philipsu93 11 Napisano Maj 9, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Vojvodina, Subotica, Đurđin Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre pola godine kad sam kupi motor, sa njim sam dobio auspuh od CBR 125 i ne svidja mise zvuk nikako, nij to za SM-a pa sam od tog lika koji mi prodo motor kupio njegov fabricki spuh i danas poceo sa modofokacijama, Skinio sam poklopac i odseko ga na dva dela, izvadio prigusivac i sad cu da mu pravim drugi. Potpuno je jednostavan, kroz top prolazi jedna cev sa rupama svuda okolo i oko cevi staklena vuna, cev je f 35, a na izlazu oko f20. sutra cu da ga zavrsim ako sve islo po planu. Evo i po koja slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Maj 9, 2011 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan To sto pravis je protocni lonac, imao si cevku da kupis original za auspuhe, nisi morao da se mucis da busis tu cevku. Nemoj da zaboravis da obmotas prvo celicnu mrezicu oko cevke, u protivnom ce ti izduvati vunu napolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
philipsu93 11 Napisano Maj 9, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Vojvodina, Subotica, Đurđin Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan a jesam se namucio, vise od sat vremena sam busio te rupe, stajo sam samo burgiju da naostrim to mi nije palo na pamet da ce izduvati vunu, al sad znam, hvala inace imas neko iskustvo u vezi sa tim spuhom, kolko je bucan, i kolko je lep zvuk? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Maj 9, 2011 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pravio auspuh na gsxr 1100 i extra se cuo, e sad neznam kako ce da se cuje tvoj motor, mada u svakom slucaju ima da dobijes lepsi zvuk nego sa fabrickim auspuhom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
philipsu93 11 Napisano Maj 9, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Vojvodina, Subotica, Đurđin Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to svakako, nista kad zavrsim, onda cu da ga snimim pa ce te cuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Maj 11, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da ti cestitam na trudu i smelosti,retko ko bi se odlucio da od obicne pravi perforiranu cev,ali....Da bi dobio pravi zvuk bitno je imati neki proracun a ne samo praviti.Svi protocni topovi su pravljeni na istom principu ali zasto se ne cuju svi kao Akrapovic ili Yoshimura.Tacno se zna kolike rupice treba da budu i razmak izmedju njih,koliki promer i duzina cevi,koliko debeo sloj vune i koliko tvrdo nabijena,drugacije se cuje kada je perforirana cev od aluminijuma,prohroma,titanijuma....itd.Kako mi se cini ti si busio neku gvozdenu cev koja je pre svega teska a pritom ce sigurno i da korodira (osim ako ti motor ne trosi ulje),bitno je i kako si suzio precnik sa 35mm na 20mm jer ako imas neku ostru prepreku izgubices na snazi i zvuku.Vunu ce sigurno da ti istera ako ne budes stavio neku mrezicu jer jednocilindricni motor od 125ccm pravi iste udare kao i motor od 500ccm sa 4 cilindra,samo tvoj to uradi jednom u 4 takta dok cetvorocilindricni to radi 4 puta.Pricam ti sve ovo jer sam i ja tako poceo i ko zna koliko puta iznova otvarao i prepravljao top dok nisam dosao do ovih zaklucaka,a pored svega sam bio dovoljno smeo da rasturim original Akrapovica i vidim kako to rade profesionalci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
philipsu93 11 Napisano Maj 11, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Vojvodina, Subotica, Đurđin Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na savetima, imo sam vec problema za izduvavanjem vune, ali mislim da sam resio. Sto se zvuka tice ja sam zadovoljan, svidja mise kako grmi jasno mi je da tu ima isto puno finesa, kao i kod 2t motora, tamo je auspuh mama ja sam zadovoljan sa onim sto sam uradio, sad dalje cu da vidim kako se bude ponaso, sta vidim da ne valja to cu da sredim i tako polako cu da ga doteram do savrsnestva. Za razliku od onog sto sam imo, ovaj je extra. Evo sad cu da opisem dalji postupak kako sam radio, mozda nekom pocetniku kao ja i posluzi Malo su mutne slike, al jbg Znaci zadnji deo auspuha koji sam bio odseko, lim koji zatvara prigusivac sam razbusio okolo i odvojio sekacem. Pa sam unutrasnji deo zbrusio baixom, a spooljasnji sa flexom. Onda sam zavario nosace koji ce da drze taj poklopac na mestu. P sam taj zadnji deo zavario nazad. Zatim sam preforiranu vec i onu cev precnika 20mm zavario na lim, poklopac. Tu se vide svi delovi auspuha, I evo gotov auspuh, kako izgleda. Posle probe i sto bi se kod nas reklo, Koštanja dolazi na rad farbanje. To sam sve odradio juce, a danas sam ga namontiro i uzivam Evo ima i snimak kako se cuje. Na prvom snimku je zvuk sa starim spuhom, a na drugom sa novim. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro ti ovo ispalo,a i lepo se cuje za razliku od starog.Obrati samo paznju kad ga vozis u veci broj obrtaja i naglo oduzmes gas da li hoce da puca,ako ti se to desava moras da promenis perforiranu cev i da stavis tankozidnu sa jos vise rupica.U svakom slucaju pohvala od mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kole035 147 Napisano Maj 12, 2011 AMATEUR, 293 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Ma svasta:) Prijavi odgovor kao problematičan Pohvala za poduhvat i imas od mene + ! Posto sam vlasnik Pulsera 200 mislim da ce ideja biti od koristi kad-tad Super ti je zvuk P.S (pa da nam opises svoja zapazanja posle nekog vremena, kako se ponasa motor,potrosnja,performanse,jel bilo potreba za korigovanjem smese...) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
philipsu93 11 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Vojvodina, Subotica, Đurđin Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pohvalama, bice mi drago ako ovo neko pomogne. Mene je ova modifikacija izasla zdabai, a zvuk je daleko bolji. Naravno ne kazem da ne vredi uzet Akrapovic, ali za kineza od ne vredi Sto se tice pucanja, nema ni tog, cuje se neki zvuk kad smanjuje obrtaje, ali ne puca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
philipsu93 11 Napisano Maj 16, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Vojvodina, Subotica, Đurđin Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Evo koja slika za kraj, cisto da vidite kako stoji na motorou i kako izgleda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dwynewade 0 Napisano Septembar 16, 2011 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Zvuk je mnogo bolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...