Jump to content

Moto Zajednica

Ulje ipon iskustva i usporedba!?

Recommended Posts

• prisutan, 1157 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Evo nameračih se da si kupim Motul i da više probam kakvo je to ulje i dali je hvaljeno sa pravom ili je kao i svako drugo! i nazovem Guevaru u B. Luci i nemaju gradaciju koja meni treba! Ali ne lezi vraže reče prodavač da će ga možda prestati nabavljati da će početi nabavljati Ipon, i da je ono iste kvalitete i komponenata kao i Motul i da se čak puni u istoj fabrici!? E sad dali je i to mit ili trgovačka priča...,ili na kraju istina!? Ajmo iskustva na "sto",dali to ulje šta valja,i dali je bolje,lošije ili isto kao i Motul! (ili ne valjaju oba) :stabre:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Evo nameračih se da si kupim Motul i da više probam kakvo je to ulje i dali je hvaljeno sa pravom ili je kao i svako drugo!

Ne znam šta očekuješ od ulja. Da bi sam proverio da li je jedno ulje bolje od drugog, morao bi uzeti dva motora, voziti oba jednako a sipati dve vrste ulja koje upoređuješ. Onda posle nekih 50 do 100 hiljada KM možeš doći do zaključka koje je bolje.

Ni jedno ulje (originalno) renomiranog proizvođača, odgovarajućeg tipa (za motor, odgovarajuće viskoznosti) neće praviti toliku razliku da se to oseti. Priče da se ulje počne trošiti, da kvačilo klizi i sl. više ukazuju na nedostatak motora koji je došao do izražaja, nego na nedostatak kvaliteta ulja. Eventualno se oseti razlika u radu pri promeni viskoznosti (npr. 15w50 umesto 10w40).

Koliko znam Motul važi za jedno od kvalitetnijih ulja (sprečava habanje, dugo zadržava svojstva i sl.), ali posle promene ne bi trebalo da se oseti razlika. Ako se oseti, znači da je falš ulje ili nešto nije u redu s motorom, ili je prethodno ulje bilo loše.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja