Jump to content

Moto Zajednica

Balkanska rapsodija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 124 postova

Evo da i ja nesto napišem...

Nakon prošlogodišnje nezgode 4 dana prije puta, put se odgađa za ovu godinu i proširuje se za skoro 1000 km više. Plan puta je Bosna, Srbija, Kosovo, Makedonija, Grčka, Albanija, Crna Gora.

Dan prije puta idemo u nabavku nove kacige za moju dragu i čižme za moju malenkost....dečki iz Moto 13, Saša i Zvone su sve nabavili samo trebamo da to pokupimo.

Još i dobivamo na poklon sprej za gume za nedaj Bože  :palacgore:

jlYdj_dsc01060bz5.th.jpg

Spremni smo za pakiranje i krecemo doma ali ipak idemo do Falcona popit pice sa ekipom, što se nije pokazao najpametnijim potezom jer zaglavljujemo do ne znam koliko u noć i ne bas pretrijezni dolazimo kuci te pakiranje ostavljamo za ujutro.

404.jpg

Po planu naravno ne krecemo jer prvobitni nadobudni plan je bio pokret u 7am ali mi se tek u 8 budimo sa laganim mamurlukom  :mrgreen:

Krečemo iz Siska u 9am pa za Hrv. dubicu, Prijedor, Banja luka gdje nas docekuje prijatelj Igor (Igorgs nick sa foruma) te krecemo na janjetinu u restoran kraj staze Zalužani.

Prekrasan restoran i priroda samo sto je vatrogasna vježba sa Helikopterima narušavala mir.

O0miJ_dsc01074tc3.th.jpg

cMzBU_dsc01069nu6.th.jpg

zHfnb_dsc01079nb2.th.jpg

404.jpg

Ana i Igor

NohkZ_dsc01082ky5.th.jpg

Nakon sto smo se dobro najeli, točimo, pozdravljamo se sa Igorom, zahvaljujemo na gostoprimstvu (Svaka cast ljudino) i nastavljamo po planu

prema Sarajevu uz kanjon Vrbasa prema Jajcu.

Kanjon Vrbasa me uvijek oduševi, bez obzira na to koliko puta prolazio njime  :wink:

404.jpg

404.jpg

R1Rxl_dsc01092ky2.th.jpg

Junak  :mrgreen:

404.jpg

Dolazimo u Jajce sa planom da popijemo pice te nastavljamo dalje ali počinje jako nevrijeme i mi gubimo volju za vožnjom po takvom vremenu te uzimamo hotel, skidamo mokru opremu sa sebe i u suhoj odjeci nastavljamo razgledavanje Jajca, koje nas je oduševilo  :palacgore:

OXhIZ_dsc01094mi6.th.jpg

404.jpg

404.jpg

Hotel, povoljan, sa odličnim sobama, u centru. 17 EUR po osobi sa doručkom.....

Lrdjo_dsc01121pk8.th.jpg

nastavljamo razgledavanje

Zc2x9_dsc01119oy6.th.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

RAEpm_dsc01156vf9.th.jpg

404.jpg

404.jpg

Kako je Dr.Chala vec poslikao i pokazao puku sve znamenitosti bivše komunističke države, ja će se zadržati na povijesnim znamenitostima  :mrgreen:

2 Dan:

Krecemo ujutro oko 8am prema Sarajevu ( ovaj put po planu :mrgreen:)

Vrijeme nam opet ne ide na ruku, oblaci, kiša, hladno ali kao i svi junaci ne predajemo se vec hrabo grabimo dalje  :mrgreen:

1cjZs_dsc01185ox8.th.jpg

YGaWG_dsc01183gd2.th.jpg

Na putu uz Vlašić planinu stajemo kraj zanimljive prodavaonice da pogledamo sta ima.

lxhUb_dsc01187uk1.th.jpg

I primječujemo da je blago receno da nema cega nema  :mrgreen:

404.jpg

Upoznajemo vlasnika koji odmah reže kukuruzni kruh i Vlašićki sir za zameziti malo a naravno vadi i Vlašićku šljivovicu da i zalijemo malo, moram priznati odlična kombinacija  :mrgreen: :palacgore: iz pristojnosti kupujemo pol litre rakije ( nekom jako teško palo  :mrgreen:)

A tu upoznajemo i malu Lisu:

404.jpg

Krecemo dalje prema Sarajevu s ciljem da prije stanemo u Travniku, a tamo taman naletili na dječji izlet, sve puno klinaca koji zvjerinjaju okolo  :mrgreen:

Plava voda, kažu najljepše mjestu u Travniku  :wink:

FTNFV_dsc01196go2.th.jpg

Evo kako se piva hladi  :mrgreen:

6Dzte_dsc01198ls1.th.jpg

q0mcC_dsc01204ec7.th.jpg

Pice u konobi i nastavljamo dalje:

xdUJN_dsc01222wu3.th.jpg

Dolazimo u Kakanj, razgledavanje, pice i krecemo za Sarajevo.

404.jpg

E5Xog_dsc01226pn4.th.jpg

Dolazak u  Sarajevo.

Na samom ulasku u grad kraj mene se stvori motorist na GS-u (nije Gasho  :mrgreen:)

pita kud idemo i upozorava da ne ostavljamo stvari na motoru jer ima puno krađa.

Stali smo i upoznali se sa Almirom, te nas je on odveo kod svojeg prijatelja Dina kod kojeg u trgovini možemo ostaviti motor dok mi obilazimo grad.Popili smo cugu sa Almirom, razmjenili brojeve i krenuli u obilazak grada.Pojeli čevape kod Hodžića,(bili su odlični, kažu domaci da Željo nije što je nekad bio pa reko da probamo i kod drugih) kupili nezaobilazni parfem od cigana(kojeg je spusti sa 200 kuna na 20-samo za nas) te pokupovali još neke tričarije na Bašćaršiji.

Sa Almirom na piću

404.jpg

k4n7I_dsc01231rx9.th.jpg

HQbla_dsc01235xv5.th.jpg

404.jpg

0jDfm_dsc01247od2.th.jpg

Odlični cevapi  :palacgore:

fql9K_dsc01244xs1.th.jpg

Tržnica na kojoj se dogodio svima znani masakr u ratu  :(

ncpcP_dsc01249um9.th.jpg

Kazalište

404.jpg

Na putu do motora opet sreli Almira, sve su stvari bile tamo a da je netko i htio ukrasti nešto mogao je samo uzeti, još uvijek, čiste čarape i gaće( s kojima neki i nisu obilovali a netko nije oskudijevao), pozdravljamo se sa Almirom i Dinom zahvaljujemo na susretljivosti i gostoprimstvu .Dalje nas je put vodio kroz planinu Romaniju te nas je počela pratiti i kiša s kojom smo i ušli u Višegrad.

Romanija

404.jpg

ekLop_dsc01186zo5.th.jpg

Višegrad

Vjerojatno je i kiša pripomogla dojmu koji nam je grad odavao-kišan , tmuran i siv.Jedino što smo i htjeli i imali vidjeti bila je na Drini čuprija.Jedva smo našli nekakav motel za 17 eura po osobi,(Okuka) sa doručkom,  ali nismo mogli birati. Bilo je suho i toplo a to nam je tada bilo dovoljno.

404.jpg

3dan

:Ujutro smo dobili volju da poslikamo čupriju i krenemo dalje.

Most je sagrađen u periodu od 1571 do 1577 godine, na mjestu gdje je put poveziju Bosnu sa Carigradom.

Most spada u najstarije očuvane mostove u BiH

NXJKl_dsc01270ym8.th.jpg

N02xa_dsc01259ot6.th.jpg

404.jpg

404.jpg

Danas nas je očekivala nova držva(makedonija) ali i novih 450 km.Ne bi bio problem napraviti te kilometre ali da je cesta bila dobra.Prešli smo preko prijelaza Priboj i našli se na divljem zapadu.Preko Nove Varoši stigli do

Novog Pazara tako lošim cestama da su nam bubrezi zamijenili mjesta.Cesta je izgledala kao patchwork uzorak sa dijelovima asfalta iz svih razdoblja, valjda od doba Austro-Ugarske do Tita

Uskotračna pruga Sarajevo-Ustiprača-Međeđa-Višegrad-Užice zatvorena po nekim informacijama 27.05.1978  a svecani ispracaj 01.08.1978., po njoj je vozio legendarni Ćiro.

1VepD_slika03150053wtbq6.th.jpg

404.jpg

kz0MJ_dsc01278fh5.th.jpg

Nastavak izbijanja bubrega

XqhC7_dsc01284hn5.th.jpg

404.jpg

404.jpg

Odmor u Novoj Varoši uz pivicu

404.jpg

KYBWU_dsc01291bx7.th.jpg

Krecemo dalje prema Pazaru, napokon nakon 2 dana sunce  :D

Prekrasan krajolik ublazava patnje koje prouzrokuje loša cesta

404.jpg

Uf2Pg_dsc01302jc0.th.jpg

404.jpg

404.jpg

Novi pazar izgleda katastrofalno, samo stajemo na benzinskoj i bez zadrzavanja nastavljamo put Kosova

za koji su nas upozoravali da nemamo tamo ništa raditi i da se moramo paziti drumskih razbojnika.Sa određenim strahom na što ćemo to naletiti prešli smo granicu i našli se u sasvim drugom svijetu.Ceste su bile vrhunske naspram ojnoga što smo prošli a ljudi (mladi)govore engleski tako da nije bilo problema u sporazumijevanju. Nigdje nas nisu presreli drumski odmetnici, nisu nas opljačkali niti ubili.  :mrgreen:

404.jpg

j8gKZ_dsc01310bg9.th.jpg

Mala privatna pumpa u Kosovskoj mitrovici

rVFdF_dsc01313nw0.th.jpg

U Prištinu nismo ulazili radi manjka vremena ali ono što smo vidjeli je bilo razvijenost i kretanje prema zapadu iako se na svakom uglu moglo vidjeti koliko je tome pridonio strani kapital.

k0Tgi_dsc01321gv8.th.jpg

ub19H_dsc01330tb9.th.jpg

Malo nakon Prištine stajemo u jedan restoran, te narucujemo Skenderbeg odrezak i lazanje, a ja naravno moram probati Kosovsko pivo  :mrgreen:

KhLGp_dsc01335lj8.th.jpg

IEzxh_dsc01328uv7.th.jpg

404.jpg

Punih želudaca nastavljamo put Skopja gdje nas očekuje Zoran i njegova supruga Silvana te ostatak ekipe.

U Skopju je taman bio motosusret pa smo spavali u šatoru. Skopje nas se dojmilo ali nismo baš previše vidjeli jer je pala noć a glavna atrakcija je bio motosusret. Oko 3 sata ujutro ljudi su se počeli razilaziti a mi uspjeli zaspati u šatoru usred muzike i galame.

Zoran i ostatak ekipe iz Velesa su se pokazali vise nego dobri domačini, zahvaljujem se još jednom ovim putem na dobrodošlici  :palacgore:

404.jpg

404.jpg

M4ghN_dsc01363kz1.th.jpg

4dan:

Jutro, spremanje, kavica u Skopju te put Tetova.

ipOgj_dsc01369xj0.th.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

Dolazimo u Tetovo, stajemo na kavu, upoznajemo vlasnika kafica s kojim razmijenimo par rijeci i kontakte te dobijemo pokoji savijet za nastavak puta i krečemo na ručak na Popovu šapku.

Pogled na Tetovo

404.jpg

Popova šapka, 1800mnv

404.jpg

404.jpg

ov0QZ_dsc01387xp6.th.jpg

Nažalost za ručak tek osrednji roštilj  :?

404.jpg

Nastavljamo put Mavrova...

Kontaktira me Seadin (na forumu Itilas) te mi daje broj od prijatelja Trajka koji nas dočekuje na Mavrovu te nas vodi do privatnog smještaja kod Nikole i Lidije (Caffe restaurant Stone, u centru Mavrova)

Platili smo sobu 7 eura a sve što smo popili u njihovom kafiću nismo platili. Navečer su nas odveli u restoran na odličnu Šarsku pljeskavicu sa sirom   :hrana:

iEJXn_dsc01406rc5.th.jpg

BsoR8_dsc01414rq8.th.jpg

Motor parkiran u kafiću

TgVht_dsc01410fv1.th.jpg

5.dan:

ujutro smo odlučili obići malo Mavrovo i crkvicu koja je u određeno doba godine potopljena.

Lidija nas provela pećinom Šarkova dupka iznad njihove kuće....

404.jpg

cVkTW_dsc01448li6.th.jpg

404.jpg

Jezero i crkva

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

Crkva koja je sagrađena pošto je stara potopljena

zXeCO_dsc01495tp2.th.jpg

Zanimljiva ograda  :mrgreen:

404.jpg

Natpis u kupatilu  :mrgreen:

Hxbrv_dsc01502sz5.th.jpg

Bilo nam je žao napustiti te divne ljude, ali smo morali krenuti dalje.

Razmijenili smo kontakte i naravno obecali da cemo se opet vidjeti.

Krecemo uz Crni drim za Debar.

Posjet muškom samostanu Sv. Ivan Bigorski

404.jpg

bO26Z_dsc01526uu8.th.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

Krecemo dalje kraj jezera, mislim da je to gdje se ulijeva Crni drim,koji je pod zaštitom UNESCO-a zbog svoje čistoće

404.jpg

404.jpg

Ženski samostan Rajčica

404.jpg

404.jpg

Stajemo u Debru na piće i nastavljamo dalje do jedne livadice koja nam učinila prikladnom za piknik.

Primječujem da postoji put kroz sami potočić kojim ljudi sa autima prelaze na drugu stranu gdje cesto kampiraju, i hard enduro narav mog RSV odlučuje da savladamo i tu prepreku duboku nekih 20 - 25 cm i naravno uspijevamo ( jest da sam skoro zaglibio na povratku  :mrgreen:) sto se i vidi na slici ali terenske dume Dunlop d208 to ne dopuštaju  :mrgreen:

3G6NK_dsc01565ly4.th.jpg

Lagana voznjica po livadi  :mrgreen:

EO7Gn_dsc01563ha6.th.jpg

Potočić maaaleniiii

xytvu_dsc01559uu2.th.jpg

I piknik  :wink:

404.jpg

I tako punih želudaca nastavljamo prema Strugi....prekrasan gradić na obali ohridskog jezera...

Stajemo na pivu i nastavljamo dalje prema Ohridu.

UD2Ef_dsc01569gi5.th.jpg

404.jpg

I napokon u Ohridu  :D

U Ohridu smo našli  apartman u centru, 25 eur nocenje, smjestili se i otišli u razgledavanje Ohrida.

Ohrid se smatra najstarijom ljudskom nastambom u Europi.

6 dan:

Ujutro kava u gradu. Odlučili smo unajmiti brodić za posjet crkvici Sv.Kaneo.Sprijateljili smo se sa vozačem čamca Bobijem, pa nam je nakon vožnjice skuhao i kavu u čamcu, koju smo zalili sa Skopskim pivom  :mrgreen:

fpjJM_dsc01598nf5.th.jpg

fpjJM_dsc01598nf5.th.jpg

404.jpg

404.jpg

Kava u čamcu

404.jpg

Pada dogovor da se i ujutro vidimo na kavi i krečemo u za Sv. Naum.

404.jpg

74KSm_dsc01620zy6.th.jpg

404.jpg

404.jpg

iQG2c_dsc01651hm2.th.jpg

404.jpg

Pojeli smo zabranjenu ohridsku pastrvu za koju su nas opelješili 150 kuna ali je vrijedilo jer ipak smo jeli zabranjeno voće a pastrva je zaista bila dobra.

Ohridska pastrva je specifična po tome što ima ružicasto meso (slično kao losos)    :palacgore: :hrana:

5NRGB_dsc01637zh6.th.jpg

404.jpg

dYvrZ_dsc01641pb6.th.jpg

Vracamo se u Ohrid pa smo i tamo nastavili sa obilaskom crkvica, Sv Pantelejmon, Sv.Sofija......zidine na koje se nismo popeli.

404.jpg

Tko kaze da su bunkeri samu u Albaniji.....

TPfVA_dsc01700jr0.th.jpg

i tamo nastavljamo sa obilaskom crkvica, Sv Pantelejmon, Sv.Sofija......zidine na koje se nismo popeli.

Sv Pantelejmon.

404.jpg

Sv. Dimitri

404.jpg

404.jpg

7 dan.

Ostajemo još jedan dan u Ohridu, zujimo razgledavamo, grad nas je oduševio, pronalazimo Irish pub gdje smo jeli najbolji giros ikad  :wink:

tGCPr_dsc01794cs4.th.jpg

8 dan.

Ujutro krecemo preko Bitole, Prilepa, Kavadarci za Dojransko jezero.

Bitola

404.jpg

404.jpg

Prilep, prekrasan gradić

VmduA_dsc01807fy9.th.jpg

Aleksandar Makedonski

404.jpg

Tikveško vinogorje

404.jpg

404.jpg

Kavadarci

404.jpg

Vardar

404.jpg

404.jpg

Dojran

u kasnim poslijepodnevnim satima došli u Dorijan gdje nas je i oprala kiša. Našli smo smještaj za 3 eura po osobi i upoznali ribara iz Skopja i njegovu ženu, pošto sam na ulasku u dvorište zapeo sa bočnom torbom za vrata i otkinuo je, ribar kao stručnjak za pletenje mreža ponudio mi je pomoč i zašio torbu, kako on kaže garantira samo do Amerike  :mrgreen: ali uz dobru volju i bez obzira na to što sam mu sto puta pokazao kako to treba izgledati on uspije naopako okrenuti čičak od torbe i to tako zašiti....naravno ja to tek ujutro pred polazak skužim  :mrgreen: malo ga je piva i vino zeznulo.

Navecer smo krenuli malo u razgledavanje tog simpatičnog mjesta i jezera...   :wink:

404.jpg

404.jpg

404.jpg

5hLX4_dsc01871xx8.th.jpg

404.jpg

9 dan.

Krenuli iz Dojrana prema Grčkoj, četvrta zemlja na našem putu. Ušli u Solun, nažalost, pojeli očajan kebab i krenuli dalje iz gužve i vručine prema Platamonasu, gradiću na obali Egejskog mora.Pronašli odgovarajući kamp kod Jorgija, postavili šator, okupali se pa krenuli napraviti roštilj.

Egejsko more

404.jpg

Kupanac

404.jpg

404.jpg

Mille moze da posluzi i kao drzac za šator  :mrgreen:

MOHUx_dsc01915vx1.th.jpg

Plaža

1Hng7_dsc01930ks4.th.jpg

pZ5LW_dsc01938tf5.th.jpg

Prekrasan gradić Platamonas

404.jpg

pfBOR_dsc01939re4.th.jpg

Navecer smo se upoznali sa vlasnikom kampa- Jorgeom i nakurili roštilj te se dobro zapili petzine i ostalog pica  :mrgreen:....sreca da je moja draga bila prisebna pa me odvukla u šator vec u 20h jer još sat vremena i ja bi i propjevao na Grčkom  :mrgreen:

10.dan:

probudili se rano, spakirali pa popili pice u samom centru za 7 eurića u hotelu Dionis pa krenuli dalje prema Meteorima, kroz Tesaliju. Prošli smo kroz Larissu, popili još jednu skupu kavu i pivu, poslikali neke ruševine usred grada i krenuli dalje prema Meteorima.

Larisa

404.jpg

Našli povoljan smještaj u apartmančiću kod Sofije u Kalampaki za 20 eura. Smjestili se i otišli obići  manastire.

QUpPA_dsc01956aw0.th.jpg

manastir Sv Trojstva

404.jpg

Y1hAl_dsc01972pz6.th.jpg

Unutrašnjost:

404.jpg

404.jpg

Vitlo pomoču kojeg su dizali namirnice i redovnike u samostan

404.jpg

nqxST_dsc01981yp3.th.jpg

Poznata zvona

EMRHa_dsc02003fs1.th.jpg

Silazak

404.jpg

jdH7X_dsc02009rc6.th.jpg

I nastavljamo dalje  :wink:

5jrpe_dsc02080yp4.th.jpg

ITcME_dsc02068md9.th.jpg

ToxbZ_dsc02078hk0.th.jpgž

Mreža pomocu koje su dizali ljude i namornica u samostane

EHdSK_dsc02070au1.th.jpghttp://

404.jpg

404.jpg

Apartman u Kalampaki

404.jpg

Kalampaka

404.jpg

11.dan: svi bircevi ujutro rade od 10 pa smo jedva našli birtiju u kojoj smo mogli popiti jutarnju kavicu.Krenuli dalje prema Krfu, cestom punom zavoja za Ioaninu, nismo ulazili u grad već pojeli retardirani sendvić u fast foodu sa retardiranim konobarima koji nemaju pojma engleski, pa krenuli vidno iživcirani dalje prema Igumenitsi kako bi ulovili trajekt. S obzirom da je bila nedjelja i da ništa ne radi na trajekt smo došli taman prije polaska.Ukrcali se i via Odisejev otok usred Jonskog mora.....Trajekt smo platili 22 eura za oboje i motor što je stvarno ok. U Grčkoj je skupa cuga i hrana ali ostale stvari(suveniri, smještaj, trajekt, cestarine)..) su nas čak i ugodno iznenadile.

Put za Ioaninu

404.jpg

404.jpg

Malo mjesto između Ioanine i Igumenitse

404.jpg

404.jpg

Dolazak na Krf

ETksc_dsc02131qr1.th.jpg

wOlQK_dsc02137zh2.th.jpg

VO3F3_dsc02139bc4.th.jpg

c1T6y_dsc02142vh4.th.jpg

Smjestili smo se u kampu 15tak km udaljenom od glavnog grada Korkire pa smo odlučili tek sutradan obilaziti grad. U kampu smo imali i bazen i kuhinju pa uživali u večeri i vinu te otišli spavati u našu kučicu.

Fenomenalan kamp sa savrešenim sanitarnim čvorom, kuhinjom sa frižiderom na korištenje, ogromnim bazenom a cijena samo 14 eura za nas dvoje i motor

404.jpg

scwcw_dsc02226fb8.th.jpg

404.jpg

12.dan: Ujutro otišli u obilazak Korkire.Bio je ponedjeljak pa je jučerašnji dojam o mirnom gradu naglo se rasprsnuo, gomila ljudi, turista, automobila i motora, nesnosne gužve i vručina, hrpe smeća usred grada i njihov vonj umanjile su ljepotu koju smo doživjeli jućer(u nedjelju).Bilo kako bilo, naoružani ˝dobrom voljom krenuli smo u obilazak grada, popili i opet skupu kavu i pivu i lagano ljuti na cijene od 30 kn/pivi krenuli u naš apartmančić kraj bazena.

LKZRc_dsc02153je0.th.jpg

404.jpg

F7nZw_dsc02188vz8.th.jpg

QlEni_dsc02284ep2.th.jpg

404.jpg

Šok..... ceste pune smeća u samom centru....miris koji se širi necu vam ni pokušavati dočarati

404.jpghttp://

Odlučujemo da napravimo roštilj i ostatak dana provedemo uz bazen sa hladnom pivom u ruci.

404.jpg

Šta Grci znaju šta su Souvlaki..... :mrgreen:

Kad ih banijac napravi to su Souvlaki...... :mrgreen:

404.jpg

13.dan:Plan je bio obići ujutro orijentalni muzej u korkiri i trvrđavute cijeli Krf, ali nam je crko akumulator te smo bili bespomoćni do 18 sati.Ostali cijeli dan uz bazen pokušavajući naći malo hlada, jer je vani bilo +45.Nakon što nam se akumulator napunio otišli u grad, obišli tvrđavu, ja se okupao u Jonskom moru.Odlučili probati grčki souvlaki što se ispostavilo da su obični ražnjići, suhi i pregoreni.Oduševila nas je jedino salata Tzatziki od kiselih krastavaca sa vrhnjem i češnjakom. Nakon večeri krenuli ća spremat stvari za ujutro.

14.dan: Rano ujutro 4:30 (po našem vremenu 3:30) ustajemo i slažemo šator jer naš trajekt krece u 5:45,  jedva stigli kupiti kartu i pronaći pravi trajekt.Ukrcali se pa natrag za Igumenitsu prema Ioannini pa dalje prema albanskoj granici.Put nam se nije činio tako dugačak i naporan kao prije tri dana, a sva sreća da je Gjirokastar vrlo blizu granice pa smo u gradu bili već oko 2 sata popodne.Put je dobar načičkan malim bunkerićima.  Cesta iznedađujuće dobra......

Napuštamo Krf

404.jpg

404.jpg

Izlazak sunca sa pogledom na Albaniju

404.jpg

Cesta prema Ioanini

404.jpg

Ulazak u Albaniju i susret sa hrpom bunkera

Wtb5R_dsc02338mh1.th.jpg

404.jpg

Prekrasan krajolik

4ckrQ_dsc02341nu6.th.jpg

Gjirocastra

MRsha_dsc02343qw0.th.jpg

lHhb0_dsc02347qo3.th.jpg

Smještaj smo našli lako, vrbovao nas frajer naulici, smješteni kod njegove majke koja iznajmljuje sobe.Ostavili stvari malo se odmorili pa otišli u obilazak grada i nešto pojesti.na vratima restorana pozdravio nas dečko od 15tak godina na engleskom pa smo odlučili svratiti u restoran .......Konobar je bio uslužan i što je najvažnije pričao engleski. Naručili janjetinu, hladnu juhu od krastavaca i vrhnja....Ja naravno pio skupu rakiju za 100 leka (120 leka je 7, 5kn) koju je pio Enver Hodža (navodno kad bio došao u Gjirocastru pio samo tu rakiju) pa zadovoljni krenuli dalje u obilazak grada.Gjirokastar je rodni grad Envera Hodže pod zaštitom UNESCO-a. Obišli stari grad u kojem je sada smješten, pomalo zapušten, vojni muzej, topovi, tenkovi iz 19 i 20 st.

404.jpg

Hladna juha od vrhnja

404.jpg

Janječa rebrica

404.jpg

Ratni muzej

404.jpg

IFaTs_dsc02378fm2.th.jpg

404.jpg

404.jpg

rglN0_dsc02367zy0.th.jpg

Pogled na grad sa tvrđave

404.jpg

Naravno ja ne bi bio ja da ne nanjušim birtiju....i tako smo usred tvrđave našli birtiju gdje se ja sa rukama i nogama se sporazumjevam sa gazdom....naravno gazda časti sa rakijom ( inace Albanci piju jaaako puno rakije i mozemo je nazvati njihovim tradicionalnim picem) pa ja rundu, pa gazda i tako  :mrgreen: :drunk: :drunk:

404.jpg

Nakon 5,6 rakijica nastavljamo razgledavanje i spuštano se nazad u grad gdje ja onako nacvrckan odlučujem si kupiti šiptarsku kapicu u jednom etno dučanu....Bio sam glavna atrakcija...čak me je i žena iz UNESCO-a slikala  :mrgreen:

Kapica, Skenderbeg konjak i evo me ko pravi šiptar

404.jpg

404.jpg

15.dan: Krenuli iz Gjirokastre dalje prema Draču.Cesta je bila katastrofa nekih 100 tinjak km.sve do Fiera.Nekako smo uspjeli i to prevaliti pa je put od Fiera do Drača bio puno bolji

Glavna cesta Gjirocastra – Fier

404.jpg

404.jpg

Gdje je bio ovakav makadam se dalo  voziti 50 – 60 km/h konstantno, samo što je često bio i puno lošiji a nigdje bolji

NKef0_dsc02476va0.th.jpg

Krajolik

404.jpg

404.jpg

DHr0q_dsc02482ir4.th.jpg

Dolazimo u Fier....na kratko se zadržavamo i nastavljamo dalje prema Draču. Na prvi pogled simpatičan grad... dosta toga je u gradnji

404.jpg

.U Draču smo trebali pronaći hotel Bella Vista i Tonija. Slučajno smo stali u kafiću uz put i ispostavilo se da smo stali baš u tom hotelu i da je Toni, vlasnik iza naših leđa. Sve u svemu hotel nas je oduševio a još više konobar koji je znao engleski i koji se ponašao više nego profesionalno. Hrana je bila odlična a sobe imaju klimu i balkon, te garaža za motor, a plaža par metara dalje sa svojim ležaljkama.

Otišli se okupati u Jadranskom moru pa navečer otišli u grad Drač.

Soba

404.jpg

Pogled iz sobe na plažu

ZkLGU_dsc02495ih1.th.jpg

Drač, grad jako sličan primorskim gradicima na našem primorju

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

Gablec u okruženju malobrojnih mercedesa  :mrgreen:

9LE5Y_dsc02499bv8.th.jpg

Navecer uz veceru u hotelu upoznajemo gospođu Jan i njenog sina Billiya iz Walesa te dok kasno u noc uz vino čakulamo, oni su vec drugu godinu za redom u Albaniji na odmoru.

16.dan: Ujutro krenuli za Tiranu. Našli  se sa Tomislavom iz hrvatske ambasade u Tirani, popili par pića,

posjetili nacionalni muzej poslikali trg te krenuli put Skadra...

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

Dolazimo u Skadar te slučajno umjesto za Podgoricu skrečemo za Ulcinj te primječujemo restoran na samoj obali rijeke, stajemo na ručak.

Odjednom trči konobar i nešto lupeta na albanskom i mene zove da dodjem.... kad ja dodjem do motora i imam i šta vidjeti, motor leži, propao nogar kroz asfalt, pomažu mi konobari podici motor ja psujem ko kočijas...mislim da albanija da tad nije cula takve psovke....pukla ručica kvačila i to na samom vijku za podešavanje, ja lud  :opakoljut: :punk: ne mogu vozit dalje...

Kad konobar sjeda u auto i ode nekamo te nakon 10 min se vraca sa nekim starim, stari uzima ručicu i jedno sat vremena studira oko nje, ja još luđi....uzima rucicu i ode tek nakon sat vremena se vraca sa zavarenom ručicom, ja sretan ko malo dijete, sastavljam kvacilo, placam 10 eura i možemo nastaviti prema Baru.

404.jpg

404.jpg

Pogled iz restorana

404.jpg

404.jpg

Riba Levarek koja je bila više nego odlična  :hrana:

404.jpg

404.jpg

Da napomenuo bih da nismo platili ništa ni na ulasku u Albaniju niti na izlasku, nikakvo osiguranje ni bilo šta drugo.

Dolazimo u Bar, naravno u Pulenu kod Gashe ali gazda spava i ne bi ga ni topovi probudili....pijemo Nikšičko i  krečemo.

Dogovor je da se nađemo na Skadarskom jezeru u restoranu sa Ivanom (Vecicrnogorac) koji ce iduca dva dana biti naš domačin.

Nakom par min što smo stigli javlja se i Gasho (još krmeljav od spavanja  :mrgreen: ) te dolazi, uskoro se javljaju  Chala i Pudla da su i oni blizu te se svi nalazimo na piću.

Nakon kratkog zadržavanja idemo svatko na svoju stranu, oni za Bar a mi za Podgoricu.

Kako je vec bilo oko 22h idemo po Ivanovu curu Anu koja dolazi iz BG te odlazimo malo vidjeti nočni život Podgorice, upoznajemo ekipu te lagano pijuckamo.....

17 dan:

Ivan nam na nase oduševljenje ponudi da idemo sa autom na kupanje u Budvu i da nam pokaze razno razne znamenitosti Budve

Npr:

LkiUH_dsc02579qg3.th.jpg

pGkY8_dsc02582zh4.th.jpg

I onda smo se okušali u zanimljivom adrenalinskom sportu koji se zove: Pronaci bankomat koji prima Diners, ali nismo bili bas uspiješni pa se ipak odlucujemo za plažu.

pWs8d_dsc02577rz9.th.jpg

Ivan i Ana (njegova)

jg5lb_dsc02574lw7.th.jpg

404.jpg

Navecer izlazak na veceru i povratak doma jer ujutro je plan krenuti oko 8h.

18.dan:

Ujutro polazak za Ostrog, Ivan i Ana idu sa nama da nas isprate.....cesta do samostana me izmorila da sam jedva Nikšičko držao u ruci poslije.....

rLldB_dsc02618wp6.th.jpg

LpFDg_dsc02617rw8.th.jpg

404.jpg

hEn04_dsc02633it3.th.jpg

Poslije kratkog razgledavanja slijedi rucak te oproštaj od naših domačina.

Veciju se još jednom zahvaljujem na gostoprimstvu, opet se pokazao kao prava ljudina, nadam se da se vidimo u 8 mj kako smo se i dogovarali samo ovaj put u HR

404.jpg

Mi sami nastavljamo preko Trebinja, Dubrovnika za Vodice. Ni ne stajemo u Dubrovniku samo prolazimo.

404.jpg

3SHoy_dsc02636gi7.th.jpg

hw00o_dsc02642dt6.th.jpg

404.jpg

Nakon sto pizdarija, smo skužili da nam je Diners kartica riknula... točimo sa zadnjih 100kn a trebamo doci do Vodica gdje nas čeka kartica koju smo ostavili kod Anine sestre za svaki slučaj, a do vodica 270 km još.....Uspijem preci 65 km na rezervi što mi u životu nije uspijelo (obično crkne vec na 40-45km), sad zamislite kak sam se vozio po autoputu od Splita do Šibenika.

Fino čovjeku na naplatnima objasnim situaciju i ponudim da mu donesem novce kroz sat vremena (ostavio bi putovnicu ili nesto kao jamstvo) ali me on bezobrazno odjebe a ja osjecajuci se ko zadnji magarac sto sam uopče stao ubacujem u prvu i gas   Predvečer stižemo u Vodice tamo jedan dan uživamo a onda krecemo za Sisak .

Motor nakon Albanije

404.jpg

yCztq_dsc02646uc1.th.jpg

20 dan:

Ujutro krecemo preko Knina za Bihać.

IDi7D_dsc02666om4.th.jpg

Bihać

404.jpg

Restoran Alma u kojem morate probati pastrvu, ražnjice ili krumpirušu...

Gazda Rudi i ja

404.jpg

vZEFN_dsc02671vt9.th.jpg

Put Bosanske otoke

RquUR_dsc02673re6.th.jpg

Otoka

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

I napokon Sisak  :peace:

Ekipa naravno u Birtiji, Marko, naš dragi nikad trijezni Urarmili te draga mu.....

KarcF_dsc02693fa5.th.jpg

Evo i kad ste pomislili da nikad necu završiti....napokon kraj   :mrgreen:

Nakon 20 dana i nesto vise od 4000 km stigli doma.

Zahvalio bi još Igoru iz Motoplusa u SK na nosaču kofera za milleta, deckima iz Moto 13 te Gixeru na koferu :naklon:

Nadam se da nisam previše nadrobio

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

junachki nema shta , svaka cast za prelijep putopis i turu i sve kolko se da primijetiti je lijepo

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Jao...pa Loki ovo nema smisla ;D. Sta drugo da pomisli covjek nego da vodi promasen zivot ako nije na motoru i putuje, putuje, putuje...

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Svaka čast, sjajne slike! Blago vama. Ako nije tajna, a ne sećam se da sam negde pročitao, koliko ste ukupno kilometara prešli? Kako leđa? ;D

najzli

Svaka čast, sjajne slike! Blago vama. Ako nije tajna, a ne sećam se da sam negde pročitao, koliko ste ukupno kilometara prešli? Kako leđa? ;D

najzli

Nesto malo više od 4000 km  :)

A leđa nisu problem vec ruke zbog čestog kočenja po lošim cestama, samo moram svojoj dragoj dignuti spomenik, jer kao suvozač izdržati taj put na RSV-u... svaka joj čast

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja od "napustamo Krf" ne mogu da vidim dalje put. Desava li se ovo jos nekom ili samo meni na "zadovoljstvo"??

E, svaka cast za putovanje!

• Svrati ponekad, 375 postova

Ja od "napustamo Krf" ne mogu da vidim dalje put. Desava li se ovo jos nekom ili samo meni na "zadovoljstvo"??

desava se meni isto >:(nevideh pred kraj....ali svejedno sam uzivao...

cestitam drustvo na ovom prelepom  putovanju...i hvala vam sto ste mislili na nas ;D

Pa bilo je vreme vec da  napises tu avanturu. Kao sta sam ti pisao i na motori.hr, ODLICNO ste to napravili sa Anom. Bravo

Bok, i bilo je odlično posebno Makedonija koja nas je oduševila, upoznali smo toliko krasnih ljudi da ne mogu da vjerujem....

Tebi i tvojoj drgaoj još jednom hvala na dobrodošlici i dočeku....naravno pozdravi cijelu ekipu  ;)

• jedan od DDMZ, 810 postova
  • Motocikl: R, gsx R

Bravo Loki, i naravno bravo za saputnicu!  :)

Odlično provedenih 20 dana! Uspomene će držati do sledećeg putovanja, a novi prijatelji ostaju za sva vremena. Bravo!

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

e moj junace, docekasmo i ti da se nakanis i obradujes sve nas svojim dogodovstinama... a Ani trebas orden dat na cemu se vozila i koga je podnosila 4.000 km ;)

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Bravo druže Loki, kako suputnici, tako i tebi ( ja ni u ludilu ne bi vozio ženu

na Miletu tako dugo )  ;D :)

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

desava se meni isto >:(nevideh pred kraj....ali svejedno sam uzivao...

cestitam drustvo na ovom prelepom  putovanju...i hvala vam sto ste mislili na nas ;D

takodje, mozda bi resilo problem kada bi se od "napustamo Krf" iskopiralo u drugi post. Loki probaj ovo da uradis...

extra putopis u svakom slucaju...

Evo po savjetu ponovo postam dio od Krfa....nadam se da ce sad svi moci vidjeti

Napuštamo Krf

404.jpg

404.jpg

Izlazak sunca sa pogledom na Albaniju

404.jpg

Cesta prema Ioanini

404.jpg

Ulazak u Albaniju i susret sa hrpom bunkera

fiRmC_dsc02338mh1.th.jpg

404.jpg

Prekrasan krajolik

ZWvTy_dsc02341nu6.th.jpg

Gjirocastra

cR6Tj_dsc02343qw0.th.jpg

ZvWvk_dsc02347qo3.th.jpg

Smještaj smo našli lako, vrbovao nas frajer naulici, smješteni kod njegove majke koja iznajmljuje sobe.Ostavili stvari malo se odmorili pa otišli u obilazak grada i nešto pojesti.na vratima restorana pozdravio nas dečko od 15tak godina na engleskom pa smo odlučili svratiti u restoran .......Konobar je bio uslužan i što je najvažnije pričao engleski. Naručili janjetinu, hladnu juhu od krastavaca i vrhnja....Ja naravno pio skupu rakiju za 100 leka (120 leka je 7, 5kn) koju je pio Enver Hodža (navodno kad bio došao u Gjirocastru pio samo tu rakiju) pa zadovoljni krenuli dalje u obilazak grada.Gjirokastar je rodni grad Envera Hodže pod zaštitom UNESCO-a. Obišli stari grad u kojem je sada smješten, pomalo zapušten, vojni muzej, topovi, tenkovi iz 19 i 20 st.

404.jpg

Hladna juha od vrhnja

404.jpg

Janječa rebrica

404.jpg

Ratni muzej

404.jpg

Pav4A_dsc02378fm2.th.jpg

404.jpg

404.jpg

wIP1S_dsc02367zy0.th.jpg

Pogled na grad sa tvrđave

404.jpg

Naravno ja ne bi bio ja da ne nanjušim birtiju....i tako smo usred tvrđave našli birtiju gdje se ja sa rukama i nogama se sporazumjevam sa gazdom....naravno gazda časti sa rakijom ( inace Albanci piju jaaako puno rakije i mozemo je nazvati njihovim tradicionalnim picem) pa ja rundu, pa gazda i tako  :mrgreen: :drunk: :drunk:

404.jpg

Nakon 5,6 rakijica nastavljamo razgledavanje i spuštano se nazad u grad gdje ja onako nacvrckan odlučujem si kupiti šiptarsku kapicu u jednom etno dučanu....Bio sam glavna atrakcija...čak me je i žena iz UNESCO-a slikala  :mrgreen:

Kapica, Skenderbeg konjak i evo me ko pravi šiptar

404.jpg

404.jpg

15.dan: Krenuli iz Gjirokastre dalje prema Draču.Cesta je bila katastrofa nekih 100 tinjak km.sve do Fiera.Nekako smo uspjeli i to prevaliti pa je put od Fiera do Drača bio puno bolji

Glavna cesta Gjirocastra – Fier

404.jpg

404.jpg

Gdje je bio ovakav makadam se dalo  voziti 50 – 60 km/h konstantno, samo što je često bio i puno lošiji a nigdje bolji

404.jpg

Krajolik

404.jpg

404.jpg

Fr2SO_dsc02482ir4.th.jpg

Dolazimo u Fier....na kratko se zadržavamo i nastavljamo dalje prema Draču. Na prvi pogled simpatičan grad... dosta toga je u gradnji

404.jpg

.U Draču smo trebali pronaći hotel Bella Vista i Tonija. Slučajno smo stali u kafiću uz put i ispostavilo se da smo stali baš u tom hotelu i da je Toni, vlasnik iza naših leđa. Sve u svemu hotel nas je oduševio a još više konobar koji je znao engleski i koji se ponašao više nego profesionalno. Hrana je bila odlična a sobe imaju klimu i balkon, te garaža za motor, a plaža par metara dalje sa svojim ležaljkama.

Otišli se okupati u Jadranskom moru pa navečer otišli u grad Drač.

Soba

404.jpg

Pogled iz sobe na plažu

RojOb_dsc02495ih1.th.jpg

Drač, grad jako sličan primorskim gradicima na našem primorju

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

Gablec u okruženju malobrojnih mercedesa  :mrgreen:

5fM3t_dsc02499bv8.th.jpg

Navecer uz veceru u hotelu upoznajemo gospođu Jan i njenog sina Billiya iz Walesa te dok kasno u noc uz vino čakulamo, oni su vec drugu godinu za redom u Albaniji na odmoru.

16.dan: Ujutro krenuli za Tiranu. Našli  se sa Tomislavom iz hrvatske ambasade u Tirani, popili par pića,

posjetili nacionalni muzej poslikali trg te krenuli put Skadra...

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

Dolazimo u Skadar te slučajno umjesto za Podgoricu skrečemo za Ulcinj te primječujemo restoran na samoj obali rijeke, stajemo na ručak.

Odjednom trči konobar i nešto lupeta na albanskom i mene zove da dodjem.... kad ja dodjem do motora i imam i šta vidjeti, motor leži, propao nogar kroz asfalt, pomažu mi konobari podici motor ja psujem ko kočijas...mislim da albanija da tad nije cula takve psovke....pukla ručica kvačila i to na samom vijku za podešavanje, ja lud  :opakoljut: :punk: ne mogu vozit dalje...

Kad konobar sjeda u auto i ode nekamo te nakon 10 min se vraca sa nekim starim, stari uzima ručicu i jedno sat vremena studira oko nje, ja još luđi....uzima rucicu i ode tek nakon sat vremena se vraca sa zavarenom ručicom, ja sretan ko malo dijete, sastavljam kvacilo, placam 10 eura i možemo nastaviti prema Baru.

404.jpg

404.jpg

Pogled iz restorana

404.jpg

404.jpg

Riba Levarek koja je bila više nego odlična  :hrana:

404.jpg

404.jpg

Da napomenuo bih da nismo platili ništa ni na ulasku u Albaniju niti na izlasku, nikakvo osiguranje ni bilo šta drugo.

Dolazimo u Bar, naravno u Pulenu kod Gashe ali gazda spava i ne bi ga ni topovi probudili....pijemo Nikšičko i  krečemo.

Dogovor je da se nađemo na Skadarskom jezeru u restoranu sa Ivanom (Vecicrnogorac) koji ce iduca dva dana biti naš domačin.

Nakom par min što smo stigli javlja se i Gasho (još krmeljav od spavanja  :mrgreen: ) te dolazi, uskoro se javljaju  Chala i Pudla da su i oni blizu te se svi nalazimo na piću.

Nakon kratkog zadržavanja idemo svatko na svoju stranu, oni za Bar a mi za Podgoricu.

Kako je vec bilo oko 22h idemo po Ivanovu curu Anu koja dolazi iz BG te odlazimo malo vidjeti nočni život Podgorice, upoznajemo ekipu te lagano pijuckamo.....

17 dan:

Ivan nam na nase oduševljenje ponudi da idemo sa autom na kupanje u Budvu i da nam pokaze razno razne znamenitosti Budve

Npr:

DIKxT_dsc02579qg3.th.jpg

8Emk8_dsc02582zh4.th.jpg

I onda smo se okušali u zanimljivom adrenalinskom sportu koji se zove: Pronaci bankomat koji prima Diners, ali nismo bili bas uspiješni pa se ipak odlucujemo za plažu.

x9QUN_dsc02577rz9.th.jpg

Ivan i Ana (njegova)

GTZRV_dsc02574lw7.th.jpg

404.jpg

Navecer izlazak na veceru i povratak doma jer ujutro je plan krenuti oko 8h.

18.dan:

Ujutro polazak za Ostrog, Ivan i Ana idu sa nama da nas isprate.....cesta do samostana me izmorila da sam jedva Nikšičko držao u ruci poslije.....

p423K_dsc02618wp6.th.jpg

UzErL_dsc02617rw8.th.jpg

404.jpg

ahY7c_dsc02633it3.th.jpg

Poslije kratkog razgledavanja slijedi rucak te oproštaj od naših domačina.

Veciju se još jednom zahvaljujem na gostoprimstvu, opet se pokazao kao prava ljudina, nadam se da se vidimo u 8 mj kako smo se i dogovarali samo ovaj put u HR

404.jpg

Mi sami nastavljamo preko Trebinja, Dubrovnika za Vodice. Ni ne stajemo u Dubrovniku samo prolazimo.

404.jpg

Er8oE_dsc02636gi7.th.jpg

p5nbL_dsc02642dt6.th.jpg

404.jpg

Nakon sto pizdarija, smo skužili da nam je Diners kartica riknula... točimo sa zadnjih 100kn a trebamo doci do Vodica gdje nas čeka kartica koju smo ostavili kod Anine sestre za svaki slučaj, a do vodica 270 km još.....Uspijem preci 65 km na rezervi što mi u životu nije uspijelo (obično crkne vec na 40-45km), sad zamislite kak sam se vozio po autoputu od Splita do Šibenika.

Fino čovjeku na naplatnima objasnim situaciju i ponudim da mu donesem novce kroz sat vremena (ostavio bi putovnicu ili nesto kao jamstvo) ali me on bezobrazno odjebe a ja osjecajuci se ko zadnji magarac sto sam uopče stao ubacujem u prvu i gas  :evil: ...da, da opet sam pobjegao ali pošto je bila tema od 10 stranica u kojoj su me kudili dušebrižnici i nevinašca molim da se to ovdje preskoči... i da  :jesus: :jesus:

Predvečer stižemo u Vodice tamo jedan dan uživamo a onda krecemo za Sisak .

Motor nakon Albanije

404.jpg

NO0Rx_dsc02646uc1.th.jpg

20 dan:

Ujutro krecemo preko Knina za Bihać.

kOnIt_dsc02666om4.th.jpg

Bihać

404.jpg

Restoran Alma u kojem morate probati pastrvu, ražnjice ili krumpirušu...

Gazda Rudi i ja

404.jpg

XBS8h_dsc02671vt9.th.jpg

Put Bosanske otoke

lmzBY_dsc02673re6.th.jpg

Otoka

404.jpg

404.jpg

404.jpg

404.jpg

I napokon Sisak  :peace:

Ekipa naravno u Birtiji, Marko, naš dragi nikad trijezni Urarmili te draga mu.....

WVKjw_dsc02693fa5.th.jpg

Evo i kad ste pomislili da nikad necu završiti....napokon kraj  :mrgreen:

Nakon 20 dana i nesto vise od 4000 km stigli doma.

Zahvalio bi još Igoru iz Motoplusa u SK na nosaču kofera za milleta, deckima iz Moto 13 te Gixeru na koferu :naklon:

Nadam se da nisam previše nadrobio

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Aquila 650 custom

Extra putopis, ... samo do Krfa. Ja dalje ne videh slike... Biće brovser ili nešto drugo !?!?!

Sorry, ostao mi browser od juče pa sad tek videh izmenu, još da ih pogledam.

Svaka ti čast na trudu!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja