Endurac 962 Napisano Jun 18, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam imao ozbiljan razgovor sa proizvodjacem, ideja je da se pocne sa proizvodnjom malog aparata, iliti četke za čišćenje lanca motora. Mislio sam da će biti od drveta, ali sam se ipak odlučio za potpunu fabrikaciju od početka, sve originalno ( žig nine-G), dakle od plastike. Ozbiljno sam pristupio dizajniranju ali da bi se prešlo na izradu alata za proizvodnju i odredila mekoća odnosno tvrdoća četke, mora se sve utanačiti. Ne izmišljam toplu vodu, to svi znamo Daklem, ako neko ima neku ideju, primedbu ili savet, ja sam super raspoložen da primim k znanju i na vreme razmislim i postavim sve na svoje mesto. Za sada postoji ideja da to bude trokraki profil (P ćirilicom) i to u 2 varijante, jedna sa promenjivom fizionomijom i položajem četki (oko 0.5 cm odstupanje u zavisnosti od debljine lanca) i jedna fiksna. Ova fiksna bi imala navoj sa flašicom a kanal bi bio jedan - u - dva, dakle pogadjali bi se o, x rings a u flašicu bi išlo sredstvo za čišćenje, ili petrojej, nafta, benzin, kako ko voli... Any idea ? Link? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Jun 18, 2007 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.rei.com/category/40003474.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jun 18, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan da bre, nesto kao onaj mali sa tri cetkice. sve preko toga je bespotrebno komplikovanje. ja sam nabudzio nesto slicno, ostalo mi u CG dok sam robijao, ako iskopam slike bacim ti. parce lima i tri cetkice za zube ;D goforit ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 18, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Zelim tu stvarcicu Bilo bi dobro da ima cetkice na sve cetiri strane. Ima nesto slicno u Louisu, ne bi trebalo da bude komplikovano za napraviti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Jun 18, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem da se napravi i sa sve 4 strane, i to da su sve 4 klizne, s tim sto bi mozda radio tu varijantu bez flasice za sredstvo za ciscenje. Ionako uglavnom prskamo sami. PS Moguce je da cu nabaviti odr. kolicinu petroleja za ciscenje lanca (bolji od nafte i benzina) pa cu javiti ako uspem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stomil 2 Napisano Jun 18, 2007 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Leskovac / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A sta imas za nas koji nemamo lanac ;D ;D ;D Salim se naravno, mislim da je to veoma korisna spravica i evo odmah cu da ti najavim par potencijalnih kupaca kojima treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Jun 18, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan veoma korisna stvarcica, odma kupujem dve...do sada sam pra sa cetkom za farbanje i naftom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jun 26, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan super ideja,a jos bolje je kada ljudi ideje pretvaraju u stvarnost,naravno stajem u red za cetkicu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jun 26, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan super ideja,a jos bolje je kada ljudi ideje pretvaraju u stvarnost,naravno stajem u red za cetkicu ;D Kad smo kod četkanja,boga ti Pauk , jel ti još šljaka biznis pranje i poliranje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jun 26, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan E,bogati Endurac,pa sljaka ;D, juce je bio bas Ceh na pranju i cini mi se da je rekao da je bio sa tobom na picu dok sam mu ja prao motor ili tako nesto slicno,svi koji su bili su zadovoljni odlazili ,ili su par tako izgledali ;D,to mi je u principu najvaznije najvaznije,svrati i ti na pranje,da se upoznamo,ne boj se, necu da te oderem ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jun 26, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam Endurcu jer sam mislio da me je on pitao za pranje pa sam se njemu obracao u odgovoru,tek sada sam video da si me ti Peki pitao,sve u svemu manje vise isti je odgovor ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jun 26, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan juce je bio bas Ceh na pranju I? Jesi li uspeo?? ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jun 26, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sva sreca pa je bio mrak kada je preuzimao motor a i jos je crne boje tako da se nista nije videlo ;D,salim se naravno,ozbiljno prilazim svakom pranju,da ja ne pricam u svoje ime najbolje ce presuditi drugi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jun 26, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Veoma sam zadovoljan rezultatom pranja, ima tu i tamo neki sitan propust, ali ništa strašno... K'o što reče Nenad, već se smrkavalo, tako da je razumljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jun 26, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Uh bre, sta radi ova vrucina.... Zezao sam se jer si napisao (pogledaj citat) da je Ceh bio na pranju, a ne motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jun 26, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Au stvarno,ajde da se vadim na vrucinu,stvarno je toplo pa nisam svatio odmah,ma perem sve,samo da placaju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Jun 26, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio iz vaših kokodakanja, Pauk je oprao Čeha (celog ?! ;D) a motor je ostao neopran?? Ko se kupao ustvari? Čime si prao Čeha, naftom ili vodom? Ko ga je prao ....dole? Sam il` ti? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jun 26, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio iz vaših kokodakanja, Pauk je oprao Čeha (celog ?! ;D) a motor je ostao neopran?? Ko se kupao ustvari? Čime si prao Čeha, naftom ili vodom? Ko ga je prao ....dole? Sam il` ti? ;D Au al vas udarlia suncanica ;D ;D ;D..... By the way, sta je sa prdlook-om ? Jel ke da bude nesto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jun 26, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja svatio od junaka ove price(neka ne zameri ;D),dok sam mu JA prao motor on je bio sa TOBOM,a kada je dosao da preuzme motor bio je cistiji od istog,tako da ko je koga tu prao ne znam!Salim se naravno,Ceha sam upoznao juce a tebe Endurce licno ne poznajem,ne bih voleo da mi neko zameri,ipak nije naivno saliti se preko foruma,moze neko pogresno da svati,uz duzno bajkersko postovanje prema obojici-bez ljutnje! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jun 26, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ma mi smo nasi... bilo bi strasno kad se nikad ne bi nasalili. Nego, da se vratimo na temu, posto je Ceh konacno cist. Endurac, postoji li mogucnost proizvodnje one spravice koja se prodaje preko Louisa za ciscenje lanca, ono sto se kaci na lanac? Uz neke prepravke, malo zbog funkcionalnosti, malo zbog nekih autorskih prava, ukoliko postoje? Meni se ona spravica jako svidja, citao sam i da funkcionise OK (moze bolje rucno, ali uz enorman trud i garazu masnu do plafona). Verujem da bi se uklopio u cenu od 30e koliko napolju kosta. Ako je moguca proizvodnja, javljam se za jedan komad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Jun 26, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma mi smo nasi... bilo bi strasno kad se nikad ne bi nasalili. Nego, da se vratimo na temu, posto je Ceh konacno cist. Endurac, postoji li mogucnost proizvodnje one spravice koja se prodaje preko Louisa za ciscenje lanca, ono sto se kaci na lanac? Uz neke prepravke, malo zbog funkcionalnosti, malo zbog nekih autorskih prava, ukoliko postoje? Meni se ona spravica jako svidja, citao sam i da funkcionise OK (moze bolje rucno, ali uz enorman trud i garazu masnu do plafona). Verujem da bi se uklopio u cenu od 30e koliko napolju kosta. Ako je moguca proizvodnja, javljam se za jedan komad. Pa iskreno receno da. Nas kolega sa foruma je vec obecao, i to se sam ponudio da mi spravicu donese da vidim sta se moze uraditi. E sad, ja nisam ni metelostrugar, ni glodac, i nije mi to u prvom planu, a cena proizvodnje ne zavisi od mene vec od onog ko i ako se dogovorim bude istu proizvodio. Sprava je mala, ali izrada nije maciji kasalj. Mislim da ce vremenom ici, ali ne mogu da garantujem kad. Sitnice su na putu, a ne bih zeleo da puno pricam vec vise da radim. Imam trenutno proizvoda koji su mi na 1 mestu, ali u zavisnosti od potraznje, mogu da zamenim redosled. Ma znas i sam , ne volim da budem svastar, prvenstveno tekstil , i tekstil, pa tekstil, ali posto mnogima treba, evo, vec sam usao u projekat i trazim opciju za kompletnu izradu. Mislim da ce biti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Jun 29, 2007 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Endurac,upisi i mene u tefter za tu tvoju cetku..dosta mi je crnih noktiju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...