Jump to content

Moto Zajednica

Bridgestone BW501/502

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Subotnji izlet do Ivanjice mi je pojeo i ovako losu zadnju gumu, tako da je dogorelo do nokata. Od Anakee sam (za sada) odustao. Jedino sto sam uspeo da nadjem u dimenziji 140/80-17 je guma iz naslova. Sales Manager iz Radulovica me je ljubazno obavestila da se ta guma moze naruciti&kupiti kod njih sa cekanjem do 7 dana, dok guma stigne iz Beca. Cena 9873 dinara, sa PDV-om. Koga interesuje i prednja (90/90-21) cena je 6346 din.

Ova guma je naslednik TW 101/152 modela, koji cini mi se nije bas najbolje ocenjen. Ja sam nasao nesto na "http://bikersprofi.eu/index.php?id=34" ali ne razumem nemacki  u toj meri da bih sve razumeo. Sta mislite o ovoj gumi, vredi li kupovine?

Ja sam vise on-road vozac, ali vrlo cesto sidjem na makadam, zamlju i sl. Na off-roadu ne jurim, ali mi je bitno da stignem na drugu stranu :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Lalajko,tema bila...ne znam kako je ne vide?!

Pogledaj:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=2785.0

i

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=7585.0

E sad,ja imam te gume koje sam stavio pre 15 dana...i moje impresije i nisu neshto,pogotovu posle danashnjeg kishovitog dana. Ustvari,jako sam zadovoljan po suvom ali danas smo imali "ples" po ulici i to vishe puta,tako da... :~

Shta da ti kazzem...ja nemam gde dalje. Stavio sam ih i to je to.  Ali ti mozzesh ;)

Zato sto je nema. Ovo je jedino sto moze da se kupi u Srbiji u ovoj dimenziji, tj 140/80-17. A i ovaj 501 mi deluje malo nezno za Afriku...

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

501 ne moze da deluje "nezno". To je odlicna guma i pravljena je da izdrzi mnogo jace motore od afrike.

Ja sam extra zadovoljan.

Ne deluje mi da moze da izdrzi bas neki ostrokamenje i makadam i sl.  Zato sam napisao da mi deluje nezno. Nisam neki zagrizeni off-roud-as ali ipak cesto silazim sa asvalta na kojekakve kamenjare...

Ma da..pitaj brata,lazzova!  ::)

Guma na suvom drzzi "ko luda"...ali sve je to palo,bukvalno,u vodu..kad sam pocheo da se klizam po Bulevaru..jebote,nisam imao ovako losha iskustva sa gumama! :(

• , 1322 postova

Ma da..pitaj brata,lazzova!  ::)

Guma na suvom drzzi "ko luda"...ali sve je to palo,bukvalno,u vodu..kad sam pocheo da se klizam po Bulevaru..jebote,nisam imao ovako losha iskustva sa gumama! :(

mozda Strom klize zbog vibracija??? :'(

Pablo!!!

Ubacuj smajice za :finger: :finga: .... Vi'sh da ne mogu da komuniciram kako treba! ::)

;D

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Ne deluje mi da moze da izdrzi bas neki ostrokamenje i makadam i sl.  Zato sam napisao da mi deluje nezno. Nisam neki zagrizeni off-roud-as ali ipak cesto silazim sa asvalta na kojekakve kamenjare...

Pa to i nisu gume za kamenje, za kamenje trebaju čepovi, sve ostalo je improvizacija. Naravno, može se

po lošoj cesti ili kamenju voziti sa bilo kakvim gumama, no moraš polako, dok gume bez čepova pri malo

bržoj vožnji u zavojima gube trakciju, bježi ti prednji kotač. Stvar ti je u tome što danas ima dosta

offroad guma koje odlično drže i asfalt, dok ja ne znam ni jednu cestovnu koja je odlična na terenu.

Pa to i nisu gume za kamenje, za kamenje trebaju čepovi, sve ostalo je improvizacija. Naravno, može se

po lošoj cesti ili kamenju voziti sa bilo kakvim gumama, no moraš polako, dok gume bez čepova pri malo

bržoj vožnji u zavojima gube trakciju, bježi ti prednji kotač. Stvar ti je u tome što danas ima dosta

offroad guma koje odlično drže i asfalt, dok ja ne znam ni jednu cestovnu koja je odlična na terenu.

Pazi, mene zanima da kad jednom sidjem na makadam - izadjem na drugu stranu. Nikakva jurnjava, znaci normalna voznja u kojoj se ipak moze desiti da guma naleti na kamen u nezgodnom polozaju. Eto, bitno mi je da takve situacije moze da izdrzi bez problema. Stoperice i prolazna vremena po kamenjaru nisu za mene dok ne otplatim kredit (6 god.) :)

Znaci, vecina kilometara koje predjem su na asvaltu, ali ipak cesto sidjem na makadam po keojem ne jurim.

• , 1322 postova

onda uzmi 501 i 502 ,nikada neznas dok ne probas

ja sam uzeo te gume na preporuku mog prijatelja iz Austrije(on vozi bmw r1150gs) i vozio je s njima po Africi i mogu reci da nisam pogrijesio i da cu ih uzeti opet

Pazi, mene zanima da kad jednom sidjem na makadam - izadjem na drugu stranu. Nikakva jurnjava, znaci normalna voznja u kojoj se ipak moze desiti da guma naleti na kamen u nezgodnom polozaju. Eto, bitno mi je da takve situacije moze da izdrzi bez problema. Stoperice i prolazna vremena po kamenjaru nisu za mene dok ne otplatim kredit (6 god.) :)

Znaci, vecina kilometara koje predjem su na asvaltu, ali ipak cesto sidjem na makadam po keojem ne jurim.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

onda uzmi 501 i 502 ,nikada neznas dok ne probas

ja sam uzeo te gume na preporuku mog prijatelja iz Austrije(on vozi bmw r1150gs) i vozio je s njima po Africi i mogu reci da nisam pogrijesio i da cu ih uzeti opet

Gledaj, veliki maxi endurci imaju dimenzijke guma u kojima ima jako malo pravih offroad guma, sve se svodi

na TKC 80 i Metz Karoo. Nemam uopće više namjeru isprobavati gume čistog cestovnog profila, to je za

asfalt i nezahtijevnu offroad vožnju. Da su dobre za teren onda bi ih vozili offroad vozači, no to nitko ne

čini. Mene su uvjeravali da je Tourance isto dobra guma za takav kombinirani tip vožnje, no to je sve samo

ne dobra guma za van terena. Apsolutno prihvaćam da je taj Bridgestone dobra guma za asfalt, to ničim ne

sporim, no pomalo su mi smiješne reklame poput njihove za vancestovne sposobnosti, previše imam kilometara

po drndavim cestama da ne bi znao što govorim.  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja