Jump to content

Moto Zajednica

Povredjen motociklista

Recommended Posts

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Coper forum copy

Juce je Tamara bila kod Bunara pozdravila ga od svih nas on je napisao HVALA ,NASMEJAO SE I IZVIO OBRVU NJEGOV ZAŠTITNI ZNAK.Stanje je nepromenjeno borba još traje ali obecao je sestri da ce da se bori i dalje i da ne odustaje ,jer su oni kao porodica i mi njegova druga porodica uz njega.

Napred samo guraj BUNAR nema vracanja ,jer imaš toliko ljudi koji su uz tebe.

olja

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

"Izvadjen tubus i uradjena traheotomija, ali ne onako kao u filmovima, nego to je jedna mala rupica koja mu omogucava da koristi pluca sam. U tom pogledu bolje. Ocekuju uskoro da dise bez pomagala. Noga je i dalje problem. Danas je trebala da se radi obrada ali su odustali, mozda sutra. Stanje je i dalje ozbiljno ali opet bolje nego sto je bilo."

Kopirano sa coper foruma.

Preneto sa coper foruma,Olivera.

"Malo pre se Tamara vratila od Bunara.Bubrezi rade,pluca sad rade ali uz malu pomoć.Najveci problem je noga u njoj ima zariste zbog kojeg su mu visoki leukociti.Doktori mu daju četiri vrste antibiotika da srede to zariste.Ima jos malu temperaturu,ali je bolje nego sto je bilo ovih dana,još je stanje kritično ali ide ka boljem.Pomalo je pricao sa Tamarom pozdravio je sve drugove sa foruma ,takodje i njemu su preneti pozdravi od nas svih.Popio je dve caše vode ali na slamcicu i to je nesto.

Oporavak će biti dug i tezak ali je svestan da kroz tu borbu nece ici sam kao što ne ide ni kroz ovu.Buki samo nastavi tako idemo dalje."

Kolega moj,napred,izdrzi i ovu bitku!

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Honda Shadow VT 600

Umesto opravdano odsutnog cika Pere ja cu postaviti vest:

Danas, bio kod Bunara, i video ga, i pricao sa njim.

Elem, onim sto sam video sam prezadovoljan i mogu reci po prvi put optimistican. Zatekao sam ga u polulezecem stavu i kada me je video osmehnuo se. Tubus mu je izvadjen ali mu je uradjena traheotomija ( cevka u grlu ). Ne moze da prica ali sam mu citao sa usana. Kaze da ga ziga noga s vremena na vreme. Ja sam toliko bio pod euforijom da nisam znao ni sta da ga pitam. Inace ne deluje mi fizicki oronuo, mada on ima jaku muskulaturu. Mentalno mi se cini izuzetno jakim i svesnim u kakvom je stanju. Umalo da zaboravim: danas je preda mnom prvi put jeo cvrstu hranu. Za rucak su imali ribu i kkrompir salatu. Cak sam imao priliku i da ga hranim, ali ljudi moji, ja to nisam smeo ( ha ha ha ). U jednom momentu me je uhvatila i nesvest od silnog uzbudjenja a i onim prizorom u sok sobi. Kad sam cucnuo pored kreveta, prsnuo je u smeh. Bio sam pored njega 15-ak minuta i otisao. Sve vas je puno pozdravio i napisao mi je poruku za vas.

• Podržavam 15

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: Z650RS

Ima... Bunar je mnogo bolje, izasao je na odjeljenje, nije vise u shok sobi! Jede i pije sokice...

Bice on dobar!!!

• Podržavam 3

• Svakom po zasluzi, 12419 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bunar, tvoj redar na prošlom Reliju ti naređuje :) da se što pre oporaviš i da pričamo viceve i družimo se kao prošle godine na Karatašu 1zdravo.gif

Nas kolega se polako oporavlja,najbolje o tome govori on sam.

Ovo su njegove reci sa foruma MK COPER-SRBIJA.

Успео сам да прочитам већину постова...НЕМАМ РЕЧИ...којима бих довољно захвалио свима...Не смем никога издвојити да не бих некога заборавио, али заиста хвала свима. Оваква организација давања крви мислим да се не памти од Јосипа Броза. По Мајиним речима (сестра Белаћа, Тостовог кума, која је иначе главна сестра на хирургији, мислим), давалаца је било између 50 и два милиона, тако да је крв узета само за ''претпостављену'' потребну количину за мене, а у тих, не знам, десетак дана, колико су ме свлачили са небеса, утрошено је преко 50 боца крви. Изгледи које су ми давали су били веома лоши...Не знам откуд то...

Али, та битка је добијена. Сада, када ме сретну, начелници кабинета се насмеше и кажу да сам покварио вишедеценијску статистику да нико са таквим повредама није преживео. ИЗВИЊАВАМ СЕ, МЛОГО СЕ ИЗВИЊАВАМ, НИЈЕ БИЛО НАМЕРНО. Tongue

Наравно да сам ипак добар део битке добио сам, највећим делом психофизичкој припремљености, али не могу да не поменем и опрему коју сам имао, без које не бих ово ни писао. Сећам се првих контаката у клубу пре пар година, где су ме неки старији гледали помало чудно у Горотексу, питајући се зашто не носим кожу. Далеко од тога да имам нешто против коже, коју сам и сам раније носио, али јакну и панталоне су једва успели да исеку да би ме извадили, иако су били поцепани од ударца и дрљања по асвалту.

У свему томе ти још међу првима наиђе и клупски друг...Хвала Жељку Ејзенхарцу на обавештењима која су убрзала читаву операцију евакуације са лица места и превоза у хитну Сремске Митровице...

Али, када сам колико-толико дошао свести, и када сам чуо све поздраве и жеље за оздрављењем, не може човеку ништа више улити жељу за животом и натерати га да се бори ма колико тог тренутка био беспомоћан...Можда ово са почетка звучи као истрошена фраза али ЗАИСТА НЕМАМ РЕЧИ којима бих успео да изразим дубоку захвалност свима који су помогли или желели да помогну мој опоравак.

Тренутно сам кући, још увек сам слаб, али много, много јачи него пре месец дана, покушавам да се навикнем на ''нови'' живот без ноге. Ускоро излазим са ВМА, па ћу бити кући пар недеља, а онда идем у Бању Ковиљачу, где би требала да почне и припрема за протезу.

Ако све успе, чуо сам да ме у клубу већ планирају на челу колонских вожњи, како бих разгртао ФАП-ове и Сканије... Grin

ЧУВАЈТЕ СЕ И НЕКА ВАМ ЈЕ МИРАН ПУТ!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja