Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko izbora kacige

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Prva tema. 1zdravo.gif Razmisljam da uzmem novu kacigu, ali kvalitetniju od ove koju trenutno imam (Shiro SH-996)... Zanima me sta treba da pogledam , tj. na sta da obratim paznju da li ima ili ne itd., a ne razumem se... Pa vas molim za malu pomoc!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 283 postova

Prva tema. 1zdravo.gif Razmisljam da uzmem novu kacigu, ali kvalitetniju od ove koju trenutno imam (Shiro SH-996)... Zanima me sta treba da pogledam , tj. na sta da obratim paznju da li ima ili ne itd., a ne razumem se... Pa vas molim za malu pomoc!

"Idi i probaj sve i koja najbolje legne tu kupi" meni su to rekli kada sam kupovao prvu kacigu.

Imas gomile proizvodjaca zavisnosti sta ti se svidja, a i koji motor vozis? Za Integralne (full face) kazu da su bezbednije. Exo 700 je odlicna kaciga. Imas takodje Shark S800 isto dobra, pa Airoh... IZbori izbori izbori.

Ja licno sam nosio S800 i super je kaciga, meni je bilo potrebno nesto malo bolje pa sam uzeo RSI, a sada mi s800 stoji kao rezervna ili kada vozim nekog.

Meni je jedna od bitnijih stavki bila koliko se vizir lako menja, jer to stalno radim, zatamnjeni za po danu, providan po noci... Itd

• U prolazu, 5 postova

Trenutno vozim skuter piaggio NRG (nadam se da cu brzo da ga menjam za nesto vece i jace), ali povremeno uzimam od drugara motore, pa mislim da bi trebao da uzmem malo ozbiljniju kacigu... Svejedno mi nece skoditi, glava mi je vazna i kad sam na skuteru... 1oda.gif Ok, u sustini toliko znam, da odem i probam itd. Ali me zanimalo po kvalitetu i testovima sta bi bilo najbolje (mislim na marku itd). Mogu da kazem da bi mi dosta znacilo da se vizir lako menja...Sada sam gledao na sajmu Airoh (ne znam koji model) na popustu 100E i malo mi je falilo da je uzmem ali ipak sam hteo da se raspitam malo...

• Svrati ponekad, 283 postova

Airoh je generalno dobar (nosio S4), Shark mogu da preporucim, i S800 i RSI (obe imam, i obe nosio), vizir se po mom misljenju najlakse i nabrze menja upravo na Shark-u, nisam video bolji sistem na drugim kacigama.

Aerodrinamika odlicna, na S800 ce ti malo duvati ispod brade, iako ima ona zavesica, ostanu dva kanalica kroz koje duva vazduh sto i nije lose s obzirom da dolaze letnji dani. Dva velika otvora za ventilaciju. RSI je klasa iznad i sve je to malo unapredjeno, u sustini isto. Vise mi prija oblik RSI nego S800 ali to su manje razlike.

Scorpion ima onaj dobar sistem air fit gde uvek mozes da napumpas jastuke u kacigi i da uvek imas savrseno prijanje uz obraze.

U vezi drugih brendova ce ti drugi reci.

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

ciao Stefane,za 150 eura bi trebao da mozes da kupis kacigu od fibre,ne od termoplastike.to obavezno pogledaj.ja imam Vemar kacigu od trikompozitne fibre u kawasaki bojama dok mi nestigne jos robe,trenutno to.u svakom slucaju probaj kacigu,izaberi velicinu,nesme da ti seta po glavi napred nazad i u stranu,bice malo tesnja jer je nova,nemoj da te to brine,kao i cipela,kad se formira bice komfornija samo ne previse :).pogledaj kvalitet unutrasnjosti ili dodji na kafu da ti pokazem.pozz...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja