Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• FreeStyLe Member, 211 postova
  • Motocikl: Hornet

Izgleda opasnije 8)

Ne znam jel' ste snimili ovu temu, ima par predloga kako i sta povodom lanca i lancanika

http://forum.bjbiker...ac-i-lancanici/

Kako si zadovoljan gumama? Cena je malo gore hmm, a o prednjoj da ne govorim, najjeftiniju koju sam nasao je 8 600din :staa2:

Sere mi se (da izvinete) kad cujem za gume Conty Twist, jer me to odmah povezuje na Motobox radnju u NS-u, a na nju sam alergican :jee:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1245 postova

U ponedeljak idem da vidim da li imaju lancanike koji pasu na nas motor i na Suzuki DR200, ako ima to je to. Ako nema, jedino svetlo resenje je da se stave lancanici koji idu na DR350, jer su istih dimenzija, samo na njih ide jaci lanac, pa su samim tim i skuplji, kao i lanac. JAvljam u ponedeljak sve tacno.

Sto se guma tice, ove na enduru su kineske i odlicno drze na drumu, a ja ih menjam posle 20 000km, tako da mi nije zao da dam 100e za komplet guma.

Ja cu uskoro poceti da sredjujem motor, cim se srede neke finansije i onda ce biti na oglasu sve do juna meseca, naravno za to vreme cu ga voziti, a onda odoh u Grcku, motorom, naravno. :moto3:

P.S. (nemojte nikome da kazete) cini mi se da je masina identicna kao i Sprint Pulser 200, pa cu videti sa ortakom koji ga ima, ako su isti lancanici, mozda ih ima u N.Sadu :zvizduk:

• Svrati ponekad, 283 postova

@don jefta .... jaaaoooo jeffto citajuci forum od pocetka bilo mi je drago sto si uzeo motor i kako si bi ssrecan ali posle kao da sam citao neku knjigu,pocese problemi,pa taxi pa ovo pa ono....reko bas je baksuz a toliko se radova ....

EE ali ti problemi su ti sastavni deo svakog motorcikliste :) Ja nisam imao problema sa motorom sem sto sam sam stvorio :) On i dalje radi super samo sto nesto malo iskrivilo, nesto malo ulubilo... ali sve se to da popraviti (kozmetika) :)

Verujem da bih u taksistu udario, da bih na ulju proklizao i sa drugim motorom, sve sto mi se desilo moglo se desiti na bilo kojem motoru. Poenta je da na ovom motoru sve to izaslo jeftinije i manje bolnije (manja brzina, manja steta, manje povreda) :)

Koristim ovaj motor za sta sam ga namenio, a to je za ucenje.

I i dalje sam presrecan, motor je super i nijednog trenutka nisam pogresio pri izboru za prvi motor :)

Videcete kada ga sredim kao casu, ima da bude mnogo ubav :)

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

P.S. (nemojte nikome da kazete) cini mi se da je masina identicna kao i Sprint Pulser 200, pa cu videti sa ortakom koji ga ima, ako su isti lancanici, mozda ih ima u N.Sadu :zvizduk:

ja idem ujutro za NS, recite shto pre ako treba neshto ;)

gde i koliko koshtaju? ako je neshto jeftinije da odmah uzmem...

Massetehnik, ne znam tacno koja je adresa, pitaj koliko su lancanici i da li ih ima za Sprint pulser 200 :moto3:

nashao sam ih ;)

nego mi ne reche, odgovaraju li na 200gyba? kontam pulser i gyba su potpuno isti al shta znam... :stabre:

Qingqy 200 GY-B je enduro, a GY-B(A) je SM. Osim plastika, motori su identicni, sto znaci sta god pase na moj motor pase i na tvoj :zdravo: . Znaci moj i tvoj motor su identicni. E sad, koliko znam, i Pusler 200 ima istu masinu, ali nisam 100% sigoran. I kad odes tamo, reci da ti treba za Pulsera, nase motore ne spominji :moto3:

Qingqy 200 GY-B je enduro, a GY-B(A) je SM. Osim plastika, motori su identicni. Znaci moj i tvoj motor su identicni. E sad, koliko znam, i Pusler 200 ima istu masinu, ali nisam 100% sigoran. I kad odes tamo, reci da ti treba za Pulsera, nase motore ne spominji :moto3:

a jebesh me malo? :lol: ma znam da su nashi isti nego pitam za pulsera i 200gyba (gyb), upravo zbog lanchanika :D

elem idem pa chu izvideti situaciju, chuo sam da rezhe kad chuju za qingqi, zato chemo undercover pitati za pulsera :nanana:

Mozda moze i tu da se nadje nesto, ali moram da ti kazem nesto veoma tuzno. Zadnji lancanik nije problem, ima dosta univerzalnih, pa moze da se nadje, ali prednji ima nutuve u sredini koji ide na osovinu, tako da je veoma specifican. <_< <_< <_<

Ovako izgleda nas prednji lancanik, tj slicno. Tih dimezija, samo nema ovo zadebljanje, ali to nije bitno :zvizduk:

post-6674-051796500 1294531719_thumb.jpg

Mozda moze i tu da se nadje nesto, ali moram da ti kazem nesto veoma tuzno. Zadnji lancanik nije problem, ima dosta univerzalnih, pa moze da se nadje, ali prednji ima nutuve u sredini koji ide na osovinu, tako da je veoma specifican. <_< <_< <_<

Ovako izgleda nas prednji lancanik, tj slicno. Tih dimezija, samo nema ovo zadebljanje, ali to nije bitno :zvizduk:

nadjoh ovo takodje

http://www.mychinamoto.com/forums/showthread.php?384-Qingqi-QM200GY-Qlink-XF200-alternative-sprockets

dok mi izdejstvujemo delove, motori che nam se poraspadati :(

naravno da dodam na to da se uopshte ne razumem u lance i lanchanike <_<

Veruj mi da sam sve linkove koje kacis citao bar po 2 puta. Pre nekoliko postova sam to i napisao, mi trenutno imamo lancanike za lanac 428, a lancanike istih dimenzija kao nasi samo za lanac 52, ima u izobilju. Ali dok lanac 428 kosta oko 2000din, 520 kosta oko 6000din, pa samim tim zakljuci i kolika je razlika u ceni lancanika <_<

• Advanced Member, 1981 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Kvalitetan lanac i lancanici na masini od 200 kubika moggu da traju par desetina 'iljada km. Ko misli malo duze da vozi isti motor investicija od 100-ak eura za kvalitetan komplet (naspram 50-60 eura za originalni kineski) nije velika. Moje misljenje, naravno 1moto3.gif

Na Apolu je obrnut problem, fabricki su stavili lanac 530 koji je preskup, prevelik, pretezak i u svakom smislu nepotreban za motor male snage. Jos se secam koliko sam veceri proveo na sajtu JT Sprockets kako bih nasao odgovarajuce lancanike ali u dimenziji 520. Na kraju sam uspeo :D

Ocu da kazem sledece: skini svoje lancanike, premeri sve dimenzije, raspored srafova ako ima, za prednji dimenzije i broj unutrasnjih zubaca a onda polako na gorepomenutom sajtu listaj jedan po jedan dok ne nadjes odgovarajuci, ili u tvojoj dimenziji lanca ili, verovatnije, u 520. Nema potrebe da trazis sa kojih motora odgovara jer se svaki lancanik moze poruciti odvojeno a cene nisu velike.

Na mychinamoto je bio onaj lik Forchetto ili tako nesto, znam da je dosta petljao oko tih lancanika (pre 2 godine kada sam pratio taj forum) pa ne bi bilo lose potraziti njegove odgovore tamo ili na nekom drugom stranskom forumu. Model je rasprostranjem po celom svetu tako da je velika mogucnost da je neko nasao adekvatnu zamenu.

• FreeStyLe Member, 211 postova
  • Motocikl: Hornet

Mora da postoji alternativa ako se vozi u tolikom broju i toliko zemalja, samo treba naci. Dajte linkove pa svi da tragamo :takoje:

Btw kad vec pominjete SPRINT, kakvi su Pulser i Apolo, vizuelno jako lice na Qingqi, a masina jel pouzdana i isto tako kvalitetna?

Gligo, vec sam ja blejao na sajtu JT-a, ima par postova iznad skica lancanika sa njihovog sajta koji nama odgovara. E sad, ima za lanac 428 i za lanac 520, tako da cu sutra videti da li moze da se naruci i koji. :takoje:

E ta informacija mi znaci. Idem sutra do Guevare, posto mi je usput, pa cu videti da li moze kod njih da se naruci i koliko su, pa ako to ne bude ok onda cu preko Bere :zdravo:

E i izvini, ako je malo nepristojno, ali koliko su te izasli lancanici, posto ja nemam pojma ni okvirnu cenu :neznam:

Obrati se odmah Beri, moj predlog. Rekao bih da ces mnogo brze dobiti robu.

Mene to sve nije kostalo nista jer sam prodao motor pre nego sto sam obavio zamene :D Cene imas (ili su bar proletos bile) na Guevarinom sajtu. Razlika izmedju njihovih i Berinih cena je zanemarljivo mala. Zadnij lancanik koji je meni trebao kostao (opet kazem, proletos) 23 eura, prednji 14.

E ovako, u Guevari ima samo jedan komad prednjeg lancanika o to od 16 zuba, a mi nosimo 15, ali to je to, i on je oko 17e. Zadnji ima samo od 53 zuba, sto je mnogo, jer mi nosimo 48, tako da zadnji nisam uzeo, jer je ovaj moj tek na oko 70%, znaci ima jos da se vozi. Prednji lancanik mi stize za 2 dana iz magacina.

E sad, za ubudice, mogu lancanici da se naruce preko njih, ali ne znaju kad ce biti uvoz, tako da preporucujem ako je nekome hitno da naruci preko Bere.

Inace, lancanici su JT i prednji za nase motore je JTF-409, a zadnji JTR-809. Ovo su oznake lancanika, a na vama je da izaberete broj zuba koji hocete.

Lanac se moze kupiti kod nekog lika u Zemunu, cini mi se, one kao za Jawu, ima obican i zlatni, a koliko znam nas to izadje izmedju 1700-2000din. Tako da je to sve skromno. :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja