supatje 104 Napisano Jun 28, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Skoro sam pazario ovu kacigu i primetio sam zanimljvi detalj. Sa unutrasnje strane vizira se nalazi neki tvrdi sloj koji sprecava magljenje. Medjutim, zanimljivo je da se ovaj sloj nalazi po obodima vizira (recimo 1-2cm od oboda vizira) a na sredini kuda se gleda ne... Da li neko zna u cemu je fora? :S Nikao mi ovo nema logike... Inace, vizir magli kad se stoji u mestu i malo je hladnoje (kao ovih dana na primer) ali cim krenem odmagli se. Na onom delu gde ima taj premaz nema sanse da se zamagli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Jun 30, 2011 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam pazario istu, danas vozio, magli mi se...ne preterano....spusti naocare, podigni vizir........:-)) bas cu sutra pogeldati za to magljenje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Jul 1, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Moje pitanje nema bas veze sa maglom al' ima veze sa modelom kacige. Posto sam i ja vlasnik pomenutog modela od ove godine pitanje za kolege je da li se i kako se skida unutrasnji deo kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano Jul 2, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam, skida se, ali nisam probao do sada Jos mirise na novo A reci mi, da li imas neki premaz na viziru, da se vidi da po sredini ne postoji ? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dynaudio 37 Napisano Jul 3, 2011 U prolazu, 28 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je ista situacija, pazario sam je prosle godine i mislio sam da sam dobio falicni vizir, doduse bilo je leto pa mi nije nesto smetalo, ali tokom jeseni je postalo izrazeno da "centralni" deo magli, dok okolni ne. U cemu je fora ne znam. A za pranje, unutrasnjost se vadi kao i na bilo kojoj drugoj, ima par kopcica iznutra na predelu kod obraza, prvo njih otkopcati a ostatak onda izadje. U globalu je OK kaciga, mada posle (nepunih) godinu po mom misljenju nije bas vredna skoro 20k din koliko sam je platio (ako se dobro secam), oni kozni delovi na donjem delu kacige su poceli jako brzo da pucaju, onaj rupicasti deo sto nalegne na zadnji deo vrata mi se raspao pa sam moram da ga prelepim pravom kozom i da bi sprecio dalje pucanje, ona dva bocna "kozna" dela nisu se raspala, ali su vec poprilicno ispucala, tako da verujem da ce i oni uskoro doci na red. Jesam ja nju koristio skoro svakodnevno, ali opet, ocekivao sam vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano Jul 3, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Znaci taj antifog okolo je namerna fora da bi morao da kupis jos nesto Ne zvuci bas pretano kvalitetno po tome sto pises. A mehanizam za dizanje/spustanje oba vizira? Jel odoleva vremenu? E da, primetio sam da ono gornje luftiranje i nema nekog efekta :S Otvoreno/zatvoreno, ne primecujem razliku... Sa leve strane kod obraza se nazli onaj cep na kome je nacrtan simbol za Bluetooth i tu huci vetar posto ne dihtuje lepo. Cep treba skinuti naneti malo OHO lepka (on dihtuje lepo)u krug i vratiti cep tako da zadihtuje. Posle toga je mnogo bolja situacja. Na prvoj voznji me glava bolelea od hucanja na levoj strani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dynaudio 37 Napisano Jul 3, 2011 U prolazu, 28 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mehanizam je ostao cvrst kao i prvog dana, tu stvarno nemam zamerki. Kazem opet je moguce da je samo moj primerak malo "falicniji" bio, posto drug ima prethodnika Rhyno ako se ne varam, i njemu je posle skoro 3 god koriscenja ostala postava i ti kozni/sinteticki delovi oko vrata kao i prvog dana, ali njemu je mehanizam vremenom oslabio i vise se sabila unutrasnjost, tako da valjda negde dobijes negde izgubis , dok su meni mehanizam i unutrasnjost ostali netaknuti. Ali i ovo puckanje koze/eko koze (sta li je vec) je opet bilo 20min posla i pici dalje , bitno je da su svi mehanicki delovi i integritet ostali da kazem u fabrickom stanju, ovo ostalo se da srediti po potrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...