zika56 17312 Napisano April 20, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan gmum44 Postavljeno Danas, 11:18 AM hm,stavi se u njegov polozaj!!!mozda bi dao i neke gore kvalifikacije i komentare! brat nas je mogao da sada mirise ljubicice odozdo (hvala Bogu nije) zbog nekog kretena matorog,coravog i nenormalnog... Nemam razloga da se stavljam u tuđ položaj, jer mi se slične stvari događaju svakodnevno (i ne samo meni, nego svima koji učestvuju u saobraćaju). Problem je samo u tome što se kolega u ovoj temi (i na ovaj način) obraća nekom ko nije u prilici da mu na isti način odgovori. Takođe nije u redu što svi mi (koji sebe smatramo "bajkerima") skačemo odmah na "protivnika" a da uglavnom nismo upoznati šta se zaista dogodilo. A vrlo često se ispostavi da prva vest ne bude baš i potpuno verodostojna. Da. A evo kako ja "saopštavam javnosti" o sličnom događaju. Doduše na ovo moje "pisanije" nije bilo mnogo komentara (verovatno jer nije bilo dovoljno "oštro" napisano). http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/53166-u-donjoj-toponici-za-dlaku-ispravka/page__view__findpost__p__915536__fromsearch__1 Mina Postavljeno Danas, 11:48 AM zika56, on 20 April 2011 - 09:51 AM, said: Umesto toga kolega se "raspisao" i (verovatno u "afektu) rekao stvari koje o njemu kao čoveku daju vrlo ružnu sliku. Ja bih rekla da si se ti raspisao, a da nisi razmislio shta pishesh.... Chomsky je vrlo lepo opisao shta se desilo, ako nisi shvatio, prochitaj njegov text josh jednom. Na neke stvari u saobracaju mozemo da utichemo, na neke Ne. Ti Ziko u nekoj temi negde reche kako vozish "100" godina, a ponekad nakon chitanja tvojih postova chovek bi pomislio da si juche seo na motor... 1. Chomsky jeste vrlo lepo (ali potpuno nejasno i "konfuzno") opisao događaj, pa sam ja iz tog opisa (i pored "višestrukog" čitanja teksta) uspeo samo da predpostavim šta se desilo. A takođe nisam shvatio ni cilj (svrhu) ove teme. 2. Na mnoge stvari u životu (ne samo u saobraćaju) ne možemo da utičemo, ali možemo da budemo spremni da ispravno reagujemo na njih. 3. Nikad nisam rekao da vozim "100 godina" (pošto sam za "A" zvanično položio tek 1980. god.). Takođe uopšte ne smatram (niti tvrdim) da dobro vozim motor. Naprotiv, kako vreme prolazi sve više shvatam koliko je moje znanje oskudno (ne samo u vožnji). Verovatno sam samo imao mnogo sreće da preživim do sada. Zato se zaista divim onima koji za par sezona (ili manje) uspeju da nauče baš sve. I onda im preostane i vremena da se rugaju nama koji teško shvatamo i sporo učimo. Samo da se zna! Nije sve oko nas baš onakvo kakvo nam se učini na prvi pogled. Ja pokušavam da vožnju motora doživim kao uživanje (uz neke rizike koji uz to idu). Nikako ne želim da mi se ova aktivnost pretvori u rat za prevlast na putevima. Malo je toga ostalo za uživanje i ne bih da i to izgubim zbog budala ili bolesnika (fizičkih i psihilkih) koje srećemo u saobraćaju. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano April 20, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Chomsky, Zika je bio sa nama u Grzi.. Smirite strasti.. dobro da nije steta nenadoknadiva.. Dupe uza zid, bas te poterao maler.. Malopre mi se javlja Lazic i on je imao bliski susret sa meckom.. fala bogu manja steta i poderotine.. a obojica vozite bez pantalona.. TA sa koferom?...sad mi tek nije jasno zasto je covek ono napisao...pa upoznali smo se, valjda je video da nisam budala...mozda i jesam, samo nisam svestan toga..u svakom slucaju moje reci stoje...slusao sam pricu coveka koga je "pesak" zamalo u zemlju zakopao i nije mi svejedno...uopste mi nije svejedno, a ne bi trebalo ni tebi da bude, posto si i ti cuo tu pricu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano April 20, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan dzaba nama svima jeftinije registracije kad necemo imati nogu da menjamo brzine...treba svi da pisemo ovako, iako je moj tekst bio u afektu, ima smisla reagovati na takve stvari...to sto sam ja dobro prosao ne znaci da treba sada da budem zadovoljan...i onaj traktorista...pa svi vi vozite avalom i ne vozite svi ko manijaci, pa da li je u redu da taj coravi i dalje vozi traktor...nece nama biti bolje na ulicama beograda dok sami nesto ne ucinimo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano April 20, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ne taj TA.. onaj drugi sa metalnim koferom.. Ali kao da su braca.. to su ljudi starijeg celicnog kova.. dace bog da dozivimo njihove godine u zdravlju i veselju.. a dotad treba jos mnogo soli da pojedemo.. Sto je covek duze na motoru.. to znaci da ima nesto izmedju usiju.. Sigurno provaljujes kako nestaju ljudi oko nas?! na ovaj ili onaj nacin.. uglavnom imamo tu srecu da smo jos zivi.. postujmo to.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano April 20, 2011 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da kazem da sve ovo sto je matori uradio ne rade SVI pesaci. I, znaci, samim tim, ne moze se reci svima se desava. Tako da, dolazim do zakljucka da je on zaista ispao kretencina! Ne znam gde se ovo sve desilo, ali, gde god da se desilo, ima u blizini pesacki prelaz koji sluzi za PESAKE!!! I, tacka, kraj! To sto je njima tesko da predju jos tih 10 metara i time ugroze mene kao vozaca motora/automobila tako sto cu ja nagrabusiti ako udarim njega(namerno ne spominjem da time prvo ugrozava sebe jer ocigledno njemu to nije ni na kraj pameti) je prvenstveno njihov bezobrazluk i misljenje da im se, eto, moze! I, kazna za prelazak van pesackog(pogotovu na prometnim ulicama!) treba da bude desetine hiljada dinara, pa da vidim ko ce onda da se pravi pametan i da ide van pesackog(a, najjace su scene videti 'uzorne' roditelje sa dva maloletna deteta koji prelaze pesacki na crveno za pesake!)! Chomsky, ti sad lepo odmaraj, pa sredi motor i nazad na drum- da uzivas! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano April 20, 2011 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan bas te krenulo jbt... samo se potrudi da izadjes iz "loseg niza" , idi negde par dana, na neko selo, ali ne motorom, iskuliraj se malo... pobegni od svega... ja sam imao brdo sranja dok sam sredjivao motor, i onda ostavim sve na par dana i nastavim... necu se mesati u ovu raspravu, ne treba mi video snimak da bih ti verovao sta se zaista desilo. meni je jutros izleteo neki dingospo od ~60 godina, bez gledanja na sred ulice - meni zeleno njemu crveno... izbegoh ga... p.s. Svidja mi se tvoj ubilacki nagon koji si iskazao na kraju texta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17312 Napisano April 20, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Za kraj. Stariji si od mene ali moram da kazem sledece. Sram te bilo! Obraza tebi ne fali cini mi se, ali ti fali postovanja za ljude koje ne poznajes. Lepo je u zivotu, i poucno, ponekad se stvaiti u tudje patike. Da me svojatas prezimenom, i da me neko ubogalji na ovaj nacin, ja sam ubedjen da bi drugu pesmu pevao. Ja znam kako ovakve stvari mogu da se zavrse i siguran sam da ima ovde ljudi koji bi rado svoje oziljke podelili sa tobom, ili zamenili ih za malo "tvoje casti". Sram te bilo! U stvari, ti zasluzujes mnogo gore, ali pretpostavicu da si pisao u afektu. Mada vidim da si na kraju napisao da ocekujes minuse, sto znaci da si s predumisljajem usao u odbranu ubice ili samoubice...hmm....Dobro je sto nisam admin, ja da se pitam ne bi dobio minuse, ja bi te banovao po kratkom postupku...odmah i bez prava na odbranu... Ja se u ovoj temi ni jednog momenta nisam stavio u odbranu tipa koji je istrčao pred motora, a takođe nisam ni pomislio (a kamoli napisao) da je kolega krivac za događaj. Sačuvaj bože! Još je dalje od pameti da sam pomislio da je kolega neka budala ili "divljak", a što mi se takođe stavlja "na dušu! Smetao mi je samo (a i dalje mi smeta) način na koji je kolega kaya opisao događaj. Smatram neprihvatljivim da neko sam piše optužnicu, sudi, presuđuje, izvršava presudu i o tome "obaveštava javnost". Takođe i dalje ne razumem razlog zbog koga se kolega, putem ovog foruma, obraća tipu koji ga je ugrozio, kad taj očigledno nije član ovog foruma? Kome se u stvari on obraća? Pa ovaj forum je naš. bajkerski i treba da služi za našu međusobnu komunikaciju. A da kolega brzo i "olako" donosi i obznanjuje presude vidi se i iz dela koji je citiran. Reče da treba da me bude sram i da treba da budem banovan? A ne reče ni zbog kojih reči (konkretno) ni zbog kojih dela ili postupaka? Ili treba da se stidim samo zato što imam preko pedeset godina i imam zamerke na način njegovog izlaganja? Što se moje časti tiče neka o njoj ipak govore oni koji me poznaju (a ima ih, hvala Bogu). I nema potrebe da drugi svoje ožiljke dele samnom jer sam stekao sasvim dovoljno svojih (i sportskih i radnih i ratnih). Te muve bez glave su, i to vrlo cesto, tvoje godiste i stariji od tebe. iako nemam nista protiv tebe, tvojih vrsnjaka mi je pun punoglavac. Znam da vas ima i koncentrisanih i jakih i sposobnih, ali ima vas mnogo vise majmuna coravih samoubilackih. Ako ti to ne vidis, onda ti treba dioptrija, a ako ti ne shvatas da se tvoja koncetracija i fokus svake godina sve vise i vise priblizavaju nuli, onda ces stvarno imati problem kad dodje i tvoje vreme O ovakvom načinu komuniciranja sa "braćom bajkerima" neću da komentarišem. A inače statistika pokazuje da neuporedivo veći broj udesa izazovu vozači mlađi od trideset godina. A ja bih ipak ispljuvao svakog ko bi tebi rekao kako mu je pun punoglavac tvojih vršnjaka. Od mene toliko u ovoj temi. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 20, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pu jeeeeee skino si KTM - u djanu, sad mozes da se opustis. ko ga šiša, i to će biti juče. si ti nama ziv i zdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano April 20, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Баш ми је жао...заиста! Тек си се некако опоравио од оног "манијака" трактористе.... а сад ово! Желим ти друже све најбоље...брз и што безболнији опоравак наравно! Шта да каже нормалан човек на све? Видиш Бандолеро и ја их такође зовемо "самоубице"....све те који на станицама испред аутобуса прелазе улицу не гледајући ни лево ни десно...па ако им њихов живот није мио .....нама свима наш јесте и желимо да га сачувамо! Разних су узраста од оне дечурлије средњошколске који такође претрчавају испред, иза па до старије гарде.Нас поготово паника хвата када пролазимо поред аутобуских станица...али и та изненадна скретања из десне траке у леву без икаквог гледања....мигаваца и сл.!!!! Страшно!!! Да ли смо не видљиви постали??? Милим да је све што си написао произашло из твог оправданог беса и повређености и неверице након таквог његовог љигавог понашања да тебе који си му пружио не себичну помоћ криви за све а једини је кривац он....ма опет страшно! Мислим да нас има импулсивних али и да они који имају живце ко конопце не би остали мирни и писали му хвалоспеве после свега да су били у твојој ситуацији данас! Лако је паметовати из удобне фотеље испред екрана... Желим ти срећу!!! Да се све што се тиче тебе и твог мотора који је такође настрадао заврши на најбољи могући начин по вас! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano April 21, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Chomsky, a jesi li pokusao sa cigancicom ??? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...