boban(guga) 293 Napisano Mart 3, 2013 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Neznam koliko je ja sam imao od Yamahe rd 125 pa sam prilagodio rupe neke su se slozile a neke ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 3, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Zovni ovog tvog drugara koji ima te delove pa mi javi koliko.. razmisljam jos dali da ovaj poklopac napravim od aluminiuma.. osecem drzac sa originalne MZovog usisa i zavarim za alu plocu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 3, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ма дај види да ли ћеш од те скаламерије да имаш неке вајде када покренеш мотор, а онда се сезај са алиминијумом, титанијумом, карбоном. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 3, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ма дај види да ли ћеш од те скаламерије да имаш неке вајде када покренеш мотор, а онда се сезај са алиминијумом, титанијумом, карбоном. cim nadjem crevo od vode za auto i da izbusim ovu rupu na 30mm.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 3, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan @Šumi Zmajček Pa jer ces sada imati mesta za karburator?To jest kako ces nabudziti karburator u kutiju za vazduh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 3, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ima mesta.. ova dugacka cev ce skracuje, i tu ide guma do karba, a guma sa karba moze da se okrene naopacke i ubaci u filter kutiju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 3, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa na slici je delovalo dosta tesno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 3, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan probam pa da vidim kako ovo radi, ako radi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Mart 4, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Sumi javljaj rezultate, ali mislim da bi ipak trebalo malo skratiti klip sa donje strane, ili mu izbusiti par rupa, kako bi usistni takt bio duzi. Bas se radujem ovom poduhvatu, i nestrpljiv sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 4, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sumi javljaj rezultate, ali mislim da bi ipak trebalo malo skratiti klip sa donje strane, ili mu izbusiti par rupa, kako bi usistni takt bio duzi. Bas se radujem ovom poduhvatu, i nestrpljiv sam E to bi mogao da uradim.. posto je klip za MZ-a 10e.. a stublina mi se ne busi.. Uradio sam spojku i nasao gumenu spojku od Binga sto mi Đenka poslao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Mart 4, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Sumi, brate a cemu ti sluzi ovaj var po obodu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Mart 4, 2013 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Englezi ne preporucuju duze vreme usisa od 170 stepeni Ja sam na mom imao otvoren kanal usisa 360 stepeni ili samo dok ima vakuma u radilici 180 stepeni mada kazu da je u praksi duzina usisa oko 190 stepeni jer jedan deo smese je u inerciji i kad nema vakum koji je povlaci u radilicu on utrci u poslednjem trenutku Na onom klipu koji se raspao su bila dva prozora i mislim da je to dodatno oslabilo klip i sigurno kumovalo mu da se prepolovi ako otvaras prozore busi rupe oko14mm naspram kanala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 4, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Sumi, brate a cemu ti sluzi ovaj var po obodu? Ваљда да има шта да "запне" за жљеб са унутрашње стране те гумене.... спојке. Englezi ne preporucuju duze vreme usisa od 170 stepeni Енглези? Мислиш на онај приручник за МЗ или нешто друго, типа књижице Александра Грахама Бела? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 4, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sumi, brate a cemu ti sluzi ovaj var po obodu? Kad ne pratiš na casu.. vidi slike iznad gde stoji ona dugačka cev, e pa ona je 30mm unutrašnji prečnik, a spoljni 33-34.. A meni treba 41 za ovu gumenu spojku. Kako sam to rešio? Navukao na ovu tanku, cev sp. prečnika 40, ali ima lufta unutra tako da deo smeše ićiće između te dve cevi, to je rešeno zavarivanjem.. treba taj var i ostalo da sredim sura pa će biti slika gotovog dela.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 4, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan kako god, lako je vama da se sprdate, kad nešto konkretno i lično napravite podelite to sa nama koji ne znamo nista.. Na početku sam pitao sve da pomognu, neke tekstove, slike sve bi bilo dobro doslo, ali niko se nije javio osim par ljudi koji su mi pomogli, HVALA! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 4, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan i da ovo čudo ne bude radilo neće mi biti žao što sam pravio! Ostaće za nekad kad budem hteo da friziram MZ-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Mart 4, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Postavljao sam negde link za skidanje jedne lepe tjunerske knjige, ali sada ne mogu da se setim gde, mislim da je tamo imalo odosta o uglovima otvarnaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 5, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan kako god, lako je vama da se sprdate, kad nešto konkretno i lično napravite podelite to sa nama koji ne znamo nista.. Надам се да мене не рачунаш у те који се спрдају, јер засита "држим фиге" да ствар доведеш до краја и макина проради како треба. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 5, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Postavljao sam negde link za skidanje jedne lepe tjunerske knjige, ali sada ne mogu da se setim gde, mislim da je tamo imalo odosta o uglovima otvarnaja. Да није ова? http://www.2shared.com/document/2G7BEpq3/A_Graham_Bell_-_Two_Stroke_Per.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Mart 5, 2013 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti da je ta... nisam je skidao sa ovog linka. Ako je ona sa plavim koricama mislim da se zove "tuner handbook". A takodje sam negde imao skinutu knjigu o tuniranju tomosa, jako lepo i detaljno opisana, i primanjiva na mnoge dvotaktase. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 5, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sklopio sam sve kockice, ali mi se pojavio problem kod montaze, ne mogu dovoljno stegnuti kuciste za cilindar(desni saf) pa mi uvlaci fals vazduh, upalio sam radio je na 3000, probao pod sauhom(curi na sve strane).... nema efekta.. tj, bez lepo prcvrscenog kucista za cilindar ne mogu da probam i da ocenim kako radi.. Inace MZ-a vozio od 4000 pa navise tako da ne znam dali bi uopste imao nekog efekta bez dodatnog tjuniranja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 5, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan a sta smeta pa ne mozes da ga stegnes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 5, 2013 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan a sta smeta pa ne mozes da ga stegnes? rebra.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 5, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan a da ih skratis za toliko,predpostavljam da malo fali da se usrafi,ili deblji dihtung? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Mart 5, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Imam dosta literature o tunigu 2T masina ali ne umem da postavim.Sumi radice to sigurno ,samo obavezno prozore na klip bez njih slaba vajda.Ja sam ubacivao ventil na tomosa ali direktno na karter i radi fantasticno.I na MZ bi bilo najbolje tako uraditi ali mi se cini da je previse posla.Meni je u planu da uradim auspuh za mz jer me opasno nervira njegov fabricki(ne po karakteristikama vec vizuelno).Medjutim treba mi dosta podataka da bih mogao da izracunam kako treba a ne da bude kao ovi sto se prodaju kod nas.Za proracun mi treba duzina klipnjace od centra velike pesnice da centra male pesnice,mera izduvnog kanala od gornje ivice do vrha cilindra i isto to za prelivne.Sa lamelnim ventilom potrosnja se smanjuje dosta i masina bude elasticnija jos kad se ubaci i boost bottle rasipanje smese dovede se do minimuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...