Jump to content

Moto Zajednica

CPI Oliver City

Recommended Posts

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: Honda Shadow VT 600

Prvi put se javljam u ovom podforumu i odmah na pocetku respekt skuterasima. Koliko samo zivaca, volje, entuzijazma imate, stvarno je za respekt. Inace vozim Kawasaki eliminator 250 a ovaj skuter ( CPI Oliver City - 2T) sam nasledio prosle godine od pokojnog oca.

 

On ga je kupio jos 2005. i do prosle godine je presao sa njim 2700 km a ja jos 500 km tokom proslog leta. Osim nekog redovnog servisa nije radio nista na njemu jer ga skoro nije ni vozio. Onog momenta kada sam ja poceo da ga vozim video sam da ne funkcionise kako bi trebalo pa sam ostavio za zimu da ga malo sredim. Pre mesec dana probao da ga upalim i to nekako uspem. Lepo radi medjutim kad sam ga zagrejao i probao da ga provozam pri dodavanju gasa pocinje da se gasi. Pomislim mora da se sve zapusilo. Skinem rezervoar i ocistim ga ( u njemu samo sto nije bilo mrtvih pacova ). Skinem karburator, u njemu jos gore. Lagano ocistim sve kanale isperem ih acetonom, produvam, namontiram. Ocistim i filter za vazduh. Upali iz prve sa sauhom. Pustim ga da se zagreje par minuta i lagano krenem da ga vozim, ne moze bolje biti. Medjutim posle otprilike 1 km opet ista stvar: na leru radi ( mada nestabilno ), ali cim dodam gas on pocinje da se gasi. Ako je jaci gas on se potpuno ugasi, a ako je manji gas on nekako prezivi i ne ugasi se. I uvek kad je hladan on prima gas ali posle nekog vremena ponavlja se isti problem. Inace pali sto bi rekli na ``pola kljuca`` Karburator je Mikuni. Cini mi se da sam sve isprobao ali ne vredi. O skuterima ne znam bogzna sta ( uglavnom sa foruma ) jer me nisu nesto preterano ni zanimali, ali koliko vidim moracu nesto i da naucim

 

Molio bih vas za pomoc, savet kako bih ovo resio.

 

Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Skuteras, 3634 postova
  • Lokacija: Ivanjica
  • Motocikl: Suzuki Burgman 250

Naravno da zlata vredi. A vredelo bi i kada bi nam ti rekao u cemu je bio problem i kako je resen. Cisto da ne bude da smo lupali ovde bez veze. Ako nema odgovra onda ni tema nema smisla :hej:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: Honda Shadow VT 600

U pravu si, moja greska. Odgovaram sa zakasnjenjem. Problem bese u podesenosti vazduha, smese goriva, uglavnom podesenost karburatora. Izvinjavam se zbog kasnog odgovora. Sada skuter ide ko zmaj. Mislio sam i da ga prodam, pa sam ga cak i dao u oglase ( doduse ne ovde ), al` sad mi se usladila voznja, pa nesto i ne forsiram prodaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja