Robin Hood 3967 Napisano Mart 24, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Kao što i napisah u naslovu, zanima me da li je po zakonu suvozač obavezan da nosi kacigu ili nije? 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Mart 24, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan brate kakvo je to pitanje? nije kaciga zbog policije vech zbog glave tog shto je nosi!! 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglica14 136 Napisano Mart 24, 2011 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750, Honda VFR 800 Fi Prijavi odgovor kao problematičan Obavezna jeste , da se nadovezem na temu, mene interesuje da li i suvozac mora da ima full face ili moze i jet,posto je bilo neke reci o tome ali nista zvanicno p.s. Izvinjavam se ali da ne otvaram novu temu , Hvala Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 24, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan a ko kaze da vozac ne moze da ima jet? kaciga mora biti homologovana... to je to Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5034 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1888 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Quasaar je u pravu, ne mora da bude full face ni na vozacu ni na suvozacu, ali mora da ima homologaciju(za svaki tip kacige ima homologacija) i mora da bude zakopcana sto je i logicno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Mart 24, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan kao shto rekoshe kolege, bitna je homologacija, a za nezakopchanu kacigu kazna je 5000din ili glava... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Mart 24, 2011 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan kazna je 5000din ili glava... Evo predloga za bilbord. Slika kacige i ova rečenica. Svako od nas da po neku paru i eto akcije. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 24, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan brate kakvo je to pitanje? nije kaciga zbog policije vech zbog glave tog shto je nosi!! Brate, kakav je to odgovor? Ja sam postavio vrlo decidno pitanje, da li suvozac po zakonu mora da nosi kacigu. A zbog cega se kaciga nosi, hvala ali znam i bez tebe. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljilja-pei 90 Napisano Mart 24, 2011 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Trešnja Prijavi odgovor kao problematičan Mora! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mora! Samo na kategorisanim putevima. Jel treba još nešto, ako ne, zaključavaj temu dok te nisu udavili minusima. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 24, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Mora! Samo na kategorisanim putevima. Jel treba još nešto, ako ne, zaključavaj temu dok te nisu udavili minusima. Hvala Ljiljo a i svi ostali koji su odgovorili na pitanje koje sam postavio. A minusi mislim mogu da se udaraju bez obzira da li je zakljucano ili ne. Mada me i zabole. A ako stave prst na celo, zasluzili su samo sebi da lupe minus. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljilja-pei 90 Napisano Mart 24, 2011 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Trešnja Prijavi odgovor kao problematičan Pošto me ova tema, kao dugogodišnjeg suvozača, jako zanima, evo šta sam našla. "Sadašnji vozači A kategorije imaće pravo da upravljaju mopedima (AM) i svim kategorijama motocikala - A, A1 i A2. Vozači B i viših kategorija imaće pravo da upravljaju samo mopedima (AM). I vozač i putnik motocikla moraju za vreme vožnje da nose zakopčanu homologovanu zaštitnu kacigu, na način propisan deklaracijom proizvođača kacige. Kazna od 5.000 dinara propisana je za nenošenje kacige, ali i ako kaciga nije homologovana, nije zakopčana ili se ne nosi u skladu s deklaracijom - objašnjava Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja." I još nešto: http://www.propisi.com/kaciga-glavu-cuva.html 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Mart 24, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Pošto me ova tema, kao dugogodišnjeg suvozača, jako zanima, evo šta sam našla. "Sadašnji vozači A kategorije imaće pravo da upravljaju mopedima (AM) i svim kategorijama motocikala - A, A1 i A2. Vozači B i viših kategorija imaće pravo da upravljaju samo mopedima (AM). I vozač i putnik motocikla moraju za vreme vožnje da nose zakopčanu homologovanu zaštitnu kacigu, na način propisan deklaracijom proizvođača kacige. Kazna od 5.000 dinara propisana je za nenošenje kacige, ali i ako kaciga nije homologovana, nije zakopčana ili se ne nosi u skladu s deklaracijom - objašnjava Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja." I još nešto: http://www.propisi.com/kaciga-glavu-cuva.html 7. Vozačke dozvole za kategorije motornih vozila Član 195. Vozačka dozvola izdaje se za upravljanje motornim vozilima, odnosno skupovima vozila sledećih kategorija: 1) AM - Mopedi, laki tricikli ili laki četvorocikli, 2) A1 - Motocikli čija radna zapremina motora nije veća 125 sm 3 i snage motora do 11 kW čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,1 kW/kg i teški tricikli čija snaga motora ne prelazi 15 kW, 3) A 2 - Motocikli čija snaga motora nije veća od 35kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kW/kg, 4) A - Motocikli i teški tricikli čija snaga motora prelazi 15 kW, 5) V1 - Teški četvorocikli, 6) B - Motorna vozila, osim vozila kategorije A, A1, A2, AM, F i M, čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500kg i koja nemaju više od osam mesta za sedenje ne računajući sedište za vozača, :lud: Kome se carstvu privoleti? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nexteen 22 Napisano Mart 24, 2011 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TZR 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ok kaciga se treba i mora nositi , ali mene interesuje i ova informacija...ako vozis nekoga tj suvozaca , i ako on ne nosi kacigu , da li je tacno da suvozac placa kaznu a ne vozac ? ja sam dobio informaciju od policajca da suvozac placa kaznu i za vozaca nema sankcije ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Samo stavi kacigu na vugla i uzivaj! Obicno na kraju teme se raspravlja o smislu filozofije zivota i posumljavanju Meseca 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...