mrbakero 0 Napisano Jul 6, 2007 U prolazu, 75 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan desava mi se s vremena da vreme da mi ispada svecica komplet sa onom okuglom gumom sto ide na motor ako neko zna sta je problem skuter je aprilia mojito ili habana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Jul 6, 2007 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne znam mozda nisam shvatio bas najbolje ali rekao bih da je navoj u glavi problem i da ga treba na neki naci popraviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Jul 6, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan A da nisi mozda stavio pogresnu svecicu?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrbakero 0 Napisano Jul 6, 2007 U prolazu, 75 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan mislis da nije sjeban navoj u glavi moze da bude gledao sam sare nisu bas preterano duboke,kako srediti stvar? a kako mislis da nije pogresna svecica?????????!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 6, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa dali mozes da stegnes svecicu?ako mozes nije navoj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 6, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je otišao navoj onda se prilikom ušrafljivanja svećeice oseća da je ona labava i da ide previše lako, a krajnji slučaj je da kad astegeneš određenom snagom ona preskoči i nikad ne možeš da je stegneš dovoljno. to se rešava tako što se skine glava i razbuši rupa gde dolazi svećica, a zatim se nareže drugi navoj većeg prečnika. zatim se tu ušrafi posebno napravljena (na strugu) čaura koja sa obe strane ima navoj, sa unutrašnje strane navoj koji odgovara svećici, a sa spoljne navoj koji odgovara navoju narezanom u glavi motora. ovo mora da ti uradi neki strugar jer ta čaura mora da se stegne dovoljno jako kako se prilikom skidanja svećice ne bi i ona odvijala. drugi način je da se kupi specijalna već izrađena čaura koja se zavija direktno u glavu bez prethodnog razbušivanja, ta čaura sama sebi urezuje navoj prilikom uvijanja i samo je zaviješ do kraja. unutrašnji deo te čaure ima već navoj koji odgovara svećici. jedino ne znam gde to ima da se nabavi kod nas, pojedini serviseri motornih testera koriste takve stvari samo manjih dimenzija. inače prilikom stezanja svećica treba imati na umu da one imaju platne i da nije potrebno stezati ih preterano jako, pogotovu što se zavijaju u aluminijum. javi šta si uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrbakero 0 Napisano Jul 7, 2007 U prolazu, 75 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala videcu sta cu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrbakero 0 Napisano Jul 8, 2007 U prolazu, 75 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan da li zna neko gde ima da se nabavi ta caura kod nas?ili moze da se poruci ako postoji ta naprava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 8, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ta naprava se zove Heli-coil i može da se nadje samo na planeti Zumbul, meseca brauninga kad se majmuni šišaju! Pre nekog vremena mi je to trebalo za nešto i našao sam malo više sutra! Zato ona prva opcija, razbušivanje, ubacivanje i teraj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...