Jump to content

Moto Zajednica

Motorcycle GPS Navigator (All Terrain Edition)

Recommended Posts

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Au, bre Markone! Pa NIJE ovo tema o Pegazu, majku mu. Koga bre u ovoj temi briga koliko si čega uvezao, a pogotovo kožnih kombinezona i po kojoj ceni???????!?!?!?!?!?!?!?

Razumem ja tvoje stavove i želju za agresivnim reklamiranjem, ali ne možeš to raditi u svakoj božijoj temi. Ova tema jednostavno nije za to...

Da li si ti baš toliko naivan ili ne paziš na času? Pročitaj pažljivo u kom kontekstu sam pomenuo kombinezone. A ako ni tada ne shvatiš, ja ti ne mogu pomoći.

Ja nisam pisao u ovoj temi dok me acapn konkretno nije pitao. I ja sam dao subjektivan odgovor kako to izgleda trenutno iz mog ugla. Pokretač teme, tvoj drugar i sugrađanin me je na to napao na pasja kola bez ikakvog razloga. Da si korektan urednik opomenuo bi njega, malko bi radila gumica i sve bi bilo ok.

Zašto si stao na njegovu stranu ne znam, ali pretpostavljam - ljudi smo moraš na nečiju, pa ćeš na onu koja ti je bliža. Do sada sam mislio da smo OK iako smo imali razmenu PP-a kada sam ti objasnio neke stvari oko autorskih prava, ali ovo je već sramota. Bar bi ti trebao da ovakve stvari pišeš preko PP-a kao urednik, a ne u temi i to ovako kao na pijaci. Budi malo pažljiviji kao urednik, konsultuj se sa kolegama, ako hoćeš nešto da mi kažeš napiši mi PP ili mail, pozovi me ili svrati do nas da se ne blamiraš ovako. Drži druga na kratkom povocu i biće sve u redu.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: nemam

Markone, nema potrebe da se pravdas, verujem da su svi shvatili da nisi nista lose uradio, a ako nekome smeta tvoja radnja ne mora da kupuje kod tebe, vrlo prosto.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dosadni ste!

Nego jos uvek nije niko rekao da li negde kod nas moze da se kupi RAM nosac kao ovaj sto se dobija sa ovim kinezom... a i sa Garminom

@markone: kakva NAM je to mala navigacija? :)

I pitanje za sve: ovi kinezi se prse sto mogu da posalju postom za Srbiju,

sto verujem da njima i nije neki problem (tj bilo kome) ali koliki je to

problem za nas? Da li neko zna kako ide proces carinjenja?

Upravo sam je dobio u ruke i večeras ću da se poigram sa njom sa softverske strane. Radni naziv joj je Bike Navi BT-TX a ako je budemo uvozili zvaće se ROBUST Moto BT-TX.

Evo da prepišem specifikacije:

- Vodootporan po IPX7 standardu

- Temperaturni opseg korišćenja u skladu sa vojnim standardima: -20 do +75 oC (može da radi)

- Ugrađeni stereo Bluetooth primopredajnik podržava A2DP

- Ugrađen punjač za struju koji omogućava direktno povezivanje sa akumulator motocikla

- Ugrađen MP3/MP4 plejer za muziku i filmove

- MediaTek MT3351 CPU, integrisan GPS prijemnik visokih performansi (ja ne volim te izraze ali ovo je prevod dokumentacije) za precizno pozicioniranje i navigaciju

Ostalo:

- Operativni sistem: MS Win CE 5.0

- 3,5" TFT LCD High brightness Screen 320x240

- Dugmići (uključivanje uređaja i uparivanje Btooth-a) + ekran osetljiv na dodir

- Ugrađena GPS antena

- SD/MMC slot za kartice

- MP3, Wav itd format za muziku

- ASF, AVI, WMV, 3GP, MP4,, FLV formati za video

- BMP, JPG, PNG formati za slike

- Stereo konektor za eksterne slušalice

- Mini USB konektor

- Ugrađena Poly-Li punjiva baterija

- Ekran osetljiv na dodir

Paket sadrži:

- Uređaj

- Nosač (leđa)

- Nosač za motor

- Ugrađeni punjač za napajanje sa motora

- 220V punjač sa mini USB kablom

- Slušalice

- Olovčica (da li je uopšte potrebna?)

- Uputstvo za upotrebu (ako se odlučimo da ih uvozimo - naravno na Srpskom jeziku)

Hardver:

- Na prvi pogled je uređaj veoma robustan u gumiranom kućištu.

- Dodatno poverenje u mogućnost da preživi pad daje mi i gumirani šilt koji osim zaštite od sunca, štiti i ekran od direktnog pada. To nisam hteo da probam ;)

- Izdržao je test potapanja u sudoperu (Lalajkov test pošto mu je to jedan od važnijih uslova za moto navigaiju) ;)

- Malo me brine nosač koji je daleko od RAM mount-a, ali trebalo bi da izdrži sve osim baš teškog off road-a. Ako bude pravio problem, lako ćemo mu naći dostojnu zamenu.

- Bluetooth savršeno radi sa Btooth slušalicama.

Sa hardverske estrane, uzimajući u obzir procenjenu prodajnu cenu bih mu dao zeleno svetlo.

Ostaje da vidim koliko je brz u radu i da procenimo troškove da bi mogli da formiramo cenu i uporedimo je sa konkurencijom.

• Podržavam 1

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Dosadni ste!

Nego jos uvek nije niko rekao da li negde kod nas moze da se kupi RAM nosac kao ovaj sto se dobija sa ovim kinezom... a i sa Garminom

Ja se ozbiljno razmisljam da izlijem od polyestera sebi nosac za eTrex! RAM mi se cini dobro, al kazu

da ne izdrzava bas terene na koje bi ga ja nosio... Kad se odvazim u taj poduhvat obavestavam siri

auditorijum ;) .

Dosadni ste!

Ima. Samo nije jeftino ;)

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

nadjoh na netu!

post-9494-0-15427500-1299346351_thumb.gif

mozda neko ima ideju kako doci do toga,placanje,carina i tako to!!

http://www.chinavasion.com/portable-gps/cvugtr16/

Ali kada već pametujem moram da kažem i sledeće:

Nije važno koliko nešto košta već kolika je razlika u ceni. Od te razlike u ceni se plaćaju troškovi pa je zato važno i koliki su troškovi i uloženo vreme i trud u neki proizvod. Pa kada se sve sabere i oduzme onda se dobije cifra da li se uloženi novac, vreme i trud isplate. Ili se pokušajem da se na brzinu zaradi napravi sebi medveđa usluga i ogroman problem.

Prošlo je vreme Robin Huda i komunizma gde je jedan svima davao i kada su svi radili za jednog.

samo mi reci kako smo stigli od necega banalnog sto sam nasao na netu do toga da ti nas provetljujes i edukujes! verujem da svi imaju dovoljno godina da bi nas postedio toga,ko hoce uzet ce,ko hoce kod tebe ce! ali samo nemoj da se pravdas,jer nema potrebe za tim! od svega mozemo da popijemo pice kada se negde nadjemo,eto na moj racun neka bude!

post-9494-0-57839300-1299763861_thumb.jpg

Dosadni ste!

Ja se ozbiljno razmisljam da izlijem od polyestera sebi nosac za eTrex! RAM mi se cini dobro, al kazu

da ne izdrzava bas terene na koje bi ga ja nosio... Kad se odvazim u taj poduhvat obavestavam siri

auditorijum ;) .

Mada nije u temi ipak da kažem...

RAM mount je toliko jak da bi mogao za njega da vežeš motor i okačiš ga. Pre će pući guvernal nego on.

Pretpostavljam da ti misliš na bike mount za eTrex koji je zamišljen za bicikl. Čak i on bez problema može da izdrži sva cimanja motorm sve dok ga ne zakačiš za nešto. :zdravo:

nadjoh na netu!

post-9494-0-15427500-1299346351_thumb.gif

mozda neko ima ideju kako doci do toga,placanje,carina i tako to!!

http://www.chinavasi...e-gps/cvugtr16/

Ali kada već pametujem moram da kažem i sledeće:

Nije važno koliko nešto košta već kolika je razlika u ceni. Od te razlike u ceni se plaćaju troškovi pa je zato važno i koliki su troškovi i uloženo vreme i trud u neki proizvod. Pa kada se sve sabere i oduzme onda se dobije cifra da li se uloženi novac, vreme i trud isplate. Ili se pokušajem da se na brzinu zaradi napravi sebi medveđa usluga i ogroman problem.

Prošlo je vreme Robin Huda i komunizma gde je jedan svima davao i kada su svi radili za jednog.

samo mi reci kako smo stigli od necega banalnog sto sam nasao na netu do toga da ti nas provetljujes i edukujes! verujem da svi imaju dovoljno godina da bi nas postedio toga,ko hoce uzet ce,ko hoce kod tebe ce! ali samo nemoj da se pravdas,jer nema potrebe za tim! od svega mozemo da popijemo pice kada se negde nadjemo,eto na moj racun neka bude!

Vrlo lako. Imaš PP da ne zagađujemo temu. :takoje:

• Cuore Sportivo, 1339 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Danas sam bio u Beogradu poslom pa sam usput svratio da pogledam tog "orange" kineza.

Uporedio sam ga sa mojom Airis navigacijom koja je kupljena pre četiri godine.

Izvedba, kučište i oprema je super, došao trenutak da ga uporedim na dnevnom svetlu, to je blagi užas ništa se ne vidi kao i na mojoj staroj navigaciji koja je neupotrebljiva na dnevnom svetlu... I ta prića u Srbiji košta 110 eura...

Pa sam bio do GPS centra da pogledam Becker Z100 koji je skuplji za 80 evra.

Beckera sam izneo napolje iz dućana da ga pogledam na dnevnom svetlu MNOGO je bolji kontrast i čitljivost detalja..

Dal se isplati dati 80 evra više za Becker ?

Odgovor je DA !

Obrazloženje:

Bolji kontrast (vidljivost na dnevnom svetlu)

Veći ekran (samim tim i krupnije komande na displeju koje ti omogućavaju da petljaš u rukavicama)

Garancija

Dostupnost eventualnog servisa

Lepši je

AL IMA JAKO VELIKU MANU, NEDOSTATAK BLUETOOH-a ! :gaa:

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

RAM mount je toliko jak da bi mogao za njega da vežeš motor i okačiš ga. Pre će pući guvernal nego on.

Tacno tako! Ja sam istim recima opisivao Ram Mount nosac. Neverovatno koliko je jak. Sto se tice nabavke, moram da ponovim: najjednostavniji nacin je da nasem clanu ebay posaljete sliku nosaca koji zelite (imate u temi GPS Nosaci u ovom podforumu). Nosac kosta u Nemackoj 35e a ovde ga imate za oko 38-40e. Po meni je to ok.

• Enduraš, 6408 postova
  • Motocikl: CRF300L

Danas sam bio u Beogradu poslom pa sam usput svratio da pogledam tog "orange" kineza.

Uporedio sam ga sa mojom Airis navigacijom koja je kupljena pre četiri godine.

Izvedba, kučište i oprema je super, došao trenutak da ga uporedim na dnevnom svetlu, to je blagi užas ništa se ne vidi kao i na mojoj staroj navigaciji koja je neupotrebljiva na dnevnom svetlu... I ta prića u Srbiji košta 110 eura...

Dzaba mu onda i cena i sve. Ja sam zato digao ruke od navigacije na telefonu, jer se po suncu ne vidi nista. A onda uzeo Garmin Quest koji ima takav ekran da mu po danu uopste nije potrebno osvetljenje ekrana (niti ga ukljucujem), sto je jace sunce, bolje se vidi. Ne znam koji je to tip ekrana, ali me prosto cudi sto takav ekran ne ugradjuju na sve navigacije.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

ihhhhhhhh,otkud tebi to da za velike pare moras da dobijes full uslugu! statistika je pokazala da se ruzne vise trude od lepih!! :nanana:

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Procitah negde (ako je bitno mogu da iskopam) da je rutinski postupak da se u Z100 ugradi kvalitetan Bluetooth.

Probali smo najnoviji bluebarry i isto se ne vidi po Suncu, ama bas nista,

poredio sam sa starim TomTom One, dupe i oko... po meni je prednost doticnih

resenja (pa i ovog kineza) sto na njega mozes instalirati sta ti je volja.

Vrlo lako podrzava i OziExplorer, tako da mu je primena dosta siroka...

Sto se tice Ram-a, po preporuci par ljudi sa Adv-ridera necu da ga uzmem.

Jednostavno, rekli su mi da ne radi posao za ono sto mi treba. Racunam

ako u jednoj voznji mogu da iskidam lezajeve u tockovima, iskrivim felnu

i sve srafove otpustim (sve bez pada)... sto ne bi i GPS spao...

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Jedini Blueberry GPS koji se vidi na motoru je model 432 i recimo da moze da prodje model 500. Ostali su samo za kabinu i minimum 4 tocka

Jedini Blueberry GPS koji se vidi na motoru je model 432 i recimo da moze da prodje model 500. Ostali su samo za kabinu i minimum 4 tocka

Ne znam napamet modele, ali definitivno jedan od manjih modela koje sam koristio je mnogo primenjiviji.

U sustini, mislim da prevelik ekran nije potreban... ipak to treba negde i prisrafiti...

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Aprilia Caponord

I pored najdobronamernijih upozorenja od johann- o slaboj vidljivosti kineskog GPS uredjaja djavo mi nije dao mira pa sam morao licno da ga pogledam. Otvorim kutiju, unutra profi pakovanje sila kablova, punjaca, rezervna baterija dva nosaca, za kola i za motor, potezak, simpaticnog izgleda.

Najveca zamerka im je prema misljenju prijatelja sa foruma vidljivost po suncanom vramenu.

E sad nije da se bas nista ne vidi niti je da se fenomenalno vidi kada sunce bije direktno u njega. Isprobao sam ga ispred firme koja ga prodaje i rekoh sebi, ma pije vodu, a i nije neka kinta.

Kranem za Zagreb, pa na Balaton i moram da kazem da me je odusevio. Kada sunce bije sa ledja ja ne vidim najbolje ni kolometar sat ni obrtaljku, pa ni GPS, s tim sto se strelica koja oznacava put kao i put vide. Ali, u 90 posto voznje meni odgovara jer sasvim lepo vidim sve sto me zanima izuzev najsitnijih slova, ali za to su krive godine a ne GPS.

Da kosta 350-500 eurova svakako bi mu trazio trista svasta mana, al ovo je 110 i pri tom radi!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja