Kanarinac 334 Napisano Avgust 12, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek sam se pitao koja je fora u pojasu, kao JEDINOM delu opreme, koji nose pojedinci dok voze u papuchicama, shorcu i majici-siledzijki? Jel' je promaja na bubrezima i prevencija vibracija unutrasnjih organa stvarno tako bitna za voznju od kafica do kafica? E bas me zanima gde si ti to video da neko vozi sa pojasom, a da je u papucama i majci siledzijki. Ja u BG-u to jos nisam video. Inace kad je napolju preko 26,27 stepeni jaknu ne oblacim. Pojas, rukavice i kaciga su uvek tu. Ne vidim poentu voznje u punoj opremi, ili bar u jakni kad je napolju vrucina. Imam i letnju jaknu mesh i opet je ne moguce voziti kad je toplije. Vozis po gradu i kuvas se. I onda nisi 100% koncentrisan na voznju nego na to da ti je vruce, i mnogo su vece sanse da se ljosne nego kad ti je prijatno. Da se sad ne naljute vozaci BMW motora, ali uvek do sad sam video njih na 30+ stepeni u punoj ratnoj opremi, a ja hocu da iskocim iz majce koliko je vruce ))) To je neki ozbiljan fenomen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Avgust 12, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tvoj izbor ali takvi vozači motora uvek se sete moto jakne, rukavica i protektora na kolenima u sekundama koje traju kao večnost dok telom drljaju po asvaltu Ne želim to nikome ali nošenje opreme je ono najmanje što mogu da učinim za seba kada sednem na motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Avgust 12, 2011 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan kanarinac: meni uopšte nije prevruće kada se vozim sa letnjom jaknom pa ako je napolju i 35'. Naravno u tom slučaju idem na neki otvoreni put a ne neke vožnje od semafora do semafora tad ti je prevruće i da se go voziš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Avgust 12, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Meni, kao mozda i vecini u BGu recimo, 90% voznje se svodi po gradu. Auto koristim samo kad je kisa ili je bas hladno. I sad zamislite vozim se od semafora do semafora u jaknu, a sa mene curi znoj? Dakle ne pricam o voznji na otvorenom nego iskljucivo o voznji po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Avgust 13, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga uvek, bez obzira na duzinu relacije, a izbor je izmedju 3 razlicite, za razlicite okolnosti. Jakna sa protektorima, opet izbor izmedju 3 u zavisnosti od okolnosti. Ne koristi se samo po najjacim vrucinama, ali to je retko. Rukavice makar i najtanje spasavaju u instiktivnim reakcijama, 2 para. Pantalone cim je ispod 18 stepeni, dvoje na raspolaganju. Podkapa za jednocifrene temperature tek iznad nule. Kisni kombinezon za jace kisne uslove, inace najcesce zadovolje samo jakna i pantalone. Moze i kabanica u nuzdi. Fluo prsluk (zeleni) ispod sedista i fluo jakna (zelena) cekaju maglovito vreme. Cizme koje se koriste samo za motor u hladnijim danima,2 para. Motociklista ne zeli da padne. To se desava mimo volje motocikliste, splet je okolnosti i onda nema vracanja filma. Nismo ni Matriksi. Dosadasnje padove i udare u druga vozila autor ovog teksta polozio bez vecih posledica, motor koristi kao svakodnevno prevozno sredstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2637 Napisano Avgust 15, 2011 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan retko se kada u lokalu provozam i tada obavezno nosim kacigu,ne znam kad ce neka budala da me mlatne.prosle subote ulete mi covek u dvoriste kolima.kada idem na voznju oblacim jaknu,pantalone,pojas,rukavice,cizme i naravno kacigu.ako se cuvas i bog te cuva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Avgust 15, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan kaciga, pojas, jakna sa protektorima, nekad kornjacha, rukavice... uskoro i lone, chizme teshko, ali ko zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s_dakic 41 Napisano Avgust 23, 2011 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Kawasaki KLE - 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Za sada samo kaciga jer jedino to imam od opreme...ali bez nje ne idem nigde... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Avgust 23, 2011 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan I ako sam,kada sam kupio skuter mislio da je jet kaciga po gradu dovoljna zastita, ljudi s ovog foruma su me brzo razuverili, tako da sada nosim, jaknu, pojas, rukavice i flip-up kacigu. Do skora je jakna bila obicna kozna, a sada sam od burazera dobio jaknu s protektorima, tako da, ako idem malo dalje, ona je obavezna, a za po gradu kako-kad, nekad kozna, nekad s protektorima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Avgust 23, 2011 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga i pojas obavezno, posto vozim skuter ako sam u sorcu idu i stitnici za kolena ( spasili tezeg upoznavanja sa asfaltom ovog vikenda), imam i rukavice mada ih stavljam kad je hladnije Jaknu mozda nabavim ovih dana Imam i termoskud kad je bas hladno i obavezno patike (kozne po mogucstvu) nikad ne vozim u sandalama ili papucama pozdrav Ivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Avgust 23, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana papuce, nije fila nego mubb kopija adidasa, kratez lewis i majicu bez rukava, ponekad slemic. Nocu opet adidas nije kopija ovaj put, fullsize lewis, majicu sa nesto malo rukava, slemic obavezno. Malo staromodno ali ako mi je to bilo dosta pre dve decenije ne vidim zasto ne bi i sad, nije moj zivot u medjuvremenu postao vredniji. Kad bi se toliko plasio da za odlazak na pice ili kupanje oblacim skafander... pa ne bih ni sedao na motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...