brm-brm 853 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas gledam u ovom delu foruma,i ne mogu da nađem neku temu gde je čovek izguran sa druma pa se savetovalo šta i kako prijaviti policiji itd. A te situacije su veoma česte, pa reko da se polako skupe utisci i podaci o 'guračima' na jednom mestu. Elem,danas sam se baš nanervirao,čovek je ladno u dva navrata jutros u Karađorđevoj u Beogradu pokušao da me skrlja. Prvo na semaforu ispred Brankovog mosta, stajao sam mu sa desne strane, a on je sve vreme trzao ka meni, da bih u jednom trenu skontao da mi se zalepio na čizmu. Odlepim se na zelenom, i na sledećem semaforu kod mazdinog servisa crveno svetlo. Vozim u sredini trake, usporavam,on iza mene. U međuvremenu se pali zeleno,ubrzavam a idiot nagazi gas pređe u levu traku, pretekne me za pola dužine kola, cimne na desno i krene da me stiska uz visok ivičnjak. Pošto je naglo skrenuo, nije bilo šanse da se provučem,pa po kočnici. Tad sam video i ko mi to radi: Siva metalik reno laguna, nove tablice BG-043CE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitas 163 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 64 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha V-star Prijavi odgovor kao problematičan "Siva metalik reno laguna, nove tablice BG-043CE" 0vo treba zapamtiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1410 Napisano Maj 12, 2011 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka chast za temu. Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7937 Napisano Maj 12, 2011 nocni cuvar, 2587 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Pored maximlane koncentracije vozeci kroz grad,izbegavajuci gomilu nervoznih i potencijalnih ubica u kolima samo mi jos fali da gledam u tablice automobila. Sve svoje probleme resavam na licu mesta u zavisnosti koliko sam bio ugrozen inace bi ovakvih tema mogao da otvorim barem pet dnevno. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1309 Napisano Maj 12, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj, izgurao te iz trake i nastavio dalje sa retroviorima na kolima... hmmm. PA STO GA PUSTI, trebo si mu lepo sve po spisku sa cizmom ili po boku auta ili po retrovizoru ili ga lepo sacekas na semaforu pa mu je*es sve po spisku :neznam: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4385 Napisano Maj 12, 2011 Ne silazi, 6682 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Odeš u prvu policijsku stanicu, tražiš da podneseš prijavu za pomenuto dešavanje, nije loše da potkrepiš svedocima, članovima Zakona itd, da ti je namerno ugrozio život pokušavajući da te ubije na taj način...sve su to teška dela i biće u svakom slučaju podvrgnut teškim ispitivanjem. Biće dotični pozvan na isleđivanje obavezno, ( za ne odazivanje sledi privođenje) dalji tok zavisi od procene inspektora, možda budu pozivali i tebe...al u svakom slučaju je sam poziv i nužno odazivanje već dovoljno da tom iditu to više ne padne na pamet. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17556 Napisano Maj 12, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Mikulanac Postavljeno Danas, 09:23 AM Pored maximlane koncentracije vozeci kroz grad,izbegavajuci gomilu nervoznih i potencijalnih ubica u kolima samo mi jos fali da gledam u tablice automobila. Sve svoje probleme resavam na licu mesta u zavisnosti koliko sam bio ugrozen inace bi ovakvih tema mogao da otvorim barem pet dnevno. Prethodni komentar je potpuno na mestu i mislim da je pravljenje nekakvih "sposkova" čisto gubljenje vremena i beskorisno rasipanje "rasursa". Bolje mi je da pazim da me još neko ne "odalami", nego da pamtim tablice nekoga koga sam upravo "izbegao". Ako bi smo prihvatali ovakve "inicijative" mislim da bi nam se vožnja motora, umesto uživanja pretvorila u "patroliranje". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Lz 4 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd-stari grad Motocikl: Piaggio x9 250cc Prijavi odgovor kao problematičan Prijavi ga policiji za nasilnicku voznju obavezno, imaju sad kamere pa su ga mozda i snimili.... a ako nisu obratice paznju verovatno .... ccc dok sam citao iznervirao sam se ali ne mozes ni silom sve da resis odnosno nije najbolji nacin, koooooooo zna koji psihopata je u tim kolima, krenes nesto da mu kenj*s ili da mu se kurcis-izadje ti sa motkom nekom ili pistoljem ili necim trecim, sve to poremeceno danas , sta bi njemu falilo da opali neki metak .... manite se ljudi raspravljanja, strasne stvari se desavaju na ulicama, nista ne treba rizikovati. Ako se vec tako ponasa neki pavijan tipa lepi ti se i juri te ili nesto tome slicno, stani sa strane pusti ga da prodje EDIT: @djunta slazem se u potpunosti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitas 163 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 64 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha V-star Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, a sta ako nije u situaciji da se odmah razracuna sa osobom koja ga ugrozava, ili ako je fizicki slabiji ili je brojcano nadjacan ili nasilnik ima neko opasno orudje ili oruzje ili...??? Svako za sebe misli da ne moze da padne, ili da bas njemu, ne mogu da se dese neke opasne i glupe situacije dok...se to upravo to ne dogodi! Broj motociklista je dosta manji od broja vozaca cetvorotockasa, samim tim budala u kolima ima vise i neminovno je da ce ti se nesto dogoditi kad tad u ovakvom odnosu snaga, vozackoj kulturi itd! Dokaz za to su rubrike i vesti, polomljen ovaj, poginuo onaj...I sta? Sad cu ja da kazem: ma boli me ćoše, to meni ne može da se desi, akajte se vi kako znate i umete. Pa nemojte onda ovo ni da citate. Ako sami sebi, i medjusobno necemo da pomognemo niko drugi nece. Policija se raspada po šavovima, mali broj zaposlenih - mnogo dela, sudstvo je zatrpano predmetima...pa meni je više puta od strane nabrojanih rečeno: što voziš motor, zbog budala se motor ni ne vozi, hoceš da nastradaš! Kao da je problem u meni a ne u tim budalama?! I sad, ako ne mogu nekog da polomim na licu mesta, onda nista da se ne cini i ne menja????? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice nasilnicke voznje - bez svedoka nista ne vredi. Vec sam imao ovakvu situaciju sa jednim idiotom: NS 717-08 (stare tablice) neka bela kanta (ne secam se modela auta zbog adrenalina) Zvao sam policiju da prijavim, a oni kazu sledece : Treba da nadjes svedoka, pa on da ode u policijsku stanicu i napise izjavu, pa onda da svedoci kod sudije za prekrsaje. Citaj, neizvodljivo. Najbolje je nogom u retrovizor i razvali gas ili da nosis neku palicu ili makar sigurnosni lanac da je na dohvat ruke pa zum po budali koja izadje iz kola da te bije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pozoves nekog prijatelja koji je "video" sta se dogodilo kao svedoka i problem resen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17556 Napisano Maj 12, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pera pop Postavljeno Danas, 15:20 PM Pozoves nekog prijatelja koji je "video" sta se dogodilo kao svedoka i problem resen. A "protivnik" pozove nekoliko prijatelja koji posvedoče da čovek u to vreme nije ni vozio auto nego su negde zajedno "roštiljali" (u prirodi)! Pa te još tuži za klevetu, a tvog "svedoka" za lažno svedočenje. Čekaj, izgurao te iz trake i nastavio dalje sa retroviorima na kolima... hmmm. PA STO GA PUSTI, trebo si mu lepo sve po spisku sa cizmom ili po boku auta ili po retrovizoru ili ga lepo sacekas na semaforu pa mu je*es sve po spisku Kad neko zaista namerno pokuša da vas obori ili izgura, red je da za to bude i "sankcionisan". Međutim, moramo da budemo svesni i rizika (višestrukih) koji prilikom takve "aktivnosti" mogu da nastanu. Nikako ne smemo da zaboravimo da je "protivna strana" prilično bezbedna (dok je u kretanju), a da smo mi u takvoj situaciji idealna "meta". Dakle dok je "protivnik" u pokretu ne prilazite mu ni slučajno sa bočnih strana! Dok mu nogom odvaljujete retrovizor lako je moguće da budete odgurnuti i "zalepljeni" na susedno vozilo, ili "razmazani" uz neki drugi pogodan objekat. A ima i onih koji zbog "prirode posla" pri ruci uvek imaju i nešto od naoružanja, pa da se ne desi da vam skupocena jakna ili kaciga dobije dopunsku rupu za "luftiraciju". Dakle, pamet u glavu! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 853 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Trojica u automobilu, jedan u vojnoj uniformi, automobil nabio gas i posle 150m skrenuo levo, a mene put vodio desno. A pošto i meni ispod sedišta u kolima leškari sredstvo za opuštanje bandoglavih namernika, brzo sam presabrao ovo sto zika56 gore kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenooo 46 Napisano Maj 13, 2011 pustolov :), 98 postova Motocikl: XT 660 R Prijavi odgovor kao problematičan fino stavis kameru na motor i kad neko pocne da te ugrozava snimis to sve ako si u mogucnosti i podneses prijavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Maj 14, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan fino stavis kameru na motor i kad neko pocne da te ugrozava snimis to sve ako si u mogucnosti i podneses prijavu I opet nista, u smislu da se kod suda ne priznaje snimak kao dokaz jer nisi ovlascen da snimas. Kao sto rekoh, imamo jako glupav zakon koji sputava normalne ljude a tolerise budale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Maj 14, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Odeš u prvu policijsku stanicu, tražiš da podneseš prijavu za pomenuto dešavanje, nije loše da potkrepiš svedocima, članovima Zakona itd, da ti je namerno ugrozio život pokušavajući da te ubije na taj način...sve su to teška dela i biće u svakom slučaju podvrgnut teškim ispitivanjem. Biće dotični pozvan na isleđivanje obavezno, ( za ne odazivanje sledi privođenje) dalji tok zavisi od procene inspektora, možda budu pozivali i tebe...al u svakom slučaju je sam poziv i nužno odazivanje već dovoljno da tom iditu to više ne padne na pamet. Osim ako nekoga poznaje. Srbija! Slabo se više uzdam u policiju i sudove. I opet nista, u smislu da se kod suda ne priznaje snimak kao dokaz jer nisi ovlascen da snimas. Kao sto rekoh, imamo jako glupav zakon koji sputava normalne ljude a tolerise budale. Upravo tako, druže. Sudovi su spori, kazne male za barabe, a zakoni čudno rešeni. Borba sa vetrenjačama. Samo se skloniti od budala, ili otići iz zemlje. Kasno je da mi nasilnike prevaspitavamo, kada država (preko policije i sudova) to neće da radi. A puno ima bahatih i besnih likova, sa noževima, pištoljima, bejzbolkama. Sve ide ka tome da ko hoće da bude bezbedan mora platiti privatno obezbeđenje. Što se saobraćaja tiče, duže vreme razmišljam da prodam motor i uzmem Ladu Nivu sa onim metalnim velikim branicima napred i nazad. Samo da me želja mine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4385 Napisano Maj 14, 2011 Ne silazi, 6682 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Rešavanje problema ne ide batinom jer nasilje rađa takođe nasilje i ko hoće da bije mora da bude spreman i da dobije batine jer uvek ima neko jači, veći, brojniji, " i nad popom ima pop" što se kaže. Takođe, nisu svi ni voljni ni sposobni da se fizički razračunavaju, ima i žena i mlađarije. Psihopata je svako koji pokuša da obori dva točka i takvom ne vrede batine već naprotiv, "poučen" time, tražiće osvetu i vrlo lako će se zadovoljiti jer nas nije teško naterati na pad sa nesagledivim posledicama, a perfidnim načinom neće ga niko ni videti pa samim tim ni ništa moći. Na žalost tačno je da se kod nas štošta mora završavati na poznanstvo al toliko daleko nismo propali. Policija ima radnu obavezu da reaguje na svaki poziv. To što je rečeno da bez dokaza nema ništa je samo nečije mišljenje a nije zvaničan stav da policija neće postupiti po prijavi. Ako je prijava još i pismena i sa akcentom da se radi o pokušaju ubistva, što de fakto jeste jer svaki pad motorcikliste nosi tu opasnost, svako će pozivati vinovnika i neće to biti posmatrano kao obično saobraćajno koškanje i maloumnik će biti izložen ni malo prijatnom tretmanu. Takođe će shvatiti da je evidentiran za nasrtaj i nasilničko ponašanje sa mogućim teškim posledicama i bez obzira što verovatno neće biti kažnjen, ukapiraće da ako sledeći put pokuša isto i opet bude prijavljen, da se neće izvući bez obzira na neimanje nekih dokaza. Princip prava je da u osnovi štiti slabije, što dva točka jesu, i pretpostavka je da niko nikog neće bez razložno da prijavljuje, znači verovanje je na našoj strani. Sad, islednik može biti simpatizer motorcikala i procesuirati manjaka na Sud na osnovu naše prijave jer on nije Sudija, tako da će tom biti već dovoljno to maltretiranja. Sudija takođe ima svoje sudsko uverenje i može osuditi drznika na osnovu iskaza. Na ovom principu funkcioniše nemački sistem gde nije potrebno pružiti nikakve dokaze za ovako nešto a imaju načina da utvrde da nije zloupotreba, da sad ne teoretišemo. Pod pritiskom EU na nas, verovatno će i ovakava građanska pozornost ući i u naš pravosudni sistem. Inače, u Beogradu je vožnja bilo čime postala ruski rulet. Verovatno mi jesmo oguglali na to pa refleksno predupređujemo i izbegavamo vruće situacije ni ne registrujući ih. Ja sam naručio mini kameru za nešto iznad desetak € i nosiću je stalno upravo ubog ovakvih dešavanja i obezbeđivanja dokaza. Iako nema neku rezoluciju, snima ton i glasno izgovorim broj tablice umesto da pamtim, tako da će to biti dovoljno. Ima tema o tome: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/51506-nasi-snimci-o-bahatosti-vozaca-automobila/page__hl__bahatih+vozaca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Maj 14, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakva kamera, ja sanjam o futroli sa kratežom. Sinoć idem autom sa sinovima i zobilaznim putem oko šapca i opet neki bilmez obilazi nekoliko vozila iako ne može da ih obidje, pravo u mene i moram da napravim manevar da nas budala ne pobije. Pre neki dan blizu tog mesta magarac sa sve ogromnom šlep prikolicom obilazi kolonu od 6-7 auta sa kamionom na čelu i opet ja vozim po travi. Ne znam šta se dešava, što su kazne veće sve više ovakvih stvari, valjda je jedino bitno da se ima svetlo, pojas i galenikina prva pomoć kad se naleti na sačekušu, pokušaj ubistva ne da nikoga ne znima nego ne možeš ni da dokažeš. Iz dosadašnjeg iskustva ne bih se obraćao policiji jer od njih u 99% slučajeva nastaje samo još problema. U stvari hoću još jednom kad pred istek registracije ovog mog krša budem odrljao stranu jednom ovakvom kamikazi, gledaću da situacija bude čista i da imam svedoke, odrasle i krupne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Maj 14, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Policija ima radnu obavezu da reaguje na svaki poziv. To što je rečeno da bez dokaza nema ništa je samo nečije mišljenje a nije zvaničan stav da policija neće postupiti po prijavi. Ako je prijava još i pismena i sa akcentom da se radi o pokušaju ubistva, što de fakto jeste jer svaki pad motorcikliste nosi tu opasnost, svako će pozivati vinovnika i neće to biti posmatrano kao obično saobraćajno koškanje i maloumnik će biti izložen ni malo prijatnom tretmanu. Takođe će shvatiti da je evidentiran za nasrtaj i nasilničko ponašanje sa mogućim teškim posledicama i bez obzira što verovatno neće biti kažnjen, ukapiraće da ako sledeći put pokuša isto i opet bude prijavljen, da se neće izvući bez obzira na neimanje nekih dokaza. Slažem se sa svime što si rekao, razmišljaš kao normalan čovek. Definitivno je pametnije zaobići budale i izbeći konflikt. Samo, pitanje: u kojoj zemlji živiš poslednjih 20ak godina? Znam više primera da prijave nestaju iz policije, da suđenja traju u nedogled uz ogromne troškove a na kraju bude mat. odšteta takva da u najboljem slučaju podmiri advokate i veštake. Gde je izgubljeno vreme? Kazne su uslovne, posle dugog suđenja. Kao, mesec dana ne sme nikog prebiti. Posle opet isto. Naš sistem je truo do dna i ne štiti slabe i poštene građane. Samo to još nije svima jasno, inače bi bilo puno više panike običnih građana, a barabe bi bile još bahatije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4385 Napisano Maj 14, 2011 Ne silazi, 6682 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, slažem se sa Vama, ne živim ja na dudu, ceo život sam na beogradskoj kaldrmi. Evo danas, idemo pod pratnjom, DDK akcija, prođe patrolni auto, pa policijski motor i mi u koloni 2 po 2. Lik u Prizrenskoj ladno bez žmigavca polazi i pravo u nas, još i liže sladoled. Izdro se Policajac iz pratnje na njega. Radim i ja što i Vi u besu iz nemoći i nepravde. Pre neki dan išo za džipom da mu objasnim nešto, al posle 5 minuta odustanem, reko, natovariću bedu posle sebi ili nekom drugom, čekaće me da me obori ili ća na nekom drugom da iskali obest i tako u krug. N smemo se poistoveti sa Mel Gibsonom i postati Mad Maxovi, to ničemu ne vodi. Policija jeste mala i onemoćala bar u ovom operativnom delu. Slažem se i za sudove, sve to stoji. Al neki efikasniji način mora da se nađe jer nas je isuviše malo da bi ikom uterali strah ili ih naučili pameti. I dalje stojim da treba pisati prijavu i većini takvih će taj makar jedan poziv na saslušanje biti dovoljan da u buduće ne čini takve stvari, ne mora kazna da sledi. Uz snimljen dokaz, će sigurno biti procesuiranja po službenoj dužnosti i ako se ne traži neka nadoknada, nema se cimanja po sudovima. A taj bezumnik nek se provlači godinama, tim će mu to biti veća kazna. Onih sa protekcijom nema baš toliko mnogo da bi nas obeshrabrili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Maj 14, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam i modu postavljanja visokih ivičnjaka što je zajedno sa bahatim vozačima jeziva kombinacija po motocikliste. Kapiram da ako se neki dinar odvoji za asvaltiranje na umu je i prihod od okolnih površina no u tom slučaju nema više guranje sa druma. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...