Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha se gusi na malim obrtajima

Recommended Posts

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 750 R

Zdravo kolege,

Imam mali problem.... moja Yamaha nece da povuce uzbrdo,znaci ako stanem na uzbrdici i probam da krenem samo se gusi i nece da primi gas,a kad stisnes kvacilo i das gas sve normalno radi.

To se desava samo na opterecenju-uzbrdici,na ravnom je druga prica ide extra sve je ok.Pumpa je dobra ,rezervoar cist,filter ok,svecice nove...

Kada sam probao da eliminisem Exup ventil,poceo je onda na 3.000-4.000 rpm da trokira kao da nema gorivo,ali do 3 soma je bolje povlacio i mislim da se nije ni gusio kao pre...ali sam ipak vratio exup,jer nije resen problem..

Ajde majstori bajkeri da resimo misteriju......ko nadje kvar castim pice :zvizduk:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Imao sam i ja isti problem na fzr 600, ja sam moj tako prodao.

Inace, karburatori prave problem :moto3:

• U prolazu, 83 postova

Ali shta tacno na karburatorima???? shirok pojam,,,,,,

• Zainteresovan, 952 postova

Tesko da se nivo sam od sebe smanjio mada je moguce da gubi snagu i zbog viska ali bi u tom slucaju bilo jos nezeljenih simptoma. Detaljno ciscenje od naslaga i mozda podizanje iglica sibera. Mada taj motor nije ni pravljen sa idejom da vuce uzbrdo na 2-3k obrtaja, ako ne trokira ja tu ne bi nista dirao.

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ne znam sta je, samo znam da je ista situacija bila i kod mene. Na ravnici ide ko lud i sve ok, a kad pocnem da ga vozim uzbrdo i to pri vecem nagibu a pri tom ides i polako onda pocne da trokira i gusi se, kad stisnem kvacilo i izturiram sve ok

Mada meni su prelivali karbovi i ja sam znao da je od toga ali nisam hteo da cackam

• U prolazu, 83 postova

Ne znam sta je, samo znam da je ista situacija bila i kod mene. Na ravnici ide ko lud i sve ok, a kad pocnem da ga vozim uzbrdo i to pri vecem nagibu a pri tom ides i polako onda pocne da trokira i gusi se, kad stisnem kvacilo i izturiram sve ok

Mada meni su prelivali karbovi i ja sam znao da je od toga ali nisam hteo da cackam

Izgleda isti problem i kod mene ali mislim da mi ne prelivaju karbosi trosi oko 7,2l na 100km.

Ali samo mislim da ne prelivaju svecice su mi crne uvek kad ih skinem, moram kod nekog ko se malo vise razume ili cu sam da probam da namestim,ali samo ako budem siguran da je to u pitanju........

• U prolazu, 83 postova

nivo goriva u šoljama?

Cistio karbose pre 2.000km i sve bilo ok nivo isto bio dobar probao sam sa vagres crevom Bokilic mi objasnio......ali gle sad cuda nesto nije dobro :(

• Svrati ponekad, 147 postova

Zasto niko ne pogleda membrane,da nije koja pocepana,ako su sve 4 ispravne,dobra vakumetrija,ili ti sinhronizacija bi odradila posao...uz proveru dizen za smesu...

Nema tu mnogo pameti,mehanika i mehanika :D

EX-UP je prica za sebe,on sluzi da motor do 5000 obrtaja potege,da ima snagu/elasticnost,jer do tih obrtaja ona zatvara izduv,od 5000 pa na dalje potpuno je otvoren i izduv je bez prepreka...

Uzmi sve u obzir,i ne mozes pogresiti :takoje:

• U prolazu, 83 postova

Zasto niko ne pogleda membrane,da nije koja pocepana,ako su sve 4 ispravne,dobra vakumetrija,ili ti sinhronizacija bi odradila posao...uz proveru dizen za smesu...

Nema tu mnogo pameti,mehanika i mehanika :D

EX-UP je prica za sebe,on sluzi da motor do 5000 obrtaja potege,da ima snagu/elasticnost,jer do tih obrtaja ona zatvara izduv,od 5000 pa na dalje potpuno je otvoren i izduv je bez prepreka...

Uzmi sve u obzir,i ne mozes pogresiti :takoje:

Membrane su bile ispravne pre 3.meseca kad su cisceni karbosi provereno,

sinhronizacija ce pasti ovih dana za pocetak,ali exup mozda ranije otvara pa ga muci on.....sta mislis???

• Svrati ponekad, 147 postova

Moguce exup,on ume da zajebava,ali prvo sinhronizacija,pa posle sve ostalo.

exup ima motoric koj ga okrece,e sad stelovanjem sajli jedne i druge moze se namestiti i njegov polozaj,a da ga muci exup u to verujemjer i kod podesenih karbova bez exup se mottor bas ponasa lose,trokira,nece da ide,gusi se,a jos ako i karbovi su rastelovani,pa exup,etto tebi jasnog problema.

dok ne resis vakumetriju,exup ne diraj,samo ces se namuciti.

• Zainteresovan, 952 postova

Sa pocepanim membranama ne bi dobro radio na punom gasu a tada je i sinhronizacija nebitna tako da ti nije mnogo pomogao. Nije mi jasno da li on samo nema snage ili i štuca, pojedini cilindri prekidaju na malom gasu. Mene jedan kawasaki tako zeza, karburatori čišćeni, ventili štelovani bez nekog dobitka, kad se malo zavrne posle neko kraće vreme radi normalno, liči na prelivanje karburatora ali nije. Fantomski kvar, zahteva ozbiljniji pristup. ostavio sam ga da odmori dok ne nadjem više vremana.

• U prolazu, 83 postova

Sa pocepanim membranama ne bi dobro radio na punom gasu a tada je i sinhronizacija nebitna tako da ti nije mnogo pomogao. Nije mi jasno da li on samo nema snage ili i štuca, pojedini cilindri prekidaju na malom gasu. Mene jedan kawasaki tako zeza, karburatori čišćeni, ventili štelovani bez nekog dobitka, kad se malo zavrne posle neko kraće vreme radi normalno, liči na prelivanje karburatora ali nije. Fantomski kvar, zahteva ozbiljniji pristup. ostavio sam ga da odmori dok ne nadjem više vremana.

Snage na ravnom ima pun Q....C znaci samo pun gas i ide koliko hoces,a cim vidi uzbrdicu tj cim usporis na male obrtaje

oko 2-3 soma oseca se gubitak pa kao malo trokiranje......a cak ako stanes i probas da krenes uzbrdo,onda je problem gusi se i nema gas,a drzim pun gas.Stisnem kvacilo i dam gas sve normalno radi,znaci neverujem sam sebi...... :(

A cim predje tih 3.000rpm onda je ok ide bez problema,ali kazem samo uzbrdica......

• U prolazu, 83 postova

Moguce exup,on ume da zajebava,ali prvo sinhronizacija,pa posle sve ostalo.

exup ima motoric koj ga okrece,e sad stelovanjem sajli jedne i druge moze se namestiti i njegov polozaj,a da ga muci exup u to verujemjer i kod podesenih karbova bez exup se mottor bas ponasa lose,trokira,nece da ide,gusi se,a jos ako i karbovi su rastelovani,pa exup,etto tebi jasnog problema.

dok ne resis vakumetriju,exup ne diraj,samo ces se namuciti.

Sutra cu verovatno otici do jednog majstora da mi vakumira karbove,pa da vidim sta ce biti....

A moram prvo smesu da odvrnem posto mi je sad na 2.kruga,

Zao mi vise da ga mucim jer na ravnoim ide ubija znaci kida..... :stabre:

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ali samo mislim da ne prelivaju svecice su mi crne uvek kad ih skinem, moram kod nekog ko se malo vise razume ili cu sam da probam da namestim,ali samo ako budem siguran da je to u pitanju........

Izvini, ti misliš da svećice treba da su crne? Ozbiljno ili si pogrešno napisao?

• U prolazu, 83 postova

Izvini, ti misliš da svećice treba da su crne? Ozbiljno ili si pogrešno napisao?

Ne,netreba da su crne,njihova prava boja braon-siva.Ja i kazem da je i to problem usput... na sve ovo.

post-16042-0-05292200-1308263722_thumb.jpg

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Dobro je, već sam pomislio da misliš da treba da su crne :D

Nego, karburatore odnesi da se ljudski ušteluju, prvo smesa, pa onda vakumiranje. Ali kod nekog ko to zna da radi. Gotovo sigurno je tu negde problem sa gušenjem.

• U prolazu, 83 postova

Podigao sam igle karburatora po jedan stepen gore,a smesu stavio na 3.kruga,

nista bolje sve isto,jos u vecim obrtajima slabije vuce verovatno zbog igala nemoze da

otvori ili zbog smese vazduha....???

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ah,daaa,,,, jel ti nije skoro pao motor,ispao,,ili tako nesto,sa copke da je pao....itd...:Mina:

i kad se vec cackas,podigni prednji kraj motora ili samo rezervoar pa vidi kakav je dotok goriva dok je dignut rezervoar,

ocigledan je problem sa nekom nivelacijom,ili....

znaci podignes malo rezervoar i vidis na crevo jel curi gorivo,kad skines karbove,simuliras uzbrdicu :staa::lol::jee:

malo ih nakrenes pa tada izmeris nivo goriva,sistem spojenih sudova providno crevo,, nekako mi lezi da je tu problem....

• U prolazu, 83 postova

ah,daaa,,,, jel ti nije skoro pao motor,ispao,,ili tako nesto,sa copke da je pao....itd...:Mina:

i kad se vec cackas,podigni prednji kraj motora ili samo rezervoar pa vidi kakav je dotok goriva dok je dignut rezervoar,

ocigledan je problem sa nekom nivelacijom,ili....

znaci podignes malo rezervoar i vidis na crevo jel curi gorivo,kad skines karbove,simuliras uzbrdicu :staa::lol::jee:

malo ih nakrenes pa tada izmeris nivo goriva,sistem spojenih sudova providno crevo,, nekako mi lezi da je tu problem....

Nije mi pao motor.......

A pumpa gura gorivo kao luda ne vidim razliku,gore dole.......ima pritisak.....mislim pumpa. :stabre:

• U prolazu, 83 postova

Zashto si podigao igle kad su ti svecice crne? Logika kazhe da treba da ih spustish.

Ma spustio sam greska moja igle imaju 5.nivoa,ja stavio na gornji drugi zarez,

ali sve isto i vratio na fabricki na sredinu,kako je i bilo....

• Svrati ponekad, 378 postova

Po do sada recenom, definitivno je sumnjam na prelivanje i prebogatu smesu. Ja sam imao motor sa dellorto karburatorima i prema specifikaciji proizvodjaca kada se nagne karb u nazad pod uglom od 30 stepeni (lonce puno goriva) ne sme na usisnoj cevi da potece tj prelije gorivo. Naravno tu je gorivo dolazilo slobodnim padom, pa sam zamenom iglica koje zatvaraju dovod goriva i ponovnim stelovanjem nivoa goriva u loncetu resio problem. Pokusaj kad skines tu skalameriju da naginjes istu unazad pa vidi kada ce poceti da preliva.

Bilo kako bilo, redosled koji bi trebao da ispostujes je skidanje karbova, ciscenje, sinhronizacija...

Srecno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja