Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć za Peru iz Velike Lomnice (kod Kruševca)

62 članova je glasalo

1. 1. Na koji način pomoći malom Peri?

• Finansijski, kroz skupljanje sredstava
      16
    • Aktivno, kroz skupljanje sredstava i organizovan odlazak kod njega zarad pomoći u osposobljavanju kuće i imanja
      46

Recommended Posts

• Rodjena na motoru, 735 postova
  • Motocikl: Honda hornet - Night Fury

Mozda cete reci da sam klinka ali gledala sam vise emisija u kojima su se ljudi okupili da nekome osobenom pomognu.

Mislim da niste u pravu i da ne trebate SAMO materijalno da pomognete decaku.Ne treba SAMO da se skupimo i odemo.

Treba da se skupimo kao MOTOCIKLISTI da pomognemo.Naravno da se napravi spisak ko bi isao i kako bi se pomoglo-realno svako od nas moze da pomogne oko krecenja-sredjivanja i jos cega sve ne....ima ovde i majstora raznih zanata

Svidja mi se Nenadova ideja,svidja mi se i ideja da se skupi novac ali sam i za to da odemo da se vidi da smo MI humani....BAJKERI

Kad vec nisu ispratili akciju davanja krvi medijski mogli bi ovo...

Na kraju krajeva ne mora medisjki da se proprati vec je bitno da POMOGNEMO....da MI znamo da smo nekome pomogli,nekome kome je pomoc zaista neophodna.

Po meni bi svime ovime trebao da se pozabavi socijalni rad zato sto njegov staratelj nije sposoban (zaposlen) da brine o sebi a kamo li o Peri.Jer su i staratelj i njegov brat nezaposleni.

Ali dobro decko hoce da bude u svom domu i da se brine o sebi-pomozimo mu,olaksajmo tako sto cemo se skupiti otici i odneti pomoc-ne samo materijalnu vec i psihicku odnosno moralnu podrsku.

Razmislite malo o ovome...jer tema ide na 1000 razlicitih strana i ima hiljadu razlicitih misljenja.Uostalom Nenad je pokrenuo temu-neka on odluci kako je najbolje po njemu....JA ZNAM da cu biti tu da pomognem i da podrzim na koji god to nacin bude odluceno da se uradi....i ne mlatite vise praznu slamu nego dajte da se organizujemo i pomognemo.

PS i jos jedna stvar...novac treba da se skuplja kod "NAS" a ne da ide na ziro racun njegovog staratelja iz gore pomenutog razloga,jer on vec prima donacije koje ljudi uplacuju na ziro racun dat u novostima.Znam da su neki odavde bili kod Pere ali....

• Podržavam 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1228 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Danas sam poslao prikupljene pare staratelju Bojanu. Nije dovoljno ali se mora poceti. Dogovoreno je sta i kako od tih para da se uradi. Svojim prilozima za pomoc Peri ucestvovali su; Sasa, Tibika, Ivica, Dukakis, Milohe-80, Djomla, Obama, Mocart junior, Thepainkiller, Sinisa i moja malenkost. Svima se zahvaljujem u Perino ime. Apelujem na sve drugare-ce da se nastavi ova akcija koju je zapoceo Nenad.Znam da su teska vremena, ali zajedno smo jaci. Toliko od mene za sada.:zdravo:

• Podržavam 5

• Ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze leteti., 113 postova
  • Motocikl: ,yamaha tzr 125

dane nije ovo poslednji put dacu ja opet nije nikakav problem i videcu s drugarima da i oni daju koju kintu :zdravo:

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS

Sve je to lepo ali neki ljudi se prihvate posla kome nisu dorasli, pametujete svi ovde a niko nece nista konkretno da uradi da se decku pomogne!!!

Zamolio bih Nenada pokretaca ove akcije da se oglasi sa konkretnim planom za pomoc Peri...

pozdrav

• Podržavam 2

E ovako stoje stvari drugari...

Staratelji su nas docekali pravo domacinski, rucak i sve ostalo sto ide uz to, razgovarali smo malo sa njima dok Pera jos nije stigao iz skole.

Inace Pera je jedan divan decko koga sudbina nije stedela ni malo, cutljiv, stidljiv i nenametljiv a vrlo vredan... Covek ne moze da ostane ravnodusan kada se susretne sa tim tuznim ocima i patnjom koju u sebi nosi ovaj mladic. Uslovi u kojima zivi Pera su katastrofalni, decko nema ama bas nista i sve mu treba, na slikama cete videti u kakvom je stanju kuca...

post-1015-0-76912500-1305235791_thumb.jpgpost-1015-0-47573600-1305235833_thumb.jpgpost-1015-0-32794700-1305235878_thumb.jpgpost-1015-0-77086400-1305235915_thumb.jpgpost-1015-0-13706800-1305235957_thumb.jpgpost-1015-0-27688600-1305235989_thumb.jpgpost-1015-0-77459700-1305236035_thumb.jpgpost-1015-0-10055500-1305236087_thumb.jpg

1.Krov da se malo prepravi i da se stave oluci

2.Krecenje cele kuce iznutra

3.Voda da se dovede u gornji deo kuce gde Pera boravi

4.Da se uradi kupatilo komplet, plocice, kada, solja, lavabo ( voda postoji )

5.Da se postavi laminat ili tepih u sobi gde Pera boravi

6.Komodice, stolice, sto, ormari, nista nema od toga ( dobio je u medjuvremenu dva kreveta )

7.I neko da popravi ovaj Perin motor jer je sa njnim izvlacio drva iz sume da bi imao da se greje

8.Jedino sto mi je Pera rekao da bi voleo traktor da ima jer pozajmljuje od nekog druga traktor, radi u polju i deli sa njim zaradu, to mu je jedini izvor prihoda, inace Pera sve radi i vrlo je vredan decko...

Eto ukratko sam vam preneo utiske iz prve ruke i sada je sve na nama, hocemo da sakupljamo novac pa da platimo neko to da odradi ili mi da zasucemo rukave i da direktno ucestvujemo u renoviranju

Sve lepo pise a o kom novcu i akciji pricamo!? Uvek ce postojati neki razlog da sebe opravdamo...!!!Mi smo konkrteno uradili, otisli kod decka,procenili situaciju, odneli mu garderobu i dali mu nesto para, STA STE VI POJEDINCI URADILI DA MU POMOGNETE SEM STO PAMETUJETE...!!!

• Podržavam 1

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Šta se ti dereš na mene?

Vidim, deliš ljude na "nas i vas", vrlo pohvalno. Okrećem na konstruktivnu priču jer me prepucavanje sa tobom, pogotovo u ovoj temi, uopšte ne interesuje i smatram ga krajnje degutantnim.

To što si naveo je dobro, ali ne i dovoljno. Šta znači npr. da se postavi laminat? Kolika je ta soba, koliko laminata je potrebno?

Treba nam račun za koji je Pablo rekao da postoji, i treba nam precizno šta je od materijala i koliko potrebno.

• Podržavam 1

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Dragi forumaši,

pratimo temu i iskreno smo ponosni na to što ovde postoji toliko puno ljudi koji su uvek spremni da pomognu. Takođe, smatramo da je dodatni kvalitet ove moto-zajednice i taj što se ovakve akcije pokreću i sprovode spontano i iskreno od srca. Svaku diskusiju u tom smislu, pa i onu u koju je uneto možda nešto više strasti nego što je potrebno, vidimo kao izraz želje da pomoć o kojoj se radi bude što veća i što delotvornija.

U jednom trenutku izgledalo je da akcija teče u dobrom pravcu i da nema potrebe za ''mešanjem'' Asocijacije Motociklista Srbije ili ''uplitanja brenda BJBikers'' i to što nismo ''nametali'' naš broj računa kao mesto gde će se slivati donacije bilo je samo zbog toga što smo hteli da ispoštujemo iznete stavove u diskusiji da ova akcija treba da ostane ''neobojena'' odnosno da nam neko ne bi zamerio da ovu spontanu akciju želimo da koristimo u svrhu promocije ovog web sajta, foruma, asocijacije...a sa čime se skoro uvek susrećemo kada i sami organizujemo humanitarne akcije.

S druge strane, evidentno je da postoje mišljenja da bi prikupljanje novčanih donacija putem BJBikers računa olakšalo akciju, pa ćemo u tom smislu, tokom sutrašnjeg dana objaviti ovde u temi broj dinarskog i deviznog računa i poziv na broj na koji će svi koji to žele moći da uplate donaciju za pomoć Peri a mi se naravno obavezujemo da taj novac prosledimo njegovom staratelju odnosno da ga upotrebimo Peri na dobrobit, na način kako to budu odlučili oni koji su te donacije uplatili na taj račun.

To naravno ne znači da svako ko želi i može, ne treba da pomogne i na drugi način jer očigledno je da Peri mnogo toga nedostaje i da mnogo toga zaslužuje.

• Drug član, 1953 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Ja razumem Kamikazu zato sto su oni otisli, odneli nesto i OBECALI jos vecu pomoc. Ne bi bilo lepo da od ove akcije ne bude nista jer ljudi su se tamo pojavili licno i imaju obraza pa ne zele da obecanje koje su dali bude uzaludno.

Svakog dana otvorim temu da vidim da li je stavljen ziro racun. Ukapirao sam da je to prvi i osnovni korak da mi ostali nesto uradimo tj da pocnemo sa uplatama. Znaci sve dok ne bude stavljen ziro racum mi ne mozemo da uradimo nista konkretno.

• Podržavam 1

Ja razumem Kamikazu zato sto su oni otisli, odneli nesto i OBECALI jos vecu pomoc. Ne bi bilo lepo da od ove akcije ne bude nista jer ljudi su se tamo pojavili licno i imaju obraza pa ne zele da obecanje koje su dali bude uzaludno.

Svakog dana otvorim temu da vidim da li je stavljen ziro racun. Ukapirao sam da je to prvi i osnovni korak da mi ostali nesto uradimo tj da pocnemo sa uplatama. Znaci sve dok ne bude stavljen ziro racum mi ne mozemo da uradimo nista konkretno.

Pravo zboris...

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Takodje smatram da ce akcija da izadje iz pat pozicije cim se postavi broj racuna. Mnogo clanova foruma nece biti u mogucnosti da licno fizicki pomogne oko akcije, ali ce, ubedjen sam, finansijski pomoci koliko mogu. Sve pohvale za akciju, kako za pokretaca akcije tako i za ljude koji su vec bili na terenu,snimili situaciju i odneli pomoc koju su skupili.

• Drug član, 1260 postova

Kada sam razmisljao na ovu temu javile su mi se dve price:

Prva je da skupimo pare i uplatimo na racun staratelja, a druga je da skupimo pare i, pored toga, odemo kod njega i licno nesto uradimo.

Ako ne idemo kod njega onda novac koji bi potrosili mozemo da dodatno uplatimo, tako da on dobije vise. Sto je odlicna stvar, ako oni tamo nadju majstore koji su spremni da rade besplatno.

Ali ako moraju da plate majstore, a dnevnica je 50 EUR, onda je bolje da oni koji nesto znaju da rade odu i to nesto urade.

Ako se nas petorica skupi i ode jednim autom kod njega i radi 2 dana vikenda to je kao da je svaki dao po 100 EUR, a troskovi ce za svu petoricu sa putem i hranom biti recimo 50 EUR

Aj se samo malo strpite. Danas sam se čuo sa Bojanom, Perinim starateljem. Radi se, i tek treba jer je logistika oko ovakve akcije vrlo bitna i pripreme su pola posla. Taman posla da će se od ovoga odustati, svi smo zagrizli i izguraćemo do kraja sa ovim. Čim dobijem potrebne informacije od staratelja kao i od BJB staff-a, javljam se sa podrobnijim informacijama.

Pozdrav

• Drug član, 1228 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Odlazak u V.Lomnicu je imao za cilj, sagledavanje uslova u kojima dete zivi i sta je najneophodnije da se isti poboljsaju.Pokusali smo da kroz sliku i reci to i docaramo. Niko od nas koji smo bili dole, nije nista obecavao ni u cije ime, osim da cemo preko bratskog nam BJB foruma pokusati animirati clanstvo za pomoc Peri. Ekipa iz NS-a je sutradan uocila da je najveci problem krov kuce koji prokisnjava i podlivanje vode sa istog na zidove jer nma oluka. Tada sam sa starateljem Bojanom dogovorio da cemo mi iz Novog Sada prikupiti novac i poslati da bi on organizovao sa njihovim majstorom radove oko krova. Sta sam obecao, to sam i uradio, zahvaljujuci drugarima cija sam imena napisao juce kada sam poslao pare, i koji su svojim prilozima doprineli da pocne sanacija krova.Ja kontaktiram sa starateljem, te i svima vama koji ste zaiteresovani da se Peri pomogne, to isto uradite jer on covek najbolje zna sta i koliko cega treba.Osim ovih 20000din.od nas,kaze da nije nista dobio,pa cak ni dopunu Perinog telefona od bar 100 dinara. Nisam zeleo ovo sve da pisem, pa i neka protumaci kako ko zeli,jer neznam dali uopste ima sfrhe da se vise oglasavam povodom ove teme. Zelim vam svima suv asvalt.:zdravo:

• Podržavam 4

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

Pozdrav drugari,

izvinjavamo se na malom kašnjenju. Dogovorili smo se da ponudimo BJB račun za prikupljanje humanitarne pomoći za Peru pa vam ovde postavljam informacije potrebne za uplatu. Molim vas samo da obavezno navedete svrhu uplate HUMANITARNA POMOĆ za Peru jer smo tako oslobođeni poreza. Dakle:

Broj računa: 160-317-152-93

Svrha uplate: HUMANITARNA POMOĆ ZA PERU

Primalac: MK BJBIKERS, Beograd

• Podržavam 6

• BJB Maxi Scooter Club, 953 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro

poz bajkeri.......hocu da pomognem koliko je god u mojoj moci......ako bude neka radna kacija za Peru evo mog broja 0631955121 Dalibor pa me kotaktirajte.....

• Podržavam 1

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Drugari, sta se desava sa ovim? Objavili smo racun, ali nijedna uplata nije stigla i vidim da je tema zamrla. Hajde da ne stanemo sad, kada treba da se najvise angazujemo...

• Ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze leteti., 113 postova
  • Motocikl: ,yamaha tzr 125

ako nekako mogu da pomognem kontaktirajte me na inbox ili nek me dane pozove ima moj broj. ocu da doprinesem bar koliko toliko da peri bude bolje .

Na ovom linku možete da skinete word dokument u kojem postoji skoro sve što je potrebno da se odredi količina materijala potrebna za sanaciju Perine kuće. Ja sam povadio ono što sam mogao ali postoje neki grubi građevinski radovi koji nisu precizno navedeni, tako da bih molio nekog ko je iole stručan da i to pogleda.

Na primer, za kupatilo je pomenuta samo vodovodna instalacija i malterisanje oko prozora, a iz aviona se vidi da su potrebne znatno veće popravke. Ima još takvih primera zato ko zna i može, nek pomogne. Takođe, tu je i snimak koji je napravila NS ekipa koja je bila dole tako da i to treba konsultovati.

Od večeras ću početi da šaljem mailove na sve moguće adrese institucija, velikih firmi i sl. za koje mislim da su u mogućnosti i voljne da pomognu. Ako se slažete, slaću samo ja da se ne bi desilo da nekima stigne više mailova sa istom svrhom jer ćemo da ispadnemo smešni. Ako imate neke "veze i saznanja" gde treba poslati, šaljite opušteno samo me obavestite na pp da ne pošaljem slučajno i ja.

Imaćemo obezbeđenu medijsku podršku barem lokalnih medija za ovu radnu akciju tako da to neće proći neopaženo a ću dati sve od sebe da animiram i veće medije jer je to jedini način da ukažemo na ovaj društveno-socijalni skandal i permanentno pomognemo Peri.

Do tada, ko je u mogućnosti neka uplati koliko može na račun koji je ovde dat. Vremena su teška, ali sigurno je da se nešto malo može izdvojiti za ovu akciju. Takođe, sve stvari, nameštaj i uređaji koji vam nisu potrebni i možete da ih donirate a u pristojnom su stanju, su dobrodošle.

• Drug član, 813 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Je l' broj racuna pravi? Kao da ima jednu crticu vise. I predstavlja li neki problem da se novac pusti sa racuna firme?

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Pišem kao neko ko ima firmu, ne u svojstvu urednika BJB.

Ne vidim nikakav problem za primaoca to što ćeš uplatiti preko firme, osim što ti moraš da pribaviš papir o tome, kako bi pravdao to poreskoj upravi. Znači, ugovor o donaciji ili tako nešto. Broj računa ima crticu viška u sredini, znači treba da glasi 160-317152-93. Ako se kontrolni broj 93 ne slaže sa ostatkom, uplata neće moći da prođe, znači kontrola ispravnosti broja je ugrađena u samom broju :takoje:

• Drug član, 813 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Sa kim bih onda trebao da vidim za ugovor? Posto BJB ustupa svoj racun za ovu akciju, pretpostavljam da bih nekoga sa BJB trebao da kontaktiram za to, a ne Perinog staratelja?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja