Jump to content

Moto Zajednica

Kako otkriti odakle potice falsh vazduh?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 208 postova

Kako otkriti odakle potice falsh vazduh? Ima li neko ideju? Mozda sa nekom masinom za dim? Pa tamo gde uvlaci !?!?!? Sto puta sam rasturao usisnu granu i karburatore ali nikako da otkrijem, treba mi neka bolja metoda od nagadjanja...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• In memoriam, 92 postova

kupi suvi led,bucnes ga u vodu i kad krene da se pusi samo prineses gde vuce ;).to moze da ti zameni "masinu za dim" ???,ali mislim da neces mnogo uspeti sa tim jer zavisi koliki put treba da predje taj dim ....da se ne "dezintegrise" u putu....moj savet ti je da odes kod nekog majstora platis popravku i gotovo,verovatno nije nista ozbiljno sto implicira da ne bi bilo mnogo skupo....pozzzz 8)

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Zapalis cigaru, dunes dim prema usisnoj grani ili gde vec sumnjas, pa vidi. Mada tesko ces metodom dima da otkrijes gde uvlaci fals vazduh, obicno uvlaci malu kolicinu vazduha koja pravi veliku kolicinu problema :)

• Zainteresovan, 585 postova

Pustis motor da radi, tamo gde sumljas da fuce fals vazduh poprskas start sprej i ako tu pusta logicno motor ce poceti drugacije da radi

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

druze pa,pokusaj da promenis creva,oringe gumice dihtunge,i trebalo bi da je to to....dali si siguran da ti fals vazduh pravi problem?ja obicno proverim sve spojeve i malo se oslonim na slih...ali ako bas malo vuce fals onda ce se to tesko naci....

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Kako otkriti odakle potice falsh vazduh? Ima li neko ideju? Mozda sa nekom masinom za dim? Pa tamo gde uvlaci !?!?!? Sto puta sam rasturao usisnu granu i karburatore ali nikako da otkrijem, treba mi neka bolja metoda od nagadjanja...

Nemoj ni da tražiš...zalij sve to silikonom,ili nekom smjesom za zaptivanje. Ja sam takav problem imao prije sto godina na MZ,pa sam spoj karburatora i usisnika zakajmačio silikonom ( tada smo to zvali barsil ) i ...radilo je.Prije toga nisam moga upaliti motor na kurblu.

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Probaj il silikonom iz zivom gumom, al idi deo po deo, da te na kraju ne kopka sta je u stvari bio problem ;D, no metoda sa dimom je beskorisna, posto obicno fals pocne da vuce kad ga malo zavrnes, a onda vec sve vibrira......

• Svrati ponekad, 208 postova

Probaj il silikonom iz zivom gumom, al idi deo po deo, da te na kraju ne kopka sta je u stvari bio problem ;D, no metoda sa dimom je beskorisna, posto obicno fals pocne da vuce kad ga malo zavrnes, a onda vec sve vibrira......

Nije problem staviti silikon ili bilo sta drugo, problem je gde ga staviti!!!  Kvarisa, vidimo se na livati pa cemo pricati...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja