Jump to content

Moto Zajednica

trokira na jaci gas...karburator?

Recommended Posts

  • U prolazu, 41 postova
  • Lokacija: NBG Blok 45

Pozdrav svima,

u pitanju je QM250, evo sta se desava pa ako neko ima iskustva sa ovim, mozda sredim :)

dakle, pali na keca. pustim da radi pod sauhom (ili saugom, ne znam kako se kaze :) ), 2-3 puta promeni broj obrtaja, kao da doda gas malo. kontam da mu krene dotok goriva pa poveca obrtaje. u mirnoj voznji radi super, ali cim dodam pun gas krene da trokira i stuca, ne moze da ubrza. stisnem kvacilo, dam gas, primi odmah. ako prebacim u nizi stepen i dam gascinu, trokiranje je osetno manje. ima problema i sa kretanjem kad se zagreje. blago davanje gasa ga ugusi na neki sekund, cak ako krenem da pustam kvacilo desi se i da se ugasi.

palo mi je napamet da je smesa losa, tj da ima previse goriva, jer je i potrosnja bila jaca. izbunario sam u nekom uputstvu da ako slavinica za gorivo stoji dugo ka gore (otvoreni polozaj) moze da prelije u karburator i da pravi probleme. zavrnuo sam slavinicu na pola, izmedju skorz otvorenog i skroz zatvorenog polozaja. radi mirnije, ali i dalje nije to to.

na sta vama to lici?

hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 527 postova
  • Lokacija: beograd - Grocka
  • Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa

Čim ga upališ, vrati sauh odmah i pusti da radi bez gasa par minuta. Bar je kod mene to bio problem jer zaboravim da odmah vratim sauh.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 194 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Z750S

Imao sam slican problem.Motor mi je sam dizao obrtaje nakon sto ga upalim,na gas se gusio,nekad i pucao,nije mogao normalno da se vozi,bio je sav usporen.Svecica je bila skroz crna ,ali je normalno bacala varnicu sto me je navelo na to da skinem karburator ,nekoliko puta ga ocistim i pokusam da nastelujem smesu ali uzalud.Na kraju sam motor odneo kod majstora da bi on samo stavio novu svecicu i motor potpuno normalno radio.I na kraju problem je bio u svecici ,poremetio joj se rad i nije normalno bacala varnicu,sto ja nisam znao da moze. I to zato sto sam nekom prilikom malo jace zategao sajlu gasa i karb je nalivao vise goriva nego sto je trebalo.Sve u svemu mnogo glup problem. :lud:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 41 postova
  • Lokacija: NBG Blok 45

Bio sam na putu pa sam tek skoro stigao nesto da poradim na ovom problemu. kupio sam svecice i zamenio. daleko bolje radi, mada jos pri ubrzavanju hoce da preskace, znatno manje nego ranije ali hoce malo.

radio sve ok jedan period. i tako krenem ja za zrenjanin, nisam stigao ni do brankovog mosta, iskljuci se jedan cilindar. baca varnicu, ali nema snage. iz tog auspuha jedva da izlazi nesto. malo gurka, malo voznja (jedva da krene na semaforu) i nekako se dovucem do garaze. kako sam usao u ulicu gde je garaza, proradi i drugi cilindar. par dana pre toga sam stavio filter za gorivo. baca varnicu, ima goriva...cenim da je karburator. jel ima jos nesto sto bi moglo ovakve simptome da napravi?

e da, svecica koja je bila u motoru je C6HSA. jel to fabricki model?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 91 postova
  • Lokacija: Niš
  • Motocikl: Supershadow 250

proveri ti ventile, moguće je da su pojedini pretegnuti ili blago oštećeni. ja bih to prvo proverio. karburator takođe možeš da našteluješ, ali kolko god da je razdešen, praviće samo jaču smešu tj. osećaće se benzin u vazduhu pri paljenju, i više će da ti troši.

 

imao sam sličan problem zimus, ubio sam se da razrešim o čemu se radilo. bio sam zamenio kablove za svećice, obe svećice nove, očistio sam bio rezervoar, pregledao pumpu, naštelovao karburator. i dalje mi se motor gušio pri dodavanju gasa, svećica brzo postajala crna na tom cilindru koji se povremeno gasio (ili pravio tzv knedle u auspuhu), a bacala je struju kako treba (nova).

 

jedno pošteno štelovanje ventila je rešilo stvar. ispostavilo se bilo da su bili pretegnuti jer prvi vlasnik nije nikad odvezo motor ni na prvi servis. 3 od 4 ventila su se oštetili po rubovima (ako se to tako zove, nisam majstor al mi ono delovalo kao neki rubovi), tako da mi je sad karburator naštelovan na 2 od 5 (5 kao najjače), i dosta ima razlike u tome gde postavim sauh, ima tačno jedna pozicija one ručice gde mi radi perfektno. jbm li ga

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 67 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F , 2001 god.

Zna li neko nekog majstora u BG-u ili blizoj okolini koji zna i moze da usteluje ili nasteluje (kako god) karburatore i ako zna neki kontakt bi bio dobar...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 41 postova
  • Lokacija: NBG Blok 45

bio sam u ovlascenom servisu. covek mi je odmah rekao sta nije u redu i ispostavilo se da je tacno. elektronika je u pitanju. dva uredjaja (verovatno po jedan za svaki cilindar) je zamenio, sad je drugi motor. radi kao sat nema nikakvih problema. takodje je i svecice promenio, neke T90 je stavio, kaze da najbolje radi sa tim.

motoric je sada u ispravnom stanju i spreman za drum, pa ako je neko raspolozen za voznju, nece morati dva puta da me zove :D

hvala ljudi na savetima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1281 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: SMC 300

Mozda bobine. Ne moraju obe nego samo ona na kom cilindru je problem.

Mogu da im se zamene mesta, pa ako poce da zeza cilindar na drugoj strani, onda mozda bobina negde probija na masu. Povremeno.

Inace mogu otpori da joj se mere, ali se ne iskljucuje da je sve u opsegu a probija kroz omotac bobine ka masi i brljavi na svecici.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja