virus 45 Napisano April 19, 2011 U prolazu, 77 postova Lokacija: Banglades Motocikl: Suzuki Bandit 600 N Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje je da je za pocetnika bolje neki motor koji ne cima toliko. Sto znaci da je logican odgovor na gorenavedenopitanje: Suzuki Bandit 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
šmizla 130 Napisano April 19, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: beograd Motocikl: honda cbf 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje je da je za pocetnika bolje neki motor koji ne cima toliko. Sto znaci da je logican odgovor na gorenavedenopitanje: Suzuki Bandit To ja ne znam ali bih zelela da dodam da je jako vazno izabrati odgovarajuci motor. Ja sam u startu napravila gresku i moj prvi motor je bio BMW. Potpuno pogresan izbor u svakom smislu! Desilo mi se nakon nekoliko meseci sa njim da moje znanje nikako nije napredovalo vec je nazadovalo, dobila sam strah od krivina a to sve od straha kojg sam navukla od njega. Cak sam se pitala da mozda motori uopste nisu za mene, ali sam odlucila da promenim motor i probam sve ispocetka. Tako i bi. Posle mog iskustva sa Hondom CBF 500, usudila sam se da vozim i suprugovog stroma. S poteskocama da se dotakne asfalt ali sam uspela, i to bez straha. Sad su krivine za mene prava poslastica, pa se ni ne uplasim kad mi se desi da fuzasterima lizem asfalt. To je samo misljenje jedne zene cije je znanje o motorima jako sturo, ali ima za sobom predjenih 50 000 km 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 141 Napisano Maj 3, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3 Prijavi odgovor kao problematičan A sta bi za mene bilo idealno da se ucim i sticem iskustvo ? 1989 godiste,180cm,80kg. Polozio sam za A u decembru 2010 godine i jedini motor na brzine ikad koji sam vozio je bio motor na polaganju Keeway 125ccm...nakon polaganja sam vozio par puta CBR 1000F 1990 sa 130ks i to svega 2 puta u saobracaju i malo po krivinama. Iako "znam" da vozim lagano (50-80km/h) cbr 1000f,strah me tog motora jer je dosta jak i tezak za pocetnika s obzirom da nemam nikakvo iskustvo...pa ne bih zeleo da rizikujem da padnem s njega ili da se ubijem,jer sam citao da i iskusniji vozaci padaju s njega,a kamoli tek ja kao pocetnik Zato bih hteo da kupim neki laksi i slabiji motor od 600 kubika (nadam se da to nije prejako) s kojim se lakse manevrise i koji je dobar za pocetnika,odnosno na kojem bih lakse savladao kretanje,skretanje,kocenje,kao i kocenje u iznenadnim situacijama (izletanje kola,macke,psa itd). Zbog niskog budzeta od nekih 1300-1500e,jedino mi se uklapaju motori otprilike 1990-1995 godiste i to nesto na fazon CBR 600F, Suzuki GSXF 600, ZZR 600 posto takav tip motora volim ili mozda neki nejkedi ? Sta vi predlazete ? Moj drug ima GSXF 600 1990 i voleo bih da to probam par krugova da vidim kako ide u odnosu na 1000ccm,ali kazu da motor i zenu ne treba nikome pozajmljivati ...pa mi zato malo glupo da pozajmljujem tudj motor,jer mi samo fali da padnem s njega,pa da placam popravke itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Maj 3, 2011 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare ja bi potrazio nesto iz nize klase jer se bojim da ce ti se ogaditi motori ako ti zapadne neka kanta oko koje ces morati stalno da ceprkas nesto i koja ce opet biti nepouzdana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 141 Napisano Maj 3, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo verovatno da cu onda u startu dati koji evro vise da kupim kvalitetan motor,pa makar se i oduzila malo kupovina,nego da kasnije stalno ulazem u krsinu. A sto se tice odrzavanja,snage agregata,manevrisanja,tezine,odnosno same pouzdanosti motora itd,sta bi meni kao pocetniku odgovaralo od ovih sport turera koje sam nabrojao,posto mislim da nema smisla nista jace od toga kupovati kao prvi motor? Da li su razlike minimalne i da uzmem sta je lepse oku ili se neki posebno izdvaja ? Procitao sam na forumu,a i cuo od raznih ljudi samo reci hvale za CBR 600 F2,a ima ga i jedan nas prijatelj,bas sam danas sedeo na tom motoru i jako je simpatican,dosta manji od krmace,pa je verovatno i laksi za upravljanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
virus 45 Napisano Maj 4, 2011 U prolazu, 77 postova Lokacija: Banglades Motocikl: Suzuki Bandit 600 N Prijavi odgovor kao problematičan Za CBR 600 F sam samo cuo pohvale, nisam probao ali sam sedeo na njemu i stvarno je pozicija prilicno civilna obzirom da je ipak R. Cak sam se razmisljao da ga pazarim mada uopste nemam afiniteta ka takvim motorima. Mislim da bi za dobar primerak trebao da iskeshirash od 2000 ili vise statijaznam. Mozda bi mogao da razmisljas o XJ Yamahi takodje, nije neka snaga ali za prvi motor jako dobra, cene vise nego povoljne za dobro ocuvane primerke tu kod kolega sa foruma mozes da se uklopis, deluje kao lagana masina za u disko a moze i na duze ture. E jedino sto klinkama bas ne spadaju tanjge kad ga vide Ako hoces naked gledaj (S) varijante da te ne oduva vetar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...