BusMan 2025 Napisano April 21, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Da ne tripliram temu o "Babama"... Okupilo se drustvance (MlaDeR, Breza i ja) kod Ljilje i Mise Pei da sacekamo Jagera, pa da se sibnemo do Jimmyja. Posto je Jager imao neke obaveze, otisli smo nas trojica jer Jimmy vec cupka cekajuci nas... E, Miso, idemo mi malo da se igramo, pa vas dvojica dodjite kad zavrsite... Da vam ne pricam ja price kojekakve. Mogu samo da kazem da tamo u Babama ima svih vrsta terena za razne igrarije pocev od makadama, preko zemlje i blata, sumskih puteva i staza prekrivenih liscem, do jednog veeeeelikog prostora koji je sacinjen od nekog sitnog vulkanskog grumenja nalik sljaci. Taj prostor, velicine deset fudbalskih terana je pod prilicnim nagibom, a prosaran je manjim i vecim brdascima i uvalama. Podloga je prilicno rastresita i proklizavanja su neminovna, i vrlo zanimljiva. Breza Jimmy MlaDeR Malo ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 21, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Breza je ubrzo morao da nas napusti, ali su zato stigi Misa i Jager. Malo voznjica, malo zez, malo pauzica i polovinu vremena provedosmo tu... Ode Breza... Misa Pei Jager Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 21, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan I tako kazem, zaigrasmo se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 21, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan i jos malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 21, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan A onda smo otisli malo u sumicuuuuuu... U sumi nije bilo nista manje zanimljivo jer je lep sloj lisca prekrivao rastresitu zemlju, a staze uske, ili ih i nije bilo! Nakon toga zemljani i makadamski putevi, pa cak i neki slabo korisceni puteljci prekriveni travom, vlaznom. Utisci su bili bas upecatljivi Naidjosmo usoput na zanimljiv konvoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 21, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Prica moze biti zaokruzena jedino ako je sami sebi prepricamu u, recimo "Kolibi preko puta". Drugari, hvala Vam svima! Vidimo se jednom opet. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 21, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan extra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 21, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano April 21, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Naidjosmo usoput na zanimljiv konvoj ...šverc narkotika, iz aviona se vidi :stabre2: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano April 21, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan U sred srede...bravo...tri domacina, tri lokacije, kome jos treba dakar kad imamo jimmija, kepu i Acu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano April 21, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo..lepo zao mi je sto nisam mogao doci.. ali sutra pescara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 21, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan :'( Ajde, ajde, bice! ...šverc narkotika, iz aviona se vidi :stabre2: :D U sred srede...bravo...tri domacina, tri lokacije, kome jos treba dakar kad imamo jimmija, kepu i Acu.... Kajo jel si to ti ?! Da, da, jos nismo svesni sta sve imamo pred nosom. Lepo..lepo zao mi je sto nisam mogao doci.. ali sutra pescara Samo rokajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano April 21, 2011 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 21, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan nažalost kamerica nije ništa snimila... Jager nešto zabrljao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano April 21, 2011 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan nažalost kamerica nije ništa snimila... Jager nešto zabrljao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 21, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan jbg ne znam kako al kartica je bila prazna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9902 Napisano April 29, 2011 4_tocka_i_karoserija, 2058 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @BusMan - to "vulkansko kamenje" nema veze sa vulkanima, već je u pitanju jalovina iz obližnjih rimskih rudnika od pre 1,500 godina. Inače, lokalitet Baba je arheolozima poznat kao potencijalno veliko nalazište svega i svačega, ali nikako da nadju ko bi to finansirao. Ako zanemarimo činjanicu da su se tuda već vozali neki manijaci u džipovima, ta "šljaka" tako stoji 1,500 god - kad čovek tamo stane, osvrne se oko sebe, i pomisli na tu 'sitnicu' javi se malo čudan osećaj... Željko, lokalni šumar je na nekoliko mesta pokušao ponešto da posadi, ali to je bukvalno jalovina, a i poduboka je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 30, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan @BusMan - to "vulkansko kamenje" nema veze sa vulkanima, već je u pitanju jalovina iz obližnjih rimskih rudnika od pre 1,500 godina. Inače, lokalitet Baba je arheolozima poznat kao potencijalno veliko nalazište svega i svačega, ali nikako da nadju ko bi to finansirao. Sve ima veze sa vulkanima. Da,da... vidi se da je covecijom rukom celo brdo nasuto tom jalovinom, ali granulacija i oblik kamenja se nikako ne slaze sa sljakom kakvu je mi poznajemo, pa je Mladena i mene asociralo na "vulkansko kamenje". Nisam znao, a ni pretpostavio da je bas jalovina iz davnasnjih rudnika i da toliko dugo tu bitise. U svakom slucaju je, kako kazes, malo cudan osecaj nalaziti se na tom mestu... verovatno zbog velicine tog prostora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 30, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ček malo.... nemojte mi reći da je sva ta šljaka tamo donesena pre 1500 godina i da sve to tamo od onda tako stoji?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 30, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ček malo.... nemojte mi reći da je sva ta šljaka tamo donesena pre 1500 godina i da sve to tamo od onda tako stoji?? ma jeste, slali iz Rima... nije donesena nego bačena pre 1500god. a ti si ronđao sa svojom kravom po istorijskom kamenju... životinjo jedna :nanana: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Maj 1, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan A ti si polako, na dlacicama tvojih guma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Maj 1, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, on se 'vatao za maslačak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9902 Napisano Maj 1, 2011 4_tocka_i_karoserija, 2058 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ček malo.... nemojte mi reći da je sva ta šljaka tamo donesena pre 1500 godina i da sve to tamo od onda tako stoji?? Možda i duže Selo Babe je dobilo ime po rimskom "prokuratoru" Baebeniusu koji je upravljao tim krajem u trećem veku, tako da je možda i celih 1800 godina ) Na prilazu hotelu Babe, na poslednjoj levoj krivini pre uspona do samog hotela s leve strane se vidi jedno okno starih rimskih rudnika - šljaka je iz njega i ostalih kojih ima poprilično u okolini (tako kažu, ja nisam arheolog), s tim da mislim da je to okno valjda jedino ostalo otvoreno. Čak i onaj mali vodopad na cca 2km od hotela je u stvari ostatak rimskog vodovoda, a ne prirodni vodopad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Maj 1, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama! Inače volim arheologiju... Bilo bi interesantno istražiti to okno Ko zna šta se može sve naći... A na ovaj vodopad si mislio, verovatno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Maj 16, 2011 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Ima i put koji se spaja sa potokom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...