lancia88 83 Napisano Jul 3, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, nadam se da je naslov dovoljno jasan, voleo bih da dodjem do informacije koji bi to model bio (naravno, nesto serijsko a ne SF) a merna pozicija je iskljucivo od poda do sedista vozaca. Vecina koji me poznaju, znaju koju problematiku imam da nadjem takav motor pa ako neko ima ideju, bio bih zahvalan. PS: na temu Afrike se mozemo saliti ali preporuke kojekakvih ATX.CTX ili obicnih kros masina nemaju ni saljivu vrednost, naglasak je na enduru i to je to. Ako ima, super, ako nema, opet dobro, vozice sta moze za ovaj zivot i tacka, jelte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jul 3, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan AnteK ce to najbolje i najbrze odgovoriti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Jul 3, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Aprilia ETV 1000 Caponord ima visinu sedista od zemlje 820mm ako ti nesto znaci suzuki dl 1000 V-Strom ima visinu sedista 840mm, a honda xl 1000 V Varadero 838mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Six 51 Napisano Jul 3, 2007 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Inđija N45°2.154' E20°4.473' Motocikl: Nema :( Prijavi odgovor kao problematičan To je verovatno relativna stvar kod mnogih modela. Ja sam, recimo, za moj Transalp nabavio fabricko nize sediste, tako da umesto originalnih 840mm u delu gde sedi vozac imam 810mm. Postoje i drugi nacini da se motor snizi - spustanjem na prednjoj viljusci i zadnjem vesanju, ali to se ne preporucuje osim u ekstremnim slucajevima zbog posledicnih promena u statici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 3, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki freewind je u visem polozaju 830, u nizem 800mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jul 3, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan salji PP AnteK-u i imaces brz i jasan odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 3, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Umalo da zaboravim, imas na www.bikez.com sortiranje po tipu motora i visini sedista, idi na naslovnoj na "top charts", pa izaberi kriterijume za pretragu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jul 3, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se čovek dobro opremi onda visina motora i nije toliko bitna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Jul 3, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a kako ce brzine da menja u tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jul 3, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan a kako ce brzine da menja u tome Peace of cake! Otvoriš rupu u đonu i navušeš šimiku preko menjača i sevaš gore dole ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Jul 3, 2007 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan vladas nas drugar sa foruma je na skup na fruskacu dosao sa svojim BMW F650GS inace momak je bas sitan...i sasvim mu odgovara visina motora....pitaj njega nesto vise o tome...pa razmenite iskustva... pozdrav... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Jul 3, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zahvaljujem svima na trudu, ovih cu dana razmotriti neke opcije upravo od predlozenih...motora, naravno...khm, zivo me zanima kako idu ove cizme na enduro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Columbia 1 Napisano Jul 4, 2007 U prolazu, 84 postova Lokacija: Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Moj PegiSju 820mm ... a imas i BMW 650GS kod koga je jos nize sediste 780mm ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jul 5, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je putni enduro sa najnižim sjedištem je Cagiva Canyon http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=7538.0 problem je ako je zelis novu jer vec dvije ili tri godine ne nudise nigdje u Evropi, samo SAD. Tamo se još uvjek prodaje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 5, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam,brate za niski enduro,ali ovaj KLE je meni k'o autobus na sprat(860cm) a ja sam visok 178cm. Moram da ispustim gume da bih dohvatio zemlju.Ali to je samo problem dok krenem,posle idem do vulkanizera iza coska da ih napumpam dok me dvojica drze da ne padnem dok pumpaju(ne silazim sa motora).Na crveno i na STOP ne stajem.Jednom me samo murija zaustavila pa su morali da mi dizu motor (od tada me vise ne zaustavljaju).Kad stignem kuci, obicno je zena tu pa mi iznese hoklicu(malu stolicu) pa silazim na nju.Zato uvek nosim mobilni da joj se najavim kad stizem.Ako slucajno nije kod kuce,zovem prvog komsiju,ako nije ni on,onda drugog,trceg i tako redom.Skoro uvek je neko od komsija kod kuce (zato je jako bitno da se slazes sa komsilukom!)Jednom mi se samo ispraznila baterija,pa sam morao da vozim oko kuce i vicem dok me nisu culi.Od tada uvek dopunim telefon pre nego krenem u voznju. I tako iz dana u dan,covek se na sve navikne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Jul 5, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam,brate za niski enduro,ali ovaj KLE je meni k'o autobus na sprat(860cm) a ja sam visok 178cm. Moram da ispustim gume da bih dohvatio zemlju.Ali to je samo problem dok krenem,posle idem do vulkanizera iza coska da ih napumpam dok me dvojica drze da ne padnem dok pumpaju(ne silazim sa motora).Na crveno i na STOP ne stajem.Jednom me samo murija zaustavila pa su morali da mi dizu motor (od tada me vise ne zaustavljaju).Kad stignem kuci, obicno je zena tu pa mi iznese hoklicu(malu stolicu) pa silazim na nju.Zato uvek nosim mobilni da joj se najavim kad stizem.Ako slucajno nije kod kuce,zovem prvog komsiju,ako nije ni on,onda drugog,trceg i tako redom.Skoro uvek je neko od komsija kod kuce (zato je jako bitno da se slazes sa komsilukom!)Jednom mi se samo ispraznila baterija,pa sam morao da vozim oko kuce i vicem dok me nisu culi.Od tada uvek dopunim telefon pre nego krenem u voznju. I tako iz dana u dan,covek se na sve navikne... a sto se ne uhvatis za banderu kad stajes ??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 5, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bandera mi je kod komsije u dvoristu,pa opet moram da ga zovem telefonom da bi otvorio kapiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jul 6, 2007 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Vi se salite ali to stvarno moze biti problem. Tacnije, i meni je problem. Ja sam nizak i posto sada razmisljam da kupim neki enduro, nije bas lako. Videcu kasnije da ti napisem sta sam ja povoljno (citaj: sa niskim sedistem) nasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Jul 6, 2007 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki freewind je u visem polozaju 830, u nizem 800mm a kako brate stelujes te polazaje? p.s. polako mozemo i mi sektu da osnivamo, pauk uzeo winda... ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 6, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan a kako brate stelujes te polazaje? Na dnu amortizera imas dve rupe za fiksiranje, ako ga zasrafis na gornju, imas 800, ako srafis na donju, onda 830 sry za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jul 10, 2007 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je sto kasnim. Evo sta sam ja nasao: Aprilia Pegaso 650 Strada 1 cilindar, 659 cm3 37kW (50KS), 61 Nm/5200 O/min, 168 kg, visina sedista: 780 cm, 6850 e BMW F650 CS/GS 1 cilindar, 647 cm3 37kW (50KS), 62 Nm/5500 O/min, 193 kg, visina sedista: 770 cm, 7600e/7250e Cene su iz nekog kataloga iz 2005. i prikazane su samo da bi video njihov odnos. Nadam se da sam bar malo pomogao. Pozdrav, Ivica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Jul 10, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, hvala puno, ne kasnis nikako jer se mere jos uvek ne poklapaju nazalost... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Jul 10, 2007 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, hvala puno, ne kasnis nikako jer se mere jos uvek ne poklapaju nazalost... :-\ ako fali koji santimetar... moto cizme ih dodaju, racunaj i na to pozdrav, dule Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Jul 11, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ah, ne bih da se eksplicitnije izjasnjavam o konkretnom problemu ali se radje prihvatam traganja za niskim endurom nego obuce za ma koju svrhu. Naravno, nista tu nije za mane, nit' enduro kao vrsta motora, nit' visina jer mi nijedna ne smeta, al' da jurcam jos i obucu?...hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jul 11, 2007 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koja je visina osobe za koju trazis motor, ali mislim da osoba mora bas biti niska pa da joj visina od 770 ili 780 mm ne odgovara. Ja sam 175 cm a sediste mog motora je 770 mm. Meni sasvim odgovara mada ne bi mi bio problem i da je visoko do 800 mm. Ali sve je to individualno. A po pitanju obuce, hehehe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...