Jump to content

Moto Zajednica

Kako napraviti-ugraditi merac temparature ulja?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 208 postova

Vozim mator motor koji je inace vazdusno hladjen, a posto nema nikakvo merenje temp za ulje, moracu ja da smislim nesto posto u luisovom katalogu nema onih jeftinih (oko 15e - sada na popustu) za moj motor...

Ima u nemackoj forum ljubitelja ovog mog modela koji imam, pa sam tamo postovao da li neko zna da li postoji neki merac koji bi pasovao na moju masinu... Bilo je raznih odgovora, i svi su bili dosta skuplji od tih 15e... Pa posto sam malo u nestasici sa kintom, za oko mi je zapao prvo jedan post koji kaze da u katalogu ima posebno da se nabavi davac koji  se zavrce kao cep na karteru za ulje i sa njega se sprovede kabal do sata koji se montira pored prekidaca za svetlo ili tu negde - nebitno, uglavnom koncept je fantastican ali taj komplet u luisu je 80 evra, sto je mnogo... I onda se javio jedan lik i rece ovako: kupis senzor (mislim da rece nesto LM35 - sto mi nista neznaci bez nekog objasnjenja), kupis voltmetar za taj senzor koji kalibrises tako da pokazuje temp umesto voltazu, i smislis kako to da montiras sve na motor...

E sad, meni je samo problem sto neznam koji senzor i voltmetar (mislim da mora da bude voltmetar odgovarajuci senzoru, mislim da nemoze bilo kakav) i gde to da nabavim ovde kod nas...

Da li neko zna gde to moze da se nadje? I jos bolje po kojoj ceni?

Hvala...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Svojevremeno sam jurio za moj motor takvu stvarčicu i skoro da sam je izjurio ;D!!! Naime, cela kombinacija je izvodljiva za oko 15-ak Eureja, pa još sve to na kraju sam da zapakuješ na motor... Imao sam polufabrikat u garaži, pogledaću dali je još uvek tamo...

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa ima i u radio klubu komplet za temperaturu sa digitalnim lcd ili led displejom...mislim da kosta oko 12 eura...ali trebalo bi otici tamo pa videti posto neznam koliki je taj displej i dali se moze spakovati na motor....:)

pa ima i u radio klubu komplet za temperaturu sa digitalnim lcd ili led displejom...mislim da kosta oko 12 eura...ali trebalo bi otici tamo pa videti posto neznam koliki je taj displej i dali se moze spakovati na motor....:)

Razmisljao sam da odem do radio kluba tesla ali me odbijalo to sto nemam znanje o tome... Ali eto, da sam otisao, nebih vas cimao...

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

www.radioklub.co.yu

pogledaj cene i lokaciju.mislim da nije previse komplikovano,dobije se sve gotovo samo da se sastavi....ja sam uzimao merac za punjenje akumulatora,montirao sam na moj motor...nije bio neki veliki problem....

TO JE TO!!!

• Zainteresovan, 552 postova
  • Motocikl: Trenutno 0 bodova...

10034302  MD-OELTEMPERATURANZEIGER  DIVERSE HON/ KAWA/ TRIUM. YAMAHA XS 400 DOHC (12E)

Sofort lieferbar

14,95 (29,95)

Vidis da ipak ima za tvoj model...;) i mislim da je ovo resenje  problema..;D

Meex, pa ti bi trebao da znas da moja makina nije dohjc nego ohjc  ;D Moja oznaka motora je 2A2, a ovo je DOHC masina sa oznakom 12E i apsolutno nemaju nikakve slicnosti sa mojim... Ako vas zanima vidite slike na www.bikepics.com

Pregledao sam luisove kataloge uzduz i popreko i pitao na nemackom forumu ljubitelja XS 400 i oni mi rekose da ima da se naruci od tamo jedne firme ali traze 50e +10e za postarinu... I jedan od njih mi je dao ideju da sam napravim to uz pomoc ovog kita koji cu najverovatnije kupiti u radio klubu...

• Zainteresovan, 552 postova
  • Motocikl: Trenutno 0 bodova...

Uhh potpuno sam to prevideo..;D..ali kako je krenulo sa potragom, mislim da ce nam biti lakse da ti nabudzimo jos jednu bregastu i jos koji ventil pa da  ti pasuje i ovaj merac temperature..;D ;D ;D..

TO JE TO!!!

Dex, ajd molim te pogledaj da li ti je taj kit jos u garazi, pa da ga kupim od tebe, da ti ne stoji bez veze a i meni malo jeftinije  ;D

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

A kako da se merac ugradi u cep, ili sta vec? Sve ostalo nije problem, da se sastaviti, jedino me ovo oko senzora brine.

A kako da se merac ugradi u cep, ili sta vec? Sve ostalo nije problem, da se sastaviti, jedino me ovo oko senzora brine.

Pa konta da je davac na kraju jedne obicne zice... Probusis cep od kartera, proguras davac, zadihtujes i to bi trebalo da bude to... Ustvari neznam dok ne vidim kako izgleda davac...

Pa konta da je davac na kraju jedne obicne zice... Probusis cep od kartera, proguras davac, zadihtujes i to bi trebalo da bude to... Ustvari neznam dok ne vidim kako izgleda davac...
Tako ili probušiš čep SKORO do kraja pa ga u rupu zadihtuješ termo(provodnom) pastom...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja