Jump to content

Moto Zajednica

Saveti, pomoc..

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

Ovako,

Celog zivota se divim dvotockasima, ali nikad nisam imao prilike da sednem na jednog. Preferiram kruzere, znaci ne brzince. U poslednje vreme se bas razmisljam da pocnem da skupljam pare za neki (kineski recimo). inace sam student, pa ce to biti "malo" teze.. Gledao sam kinroad 250 (i takve Prince... itd) pa takav nov bih mozda i jurio. Takodje mi je veoma interesanta Yamaha Virago polovna naravno...

Ovo su moji problemi.

Trenutno sam u BGu, a inace zivim u mestu koje je udaljeno 250 km od BGa. Motor koji bi evetnualno pazario sluzio bi mi za voznju po BGu i za odlazak u moje rodno mesto :) i naravno voznja tamo..

Interesuje me da li bi neki jeftiniji model mogao da istrpi putovanje tipa 2 puta mesecno od 250km (u jednom pravcu).

I jos jedna stavka , kako da sacuvam motor u BGu, nemam ovde garazu tako da bi morao da stoji na parkingu ispred zgrade. Kako se inace cuvaju motori koji nisu garazirani, od kradja i slicnih incidenata...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 507 postova
  • Motocikl: BMW R1150RT

Da ali od toga ti zavisi i sta ces moci da kupis (vozis).

Sto se zastite tice tu nema pravila. Najbolje dve sajle(kroz svaki tocak, pa kroz ram),

alarm(opciono),i obavezno cirada (da ne bode oci).

A da i jednu bezbolnu palicu - obavezno (za ispod jastuka). :zdravo:

• Podržavam 1

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

dozvola (po starom) oko 100e, po novom ne znam (verovatno vise)

osnovna oprema (prosecna jakna, kaciga, rukavice) oko 500+e

registracija i obavezan servis (ako je polovan) ili prvi servis (ako je nov)

ostaje ti za motor 300e otprilike

za ovu "zabavu" je u startu potrebno malo vise ulaganja...sta da radimo, ali tako je ;)

Realno kad bi uzeo bilo koji motor potrebno ti je u startu makar jos 700e

jos dok mu kupis sredstva za odrzavanje, ciradu, sigurnosne sajle, alarm, sve sto je potrebno po novom zakonu, prva pomoc itd, ostane ti jos manje :neznam:

• U prolazu, 11 postova

Mislio sam za motor max 1000 (evro gore-dole)... Intersuje me koji da eventualno jurim. :)

Za ostalo cemo videti nekako.. Najveci problem mi je njegova sigurnost u BGu :( tj. nesigurnost. Dzabe ja skupim mukotrpno pare i dignu mi ga posle 5 dana. :) koliki sam baksuz

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Ocigledno me nisi razumeo :) sa 1000e ne mozes da se vozis.

ako ti je budzet 1000e, ostaje ti malo za motor jer ne mozes bez navedenih stvari ni da sednes na motor. (bez osnovne opreme, registracije, A kategorije, sigurnosnih gedzeta...pogotovo sto ces cesto ici na duzi put)

treba ti 1000e za motor i preko jos onoliko koliko sam gore naveo...manje vise koji evro (treba ti 1700 otprilike).

Sta kazu ostale kolege bajkeri? podelite iskustva :Mina:

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Za somića teško da možeš da nadješ dobar motor, možda neki punoletnik iz 80-tih ili kinez, ja bih gledao nešto od 250ccm, jer nameravaš putovanja. Ipak pre nabavke, vidi da središ dozvolu, zakon je sad jasan i izričit i nije se šaliti (negde oko 200e ako uhvatiš po starom).

Što se čuvanja motora tiče nije problem parking, disk lock, alarm, sajla, cirada (sve u svemu max 100e) i problem rešen. Meni je skuter stajao napolju 3 god i upravo disk lock mi je spasio makinu od "pozajmljivanja". Oprema se podrazumeva, mogu se naći ok nove kacige 100-150e, jakna isto tako sa mekanim protektorima (100e Bolder nova), rukavice kako naletiš, 20-30-100e. Uglavnom, verovatno da te čeka i prenos i registracija, zavisno šta izabereš.

Sretno u izboru!

• U prolazu, 11 postova

Pa ja sam bacio svoje laicko oko na Kinroad xt250, polovan moze da se nadje za 800/900 evra... Ne znam, mozda ima boljih kineza od ovog, uputite me..

... Koliko sam citao ovde po forumu, skontao sam da je bolje uzeti polovnog kineza, koji je vec razradjen.. ispravite me ako gresim..

Racunam da ako ja nekako iskesiram za motor , matori mozda uleti za dozvolu.. :) i milina

Samo me to ostavljanje na parkingu zesce cima..

• festina lente, 750 postova
  • Motocikl: XRV

Pazi ako naleti neka honda nx250 "mali dominator". Desava se da se pojavi povremeno ispod 1k E, ali brzo nestane.

A kako zastititi ?

1. Provereno mesto za parking npr. osvetljena bandera koju vidis kroz prozor.

2. Alarm.

3. Bar 1 ozbiljan disc lock.

4. Po 1 sajla kroz prednji i zadnji tocak.

I cirada bi bila korisna, veoma.

Ovo ce odvratiti vecinu od kradje, ali ako se odluce da ga odnesu, odnece ga sve sa tobom na njemu ako treba.

Moj predlog ti je da prvo polozis i nabavis opremu (za sebe) a potom da na miru biras motor.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Ne skuteri me ne intersuju, pogotovo sto bih isao i na medjugradsku voznju.

P.S. slucajno sam postavio ptanje na podforum skutera.. ali ima i ovde dobrih ljudi da odgovre :)

Grešiš Šinko, itekako možeš da peglaš skuterom medjugrad, pogotovo predloženim Leonardom. S druge strane i lakši je za voznju po gradu, pogotovo za početnika. Naravno, dozvola i oprema se podrazumeva i u ovom slučaju

• U prolazu, 11 postova

Pazi ako naleti neka honda nx250 "mali dominator". Desava se da se pojavi povremeno ispod 1k E, ali brzo nestane.

A kako zastititi ?

1. Provereno mesto za parking npr. osvetljena bandera koju vidis kroz prozor.

2. Alarm.

3. Bar 1 ozbiljan disc lock.

4. Po 1 sajla kroz prednji i zadnji tocak.

I cirada bi bila korisna, veoma.

Ovo ce odvratiti vecinu od kradje, ali ako se odluce da ga odnesu, odnece ga sve sa tobom na njemu ako treba.

Moj predlog ti je da prvo polozis i nabavis opremu (za sebe) a potom da na miru biras motor.

Zanimljivo, cak i ne verjem da bi se neko toliko cimao da ukrade neki motor od 1000eur... Pogotovo sto mi je parking odmah kod ulaza u zgradu...

Videh hondu nx250, kroser. Sigurno je kvaltetniji od kineza, ali nekako sam ja vise za kruzere itd... Najvise bih voleo da imam kesa pa da ne jurim takve kineze, nego nesto bas skuplje, ali to je misaona imenica. :(

• Ne silazi, 7451 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja sam bas protiv kineskih kruzera. Par drugara ih vozilo i svi su ih isutirali iz garaze. Poceli su da rdjaju posle godinu i nesto dana. Meni licno pozicija sedenja katastrofalno losa, previse mi je sediste blizu upravljaca, mozda i nesto drugo ali stvarno ne bih izdrzao ni 100km voznje. Trece i najbitnije, snaga i kvalitet. Teski su a motori slabi, idu ko prebijeno kuce. Kada budes izasao na put, videces kako je nezgodno kada pocne svaka susa da te obilazi, gura, iseca... Doduse, kvalitet delova je stvarno los i to se pokazalo na svim primercima: Vrlo brzo su satrali lanac i lancanike, razbili lezajeve i silen blokove na zadnjoj viljusci. Plus niz sitnica tipa proklizavanje poluge menjaca, pucanja sajli, lose gume... Licno nikada ne bih hteo da budem vlasnik takve masine, jer ces stalno morati nesto da prepravljas, budzis, menjas delove kvalitetnijim i sl...

Razumem da ne volis skutere, ali recimo Leonardo 250 je proveren i dobar sklop koji ce da pojede kineskog kruzercica za dorucak u svakom aspektu (brzina, kvalitet, prakticnost, voznost).

Za tih 1000 eurica mozes da uzmes recimo Kymco Grand Dink 250 ili starijeg Bet n Wina takodje 250. Jesu tajvanci ali su jako dobri za te pare i navozaces se mnogo lepse na njima.

kymco-grand-dink-125-circulando-1_small.JPG

53fc0834a526-640x480.jpg

Znam da ne volis, ali gledajuci racionalno, to ti je najbolja kupovina za te pare. Moj savet ti je da odes i probas neki iz oglasa. Vidi kakav je osecaj, sta ti pruza, sta ne... Niko te ne bije po usima da moras bas taj da kupis.

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Gilera Runner 180

Pozdrav svima. Sto se tice kradje, ne zelim da te plasim, ali tu nema pravila, mom komsiji iz zgrade su ukrali jonway skuter havarisan koji ne vredi vise od 300 jevreja ispod prozora covek zivi u prizemlju :D ali boze moj, najbolja kombinacija bi bila da ga uteras u zgradu ako je moguce. Sto se tice motora kao stvorena za pocetnika + izdrzala bi tu tvoju voznju od 250 kilometara iako je 125 cc Yamaha sr125 http://members.fortunecity.com/roadrash2/1024/yamaha-sr125.jpg evo linka, vozio sam se na njoj i licno sam je vozio. Na prvi pogled je mala i smesna ali ide oko 110 sto je super, kazes da i nisi pri nekim velikim parama mislim da moze da se nadje solidna za taj kes + ne trosi mnogo a i ne kvari se ako je lepo odrzavas i ako se ne izivljavas naravno. Moj savet Pozzz.

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

iskuliraj ili kupi neki skuter to su ti dve mogucnosti.

moj savet ti je liberty jbg taj sam jedino vozio i taj ti opusteno moze odraditi posao sto se tice voznji koje planiras. e sad znam ja da to nije kruzer sto znaci da iskuliras.

kontam opremu moes usput, ali i dozvola sad nije za zezanje s obzirom da ovi ne znaju kako i sta.

sto se tice sigurnosti jbg tu nema pravila, ali disklok za pocetak i cerada.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja