bodymorph 181 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Pri prolećnom sredjivanju motora, primetio sam da mi je na TDM-u iz 93.g počela curi rasladna tecnost na kućistu termostata. Uredno sam sve razmontirao bez vecih problema, i skapirao da je dihtung (o-ring gumica) od vremena stradao. Posto je sprava stara punih 17 godina gumisa je naravno izgubila elesticnost i oblik. E tu sad počinju problemi, to naravno kao pojedinačni deo ne postoji (ili ja bar nisam uspeo da nadjem), a prakticno je nemoguce precizno izmeriti dimenzije zato sto se sve to deformisalo. Ni podatke za taj deo nisam uspeo nigde da nadjem i ako posedujem dve vrlo precizne knjige za odrzavanje (očigledno nisu bas precizne koliko bi meni trebalo). Ako iko ima bilo kakvu ideju ili podatke za tu djevolju gumicu puno bi mi znacilo jer dok to ne rešom makina mi nije u voznom stanju a to me obaška uznemirava .. . Ukratko pomagajte ljudi ako boga znate.. Unapred vrlo zahvalan...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Mart 10, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Namazi sve lepo silikonom za dihtovanje i zasrafi, posle toga nema ni kapljice. Ja sam kod sebe zalepio pre 1000 km i sve je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Mart 10, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Probao ali nije bas sigurno, uglavnom resio sam problem tezim putem, narucio deo preko prijatelja iz slovenije pa kad stigne stigne a do tada ce silikon da radi mada i posle dva pokusaja kaplje ne puno ali dovoljno da me nervira. U glavnom hvala na savetu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 11, 2011 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan pa izmeri dimenzije na kućištu termostati, idi na bubanj potok i naći ćeš garant. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Mart 12, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam isti problem na hondi ali me ne nervira kao tebe. Po malo curka ali nista strasno. I ja cu ovih dana pokusati ti rijesit tim silikonom, mada mi nije jasno zasto kod tebe jos uvijek curka . Ne razumijem se nesto puno ali nebi rekao da je to pod nekim velikim pritiskom. A da se napravi neki novi dihtung od neke gume? U pitanju je gumica sa slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 12, 2011 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan A da se napravi neki novi dihtung od neke gume? [/size][/font] ja sam vam lepo rekao a vi pravite dihtunge i mažite silikonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Mart 15, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoj upravo premazao silikonom. Javim kroz koji dan kakva je situacija, mada mislim da je problem vjerovatno rijesen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Mart 17, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nakon provjere samo da javim da je sve suho i nista ne curi Silikon rulz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...