090125.jpg

P6080099.jpg

P6090126.jpg

IMGP3850.jpg

P6080087.jpg

P6180042.jpg

IMGP4055.jpg

P6100066.jpg

IMGP4556.jpg

IMGP4068.jpg

Ovi putevi su uglavnom izmedju Napolija, Rima i Pize... Sve je mediteran.

 

A sada malo puteva po unutrasnjosti Italije. Koja je podjednako lepa.

P6100059.jpg

P6110100.jpg

IMGP4706.jpg

IMGP4628.jpg

IMGP4594.jpg

IMGP4505.jpg

 

Slika ima brdo ali evo sada malo.

Jos da znam snimke da postavim to bi bilo super. Ima li neko ideju kako se to radi? Imamo par bas lepih snimaka gde se jos bolje vidi koliko je lepo.

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Strucnjak, 1619 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Šabac
  • Motocikl: CRF300L

E ovo su vec mnogo bolje slike :D JOS JOS :)

 

Za snimke napravis nalog na youtube i kliknes na UPLOAD dugme u vrhu. Kad postavis na youtube onda kliknes na dugme "ubaci filmic..." ovde na forumu i tu uneses link do odredjene strane na youtube. Ako su filmovi veliki (u megabajtima) uploadovanje ce da potraje, pa je najbolje da stavis tokom noci..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 974 postova
  • Lokacija: Dembelija

Kada budem uhvatio vremena i malo brzi net. stavljam i filmove na net.

Za sada samo slike. ;) Mislim da i one govore dovoljno koliko je bilo dobro.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2583 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Bravo majstore, to je to. Izvukao si se sa ovim slikama :lol:

 

A sto se tice goriva kod nas je bilo nesto ispod 140 dinara a euro je pao na 96 tako da i nije neka razlika, na to sam mislio. O razlici u kvalitetu nebi ni pricao. Oporavio si motor malo u Evropi!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 974 postova
  • Lokacija: Dembelija

Ima jedna cudna stvar sa njihovim gorivom. To pre na kolima nisam primetio. Gorivo im ne smrdi onoliko koliko kod nas. Cak sam uspeo par puta malo da prospem i nije smrdelo ni najmanje. A onda kada sam na prvoj pumpi kod nas sipao Mol odmah cim sam presao granicu, smrdelo je za medalju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bandolerosi, 816 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Suvozačica na TDM-u

Kada budem uhvatio vremena i malo brzi net. stavljam i filmove na net.

Za sada samo slike. ;) Mislim da i one govore dovoljno koliko je bilo dobro.

 

Mmmm....mnogo je lepo...... svaka čast!!!! :takoje::zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja