Jump to content

Moto Zajednica

Obaranje motora!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

Sstrujo, vozio sam bratovog choppera i nimalo se nisam osjecao udobno u pokusaju d ga oborim  :o . ugao naginjanja mu je dosta manji, onda velik prednji tocak pa mi totalno neobicno... tu jes dosta stvar navike, ali mi se cini da gume, teziste, konstrukcija samog motora, polozaj vozaca.. da ima itetako veze. u svakom slucaju srecno tebi obaranje, al sto se mene tice sa chopperom nesto to nebih praktikovao

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest diRRty

Znam za jadac :) :) obrati paznju na desnu ruku koja je stisla kocnicu i levu nogu oduprtu tako da sabije prednju viljusku.. a sabio sam je do kraja skoro tako da taj ugao moze biti samo veci... ujedno odgovor i TomoB-u za pozu na motoru :)

Nije ti dobar jadac, u nagibu ti je optereceno i zadnje ogibljenje, tako da to sto si napisao nema veze

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

obaraj ti to sine junacki i ne sjekiraj se, pusti ljude koji to ne voze, evo ti brat veceg obara zvek cini za chopper i pegla chak ivana za zekonjom pa ti vidi ;)

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Nije ti dobar jadac, u nagibu ti je optereceno i zadnje ogibljenje, tako da to sto si napisao nema veze

Zadnje ogibljenje? hm ??? a gde ti vidis zadnje ogibljenje na ovom ramu:

Photo-0079.jpg

JADAC!  ;D ;D

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Nije mi malo jasan ovaj dio koji kaze da vozis motor u krivini ispod 40h a onda ga obaras?!

Zar to nije malo sporo za obaranje a i nesto cisto sumnjam da pri tpj brzini postizes taj ugao!?

pogledaj malo bolje na sat kad se nagnes sledeci put toliko!

Nije mi malo jasan ovaj dio koji kaze da vozis motor u krivini ispod 40h a onda ga obaras?!

Zar to nije malo sporo za obaranje a i nesto cisto sumnjam da pri tpj brzini postizes taj ugao!?

Da, to je ta brzina, nisam pogresio...

• Zainteresovan, 577 postova

moze da ga obori i sa 20. ako nema spid, nadoknadice manjim radijusom

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Hm, nije mi namera da likujem, ali evo slika. Kruzni tok, brzina je 40-ak na sat, a ipak sam postrugao koleno sa 220kg teskom Ninjom (doduse, drugar me je slikao vec na izlazu iz krivine. >:()

404.jpg

Poenta je da se pritisak na motocikl svede na sto manji moguc (znaci oboris sebe, ali opet do odredjene granice) i da se sve odradi glatko i bez cimanja. Dobre, zagrejane gume, i podeseno ogibljenje se podrazumevaju....

• In memoriam, 53 postova

meni je granica obaranja kada fuzasteri pocnu da paraju asfalt i tako je kod svakog copera i preporucljivo je da motor ima preklapajuce  fuzastere inace izbacivanje ne gine, a to da ne mogu da se saviju kada su noge na njima to je glupost i ne znanje izbacuje nogu kao da je peruska,naravno bez dobrih guma to i ne probavati i dobrog asvalta sto kod nas u srbiji je prava retkost.

Sad sam poceo vise da ga obaram na desnu stranu jer auspuh pocne da mi struze pre fudastera a za auspuh mi nije frka... do pre neki dan kada mi je bas fino proklizao zadnji tocak... i tek danas ukapiram da mi je proklizao jer je desna strana umazana od ulja koji mi pomalo curi iz diferencijala... I ceo dan razmisljam kako se nisam prosuo... sreca pa postoji CS kojim se lako ispravlja motor... pa posle neka neko kaze kako moze da vozi motor i bez CS... koliko se ja razumem u problematiku nemoguce je VOZITI motor bez CSa (Counter Stearing)...

Struja izvini ako ti kvarim temu ali koliko cesto obaras (toliko) motor odnosno da li ti je stil voznje takav da se cesto naginjes pod tim uglom?

Pitam cisto iz radoznalosti!!!

Struja izvini ako ti kvarim temu ali koliko cesto obaras (toliko) motor odnosno da li ti je stil voznje takav da se cesto naginjes pod tim uglom?

E, ne obaram do kraja cesto... to sam probao da vidim gde mu je granica, da upoznam motor... Moj ti je stil, lagano i sa uzivanjem... motor je "sporohodni", eksperimantisao sam par puta i ponovo cu kada mi se ukaze prilika i smatram da ljudi treba da eksperimentisu sa svojim motorima u kontrolisanim uslovima jer svima se desava da nam nesto poremeti ritam voznje, putanju u krivini, da mora naglo da se koci itd... i bolje je znati gde granica motora i kako ce se ponasati u kakvoj situaciji...

E, ne obaram do kraja cesto... to sam probao da vidim gde mu je granica, da upoznam motor... Moj ti je stil, lagano i sa uzivanjem... motor je "sporohodni", eksperimantisao sam par puta i ponovo cu kada mi se ukaze prilika i smatram da ljudi treba da eksperimentisu sa svojim motorima u kontrolisanim uslovima jer svima se desava da nam nesto poremeti ritam voznje, putanju u krivini, da mora naglo da se koci itd... i bolje je znati gde granica motora i kako ce se ponasati u kakvoj situaciji...

Problem pri obaranju motora je to sto ako se desi neka nepredvidjena situacija gdje je neophodno kocenje(tipa auta koje stoji u kvaru na sred zavoja,cigle,kamena,neopreznog djeteta,bicikliste....) mi smo ne mocni a onda sve u p..............

I ja volim da ga oborim(pogotovo sa novim Metzeler roadtecZ6 koje sam skoro montirao) al ipak je taj manevar jedino bezbjedan na stazi a u nasim uslovima je cisto kockanje ........u krivini jednostavno treba smanjiti brzinu jer nikad ne znano sta je "iza".......

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

A ovako je to u spidvej-u.

Hm, mada desavalo se to i meni kad bih malo ranije zavrnuo gas... ;D

• Svrati ponekad, 385 postova

Nista,sledeci put obuci pidzamu mozda bude bolje u leganju tj

obaranju u krivini.Mozda pomogne.

;D ;D

I moj ortak obara chopera pa stalno zakaci stenderom. ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja