Jump to content

Moto Zajednica

GPS?

Recommended Posts

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Zanima me postoji li velika razlika izmedju igo6 i igo8 mapa. Planiram da uskoro uzmem GPS pa se dvoumim izmedju dva modela Prestigio 430 i Prestigio 450.

http://www.itsvet.com/proizvod/prestigio-geovision-430-pgps430bnw/comp_comp_pda/131/108

http://www.itsvet.com/proizvod/prestigio-geovision-450/comp_comp_pda/131/158

Oba modela su hardverski dosta slicna, naj bitnija razlika je u programu. Da li vredi dodati tih 30e za igo8 tj Prestigio 450?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Svaka čast Lalajko, veceras kad dodjem sa posla probacu kako radi na mom Cryptonu.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Samo da napomenem oko Mapsource da je program free to download sa garmin.com website

Ono što nije free su mape tj da bi mapsource video neku mapu morate da imate key

To nije i jeste free kao uvek što je bilo

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Mapa je takodje besplatna za koriscenje u samom programu Map source. Aktivira se tako sto u polje za aktivaciju napisete "demo", kao sto je Lalajko vec rekao.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

ima li razlike na srbiji i okolini u odnosu na proslu verziju?

Ja sam naveo najnoviju verziju navigacionog softvera, a to nije isto sto i mape. Najnovije mape su izasle krajem maja i vise o njima se moze naci na ovom linku. Ima puno dodatih stvari, izmedju ostalog nove petlje kod Beograda (Ostruznica, Orlovaca, mada tu postoji neki prekid pa jos ne rutira preko njih kako treba).

• U prolazu, 17 postova

Izasla nova revizija iGo: Nav N Go iGO 8 R3 series - v8.3.2.91972 (Maj 28 2009!!)

Lalajko, ovo pitanje sam vec postavljao ali mi niko nije odgovorio pa ako nesto znas dobro bi mi dosla pomoc, naime radi se o tome da sam kupio gps sa legalnim softverom 8.0.0.  i mapama 2008.1 a ovde po forumu vidim da se pominje onaj sajt od nav n igo gde imaju nove verzije softvera i mapa i na koji sam bio ali mi nije jasno posto se tamo kupuju softveri i mepe dali to znaci da nema besplatne nadogradnje i da kad oni tako dodaju par petlji i ulica  ti izvadis evrice i kupujes stalno ili kad isprave neke bagove u softveru  ti opet kupujes softver i tako unedogled to jest svaki par meseci

Pa ispada da je tako. Ja imam tog Cryptona i na NaviExtras sajtu kazu da ih moraju kontaktirati ljudi iz Comtrade-a da bi za te uredjaje mogle online da se nadograde mape. Imam utisak da se Comtrade mnogo ne sekira oko toga.

@Lalajko,

uspešno sam sa  ITN Converter-om pretvorio gpx fajl u kml i učitao sam ga u Crypton. Sa freebiking.org sam učitao track sa Fruške Gore pa se nadam da ću ovih dana da probam kako to funkcioniše.

• U prolazu, 6 postova

Da li neko zna... a moze i malo da opise kako se spajaju mape... na primer adria route i karta evrope (govorim o garmin XT uredjaju koji je instaliran na telefon)... ili da li je moguce imati 2 i vise mapa na istoj kartici?

hvala

@Lalajko,

uspešno sam sa  ITN Converter-om pretvorio gpx fajl u kml i učitao sam ga u Crypton. Sa freebiking.org sam učitao track sa Fruške Gore pa se nadam da ću ovih dana da probam kako to funkcioniše.

Obzirom da nema  rezultata predpostavljam da si jos u nekoj sumi... :(

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Da li neko zna... a moze i malo da opise kako se spajaju mape... na primer adria route i karta evrope (govorim o garmin XT uredjaju koji je instaliran na telefon)... ili da li je moguce imati 2 i vise mapa na istoj kartici?

hvala

Moguce je, ali ja nisam provalio kako mogu da se rutiraju obe karte istovremeno. Znaci moze da bude aktivna ili scgRoute ili Adria route recimo, ne mogu obe istovremeno (ili bar ja nisam nasao nacin), a to se bira iz menija u programu.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

hvala

Lako se radi iz Mapsource, izabereš mapu npr Adria Route, selektuješ delove koji ti trebaju i to upada u listu pa onda izabereš Evropu pa uzmeš odatle šta ti treba, to se takođe smešta u listu, uradiš send to device i to je to. Možeš da ubaciš mapa i delova mapa koliko god ih imaš u Mapsource.

Ako nije dovoljno jasno imaš Help file u Mapsource

Problem oko rutiranja između mapa video sam da postoji ali nisam imao vremena da to istražujem već sa pravio drugu rutu odmah kada pređem granicu u okviru jedne mape.

• U prolazu, 49 postova

ako nekoga zanima,ja sam kupio Nokia 5800 i ubacio sam mapu bivše Jugoslavije i Mađarske. Lepo radi,zna puteve. Jedino kućni brojevi su problemi jer to ne zna u malim selima i gradovima

@Lalajko,

Obzirom da nema  rezultata predpostavljam da si jos u nekoj sumi... :(

Izašao sam iz šume  :D :D :D , uspešno. Skinuo sam track sa Fruške Gore, sa sajta freebiking, i po tvom uputstvu sam preveo gpx u kml i učitao sam ga u Crypton. Vodio me je bez greške sve do momenta kad sam namerno sišao sa rute i odmah se Nevena oglasila sa obaveštenjem da sam skrenuo sa rute.

Ostalo mi je da napravim nosač za motor jer nisam siguran u ovaj koji stiže sa Cryptonom, ima li neko ideju za GPS nosač iz domaće radinosti.

Hvala za objašnjenje kako se učitava i konvertuje gpx u kml.

• Zainteresovan, 875 postova

Pozdrav ljudi, vidim da se razumete u GPS. Da ne citam sada gomilu strana ove teme, zamolio bih vas za pomoc. Razmisljam se da kupim neki GPS do 12000 dinaraodnosno do 150 eura. Koje mi preporucujete a koje da izbegavam?Vrede li oni iz Luisa i  Polo-a?

Pozdrav ljudi, vidim da se razumete u GPS. Da ne citam sada gomilu strana ove teme, zamolio bih vas za pomoc. Razmisljam se da kupim neki GPS do 12000 dinaraodnosno do 150 eura. Koje mi preporucujete a koje da izbegavam?Vrede li oni iz Luisa i  Polo-a?

Kupi ili neki Garmin ili nesto na bazi Igo navigacionog softvera. Sve zavisi sta ocekujes od uredjaja. Ako zelis track-log (pamti put koji si prosao, mozes ga pogledati kuci na PC-ju ili okaciti ovde) funkciju zaboravi na Garmine ispod 40000 dinara. Svi iGo uredjaji to mogu. Garmin je hardverski dosta kvalitetniji od ostalih. Preporucio bih ti i nesto sa ekranom dijagonale 4.5".

Tomtom zaobidji u sirokom luku - nemas mape Srbije.

Nisam siguran ali kod nas u radnjama ima nekih za 12000, mislim da su TOmTom ili Mio. Jel vrede tako neki nesto?

Mio je ok, starije verzije rade sa iGo 2006, novije na MioMap 2008 softveru. Koriste iste mape, poreklom od firme PlanPlus, a ako bas zelis moze se umesto MioMap instalirati i iGo8. Tomtom izbegavaj maksimalno, kao sto rekoh, izuzev ako ne putujes po Evropi.

• U prolazu, 49 postova

Nisam siguran ali kod nas u radnjama ima nekih za 12000, mislim da su TOmTom ili Mio. Jel vrede tako neki nesto?

Mio je ok, starije verzije rade sa iGo 2006, novije na MioMap 2008 softveru. Koriste iste mape, poreklom od firme PlanPlus, a ako bas zelis moze se umesto MioMap instalirati i iGo8. Tomtom izbegavaj maksimalno, kao sto rekoh, izuzev ako ne putujes po Evropi.

imas I Garminov Zümo 550. To je direktno pravljeno za bajkere. Jedini problem je u tome da je mnogo skup za nase plate: oko 700eura ili vise...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja