simkeSR 0 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je SR 50 97-mo karburator....uzeo sam ga pre 4 dana.... Naravno posto sam bio pod utiscima nisam ni obracao paznju...samo sipaj i vozi....ahahha E posle kad asm izracunao kilometrazu i potrosnju zamalo me nije slog strefio.... na od prilike 100-110 km je potrosio 7-7.5 litara benzina sto je nenormalno...cak i ona najveca turpija ne trosi 7 litara...... iskreno skuter leti.... moze preko 100 ali mu treba vremena,a do 95 ko iz sale...i sa 1 i sa 2 ide isto...ne bitna je kilaza... ali kako god on ne bi smeo vise od 4-4.5 aj najvise 5l da trosi......sve preko toga je zabrinjavajuce..... Sad nznm da li je u pitanju karburator...... sta da kazem ,ljudi POMAGAJ TEEEE !!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Jun 20, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa nasviran je...sta ocekujes. Meni je na speed fightu potrosnja bila tolika...manje-vise. Isao je kao vetar ali je srkao kao nenormalan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Jun 20, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas elektronski sauh,proveri da li radi kako treba...moguce da je on non stop otvoren i da zbog toga guta gorivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simkeSR 0 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan Moj je fabricki nije tuniran..... navodno sportska verzija 120 graviran..... @Zuna89 imam rucni sauh na rucici i ja msm da radi 100%......kad spustim skroz dole on smanji ler znaci to je to.... ali i sa njm da radi ne moze da poveca potrosnju za 3 litre.....na kolima mi ne podigne toliko.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Jun 20, 2011 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Moj je fabricki nije tuniran..... navodno sportska verzija 120 graviran..... @Zuna89 imam rucni sauh na rucici i ja msm da radi 100%......kad spustim skroz dole on smanji ler znaci to je to.... ali i sa njm da radi ne moze da poveca potrosnju za 3 litre.....na kolima mi ne podigne toliko.... Da te samo upozorim da je na satu 110km/h pravih 80km/h. Proveri karb... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Jun 20, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan ja imao problem kada sam uzeo motor sa sauhom...izgubio na dzekovima negde struju...trosio oko 10 litara ...kada sam to sredio,od tada potrosnja nije nikada presla preko 5l ...ocisti filter vazduha,teraj kod nekoga da vidi jel sve ok sa karburatorom...verovatno je do njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare gsxr750 46 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR-750 k8 & Cpi popcorn 50 Prijavi odgovor kao problematičan Moj je fabricki nije tuniran..... navodno sportska verzija 120 graviran..... @Zuna89 imam rucni sauh na rucici i ja msm da radi 100%......kad spustim skroz dole on smanji ler znaci to je to.... ali i sa njm da radi ne moze da poveca potrosnju za 3 litre.....na kolima mi ne podigne toliko.... Da te samo upozorim da je na satu 110km/h pravih 80km/h. Proveri karb... mislis u globalu, ili samo skuteri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simkeSR 0 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan Da te samo upozorim da je na satu 110km/h pravih 80km/h. Proveri karb... e da u pravu si ali nije bas toliko.....laze za 8-9 km/h merio sam juce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simkeSR 0 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan ja imao problem kada sam uzeo motor sa sauhom...izgubio na dzekovima negde struju...trosio oko 10 litara ...kada sam to sredio,od tada potrosnja nije nikada presla preko 5l ...ocisti filter vazduha,teraj kod nekoga da vidi jel sve ok sa karburatorom...verovatno je do njega ok filter cu vec danas da ocistim.....a oko sauha nikad nisam petljao.... a dok ne skupim pare kod majstora ne mogu da odem ...... brate 7l me ubilo ovih dana... Al ne znam sta karburatoru moze da se desi pa da salje bar 3l vise nego sto treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simkeSR 0 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan Moj je fabricki nije tuniran..... navodno sportska verzija 120 graviran..... @Zuna89 imam rucni sauh na rucici i ja msm da radi 100%......kad spustim skroz dole on smanji ler znaci to je to.... ali i sa njm da radi ne moze da poveca potrosnju za 3 litre.....na kolima mi ne podigne toliko.... Da te samo upozorim da je na satu 110km/h pravih 80km/h. Proveri karb... e da brate za to si u pravu...ali nije bas toliko pretera ga )) laze za nekih 9-10 km/h merio sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Jun 20, 2011 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Moj je fabricki nije tuniran..... navodno sportska verzija 120 graviran..... @Zuna89 imam rucni sauh na rucici i ja msm da radi 100%......kad spustim skroz dole on smanji ler znaci to je to.... ali i sa njm da radi ne moze da poveca potrosnju za 3 litre.....na kolima mi ne podigne toliko.... Da te samo upozorim da je na satu 110km/h pravih 80km/h. Proveri karb... e da brate za to si u pravu...ali nije bas toliko pretera ga )) laze za nekih 9-10 km/h merio sam Kazem ovo jer sam vozio 2 godine sr50 1998 god. Serijala sa sport prenosom je isao pravih 82km/h...a na satu je pokazivao 110..u svakom slucaju proveri lepo kompresiju, karb, svecicu itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simkeSR 0 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan E posto me ovo mnogo nerviralo i nisam mogo da izdrzim....danas sam raskopio ceo skuter i sve do sad sam se zezao sa njim....da bi dosao do karburatora morao sam brda stvari da poskidam....znaci skinuo sam sve plastike i krenuo redom 1. vakum pumpa -radi odlicno 2.filter vazduha ocistio 3. karburator - spustio iglicu na poslednji nivo tj podigao da sto vise zatvara..... i odvrnuo vazduh posto je bacao benzin na filter vazduha i na auspuh..... od kako sam odvrnuo vazduh nije bacao.....pre svega toga je sipano 2l i sad nznm koliko sam mogao da potrosim dok sam sve podesavao....ali vise od pola L sigurno nisam......tako da cu da vidim ima li napredka u smanjivanju potrosnje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simkeSR 0 Napisano Jun 21, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan Eeeeeeeeee ima napredka.... msm ne da ima nego se ogroman napredak Karb jos nije 100% sredjen......ali ok je za sad uz kombinovanu voznju ,sa gradskim jurcanjem (sa jednom i dve osobe) potrosio je 4.5l ..... a pri brzini od 70 km/h ne trosi vise od 3l.....nema teorije..... znaci prosek 4l na 100 km.... jos malo vazduh da se podesi i to je to )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Jun 22, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan To je vec lepsa potrosnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simkeSR 0 Napisano Jul 3, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Sr 70 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je resen i zove se karburator.... tema moze da se zatvori... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoAki 17 Napisano Jun 5, 2014 Aleksandar Gal, 88 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa Aprilijom RS 125 Preliva mi karburator Prekida izmedju 4.5k-5.0k kad to probije ide kao mecava! Ali cim stanem,a ostavim pusteno gorivo ona preliva! Taj problem se javio posle zamene sajle za gas! I na kom nivou treba da bude plovak? A na kom iglica meni je iglica na 3 od gore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole Rs 291 Napisano Jun 6, 2014 Zainteresovan, 482 postova Lokacija: Jagodina Niš Motocikl: Kawasaki zx6r 12' Prijavi odgovor kao problematičan Ne zatvara plovak,proveri onu (raketicu koja zatvara)u svakom slucaju raasturi karb ocisti i vidi da li ima neke nepravilnosti,ako ti nesto nije jasno obrati se u pm imam i delove za karburatore te! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi011 2 Napisano Avgust 19, 2021 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan On 20.6.2011. at 14:11, simkeSR je napisao: ok filter cu vec danas da ocistim.....a oko sauha nikad nisam petljao.... a dok ne skupim pare kod majstora ne mogu da odem ...... brate 7l me ubilo ovih dana... Al ne znam sta karburatoru moze da se desi pa da salje bar 3l vise nego sto treba Pozzzz...... Ja sam sad na moj proverio ista prica umalo slog znaci presao sam 140km pun rezervoar ovo nije normalno koliko trosi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3482 Napisano Avgust 19, 2021 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan imao sam davno apriliju amico sport ona je jela rezervoar na 60 km. Ovo me je podsetilo i lepo nasmejalo. Pumpadzija je uvek govorio da ni bmw ne dolazi toliko cesto kao ja ponekada sam dva puta dnevno punio a imao i rezervu uvek ispod sedista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11130 Napisano Avgust 20, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 2229 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Jbg Aprilija navijena za klince,ide ko metak,isto tako srce.Kome je to mnogo neka uzme Hondu 125ccm Ide isto,a trosi smesno. Imao sam Piaggio Free 50 2t ,isao super potrosnja 3,5l,Danas vozim Bev 300ie potrosnja 3,2-3,3l.A benzin samo skace. Promenio Avgust 20, 2021 član cezarpa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...