Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL 500 R

Recommended Posts

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

E ovako,

Honda XL 500R, u saobracajnoj pise 1988. godiste , ali se realno pravila do 1984.

Presla 56000 km al zamalo, samo ja sam bez sajle presao preko 15000.

Prosle godine uradjen servis.

Gume Michelin t63 prednja moze jos iljadarku, zadnja moze dosta vise, takodje stavljene prosle godine.

Ustelovana kako treba, pali ladna bukvalno na drugu kurblu, bez ikakavog napora, na prvu ako oces skaces.

Karb ciscen i stelovan pre 2 nedelje.

Lanac i lancanici proslogodisnji. Lanac jos uvek na prvom zubcu zatezanja, znaci moze potraje jos dosta. Lanac je DID takmicarski bez O ringova. Lancanici JT

Snaga 30 konja.

Tezina punog: 150 kila

Dobar enduro motor presao sam sa njim po Srbiji ihaa. Nisam ga stedeo, vozen je po svakakvim terenima, ali mu i pored toga nista ne fali. Koriscen je vise za off nego po asfaltu (vremenski mereno). Moze radi i bez akumulatora pogotovo jer su mu svetla vezana direktno za njegovu struju. Palio sam ga uspesno i posle mesec dana stajanja na ovim zimskim minusima sto su bili ove godine i vozio ga bez problema. U motor su sipana najkvalitetnija ulja (samo jednom sam motul sipao od nekvalitetnih :D , ostala su bila motorex, ipon, ...). Ulje redovno menjam na odprilike 2-2.5 hiljade kilometara. Ulje se u principu sipa dosta jeftinije mineralno posto motor nema klasican filter za ulje, ali meni ovo bio neki trip. Od dodatne opreme dajem tockove sa gumama za nekog tomosa :D, ili ako neko oce zasebno da ih kupi :)

Evo malo slika sa razlicitim manekenima ;)

Photo-0030.jpg

08.jpg

JBpwz_tndsc01128.jpg

lwX3e_tndsc01134.jpg

Ulaganja su kozmeticke prirode.

E sad motor ne prodajem nego ga iskljucivo menjam za neki enduro samo od 40+ konja, naravno uz moju doplatu. Max tezina motora mora biti manja od 150 kila pun. Motor mora biti bar u istom stanju kao moja XLka (Stanje guma , lanaca i druge potrosne robe me ne zanima). Prednost naravno Honde (XL600R ili XR600) mada nisam gadljiv ni na druge marke :D. Moja doplata nece preci 1000e.

Sva pitanja mogu ovde, na tel, na mail ili na PP

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

sasvim dobar motor za one koji bi da uzivaju u enduro voznjama uz minimalno ulaganje para. idealan kao drugi motor u kuci :takoje:

Paaa dobar je i kao prvi :), sto samo kao drugi. U stvari ako neko ima dva XLka je prvi, onaj drugi je za po gradu :P . Posto nije mnogo jak idealan je za pocetnike. Nije kriv drzi pravac, ako se neko zabrinuo ;). Odrzavanje moze biti veoma jeftino, samo ga ja nisam tako odrzavao. Kao sto jedan cuveni majstor rece "ma u njega i zejtin da sipas OK je".

Nema niko da oce proda nesto mocnije (ili lakse) i da uzme pare i ostane mu nesto manje mocno , da ima za zezanje !!??

XLka je spremna za celu sezonu ili dve, bez ikakvih ulaganja ili intervencija. Doplata nije vise fixno na 1000e. Prolazi svuda, stavite mu full offroad gume i nema brige, bice tik iza MX i hard enduro motora, samo je mnogo trajniji. Nema menjanja filtera ulja (nema ga), nema zatezanja lanca bregaste (samo spanovani, jos uvek u dobrom stanju). Motor moze simbolicno da se olaksa skidanjem signalizacija (samo 4 migavca imaju preko kilo), zadnjeg nosaca torbi i ostalih gluposti koje na offu nisu potrebne. Jedino je potrebno ulje redovno menjati, a bez problema prima sve iole kvalitetnije minerale koji kostaju po 400 kinti za litar. Na asfaltu sad potrosnja manja od 4L (ne ulja nego goriva Smiley ).

Od ulaganja jedino da se prefarbaju plastike (ukupno 4 kom). Ulje na svakih 1000km dolijete po deci, ako je primarna offroad voznja. Ako se vozi po asfaltu onda nista.

I dalje samo zamena.

Nazalost druze za sada ne mogu ga dati bez zamene. Stvar je u tome sto i ako bi uzeo novac, ne bi mogao da nadjem u dogledno vreme sta da kupim. Razlog za to je sto se vlasnici onoga sto zelim tesko odvajaju od svojih ljubimaca. A u sred sezone da ostanem bez pluga tesko.

Ako nadjem nesto da izakcijam javljam na PP svima koji su samo za kes zainteresovani.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja