Jump to content

Moto Zajednica

Problem svecica

Recommended Posts

• U prolazu, 75 postova

desava mi se s vremena da vreme da mi ispada svecica komplet sa onom okuglom gumom sto ide na motor

ako neko zna sta je problem skuter je aprilia mojito ili habana

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 75 postova

mislis da nije sjeban navoj u glavi moze da bude gledao sam sare nisu bas preterano duboke,kako srediti stvar?

a kako mislis da nije pogresna svecica?????????!!!!!!!

• Drug član, 1854 postova

ako ti je otišao navoj onda se prilikom ušrafljivanja svećeice oseća da je ona labava i da ide previše lako, a krajnji slučaj je da kad astegeneš određenom snagom ona preskoči i nikad ne možeš da je stegneš dovoljno.

to se rešava tako što se skine glava i razbuši rupa gde dolazi svećica, a zatim se nareže drugi navoj većeg prečnika. zatim se tu ušrafi posebno napravljena (na strugu) čaura koja sa obe strane ima navoj, sa unutrašnje strane navoj koji odgovara svećici, a sa spoljne navoj koji odgovara navoju narezanom u glavi motora. ovo mora da ti uradi neki strugar jer ta čaura mora da se stegne dovoljno jako kako se prilikom skidanja svećice ne bi i ona odvijala.

drugi način je da se kupi specijalna već izrađena čaura koja se zavija direktno u glavu bez prethodnog razbušivanja, ta čaura sama sebi urezuje navoj prilikom uvijanja i samo je zaviješ do kraja. unutrašnji deo te čaure ima već navoj koji odgovara svećici. jedino ne znam gde to ima da se nabavi kod nas, pojedini serviseri motornih testera koriste takve stvari samo manjih dimenzija.

inače prilikom stezanja svećica treba imati na umu da one imaju platne i da nije potrebno stezati ih preterano jako, pogotovu što se zavijaju u aluminijum.

javi šta si uradio.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Ta naprava se zove Heli-coil i može da se nadje samo na planeti Zumbul, meseca brauninga kad se majmuni šišaju! Pre nekog vremena mi je to trebalo za nešto i našao sam malo više sutra! Zato ona prva opcija, razbušivanje, ubacivanje i teraj...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja