knjaz.milos 3 Napisano Mart 14, 2011 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan posto se spremam za servis za mog KLE 500 treba da nabavim ulje,filter ulja i svecice. Nudi mi se sledeci izbor,pa po pvasem misljenju za shta da se opredelim: 1) Ulje: -Motul 3000, 20W50 -Bel-Ray Polusintetičko ulje 20W-50 2) Filter ulja: -K&N-303 -Filtrex OIF006 3) svecice: -NGK DR9EA - da li postoji neka druga opcija tj. da li je potrebno razmatrati ista drugo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rubber Duck 13 Napisano April 2, 2011 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki VN800 Vulkan Classic, Sprint Challenger 250 Prijavi odgovor kao problematičan Po mom misljenju Motul ulje, NGK svecice, ne bi trebao da si u dilemi (meni se pokazalo kao najbolji izbor). Jeste mozda malo skuplje ali platis i ne razmisljas. Za filter ne znam, bilo koji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1265 Napisano April 2, 2011 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao Motul 3000 20-50 i za nesto malo vise od 500 km motor mi je potrosio preko 0.7 litara ulja + menjac mi dosta tvrdji. Znam da svaki Dominator mora da trosi ulje ali ovo mi je stvarno previse. Moze biti da sam ja naisao na neko fals ulje pa dobro obrati paznju kad budes kupovao Motul. Uglavnom ja sam odlicio da ga ispustim i sipam neko drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13243 Napisano April 2, 2011 Ne silazi, 7493 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je problem kod Motula tj. na falseve. Nisi jedini koji je imao takvo iskustvo. Ja bih isao na Bardahl - Selenia - Silkolene Svecke, DR9EA ili D9EA ako su jeftinije (ne ako imas GPS ili nesto slicno). Sipaj teraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano April 5, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Motul i NGK bih izbegavao zbog kopiranja. Ako kupuješ u nekoj "civilizovanijoj" zemlji i siguran si da je original, onda vredi. Inače bih radije išao na Bel Ray (između ta dva) i na DENSO svećice. Pošto vidim da si iz NS - možeš otići u Yamahu (Rodić, ili Platner). Tamo kada kupiš svećicu (po NGK tipu, imaju tabelu), možeš biti siguran da je original. Isto važi i za ulje (piše Yamalube, ali koliko shvatam to je Motul koji za njih radi pod njihovim imenom). Ja tako radim i platim tih 5% više da mirnije spavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knjaz.milos 3 Napisano April 8, 2011 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh Motul i NGK na Sajmu....nesto kontam da bi bar tamo trebalo da bude ok roba...ili sam naivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...