Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova

Zato što sam ja na svom (tadašnjem) motociklu posle pada zamenio korman za taj zlatni sa crnom prečkom sa šrafovima. Čisto me zanima kod koga je završio, pošto ga momak kome sam ga prodao nije vozio.

Inače bio je bez nalepnica i sa blago ulubljenim rezervoarom sa desne strane.

Eto... :Mina:

Svejedno ko ga vozi,želim mu dobar provod i puno kilometara. :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Pozdrav ljudi,,,vidim da ste dobro raazradili temu,sve sam procitao do detalja...imao sam dilemu koji model posto vidim da su modeli slicni a sve razliciti nazivi.mozete malo da mi pojasnite kakve ja razlika izmedju QM200GY -B ,QM200GY-B(A)...tj kakva ja razlika u ovim oznakama B i B(A) ....vidim pominjete SM,pa enduro ,pa cros...nov sam u svemu ovome pa nisam strucan sto se tice oznaka... meni se svidja ovakav sa slike http://www.qingqi.co.rs/en/images/velike/qm200gy-b(a).jpg ali pojma nemam koji je najbolji posto su mi svi slicni 0cool.gif prepoznacete ono sto zelim da kupim samo recite ...i na kraju nisam dosao do zakljucka da li nov ili ne ....neki kazu bolje polovan,neko nov jer ko zna kako je razradjen.. a cene polovnjaka su visoke..

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Pozdrav ljudi,,,vidim da ste dobro raazradili temu,sve sam procitao do detalja...imao sam dilemu koji model posto vidim da su modeli slicni a sve razliciti nazivi.mozete malo da mi pojasnite kakve ja razlika izmedju QM200GY -B ,QM200GY-B(A)...tj kakva ja razlika u ovim oznakama B i B(A) ....vidim pominjete SM,pa enduro ,pa cros...nov sam u svemu ovome pa nisam strucan sto se tice oznaka... meni se svidja ovakav sa slike http://www.qingqi.co.rs/en/images/velike/qm200gy-b(a).jpg ali pojma nemam koji je najbolji posto su mi svi slicni 0cool.gif prepoznacete ono sto zelim da kupim samo recite ...i na kraju nisam dosao do zakljucka da li nov ili ne ....neki kazu bolje polovan,neko nov jer ko zna kako je razradjen.. a cene polovnjaka su visoke..

dobrodoshao na forum! :takoje:

taj koji se tebi svidja- isti ko moj, GYBA-oznaka za SuperMoto ili ti SM. GYB je cross, iskreno ja sam naleteo na jako dobar polovnjak i uzeo ga prvim parama :)

idi na 200ccm, jer je 125 preslabo, pogotovo ako imash suvozachicu ;)

shto se tiche polovnjaka i cena istih, prenaduvane su i gledaj da smanjish cenu "solarnim plachanjem"

a sad radi ko crnac i zaradi se jednog pa se vidimo na drumu :zdravo:

• FreeStyLe Member, 211 postova
  • Motocikl: Hornet

Moze li neki savet oko kupvone B(A) modela, odnosno sta konkretno pogledati tj. obratiti paznju kod polovanjaka?

Pratim njihov sajt, ali ne znam dal' ga redovno azuriraju, pa da li i dalje vazi cena od 1300 eura za nov? :zdravo:

hvala za dobrodoslicu 1zdravo.gif ok razumeo sam.naravno da cu uzeti 200cc,tu nemam dilemu ....sad je jos pitanje polovnjaka ,sta je sa onima sto su presli po 10,11 000 ,da li se isplati kupovati ili je to vec kilomtraza koja trazi veliku amortizaciju ....a pitanje je sta je sa onim sto su presli navodno po 2,3,4 000 da li je uopste tacna km i da nije neko vracao sat,danas nikom ne mozes da verujes 1jee1.gif za skuter sam se malo zakopa pa bih pokusao ovog puta da ne bude opet...nemam A tako da i za to treba valjda oko 200 evrica,koliko li je? izbor je pao ali dilema za polovan je gadna 1lud.gif

ja sam super proshao, josh je ovaj moj odgulio evo 17000km ni da shtucne!

Nix je vech malo pukao jer mu se tochak raspao, ali evo sredjeno je, jedino shto je dugo trajala, ali sad kotrlja za sve pare ;)

ljudi cimajte se, trazhite cheprkajte, ja sam moj jurio nekoliko meseci! prochitao sam ovu temu 10 puta dok sam kupio motor :D

ja sam arnymana "pod ruku" jer se razume u motore, da on pogleda.. ne znam shta bih vam preporuchio da gledate

• Drug član, 1245 postova

GY-B je enduro ili kros, zavisi kako to neko zove, a GY-B(A) je Supermoto, tj SM. Razlike u agregatu nema, znaci isti agregat, iste instalacije, razlika je u izgledu, velicini felni... E sad, da se ne lazemo, SM je mnogo lepsi od endura, ali je po meni enduro prakticniji.

Ako gledas po udobnosti, oba modela su neudobna za duze putovanje, jednostavno su takva sedista. E sad, sto se tice masine i snage, to bi trebalo da je isto, mada ovaj SM koji sam ja probao slabije povlaci od endura, ali kazem druge nisam probao, pa ne mogu reci da he generalno tako.

Kao manu enduru, ne znam sta bih mogao da navedem, ovaj moj je presao preko 20k i ima tu ponesto da se radi, ali Boze moj, do sada nista nije menjano.

Kao manu SM verziji jedino nalazim sto ima silent blokove u zadnjem tocku, enduro nema, a oni su lose izrade i kad tad moras da ih zamenis.

E sad, uopsteno, za Qingqi, uvoznici su kod nas pojeli govno pa je veliki problem naci recimo lancanike. Ja sam trazio, pa odustao zbog zime, ali sam nasao recimo da pasuje od nekih japanaca, e sad koliko ce to da kosta, jos uvek ne znam.

Znaci delovi su im slaba tacka.

I jedini je problem ako se odlucis za enduro je sto ih nema po oglasima, dok SM ima dosta.

Sto se cene tice, to je diskutabilno, jer svi kinezi imaju decje bolesti, tako da je po meni bolje uzeti polovan koji je malo presao, normalno ako valja, nego nov. E sad, ako je neko naduvao cenu, jbg, ne znam sta da ti kazem, ali kontam da imas dosta motora da pogledas za oko 700e.

Pozdrav

Hvala na savetima :takoje:

No, nema nijedan za tu cifru, ni priblizno, svi su 1000 i vise eura :neznam:

http://www.polovniautomobili.com/oglas579508/qingqi_qm200_sm/

http://www.polovniautomobili.com/oglas724580/qingqi_supermoto_200/

Ima ih jos da ne kopiram sve, cak i jedna 125 2008god za 1100 :stabre:

Pratim od novembra, malo ih je po oglasima

Ako neko zna nekog za cifru od oko 700+ nek javi :takoje:

Hvala na savetima :takoje:

No, nema nijedan za tu cifru, ni priblizno, svi su 1000 i vise eura :neznam:

http://www.polovniautomobili.com/oglas579508/qingqi_qm200_sm/

http://www.polovniautomobili.com/oglas724580/qingqi_supermoto_200/

Ima ih jos da ne kopiram sve, cak i jedna 125 2008god za 1100 :stabre:

Pratim od novembra, malo ih je po oglasima

Ako neko zna nekog za cifru od oko 700+ nek javi :takoje:

da, samo shto se ovaj iz valjeva prodaje jako dugo vremena, da ne kazhem ja sam ga gledao kad sam kupovao, 1000E za polovan a nov je 1300, gde je tu logika? idi ponudi mu 800 na ruke ;)

Ma brate, pusti te ljude neka zive u masti, ako mogu da prodaju za 1000, onda neka prodaju. Jbt, ja u oktobru, novembru nisam mogao da prodam moj za 700-800, kakvih crnih 1000, kad je nov 1200??? Ali dobro, sacekaj jos malo, uvek se nadje neko kome je hitno :zvizduk:

Kapiram da samo sto izadje iz salona cena padne za 200-300E + star 2god jos toliko, to dodje oko 700-800 zar ne? :stabre:

Ne znam kako se krecu cene za njih konkretno, ali logika uvek postoji.

A vidim i da se slabo prodaju, ljudi su zadovoljni i vise od toga

Nego, Zille gde si na nbg-u? Ima jedan u bloku70 kod picerije Bueno, 200ccm sa diskom pozadi, navodno neka Limitid Edition, i ceni ga preko 1000e, presao 250km, ne vozi se, stoji ispred zgrade ako se ne varam vec 2god. Ne znam dal' si snimio

Ja sam na Ledinama, ako znas gde je to, ako ne, onda da ti pojasnim kao nastavak Bezanijske kose. Paaa ajde ako budem prolazio ovih dana, pogledacu. Inace, kod nas nema nista Limited :takoje:

• Svrati ponekad, 283 postova

Kinezi su odlicni. Moj sam platio 1000e, jbg pokusao sam da spustim cenu ali nije islo, a motor u dobrom stanju, pa sam ga i kupio. I nije mi krivo sto sam dao toliko. Navozao sam se prosle sezone za 3 meseca za sve pare (8000km) i motor ni da stucne. Nikakvi mehanicki problemi.

Padao sam sa motora dva puta, padao moj burazer jednom, udarao u taksiste (i dalje ih mrzim), vozio pod 8k-9k obrtaja na autoputu svaki dan do aerodroma i nazad. Bas sam ga izmucio, a motor radi odlicno.

Totalno sam promenio misljenje sto se tice kineskih motora, i svi oni sto su pricali da to nista ne valja, oni u stvari nemaju pojma.

Motor cu sada da sredim i kada skupim pare da kupim nesto novo, kineza cu da poklonim (ili prodam za ne neke velike pare), jer ne zelim da se nerviram oko sve te prodaje/kupovine, pa spustanje cene, koliko vredi/ne vredi... ali verujem i kada bih stavio cenu 500e neko bi pokusao da je spusti :)

Pozdrav svim vozacima Qingqi-ja :)

• Podržavam 2

@ zile jel mozes majke ti da mi pustis linkove slika endura i sm-a ,meni bre sve to slicno ,ne vidim neku razliku 1mda.gif verovatno neki detalji ....i sta bi sa tvojo mazgom prodajes tek na leto? kolko ce da kosta do tad ? 1hej.gif

i kako mi mucenici da nadjemo sm-a kad su cene naduvene a kamoli endura kojeg ,kako kazete,nema u oglasima... i sta uopste da jurimo pobratim pocetnik i ja ,endura ili sm-a?ima da se otimamo 1oda.gif3tuca.gif

@don jefta .... jaaaoooo jeffto citajuci forum od pocetka bilo mi je drago sto si uzeo motor i kako si bi ssrecan ali posle kao da sam citao neku knjigu,pocese problemi,pa taxi pa ovo pa ono....reko bas je baksuz a toliko se radova ....1neznam.gif

Pa iskreno, rekao sam, na mom motoru treba da se zameni lanac i lancanici, treba da se promene gume i verovatno neke opruge, ali to jos ne znam. Svako ko ceni motor kao moj preko 900e nije normalan, tako da...

Razlike izmedju endura i sm su estetske, stavio sam i par slika. Razlika je u sedistu, repu, prednjem faru i masci, bocnim plastikama... Znaci kostur je isti, plastike su drugacije. I enduro ima krampon gume, napred 21, nazad 18, dok sm ima manje, ali sire gume.

Kod mene je enduro u prednosti jer je moze da se koristi za sve kao i sm, ali moze i u blato, tj na offroad. Moze i sm na off, ali ga jebu gume :nanana:

post-6674-050943100 1294507359_thumb.jpg

post-6674-006713200 1294507380_thumb.jpg

post-6674-064777400 1294507415_thumb.jpg

post-6674-026914800 1294507507_thumb.jpg

post-6674-035946100 1294507520_thumb.jpg

Meni je Cros licno mnogo ruzan, inace, a i u odnosu na SM, mada na ovim slikama izgleda i vise nego primamljivo, hmm :stabre:

A ovaj poslednji SM je prelep :takoje:

E mene jedino sad koci to sto kazete na nema delova, sta onda kad se to potrosi, lanac, lancanici, gume, paknovi? Postoji li alternativa? Takodje sam cuo da su gume ocajne, i da se zadnja kako-tako nalazi, a prednja nikako, imate li vi kakva iskustva, i kako ste zadovoljni gumama?

• Podržavam 1

Ne znam, ja sam u tom problemu i trazim sta pase od nekog drugog motora. Inace, lik iz bataje uvozi Kenda gume, koje su inace na enduru, tako da se mogu tu nabaviti. A uvek mozes staviti i neke bolje gume, tako da za velicinu guma, ne brini, ima ih. Za sm ne znam, jer ne znam koje gume nosi, tako da...

I meni je sm lepsi od endura, ali kad sam seo na endura, nisam ni pomisljao na sm. Normalno, zavisi i kome za sta treba motorce. Ja volim da zagazim u blato, tako da sam kupio enduro i to jedini koji je tada bio u ponudi, tj nije jos covek ni stavio oglas, ja sam ga kupio, jer sam trazio bas enduro :moto3:

+ za ovo :)

Meni je Cros licno mnogo ruzan, inace, a i u odnosu na SM

elem, imash ove moje gume da kupish Conti Twist bash za SM

a shta kazhesh za ovaj? :hej:

jbg moram mog "konja" da hvalim :)

na kraju krajeva, kupi rezervne gume sa kramponima pa kad ti se zaore promeni i ori :lol:

zhile shta chemo za lanchanike? gde brate to da nabavimo? ako naidjesh na neke koji su slichni nashima javi mi da i ja uzmem odmah set, a lanac? :stabre:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja