Jump to content

Moto Zajednica

BJB okupljanje na Fruskoj Gori, skup u 10h na Zmaju.

Recommended Posts

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

kako vam samo zavidim! :(

zato ... sutra je trenutak istine .. saznacu da li uzimam motor ili cu da cekam jos nekoliko sezona dok skupim pare :)

tako da postoji sansa da na sledece okupljanje idem i ja! :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

svaka cast Lalajko!

Uz ovakav produhovljen opis, nema potrebe ni da se ide maltene, nasmejao si me i pored veeelikog umora koji poziva na spavanje (dosta voznje i kupanja za vikend, isuvise za moje ocvale godine, jelte).

• Svrati ponekad, 274 postova

ja sam se provozao oko 70 km fruskom gorom ali vas nisam nasao,jedina veza je bio mad max ali se nije javio na tel.izgleda naucio od mene.

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

NE NE BONZITU NEGO TWIX, A PA NISAM JA ZA MALE PARE!!!! SLOZICU SE SA OSTALOM RAZJARENOM BANDOM ;D DA NAM JE BILO SUPER!PASULJ NIKOME NIJE NASKODIO, A NISU SE LJUDI NI BUNILI, JELO SE ONO BOGME KAO DA JE PRVOKLASNO ;D ;D ;D ;D STO CE SE VIDETI IZ DEXTEROVOG PRIMERA ( A SAMO DA ZNAS DA NECES DOBITI NI DINARA ZA FOTKE, JOS DA BUDU SKUPLJE U NOCNOJ TARIFI?! :o PA STA TI MISLIS, STO JA NA KVARNO SLIKAM, PAPARACO BRE, E MOJ DEXTERE, A TREBALO BI DA MI ZAHVALJUJES STO NISU OKACENE SLIKE SA CERA GDE KOMADAS PRASE SA SVE NEVINOM FACOM ZADOVOLJNOG DETENCETA ;D ;D ;D ;D )

CHEH I JA POSLE JEZERCETA ZAPALISMO ZA NOVI SAD DA SE NAZDEREMO KINESKE KLOPE I MORAM VAM RECI DA MI JE BOJLERCE POSLE TOGA BILO U OSMOM MESECU. MALO SMO SE PROVOZALI KROZ GRAD PA PRAVAC BEOGRAD. SVE U SVEMU LEPO SAM SE PROVELA, A POSTO SVI PLJUJETE PO JADNOJ HARE KRISHNI MORAM STATI U NJIHOVU ODBRANU STO SE TICE JUTARNJE MUZIKE, JER DA SMO OSTALI SAMO NA NARODNJACIMA NOVOPRIDOSLIH KOMSIJA MORALA BIH DA IH RASTERUJEM ONOM VARJACOM STO SMO MESALI NESRECNI PASULJ.

MOMCI NADAM SE DA STE SE LEPO ISTUSIRALI I NAMIRISALI, JER JE ONAJ TRIJUMFALNI POVRATAK IZ SUME BIO PROPRACEN VODOPADIMA ZNOJA, A FUDBAL DA NE SPOMINJEM...AKO, AKO, TRCI MALO SKIDAJ SALO!!! SAMO STE POKAZALI KOLIKO STE U KONDICIJI, A SAD SE TU SHEPURITE :D :D :D

JA PRIZNAJEM DA SAM CRKLA POSLE DVADESET MINUTA ODBOJKE, PREKO GLAVE MI DOSLA, POPUCALI MI KAPILARI PO CELIM RUKAMA, JEDVA KUCKAM OVDE.

PA KOLKO SMO SE ODMORILI, TOLKO I UMORILI... EVO OVAJ MOJ SE SRUCIO U KREVET CIM SE ISTUSIRAO, MA NE MOZE GA BUZDOVAN PROBUDITI,  ::)  PA ODOH I JA RED BI BIO, NAZULJAH SE SINOC U SATORU.

DO SLEDECEG VESELOG DRUZENJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Manje vise sve je ispricano. Na mene je najjaci utisak ostavila offroad voznja... Pre svega zato sto nikada nisam skrenuo sa asfalta, zato sto dozvolu imam manje od 2 meseca, i zato sto Transalpa vozim celih nedelju dana  ;D Kakav horor  ;D Joseph za malo da nam umre ;D Moras poceti da treniras covece, kad Najzli opet odluci da preprecimo kroz sumu, a Kvarko se spusti motorom da mu pomogne, mora neko da pogura stvar...  ;D Stvarno smo bili kao jedan. Okrenuli sve motore zajednickim snagama i izgurali ih uz brdo (Endurac me je najeo blatom, tako da nedostatak pasulja nisam ni osetio :P). Uspeo sam da okrenem transalpa naopacke skroz, pa sto mora stalno da bude na tockovima... ;D Joseph, rolbarovi, Brko plastika...  ;D I pored svega kroz sta smo prosli, ne bih mogao sebi da oprostim da nisam posao sa ekipom na voznju, stvarno jedno veliko iskustvo.

O utakmici izmedju pozeRRa i Enduraša ne treba mnogo trositi reci... Svima je jasno da je Enduro ekipa bila za klasu bolja. ;D Peco, moram da te ispravim, Lalajko nije stajao samo na golu, dobro vas je par puta preslisao, pogodio penal... Sta reci... Da ne bih hvalio samo svoju ekipu, svaka cast Nesi za 2. pogodak... A Pablo ko Maradona, malo malo pa rukom...  ;D Sledeci put mozemo i rukomet...  ;D Sve vreme sam vas molio da predjemo na beton, da vam i tu dokazemo nadmocnost, ali izgleda da niste imali dovoljno svezine, pregrejale vam se plastike...  ;D Neka ostane nesto i za sledeci put  ;)

I kupanje je bilo super, mnogo mi je prijalo osvezenje posle 2 dana znojenja u sumi...

O prvim komsijama samo cu reci da svako jutro skupljaju mesecev nektar koji pada (sa Meseca naravno) i budi bebe (da, dobro se procitali). Decko nam je rekao da je i sam nekada vozio motor... Mozda je pao na glavu, a nije nosio kacigu...

Okupljanje je stvarno bilo za ne propustiti... Jedva cekam sledece...

• Svrati ponekad, 116 postova

Ja neću mnogo da komentaršem, pošto sam bio samo u nedelju.

Samo ću postaviti sliku najhrabnijih bajkera (KUPAČICA)  ;D

A0WdK_y4110023qs4.th.jpg

PS: Tu sam i ja, samo sam bio pametan da stanem sa druge strane aparata  ;D

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Sve je vec receno!

Odlicno proveden vikend, nijedan moto-skup ne moze da premasi zadovoljstvo koje mi je ovo okupljanje donelo. Sto se mene tice, mozemo svaki vikend ovako samo da sa vremena na vreme promenimo lokaciju da nam ne dosadi.

Drago mi je sto smo se okupili u veoma lepom broju. Hvala svima koji su dosli i ucinili da se svi osecamo odlicno. Vidimo se uskoro opet na nekom okupljanju.

@ Najzli - reci svojoj lepsoj polovini da u onako mali sator moze stati dve osobe. Cak sta vise sto je tesnije to je lepse !!!  ;)

• Zainteresovan, 666 postova

Pa što se tiče sljedećeg okupljanja, nadam se da će biti malo bliže nama, recimo oko Đerdapa ili Subotice... ;D

Čuo sam da je na Zlatiboru mnogo lijepo...

• Svrati ponekad, 426 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S

fenomenalna atmosfera dobra klopa super ekipa nema se sta reci sem da sam se super proveo i sto je najbolje odmorio.cak ni hare krisna nije smetala na kraju su mi cak bili i sipmaticni sa njihovom muzikicom i meditacijom na livadi.ljudi hvala na lepom druzenju drago mi je da sam vas upoznao i da smo se lepo zabavili. slike cu postaviti sutra da malo bar docaram amtosferu ljudima koji nisu isli.

• Life Ain't A Fairytale, 239 postova
  • Motocikl: Cudni

AAAAAA zavidim vam na zezanju, ja nisam mogao da dodjem :(. Nadam se da ce biti novo okuplajnje sto pre jerbo ga necu propustiti da padaju kamioni sa neba :D

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Jaoj... bole me ruke od šume, bole me noge od fudbala, leđa i dupe od spavanja u šatoru bez podmetača.... Evo me u ponedeljak pre podne na poslu, još se nisam povratio od bega iz sumorne realnosti našeg svakodnevnog postojanja. Definitivno se bolje osećam kada se probudi onaj alter ego koji se priziva sedanjem na Terenu... "kada Erik pojede bananu".

Za ovaj vikend sam imao nekoliko ponuda za druženje, da ih sada ne nabrajam, i uopšte mi nije krivo što sam se opredelio za ovu. Čoveče... Vikend prepun prizora od kojih se koža ježi, grudi stežu, a osmeh nekontrolisano navlači na usne. Kolona od 20ak motora koja uredno kreće sa pumpe i vozi do odredišta (uz malo osipanja, ali šta da se radi :) ), zaposedanje položaja, upoznavanje, spajanje imena sa likovima, pa (u mom slučaju) trenutno zaboravljanje imena - šta da radim, moraćemo da ponovimo  ;) ... Pa onda Brm Drm (drmanje brmbaća)... to je ostavilo takav utisak na mene da ću morati da ga ovde zabeležim, iako je već bilo nekoliko opisa istog. Prvo, ako se dobro sećam, Glista i Kvarko kreću u šumu, Kvarko me više puta poziva, ali u sred mog konzumiranja roštilja. Nisu bili strpljivi, tako da ja ostajem uskraćen za jednu turu.  :'( Šmrc. Nema veze, nedugo zatim se sprema novi odred ludaka u sastavu Najzli na Kontinentu, Endurac na Domini, Lazar na De-eru, beše još neko ali ne mogu da se setim ko (oprosti, molim te)  i moja malenkost na Tereni. (Da, znam da se zove Tenere, ali mu tepam). Najzli predvodi, prateći Kvarišina uputstva. Sa asfalta skrećemo na livadicu pored pčelinjaka, pored kojih prolazim sa dužnim (straho)poštovanjem, i stižemo do šume. Tu se Lazar nešto ukočio, a Najzli ga blagoglagoljivo počastio u stilu "šta si stao tu...". Već tu negde se Najzli, Endurac i ja odvajamo (naknadno smo informisani da se ostatak vratio, ako se dobro sećam zbog pneumatičke neadekvatnosti).

E, tad počinje šou program. Moje, tek drugo, iskustvo na mekoj podlozi... Malo smo vozili (možda 100tinak metara) po "stazi", a onda je Najzli, na zadovoljstvo svih nas, odlučio da to nije dovoljan izazov za nas neiskusne. Skrenćemo sa tog malog prostora koji sam velikodušno nazvao stazom, i upućujemo se u naizgled proizvoljno izabranom pravcu. Po terenu na kojem bi se pre neki žešći kros motor osećao kod kuće, naše, ne male, zveri se ponašaju za svaku pohvalu. Čim smo skrenuli sa staze, dočekuje nas strma nizbrdica koja sama vodi motor, a na nama je samo da se trudimo da ga održimo u uspravnom položaju. Naravno, tu i tamo se ispreči neko rastinje u obliku nadasve tvrdog drveća (ipak smo u šumi, jelte). K'o za inat, prva kapija u tom moto-slalomu je jedno drvo koje raste dosta koso... padina je sa levim nagibom, a drvo raste u desno. Najzli prošao, Mare za njim, a ja ostajem blago uspaničen. Treba proći ispod toga, osloniti se na desnu nogu (dakle nema zadnje kočnice, na prednju se jedva usuđujem da delujem silom većom od one koju bi ostvario neki listić sa gore pomenutog drveta)... naginjem se u desno, retrovizor kači drvo, prolazim i krećem nizbrdo... E, ljudi moji dragi, to je trenutak. To je trenutak u kome onaj osećaj straha i blage panike prerasta u neviđeno zadovoljstvo zbog savladane prepreke... Od tada pa na dalje, svaka sledeća situacija koja se nadovezuje na prethodnu u razmaku od nekoliko sekundi pojačava taj veličanstven osećaj istovremenog sukobljavanja i sjedinjavanja čoveka i mašine sa prirodom.  Kada bih samo mogao da pretočim u reči poglede koje smo razmenili Najzli i ja par puta kada smo stali negde da vidimo gde je Mare, ili gde ćemo dalje... Veličanstveno, zaista.

Marku je ovo bilo prvo iskustvo ovog tipa, i moram reći da sam zaista impresioniran voljom tog čoveka. Iako je nekoliko puta njegov motor bio u kontaktu sa podlogom većom površinom nego što je to uobičajeno, on nije odustajao, niti u bilo kom trenutku pokazao da se kaje što je krenuo sa nama, ludacima. Iako je zadnja guma Dominatora u diskutabilnom stanju, Mare se nije predavao, niti zaostajao za nama. Svaka čast! Zaslužio si nadimak, napokon!

Najzli je bio na čelu ove mini ekspedicije i vodio nas po bespuću, a ja sam se iza njega osećao sigurno i bezbedno, pa makar me vodio u naizgled bezizlaznu situaciju. Na kraju smo izašli pravo na kamp, i bio sam ubeđen da on od ranije poznaje tu šumu, što nije bio slučaj. Nazjli, hvala ti za ovo iskustvo, sa tobom i za tobom ću krenuti bilo kad, bilo gde!

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

NE NE BONZITU NEGO TWIX, A PA NISAM JA ZA MALE PARE!!!! SLOZICU SE SA OSTALOM RAZJARENOM BANDOM ;D DA NAM JE BILO SUPER!PASULJ NIKOME NIJE NASKODIO, A NISU SE LJUDI NI BUNILI, JELO SE ONO BOGME KAO DA JE PRVOKLASNO ;D ;D ;D ;D STO CE SE VIDETI IZ DEXTEROVOG PRIMERA ( A SAMO DA ZNAS DA NECES DOBITI NI DINARA ZA FOTKE, JOS DA BUDU SKUPLJE U NOCNOJ TARIFI?! :o PA STA TI MISLIS, STO JA NA KVARNO SLIKAM, PAPARACO BRE, E MOJ DEXTERE, A TREBALO BI DA MI ZAHVALJUJES STO NISU OKACENE SLIKE SA CERA GDE KOMADAS PRASE SA SVE NEVINOM FACOM ZADOVOLJNOG DETENCETA ;D ;D ;D ;D )

CHEH I JA POSLE JEZERCETA ZAPALISMO ZA NOVI SAD DA SE NAZDEREMO KINESKE KLOPE I MORAM VAM RECI DA MI JE BOJLERCE POSLE TOGA BILO U OSMOM MESECU. MALO SMO SE PROVOZALI KROZ GRAD PA PRAVAC BEOGRAD. SVE U SVEMU LEPO SAM SE PROVELA, A POSTO SVI PLJUJETE PO JADNOJ HARE KRISHNI MORAM STATI U NJIHOVU ODBRANU STO SE TICE JUTARNJE MUZIKE, JER DA SMO OSTALI SAMO NA NARODNJACIMA NOVOPRIDOSLIH KOMSIJA MORALA BIH DA IH RASTERUJEM ONOM VARJACOM STO SMO MESALI NESRECNI PASULJ.

MOMCI NADAM SE DA STE SE LEPO ISTUSIRALI I NAMIRISALI, JER JE ONAJ TRIJUMFALNI POVRATAK IZ SUME BIO PROPRACEN VODOPADIMA ZNOJA, A FUDBAL DA NE SPOMINJEM...AKO, AKO, TRCI MALO SKIDAJ SALO!!! SAMO STE POKAZALI KOLIKO STE U KONDICIJI, A SAD SE TU SHEPURITE :D :D :D

JA PRIZNAJEM DA SAM CRKLA POSLE DVADESET MINUTA ODBOJKE, PREKO GLAVE MI DOSLA, POPUCALI MI KAPILARI PO CELIM RUKAMA, JEDVA KUCKAM OVDE.

PA KOLKO SMO SE ODMORILI, TOLKO I UMORILI... EVO OVAJ MOJ SE SRUCIO U KREVET CIM SE ISTUSIRAO, MA NE MOZE GA BUZDOVAN PROBUDITI,  ::)  PA ODOH I JA RED BI BIO, NAZULJAH SE SINOC U SATORU.

DO SLEDECEG VESELOG DRUZENJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mico, hajde sad lepo izmeni poruku pa lepo prekucaj tekst...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

E Ceshe, pa vecinu nisi ni pomenuo... Newbee, Duh, Joseph, MadMax na Varaderu sa gumama za asvalt (Max svaka cast!!), decko sa povredjenom nogom na BMW, bajkerska egenda Joseph, moja malenkost...

• Drug član, 1193 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Evo potvrde kako smo bili zaglavljeni...

A evo slika kako je Endurac zalegao... Ta vožnja je bila fantastična, ruta je bila pitomija i u krajnjoj liniji ostvariva.

E Ceshe, pa vecinu nisi ni pomenuo... Newbee, Duh, Joseph, MadMax na Varaderu sa gumama za asvalt (Max svaka cast!!), decko sa povredjenom nogom na BMW, bajkerska egenda Joseph, moja malenkost...

Ma on je mislio na onu prvu enduro vožnju. Zato i priča o tome kako bi išao zamnom uvek i svuda ;D ;D ;D Kada bi se malo prisetio kako sam odveo drugare u sigurnu propast, verovatno mi ne bi dao da ga vodim od Trga do Kališa.  ;D ;D

najzli

Ma on je mislio na onu prvu enduro vožnju. Zato i priča o tome kako bi išao zamnom uvek i svuda ;D ;D ;D Kada bi se malo prisetio kako sam odveo drugare u sigurnu propast, verovatno mi ne bi dao da ga vodim od Trga do Kališa.  ;D ;D

najzli

Auuu, znaci i prva voznja je bila horor? :)

Nisam se dobro odrazio, niko se u voznji nije povredio, hvala Bogu. Momak se povredio loptom u kampu, i pored toga krenuo u lagodnu voznjicu. A bio je BMW 650.

Nisam se dobro odrazio, niko se u voznji nije povredio, hvala Bogu. Momak se povredio loptom u kampu, i pored toga krenuo u lagodnu voznjicu. A bio je BMW 650.

Bio je i dečko sa Pegasom, i dečko sa BMW-om.

najzli

Bio je i dečko sa Pegasom, i dečko sa BMW-om.

najzli

Momak sa BMW-om je bio odmah iza mene u sumi. Nacisto se demoralisao kad je video kako sam ja prosao, a onda se zaglavio izmedju dva drveta, pa smo ga Joseph i ja oslobodili! :)

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Evo i ja da se javim, trenutno trpim blage upale misica, no zaista sam zadovoljan okupljanjem, drustvo je bilo na nivou, voznje na dva tri nivoa vise ali sve sabrano = veliki minu za sve koji nisu bili. Za pasulj mi je zaista zao, da sam znao da voznjica nece bas biti voznjica ostavio bi detaljnije instrukcije za babysittingovanje pasulja, no kolko su ljudi bili gladni, pojeli bi ga da je bio i losiji. Sto se tice offroada, Fruska gora zaista nudi dosta pesackih staza koje zadovoljavaju svacije avanturisticke nagone (sem mozda najzlijevih). No u svakom slucaju, bese to jedna velika avantura u koju ne zalim sto sam usao. Najzli, da se opet desi, krenuo bi za tobom, samo sto bi sledeci put morali da povedemo danka sa traktorcetom, mislim da sam u nekim trenutcima dozivao njegovo ime proklinjuci celavog michelina... e Danko, sto nas ostavi ;D... Bice jos voznji, nadam se da oni koji su ucestvovali nisu ostali ravnodusni i da ce sepridruziti narednoj offroad avanturi uz napomenu da najzli nosi fenjer na kraju kolone..

Najzli, daj snimke kada smo isli po meso :D

E to je bila trauma. Zamislite kako sam se osećao sedevši na suvozačkom sedištu bez kacige dok Evil proverava toplotnu izdržljivost pločica na njegovom autu. U jednom momentu, dok sam se ja zanimao da li mi se boja polako vraća u lice, Evil objašnjava kako je statistički, Pablovo mesto, zadnje sedište iza suvozača, najbezbednije mesto u kolima, a moje mesto suvozača, najrizičnije. Tu mi se boja skroz sklonila sa lica. Za one koji misle da smo išli polako, podatak da smo spalili kočnice pre nego što smo stigli do Iriškog Venca bi mogao da bude dokaz da je Evil više žurio, a Pablo i ja više ž(m)urili. Do povratka je bilo još mnooogo metara...

Sledeći put ja ostajem u kampu i čekam da neko drugi donese meso. ;D

Inače, Evil svojim vozilima pruža najbolji tretman, nabolje kočnice, najbolje ulje, najbolji serviseri... (Pogledajte teme o onoj garaži gde Kvarko drži ključeve pa recite koliko je realna Evilova izjava  ;D )

Evile, jel imaš i pelene za odrasle za putnike? Nisi nam ih dao, a meni su trebale.  ;)

najzli

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Evo potvrde kako smo bili zaglavljeni...

A evo slika kako je Endurac zalegao... Ta vožnja je bila fantastična, ruta je bila pitomija i u krajnjoj liniji ostvariva.

He, he, kako JosephB kaže, fakat "nam treba mala škola offroad vožnje" ...  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja