guja011 167 Napisano April 17, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan stavi relej i tu tvoju novu instalaciju do svetala. prvo, štediš prekidač svetla koji je značajno skuplji od releja drugo, imaš "direktniji" put do xenona, prekinut jedino kontaktima releja. treće- u trenutku zameniš relej a prekidač "malko teže". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2045 Napisano April 17, 2011 Teoreticar ..., 12118 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zodini, ako se culo zujanje iz prekidaca, onda je velika verovatnoca da su kontakti unutra vec osteceni. Xenon povuce povecu struju prilikom paljenja. Rele je neophodan da se takva ostecenja ne bi desavala. Ne bih ti preporucio da palis opet bez releja jer mozes da napravis vecu stetu - kontakti ce sad jos teze podneti paljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano April 17, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1309 Napisano April 17, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan hvala Vam na odgovorima, vracam instalaciju odmah ujutru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano April 22, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog pokvarenog reglera nisam mogao da probam xenone kako valja. Danas je namesten nov regler. Utisci o xenonima su fascinantni. Popio sam i prvo psovanje, jer je far bio rastelovan, ali nisam mogao da odolim, pa sam se vratio da mu pokazem kako je i sa dugim svetlom Slikacu kako se vidi, ovih dana i postavicu slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Maj 26, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Uz rastelovan far, vidi se sustina price... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareskin 14 Napisano Jul 6, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Yamaha XJ600S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Uz rastelovan far, vidi se sustina price... Koji je od ova dva dobro naštelovan? Na motoru koji sam kupio imam naknadno ugrađen xenon na kratkom svetlu i mnogo mi se rasipa snop. Moram da nađem nekoga ko se razume da mi to napravi kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1309 Napisano Jul 6, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Leva slika koja je vise kao kocka je snop kratkog svetla, desna slika je dugo svetlo, ima izgled strelice,(ovde je far samo previsok te je to problem koji Danijels naziva raštelovanost) mada mi se bas i ne svidja 100% način sijanja dugog svetla jer imam utisak da se deo svetla rasipa i da nije koncentrisan snop, ali zato je kratko svetlo ubica, ovakav odnos uštelovanosti svetala je i kod mene Što se raštelovanosti tiče, ukoliko ti puno rasipa far moguće je da nećeš moći puno da popraviš situaciju nekim štelovanjem, zbog čega-ja sam moj far koji je fabrički bio bez onih raznoraznih žljebova i gravura po njemu zamenio farom od jawe koji je izbrazdan i ima one prelomljene linije da bi bolje koncentrisao snop svetla, kada sam na takav far ubacio xenone, dobio sam belinu xenona ali je snop bio u potpunosti razbijen, zbog toga sto se svaki zleb na faru ponasao kao prizma koja rasipa svetlost. Kada sam vratio svoj fabricki far koji nema zlebove, vec je od ravnog stakla-plastike, dobio sam koncentrisan snop bez rasipanja Takodje ako si primetio kod novijih vozila koja poseduju xenone stakla farova su ravna bez brazdi i zlebova i imaju bolje snopove od aftermarket i naknadno ugradjivanih xenona u stariji tip farova (tj one koji su izbrazdani za bolji efekat halogenoh sijalica) Ja se raspisah, ali se nadam da si uspeo da shvatis poentu Za sve sto te zanima oko ugradnje i stelovanja, pitaj slobodno, tu smo da se pomazemo POZZZ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareskin 14 Napisano Jul 10, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Yamaha XJ600S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Nisam naročito zadovoljan sa snopom koji xenon baca, ali videću to neko da pokuša da mi sredi. Nego imam jedan problem koji mi se dešava prilikom paljenja svetla. Upalim svetlo, xenon blicne par puta i ugasi se. Posle par "kresanja" svetla far se upali. Da li je problem akumulator, balast ili nešto drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Jul 15, 2011 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan verovatno je problem slab akumulator (malo amper sati) i slabo punjenje u trenutku paljenja svetala (alnaser povukao struju iz akumulatora za paljenje samog motora i istog trena ako palis ksenon on povlaci oko 15 A sto je verovatno previse malim akumulatorima)... Ja imam slican "problem" stim sto kod mene ako ne upali ksenon iz prve, sigurno pali cim drugi put stavim prekidac svetala u "on" polozaj, a to je vec kad ubacim u prvu brzinu i napravim par metara (2-3 metra, a motor je na nekih 2000o/min)... kontam da je tad punjenje aku. ok i da za ksenon ima dovoljno struje jer posle toga ksenon normalno radi a punjenje u toku voznje mi ne pada ispod 13.5 V i ne prelazi 14.1V! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...