Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Liberty 125 ccm na SO tablice-MUP poceo oduzimanje

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

A šta je sa Verano motors-om koji je prodavao peugeote na istu foru i nikom ništa ?!?!?!Nego nagrabusi sirotinja raja..

Nemoj, molim te, pa jel redovno plaćaju reket muriji novim Peugeot-ima 307 i slično...već par godina unazad... ::) To ti je cifra jača od ne znam koje kazne... ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 1 post

Posle bitke svi ste generali.meni je nudjeno da dam 2000e da kupim divljaka 2002godiste ili 3500 za novog a svi znamo da je pola R-ova u ovom gradu kupovano na tu foru.I sad vi licemeri podrzavate akciju policije kao i treba ko ih j... znali su usta se uplicu.Meni neko sad treba da napravi udarac od 1200e po dzepu a da se licemeri i dalje  sepure na VRELIM motorima krseci sve propise (danas sam izbrojao 5-6 vozaca na R-ovima bez kacige) i ugrozavaju i sebe i druge,a po momcima koji pet puta opreznije voze ce se slomiti kola.Alal vera licemeri samo tapsite zandare po ramenu a ovamo krsite skoro sve propise.ALAL VERA

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Posle bitke svi ste generali.meni je nudjeno da dam 2000e da kupim divljaka 2002godiste ili 3500 za novog a svi znamo da je pola R-ova u ovom gradu kupovano na tu foru.I sad vi licemeri podrzavate akciju policije kao i treba ko ih j... znali su usta se uplicu.Meni neko sad treba da napravi udarac od 1200e po dzepu a da se licemeri i dalje  sepure na VRELIM motorima krseci sve propise (danas sam izbrojao 5-6 vozaca na R-ovima bez kacige) i ugrozavaju i sebe i druge,a po momcima koji pet puta opreznije voze ce se slomiti kola.Alal vera licemeri samo tapsite zandare po ramenu a ovamo krsite skoro sve propise.ALAL VERA

Brate, ja tebe NISTA razumeo nisam.Al vidim da ti se ni malo ne svidjaju nasi stavovi...Pa dobro, svak uma pravo na svoje misljenje.A ja mislim da bas treba da oduzmu SVAKI mutan motor.A to sto pominjes neke na R-ovima bez kaciga...To sigurno nije niko od nas koji ovde pisemo jer su vecina pravi bajker, a posto vidim da nisi upucen BAJKER = kul tip koji voli i vozi motor(e), inace veoma druzeljubiv i prijatan, koji vodi racuna o sebi i ostalim ucesnicima u saobracaju. (citaj: nosi BAR kacigu)

Guest gordanmg

Polako momak pa ja sam majmun kupio legalan motor 99 godiste za 5500 evra a ti pametan divljaka 2007 godina za 3500 ili 4000 evra.

Sad si ti pametan a ja majmucnina glupa.

Daj smalaksaj i snosi posledice svoje gluposti a mi ti nismo krivi sto iznosimo svoje misljenje.

Aha, sad ga i ja kapiram.  ;D E pa kad si bio mangup da kupis vrucu masinu budi i sad mangup...Lepo covek kaze.Sto posten narod da na*ebe i placa starije motore mnogo skuplje...

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

ne bih uzeo kradenu masinu ni za 1 eur. kradeno je prokleto. bas me nesto zabole sto ce panduri da uzimaju kradeno, mislim nemam neko lepo misljenje o njima ali je svakako bolje nego o smekerima sto voze kradeno.

ja da mi neko ukrade motor bih popizdeo i sad treba da ja kupim nesto zasta je neko stedeo, radio da bi sebi priustio zadovoljstvo, nema sanse

• Drug član, 2143 postova

Jos mi samo kazi da "nisi znao da je motor 125 ccm i da mora da bude registrovan na BG,  i da si naivan i savestan kupac koji je prevaren", pa cu stvarno da  poverujem u ovo tvoje pisanije.

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=5820.0

Svi su znali, ukljucujuci onog iz mog prvog posta kome su uzeli Liberty.  Alli svi su pokusali da zahebu drzavu, a to uspeva samo velikim majstorima-i to nekolicini,  a ne sitnim mishevima.

A ti verovatno  mislis da smo svi mi sto smo kupili regularne motore,platili carinu i PDV na originalnu kubikazu i snagu, registrujemo svake godine -  BUDALE ???

I jel znas koliko ti sada vredi motor, i ko ce da ga kupi na SO tablice  posle ovoga sto je MUP poceo da radi ?

Kad sracunas,  videces da si pogresio i da ti je bilo jevtinije da kupis legalno carinjen motor, registrovan na BG table.

Alo ko sto neko reche, svaka skola se placa.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

..... BAJKER = kul tip koji voli i vozi motor(e), inace veoma druzeljubiv i prijatan, koji vodi racuna o sebi i ostalim ucesnicima u saobracaju....

Kiro svaka čast, ova definicija mi se extra dopada ;)

• jedan od DDMZ, 816 postova
  • Motocikl: R, gsx R

Vidi ovako,

za ovakve kolektivne uvrede se lako dobija opomena u vidu višednevnog odsustvovanja sa foruma. To što si ti ogorčena na bilo koga nije naš problem. Za licemerstvo si sasvim promašio adresu. Mi ovde radimo na popravljanju slike o vozačima motorcikala. A to znači da se javno ograđujemo od svih (u ovom slučaju i tebe) koji su varali na bilo koji način.

Ako je skup motor od 5.000E ili 10.000, onda vozi neki manji ili neki stariji.

A svako ko hoće "jare i pare" mora da vara. E, takvi nam ne trebaju. Pogotovo da nas uče i vređaju.

Očekujem da se celokupnom forumu izvineš za pominjanje licemerstva.

Vidi ovako,

za ovakve kolektivne uvrede se lako dobija opomena u vidu višednevnog odsustvovanja sa foruma. To što si ti ogorčena na bilo koga nije naš problem. Za licemerstvo si sasvim promašio adresu. Mi ovde radimo na popravljanju slike o vozačima motorcikala. A to znači da se javno ograđujemo od svih (u ovom slučaju i tebe) koji su varali na bilo koji način.

Ako je skup motor od 5.000E ili 10.000, onda vozi neki manji ili neki stariji.

A svako ko hoće "jare i pare" mora da vara. E, takvi nam ne trebaju. Pogotovo da nas uče i vređaju.

Očekujem da se celokupnom forumu izvineš za pominjanje licemerstva.

Potpisujem !!!

..... BAJKER = kul tip koji voli i vozi motor(e), inace veoma druzeljubiv i prijatan, koji vodi racuna o sebi i ostalim ucesnicima u saobracaju....

Kiro svaka čast, ova definicija mi se extra dopada ;)

Pa zato prave bajkere ljudi gotive, steta samo sto nas je malo i sto se danas bajkerom naziva svako kome tata da pare za motor.

Ima dosta ljdi koji su platili divljaka kao legalan motor pa nisu ni svesni da imaju problem, a takvi prvi nadrljaju ???

Verujem da ima i takvih al malo...Treba da budes bas neiskusan i da se domacinski NE razumes u motore da bi te zaje*ali tako.Ako nista vruci motori su uvek jeftiniji, pa treba bar zbog toga da posumnjas. (uzecu u obzir to da je neko toliko pazljiv pa ne pogleda u saobracajnu pri kupovini, ne proveri brojeve i kubikazu)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Neverujem da će da te bilo ko dira u bližoj budućnosti jer si ti u pitanju kao pojedinačni slučaj, za razliku od organizovanog kriminala na carini. Ipak ti, kao i ostali vlasnici "vrućih" mašina svake godine ostavite pozamašan broj crvenih novčanica na šalteru za registraciju...

A ti lepo stavi kacigu pa se vozaj dole gore po komšikuku, o prelasku granice motorom i ne pomišljaj.

• Podržavam 1

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Posle bitke svi ste generali.meni je nudjeno da dam 2000e da kupim divljaka 2002godiste ili 3500 za novog a svi znamo da je pola R-ova u ovom gradu kupovano na tu foru.I sad vi licemeri podrzavate akciju policije kao i treba ko ih j... znali su usta se uplicu.Meni neko sad treba da napravi udarac od 1200e po dzepu a da se licemeri i dalje  sepure na VRELIM motorima krseci sve propise (danas sam izbrojao 5-6 vozaca na R-ovima bez kacige)

TREBA da te udare 1200E po džepu, a ''ovi što voze bez kacige'' nisu uopšte tvoj problem i nemaju NIKAKVE veze sa temom. A što se licemerja tiče jedini si licemer TI koji si JAVNO oglasio da kupuješ to što je gordanmg citirao a sad glumiš uplakanu udovicu i svi su ti drugi krivi, samo si ti ispravan zato što je ''pola R-ova u ovom gradu kupovanu na tu foru'' ...pazi molim te! A zbog kolektivne uvrede, bićeš ''opravdano odsutan'' sa foruma 7 dana!  ;)

Kakav lik...Sad kuka, a kad je uzeo motor duplo jeftinije bilo mu lepo.Jadan, ostace bez motora, jos ga banova s foruma... :) Ziveo Admin  ;) E, a ima li neko informaciju koliko je Liberty-ja do sada palo?

Kakav lik...Sad kuka, a kad je uzeo motor duplo jeftinije bilo mu lepo.Jadan, ostace bez motora, jos ga banova s foruma... :) Ziveo Admin  ;) E, a ima li neko informaciju koliko je Liberty-ja do sada palo?

Na spisku koji je pomenuti (bivsi) vlasnik Liberty-ja video prilikom oduzimanja u OUP-u (ne smem da kazem kom) je oko 40-50 komada, sa podacima o brojevima motora/sasija i ostalim podatcima.

Ma nije fora samo u A.Ako registrujes motor na malo tablu zavrsio si sa njim dok si ziv, nema placanja svake sezone, nema tehnicki, nema cimanje...A to mu i dize cenu kad ga prodajes posle. (tj dizalo je nekad, sad obara. :D "TOOOO MILICIJO!UDRI MILICIJO")

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ja se trudim da budem sto ispravniji uvek, svi papiri su tu itd. zato sto ne zelim da se smaram sa policijom. Imao sam malo iskustva sa njima u zivotu i voleo bih da nemam vise nikada. Ne volim ni da ih vidim. To je verovatno posledica zivota u Srbiji gde je oduvek drzava bila najveca banda. Slazem se sa tim da treba uvesti reda u svim segmentima, ali ista ta policija je godinama, da ne kazem decenijama dozvoljavala registraciju takviih motora i sad su se setili.... I nisu krivi ti koji su kupovali i registrovali te motore na taj nacin nego drzava koja je to 'ladno gledala. I ne samo gledala nego i ucestvovala u tome. A kad neko sa "zapada" kaze da to tako ne moze vise, onda se oni provredne. E onda mi kao ovde uvodimo neke standarde. Znaci, sve ok, neka oduzimaju sto se mene tice, mada bi trebalo dozvoliti da se to preregistruje, ali bas da klicem policiji, to mi je nekako neprirodno. Sve su to isti koji su mlatili godinama ovaj narod i koji su se talili sa krimosima i radili dobro poznate i nepoznate stvari. Zato ne bi trebalo biti euforican i bogznakako im aplaudirati, jer da su radili svoj posao i da nisu korumpirani do koske, ne bismo mi bili ovde gde smo i ovakvi kakvi smo.

Bez ljutnje, ko ih voli, nemam nista protiv.

• Podržavam 1

Volim ih ko majka ludo dete.To je inace citat iz filma "Tri karte za Holivud", zato je i pod navodnicima.A mislim da nije stvar ni u kakvim standardima.Sto neko ko vozi hiljadarku da placa punu cenu registracije, a neki drugi pametnjakovic registruje isti motor na 250 ccm?I sad ovaj sto je ispravan ispada budala.Isto je i za skutere, registrujes 125 na 50, nema polaganja za A, nema registracije...A ko je posten on ispadne budala...

• Svrati ponekad, 216 postova

I ja sam ga kupio prosle godine i vozio ga celu sezonu! Na kraju sezone sam ga prodao.

Jel' me to cini losim covekom koji je hteo da prevari drzavu, ispadne pametan u drustvu, namagarchi sve ostale "postene"? ???

Napominjem da sam ga SVESNO kupio znajuci da je njegovom registracijom na SO table ucinjen carinski prekrsaj.

Ne svatih zasto osuste vatru na coveka koji je samo izrazio ogorcenje zbog toga sto sto se na njemu i njemu slicnim "malim igracima" kola lome? Mozda to nije izrazio na pravi nacin ali shvatam njegovo ogorcenje. Zato navodi "divlje R-ove". I ja se pitam sto njih niko ne dira?

Ali ni u jednom trenutku necu poceti da klicem "To milicijo, sve oduzmite,  sve zaplenite - nacionalizacija ponovo!". E to je licemerje i cinizam.

Da prizivam tudju nesrecu i jos povrh svega da joj se radujem?! ::)

Primer: Dobar drugar vozi motor koji ne sme da parkira pred drveta, jer je toliko "divalj" da hoce da se popne uz drvo. Za njega nema ama bas ni jedan papir. Hteo je taj motor, kupio taj motor i sam ce snositi posledice ako "padne". Nikada ga niko nije zaustavio cak iako uopste NEMA TABLICU na motoru (cak ni SO ;D)

Iako NIKADA ne bih vozio ukraden moto, jer je negde neko za njim zaplakao, ne osudjujem ga, niti cu da klicem trenutku kada ce legalnost njegovog motora biti dovedena u pitanje! Ali isto tako smatram da je totalno apsurdno sto zaustavljaju postarske Liberty-je i proveravaju kako su registrovani dok se moj drugar i slicni njemu sepure bez imalo straha od policije.

KIRO, motorima od 125ccm registrovanim na SO table ta "pogodnost" nikada nije dizala cenu, cena im je bila ista kao i ovima registrovanim regularno!

Mislim da je i Stronser hteo da ti kaze isto to, samo na maaalo manje suptilan nacin!  :P

Rezime: Podrzavam regularnost motora, pravnu drzavu i mehanizme koji je cine takvom!

Ne podrzavam selektivne akcije policije kao sto je ova, zmijia se ne ubija od repa nego od glave!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

I ja sam ga kupio prosle godine i vozio ga celu sezonu! Na kraju sezone sam ga prodao.

Jel' me to cini losim covekom koji je hteo da prevari drzavu, ispadne pametan u drustvu, namagarchi sve ostale "postene"? ???

Napominjem da sam ga SVESNO kupio znajuci da je njegovom registracijom na SO table ucinjen carinski prekrsaj.

Po meni DA, to te cini kriminalcem... i pljackasi banaka znaju da je to kaznjivo, i svesni rizika to urade, i ludaci koji upadaju ljudima u kuce, pobiju cele familije da bi uzeli neki dinar znaju da je to kaznjivo, pa svesno to urade...

Znam da nije odgovarajuce poredjenje, ali je isti princip u pitanju "svesno to radim, znam da je kaznjivo, al pokusam da ubacim sebi koji dinar vise u dzep i nadam se da nece bas mene uhvatiti"...

Izvini ako sam te ovim uvredio, nije bilo nista licno ni protiv tebe ni protiv bilo koga ko je vozio ili vozi takav motor, pokusao sam samo da ukazem na, po meni, izuzetno pogresan nacin razmisljanja u Srbiji, koji se nece promeniti dok ne pocne da se sankcionise...

Naravno, ne slazem se ni sa nacinom na koji policija to sada resava, pogotovo zato sto je to godinama i decenijama tolerisano zarad visih interesa pojedinaca, po meni bi trebalo da daju neki razuman rok da se izmire sve zaostale obaveze, carina, neplacene registracije, osiguranja... i onda dozvoliti ljudima da legalno registruju motore bez prekrsajnih i krivicnih prijava, osim za organizatore takvih uvoza koji bi morali omirisati zatvor...

• Svrati ponekad, 216 postova

Po meni DA, to te cini kriminalcem... i pljackasi banaka znaju da je to kaznjivo, i svesni rizika to urade, i ludaci koji upadaju ljudima u kuce, pobiju cele familije da bi uzeli neki dinar znaju da je to kaznjivo, pa svesno to urade...

Izvini ako sam te ovim uvredio...

Naravno da me nisi uvredio, kao sto se, pretpostavljam, ni ti neces uvrediti kada ti kazem da si se svrstao u istu kategoriju, svesno preticavsi preko pune linije sa brzinom vecom od dozvoljene... ;) Iako si znao da je kaznjivo, pa si svesno to uradio. Tvoje delo je cak i opasnije jer si svesno doveo do ugrozavanja svog, kao i zivota ostalih ucesnika u saobracaju. 8)

A sa sadnjim pasusom tvoje poruke se apsolutno slazem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja